Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝ για το σχέδιο δημιουργίας φράχτη στον Έβρο

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδιασμού δημιουργίας φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική εξόντωσης των μεταναστών και των προσφύγων, που προσπαθεί με μέτρα καταστολής να καταστήσει  την Ελλάδα προπύργιο της  Ευρώπης-φρούριο, όπως επιτάσσουν ο Κανονισμός του Δουβλίνου και άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Στην πράξη, ενισχύονται τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων που αυξάνουν τις τιμές διεκπεραίωσης των μεταναστών και συμβάλλουν έμμεσα αλλά σαφώς στην εξαθλίωσή τους.
Οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορούν να ανακοπούν σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, ούτε με την καταστολή, ούτε με φράκτες στα σύνορα. Απαιτείται μια ριζικά διαφορετική πολιτική υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε συνδυασμό με μια διεθνή πολιτική έμπρακτων μέτρων ενθάρρυνσης της παραμονής των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. Θα αντισταθούμε σε μια τέτοια πολιτική σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείνει το “Δίφωνο”

“Ξαφνικός θάνατος” για το καλύτερο περιοδικό των εκδόσεων του Κώστα Γιαννίκου. 

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε το κλείσιμο του “Διφώνου”.


(typologies)

Αντίδραση Παπουτσή στις επικρίσεις για τα σχέδια δημιουργίας φράχτη στον Έβρο

«Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της επειδή θέλει το αυτονόητο, να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν με αφορμή δήλωσή του σχετικά με τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Στις δηλώσεις του κ. Παπουτσή αντέδρασαν εντόνως τα κόμμα της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη», «αδιέξοδη» έως και «ρατσιστική» μέθοδο, ενώ αποστάσεις πήρε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας «η κατασκευή φραχτών και τοίχων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων».


«Ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν να καταστεί η Ελλάδα κέντρο μακράς παραμονής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των μεταναστών που έρχονται από όλο τον κόσμο και επιδιώκουν να φτάσουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος» δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

«Καμία δήλωση» για την κατασκευή φράχτη στον Εβρο ....

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει προθέσεις ή δηλώσεις, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της αρμόδιας για τις εσωτερικές υποθέσεις επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, σχετικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο ώστε να εμποδίζεται η εισροή μεταναστών.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Μικέλε Τσερκόνε είπε ότι αυτό που κατέστησε σαφές η Επιτροπή στις ελληνικές αρχές, τους τελευταίους μήνες, είναι ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρξουν ισχυρές και μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των συνόρων, την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων και τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος ασύλου.

10-1 τρόποι για να φιμώσετε ένα blog

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αναρίθμητες επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον ιστολογίων σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια φίμωσής τους κατά παράβαση κάθε δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και κάθε συνταγματικής αρχής που προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και των ανταποκρίσεων.

Την ώρα που τα θεμέλια της δημοκρατίας μας τρίζουν και η πολιτική εξουσία παραμένει αλώβητη στο απυρόβλητο πρωταγωνιστώντας...

στο δημόσιο διασυρμό των Ελλήνων, την ώρα που με πρόσχημα το ασύλληπτο δημόσιο χρέος εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής επίθεση στις κατακτήσεις του ελληνικού λαού ενώ το φάσμα της χρεωκοπίας πλανάται πάνω από τη χώρα, τη στιγμή που η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα κάνει σαφή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τα συμβατικά ΜΜΕ, ταγμένα στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών φιμώνουν κάθε αντίθετη ελεύθερη φωνή, δεμένα στο άρμα της διαπλοκής των εκδοτικών συμφερόντων, επιδιώκοντας μέσα από τις μεθόδους προπαγάνδας τη χειραγώγηση των πολιτών, την πολιτική και πολιτιστική υποβάθμισή τους, αποκρύπτοντας επιμελώς τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας.

Εκλογές με ανατροπές.. στο Σουφλί!

Έγιναν χθες  στο Δημαρχείο Σουφλίου οι εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου,των επιτροπών και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε το προεδρείο που αποτελείται από τους Καλιούνη Γιάννη πρόεδρο,Καλακίκο Παναγιώτη αντιπρόεδρο και Παρασκευά  Παρασκευά  γραμματέα.
Στις δημοτικές κοινότητες  του Σουφλίου και του Μικρού Δερείου οι κοινοτικοί σύμβουλοι"πειθάρχησαν"στην πρόταση του Δημάρχου Πουλιλιού Βαγγέλη ενώ στο Τυχερό είχαν...αντίθετη άποψη και δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για τον Μανόλη Σαμψούνη  εκλέγοντας με 4-1 τον Καδόγλου Βασίλη.
Στην κοινότητα Σουφλίου πρόεδρος είναι ο Δίχτηρης Πασχάλης με αντιπρόεδρο την Γκούδλη Σταυρούλα,
Στο Μικρό Δέρειο πρόεδρος o Τσιλιγκήρ Μεχμέτ με αντιπρόεδρο τον Ισταμπόλ Χασαν και στην Δημοτική κοινότητα Τυχερού πρόεδρος ο Βασίλης  Καδόγλου(αυτοπροτάθηκε) με αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Ζαπάρτα (από την αντιπολίτευση)
Με το "καλημέρα"....ρήξη στην παράταξη του Δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού!!!! 


http://gkatzios.blogspot.com

Τα μάθατε τα νέα για τους Pink Floyd ;

Τιμής ένεκεν για το δικό μας wall , για το τείχος ντε που θα υψωθεί στα χερσαία σύνορά μας για να μη περνάνε οι λαθρομετανάστες ... Γιαυτό το τείχος λοιπόν ... έρχονται στον Έβρο οι Pink Floyd , για μία και μοναδικη συναυλία ...
Με τη θεμελίωση του τρομερού αυτού έργου θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία  με ένα και μοναδικό τραγούδι τους .... The wall ...

 
 

Facebook: Στα 50 δισ. δολ. η αποτίμηση του ιστότοπου .

Τοποθέτηση 500 εκ. δολ. από Goldman Sachs και Ρώσο επενδυτή.
 
Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία θεωρείται παγκοσμίως ως ιδιαίτερα διορατική στις τοποθετήσεις της, επένδυσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, στη βάση αποτίμησης συνολικού ύψους 50 δισ.δολ., σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Ως αποτέλεσμα, το Facebook αποτιμάται σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα πολύ παλαιότερων ιστοτόπων, όπως ο ιστότοπος δημοπρασιών e-bay, η μηχανή αναζήτησης Yahoo ή ακόμη και ο όμιλος Time Warner, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές πλησίον της συμφωνίας.
Η Goldman Sachs και ένας Ρώσος επενδυτής η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, επένδυσαν ποσό ύψους 500 εκ. δολ. στο Facebook, το οποίο ιδρύθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η προσωπική περιουσία του οποίου διπλασιάστηκε μετά τη συμφωνία.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, μετά τη συμφωνία αυτή οι πιέσεις για την εισαγωγή των μετοχών του Facebook στη χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται να ενταθούν.


kathimerini

Φώτης Κουβέλης : «Κλείνουν 24 περιφερειακές Δ.Ο.Υ. στη Βόρεια Ελλάδα».

Ερώτηση προς κ.κ Υπουργούς Οικονομικών · Περιφερειακής Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας κατέθεσε ο Φώτης Κουβέλης για το κλείσιμο των ΔΟΥ  σε 24 πόλεις της Β. Ελλάδας .

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της περιστολής των δημοσίων δαπανών, σχεδιάζεται η κατάργηση, ή ενδεχομένως η συγχώνευση, 24 περιφερειακών Δ.Ο.Υ. της Β. Ελλάδος, με τη μεταφορά αυτών στις έδρες των Δ.Ο.Υ της πρωτεύουσας του κάθε νομού.

Οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες αντιδρούν έντονα στο ανωτέρω ενδεχόμενο, το οποίο προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ζητούν να εξετασθεί το πληθυσμιακό κριτήριο, η κίνηση της τοπικής αγοράς, τα έσοδα της κάθε υπηρεσίας, καθώς και η απόσταση που θα καλούνται να διανύσουν οι κάτοικοι της περιοχής προς και από την έδρα του κάθε νομού.

    Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Προτίθενται να επανεξετάσουν τη θέση τους αναφορικά με την ενδεχόμενη κατάργηση περιφερειακών Δ.Ο.Υ της Βόρειας Ελλάδας , λαμβάνοντας υπόψη και τα κριτήρια που τίθενται από τους εργαζόμενους , τους επαγγελματικούς φορείς, καθώς και τους φορείς αυτοδιοίκησης των περιοχών αυτών;

Ο "Άγιος των Γραμμάτων"

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η "εκκλησία" της νεώτερης ελληνικής γραμματείας μας εορτάζει τη μνήμη του "Αγίου των Γραμμάτων" μας. Ήρθε στον κόσμο στις 4 Μαρτίου του 1851 και έφυγε στις 3 Ιανουαρίου του 1911. Ο "κοσμοκαλόγερος" της πεζογραφίας μας εξακολουθεί ακόμη και σήμερα -στους ψηφιακούς καιρούς μας- να φωτίζει με το κεράκι του το ελληνικό διήγημα, προσφέροντας το Χριστόψωμο του ύφους και του ήθους του.

    Το θεωρούμενο από όλους κορυφαίο έργο του "Η φόνισσα" μοιάζει σύγχρονο, εμπνέοντας κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες. Η υπόθεση-αν εξαιρέσεις τα γραφικά ονόματα της εποχής- μοιάζει τωρινή, παρ 'όλο που γράφτηκε το 1902.

    Γεννημένος από πατέρα ιερέα και θεοσεβούμενη μητέρα, μεγάλωσε ανάμεσα σε εννιά αδέλφια (τα δύο πέθαναν σε μικρή ηλικία) και γνώρισε τα ξωκκλήσια της Σκιάθου, που ύμνησε μέχρι το τέλος της βασανισμένης ζωής του. Γράφει ο ίδιος σε ένα σύντομο βιογραφικό του:

Μητροπολίτης Δαμασκηνός : Ανάγκη η δημιουργία γηροκομείου στον Βόρειο Έβρο

Ανάγκη η δημιουργία γηροκομείου στο βόρειο τμήμα του νομού  τόνισε πως είναι ο Μητροπολίτης Ορεστιάδος ,Διδυμοτείχου και Σουφλίου Δαμασκηνός στη Δέλτα τηλεόραση. 

 Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και την αναγκαιότητα αυτού του έργου  . 

Δεν επαρκεί το γηροκομείο του Άγιου Κυπριανού στην Αλεξανδρούπολη και η λίστα αναμονής είναι μεγάλη , οπότε και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού .
Παρότι εμείς διαθέσαμε το κτίριο που έχουμε στα Δίκαια αλλά και στο Σουφλί δεν βρήκαμε καμία ανταταπόκριση λέει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης . Μικροπολιτικές ανθρώπινες σκοπιμότητες για την επιλογή της περιοχής δεν αφήνουν να τελεσφορήσει αυτό το έργο , καθώς επίσης και η έλλειψη προγραμμάτων προς ένταξη ενός τέτοιου έργου , εμποδίζουν την πρόθεσή μας .
Με τους Δημάρχους Ορεστιάδας και του νέου Δημάρχου Σουφλίου θα έρθει σε επαφή πλέον για να γίνει προσπάθεια να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή στον Αναπτυξιακό διαφορετικά η Μητρόπολη δεν έχει τη δυνατότητα από μόνη της να προχωρήσει και να ολοκληρώσει αυτό το αναγκαίο έργο .
Θέλουμε τη σύμπραξη της Τ.Α κυρίως για την εκπόνηση μελετών λέει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός . 

δελταtv
souflievrosΠ. Παναγιωτόπουλος για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στα όσα είπαν κυβερνητικοί αρμόδιοι για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία.
Τώρα προσπαθεί, με μεμονωμένα μέτρα, να διορθώσει τα αδιόρθωτα.
Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει συνολικά την πολιτική της, γιατί με ημίμετρα και ”μπαλώματα” του τύπου “κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο”, τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δείξει το δρόμο, διατυπώνοντας μία πλήρη πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής, άμεσα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική».

«Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών»


Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη καθήκοντα  θεματικών Αντιπεριφερειαρχών  με διετή θητεία θα ασκήσουν οι :
  • Γιώργος Ούστογλου, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Έβρου πρωτογενής τομέας
  • Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Καβάλας τομέας τουρισμού πολιτισμού
  • Ιρφάν Ουζούν, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης τομέας κοινωνικής μέριμνας
Τέλος ο Περιφερειάρχης παραχώρησε την προεδρεία της Οικονομικής Επιτροπής στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη.

«Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ και μελών Οικονομικής Επιτροπής»


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 στην Κομοτηνή η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την εκλογή μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της οικονομικής επιτροπής του συμβουλίου. Το Σώμα εξέλεξε με αυξημένη πλειοψηφία την παρακάτω σύνθεση:
  • Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος
  • Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Αντιπρόεδρος
  • Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Γραμματέας
Ακολούθησε η ψηφοφορία για τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στην οποία εξελέγησαν ως τακτικά μέλη:
Κεφαλίδου Ανδρονίκη, Χριστοδουλίδης Γιώργος, Χαϊτίδης Δημήτρης, Γκουγκουσκίδου Μαρία, Σιακήρ Αιχάν, Καβαρατζής Σταύρος, Μιχελής Κωνσταντίνος και Τρέλλης Χρήστος με αναπληρωτές τους Τελλίδη Ιωάννη, Πατήρα Νικόλαο, Σαλτούρο Δημήτρη, Κανελάκη Ιωάννη, Μουμίν Καάν, Αραμπατζή Αθανάσιο, Ζησίμου Γεώργιο – Παύλο και Αθανάσιο Μακρή.