Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Τρύπα στο νερό ο φράχτης για τους λαθρομετανάστες ....

"Πρόχειρη λύση που δεν θα φέρει αποτελέσματα" χαρακτήρισε  ο νέος δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός την πρόθεση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη να τοποθετήσει φράχτη στα σύνορα για να ανακόψει το κύμα των λαθρομεταναστών που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς οι λαθρομετανάστες μόλις μπαίνουν στην Ελλάδα πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι  εισβάλουν σε σπίτια και αδειάζουν τα ψυγεία από τρόφιμα.

Από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο είναι απόσταση 150 χιλιόμετρα τι θα σταματήσει ένας φράχτης μόλις 12,5 χιλιόμετρα αναρωτιέται ο δήμαρχος της πόλης του Σουφλίου που καταγγέλλει όλες τις κυβερνήσεις που τόσα χρόνια δεν φρόντισαν ώστε οι κάτοικοι του βορειότερου σημείου της χώρας να μην είναι εκτεθειμένοι στους κινδύνους που συνοδεύουν την λαθρομετανάστευση.


Αμερικανικά πρότυπα θα έχει ο φράχτης

Διαφάνεια: Υποχρεωτική Ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των Πράξεων και Αποφάσεων των Οργάνων των ΟΤΑ

Η άμεση και υποχρεωτική δημοσίευση όλων των αποφάσεων των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων καθώς και των προκηρύξεων, διαγωνισμών, προμηθειών, προσλήψεων, συμβάσεων και αναθέσεων, στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον διαφάνειας στο οποίο θεμελιώνεται εξυπαρχής η λειτουργία των νέων Δήμων. Η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διασφάλιση της αρχής της πολιτικής λογοδοσίας, που διευκολύνει τον πολιτικό έλεγχο συγκεκριμένων οργάνων και αποφάσεων και την απόδοση πολιτικών ευθυνών.

 Η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, επιπλέον, δια της απλοποίησης και συνέργειας των διαδικασιών, εξασφαλίζει τις διαδικασίες εσωτερικής αποκέντρωσης στους νέους, μεγαλύτερους και ισχυρότερους Δήμους, 

Τη Δευτέρα το επίδομα στους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. 

Κλιμακωτά, την ενίσχυση των 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008). 

Αντίστοιχα την ενίσχυση των 200 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ. Τη μικρότερη ενίσχυση των 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Τα χρέη των Καλλικρατικών Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Αμαρτίες του παρελθόντος και σκληρούς όρους δανεισμού θα κληθούν να πληρώσουν από Δευτέρα οι νέες δημοτικές αρχές. Οι καλλικράτειοι δήμοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι χρεωμένοι με πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι προϋποθέσεις και οι όροι που μπαίνουν από τον νόμο για τη σύναψη νέων δανείων ενδέχεται να είναι αρκετά δύσκολοι και «επίπονοι» για τους περισσότερους νέους δήμους. Στους κορυφαίους μπαταχτσήδες της Ελλάδας, ανήκει σύμφωνα με την Τράπεζα Ελλάδας και ο Δήμος Κομοτηνής!!! Οι δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που χρωστάνε είναι οι εξής:
Ξάνθης 7.765.710 ευρώ
Κομοτηνής 5.618.617 ευρώ
Ορεστιάδας 4.404.426 ευρώ
Καβάλας 4.398.023 ευρώ
Αλεξανδρούπολης 3.504.851 ευρώ
Σουφλίου 3.471.510 ευρώ
Διδυμοτείχου 3.388.853 ευρώ
Παγγαίου 2.276..475 ευρώ
Σαμοθράκης 2.097.225 ευρώ
Μαρωνείας - Σαπών 1.834.408 ευρώ
Αβδήρων 1.136.539 ευρώ
Τοπείρου 842.120 ευρώ
Δοξάτου 567.568 ευρώ
Ιάσμου 533.999 ευρώ
Θάσου 495.111 ευρώ
Παρανεστίου 111.772 ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που δεν χρωστούνε πουθενά είναι οι εξής:
Δράμας, Προσοτσάνης, Νέστου, Μύκης και Αρριανών.
Νέοι όροι δανεισμού
Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να συνομολογούν δάνεια με αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και τη χρηματοδότηση χρεών τους, εφόσον συντρέχουν, σωρευτικά, οι πιο κάτω προϋποθέσεις:

Παράταση για τα τέλη

 Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων μπορούν να καταβληθούν στις ΔΟΥ, μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, χωρίς προσαυξήσεις ή πρόστιμα.

    Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα μπορούν να κατατίθενται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.

   

Παπουτσής : Θα περιφράξει τη Χώρα και τον Έβρο

   «Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής σχεδιάζει στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών».

    Τη δήλωση αυτή έκανε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
   Μιλώντας για τις διαστάσεις που έχει σήμερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τον τρόπο αντιμετώπισής του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι "στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση".

Την κατασκευή συρμάτινου φράχτη στον Έβρο, για να εμποδίζει την εισροή μεταναστών, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Γράφει ο Επιμηθέας

Με την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ασχολείται και αυτήν την βδομάδα η γερμανική έκδοση των Financial Times. Με τον τίτλο «Οι αγορές υπολογίζουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»«Εδώ και εβδομάδες οι επενδυτές έμαθαν πια να αποδέχονται στωικά κακές ειδήσεις. Ακόμα και μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν σοκάρει πλέον κανένα. Ούτως ή άλλως αναμένεται». Και ο σχολιαστής Κρίστιαν Κίρχνερ συνεχίζει: «Προπαραμονή Χριστουγέννων ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει και την αξιοπιστία της Ελλάδας. Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ δήλωσε ότι χωρίς αναδιάρθρωση η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να μειώσει το χρέος της. Και αναφερόμενος στην Πορτογαλία την προέτρεψε να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης για να δώσει τέλος στην αγωνία αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ούτως ή άλλως κάποτε θα το πράξει»......... η γερμανική εφημερίδα θεωρεί σχεδόν δεδομένη την διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους.