Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Συνδικαλιστής.....ο Πουλιλιός;

"Θα  χρειάζονται διαβατήριο να περάσουν από το Σουφλί" είχε δηλώσει αμέσως μετά την εκλογή του ως Δήμαρχος Σουφλίου ο Β.Πουλιλιός.

"Μια τρύπα στο νερό ο Φράχτης στα σύνορα"χαρακτήρισε τον φράχτη που θέλει να τοποθετήσει η κυβέρνηση για την φύλαξη των συνόρων από τους λαθρομετανάστες.

Σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ζήτησε προσλήψεις για την φύλαξη των συνόρων,"Να προσλάβει η κυβέρνηση νέους, άνεργους να φυλάνε  τα σύνορα  και να αφήσει τα συρματοπλέγματα" είπε μεταξύ άλλων!!

Θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος με τεράστιες ευθύνες και φυσικά πολλές αρμοδιότητες ,και να ασχοληθεί με τα πολλά προβλήματα που έχει ο νέος δήμος Σουφλίου.
Η συμπεριφορά του παραπέμπει σε συνδικαλιστή και όχι σε Δήμαρχο "Καλλικρατικού " Δήμου!!
Μήπως θέλει μόνο να πείσει ότι δεν εγκατέλειψε το κόμμα της Ν.Δ από το οποίο δεν πήρε επίσημη στήριξη στις εκλογές;

Σπύρος Δέδογλου 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σουφλίου

X. Παπουτσής : προστατευτικό μέτρο ο φράχτης

Υπεραμύνεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής της απόφασης για δημιουργία φράχτη μήκους 12,5 χλμ. στον Εβρο, στο πρότυπο αντίστοιχου ισπανικού, με σκοπό την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της Κομισιόν η οποία χαρακτήρισε την κατασκευή φραχτών και τοίχων βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων, απάντησε πως πρόκειται για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, επισημαίνοντας πως ως χώρα απλώς ακούμε τα σχόλια και της παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Όπως ανέφερε, πρόκειται για προστατευτικό μέτρο, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, προσθέτοντας πως ως κυβέρνηση έχουμε την υποχρέωση να προστατέψουμε την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη.
Τόνισε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την Τουρκία και όλες τις όμορες χώρες προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

naftemporiki

Ν. Μπακογιάννη : Καλωσορίζουμε τον Λ. ΑυγενάκηΗ πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την Τρίτη (4/1) την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζουμε στη Δημοκρατική Συμμαχία, την προσχώρηση ενός νέου και αυτοδημιούργητου συναδέλφου, του πρώτου βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης με  τις πρωτοβουλίες του μέσα στη Βουλή, τον πολιτικό του λόγο και τη συνεχή του παρουσία δίπλα στον κόσμο που τον ψήφισε, τιμά την εντολή των συμπατριωτών του.
Η συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμμαχία θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας, για τη διαμόρφωση  ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος».

www.dimsim.gr

«Κατάργηση δρομολογίου ΟΣΕ της γραμμής Αθήνα-Αλεξανδρούπολη».


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την 
«Κατάργηση δρομολογίου ΟΣΕ της γραμμής Αθήνα-Αλεξανδρούπολη».

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε τα νέα δρομολόγια από 1ης Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με τα οποία καταργείται η γραμμή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη.

Με βάση λοιπόν τον προγραμματισμό από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τα 50.000.000 Ευρώ των επιδοτήσεων  - επιχορηγήσεων που προβλέπει ο νόμος για τις άγονες γραμμές, τα 35.000.000 διατίθενται στην Αθήνα και τον Προαστιακό, ενώ για τη λειτουργία της γραμμής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διατίθενται 15.000.000 Ευρώ, με πρόβλεψη δύο δρομολογίων, Δίκαια – Θεσσαλονίκη – Δίκαια.

Η σιδηροδρομική σύνδεση του Νομού Έβρου με την Αθήνα είναι  βασική και μετά την κατάργηση των δρομολογίων Αθήνας – Αλεξανδρούπολης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Ε. Πουλιλιός : "Να προσλάβει η κυβέρνηση νέους, άνεργους να φυλάνε τα σύνορα "


Τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή τείχους στο ποτάμι του Έβρου θα πέσουν στο κενό και δεν θα λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης παρα μόνο τοπικά,  ανέφερε πριν απο λίγο ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum fm 93,6 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό. 
 Ο  δήμαρχος τόνισε πως μόνο με ανθρώπινη παρουσία και δυναμικό απο τον τόπο, ίσως λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά και της ανεργίας στό νομό.

 "Να προσλάβει η κυβέρνηση νέους, άνεργους να φυλάνε  τα σύνορα  και να αφήσει τα συρματοπλέγματα" είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.........

Πάντως το σχέδιο αυτό υπήρχε και πριν απο δέκα περίπου χρόνια, σύμφωνα με όσα είπε στον Δ. Κολιό ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και προγραμματισμού Αλεξανδρούπολης, Αντώνης Βαμβακερός.

http://gatzoli.blogspot.com

ΟΑΕΕ για τα βιβλιάρια ασθενείας του 2011

Για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ της περιφέρειας Σουφλίου ανακοινώνεται  ότι πλέον μπορούν να επισκέπτονται τον Παθολόγο κύριο Μπόγλου ο οποίος έχει επισυνάψει σύμβαση από 1-1-2011 με τον  οργανισμό ασφάλισης ε. ε .

Επίσης οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν να διατηρήσουν στα βιβλιάρια ασθενείας για το 2011 τους γιατρούς ή θεραπευτές που είχαν επιλέξει και το 2010 χωρίς να απαιτείται εκ νέου καταχώρηση στο βιβλιάριο. Προϋπόθεση, να είναι ταμειακώς ενήμεροι.

Νέες καταχωρήσεις γιατρών για το 2011, μπορούν να κάνουν οι νέοι ασφαλισμένοι, οι ασφαλισμένοι που απέκτησαν ταμειακή ενημερότητα για το έτος 2011 και όσοι επιθυμούν αλλαγή θεραπευτών ιατρών ή την προσθήκη νέων, από τους προσληφθέντες για το έτος 2011.

Όταν η ζωή τροφοδοτεί την τέχνη ...


Μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις

"Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011"

Μειωμένες κατά 15% θα είναι σε σύγκριση με πέρυσι οι προσλήψεις συμβασιούχων στο σύνολο του Δημοσίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις προσωπικού το 2011. Παράλληλα, η σχετική εγκύκλιος που έστειλε τη Δευτέρα το υπουργείο στους φορείς επιβεβαιώνει τον κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε αναχωρήσεις, στον οποίο θα συνυπολογίζονται οι μετατάξεις από φορείς ιδιωτικού δικαίου.

Στην επείγουσα εγκύκλιό του με θέμα «Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011», το υπουργείο υπογραμμίζει πως τα αιτήματα για προσλήψεις θα πρέπει «να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα».


Συγκεκριμένα ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε αυτές πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις προσωπικού από φορείς ιδιωτικού δικαίου.

Ας είναι το 2011 έτος Ανάπτυξης ...

Γράφει ο Επιμηθέας

Η νέα χρονιά ξεκίνησε… Η κλασσική ευχή «καλή χρονιά» ακούστηκε και φέτος. Ίσως ο τόνος της φωνής μας να μην ήταν εορταστικός ή και χαρούμενος. Πως άλλωστε να ήταν, όταν από όλους, ειδικούς και μη, ακούμε ότι το 2011 θα είναι χειρότερο από το 2010. Κρυφά μέσα μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και θα πούμε ότι όλα ήταν ένα κακό όνειρο. Ακόμη και οι πολιτικοί που είναι φύση αισιόδοξοι στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους δεν έκρυψαν ότι το 2011 θα είναι ένα δύσκολο έτος για όλους.
Με το «καλημέρα» ήρθε η κυβέρνηση να μας προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα με την επιβολή νέων μέτρων που είχαν αποφασιστεί στο 2010 και εφαρμόζονται από την 1/1//2011. Η άνοδος του ΦΠΑ από 11% σε 13% για βασικά είδη όπως τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες των ΔΕΚΟ, οι ανατιμήσεις σε ΔΕΗ, φυσικό αέριο, διόδια κ.α.) θα προκαλέσουν ένα νέο κύμα επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, χωρίς ωστόσο να θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση των εσόδων, και έπονται αυξήσεις σε καύσιμα, μέσα μαζικής μεταφοράς. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς ύφεσης και με την ανεργία να βρίσκεται στο 12,5%, με μεγάλη πιθανότητα να πλησιάσει το 2011 το 14%, ακυρώνουν την αποτελεσματικότητα κάθε εισπρακτικού μέτρου. ......