Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Συζητείται αναστολή κομματικής ιδιότητας για 105 «αντάρτες» στο ΠΑΣΟΚ


Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Σύμφωνα με αποκάλυψη του "Βήμα 99.5", χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, με επιστολή του προς τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος σε όλη τη χώρα, τονίζει ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές...»

Όπως προκύπτει από την λίστα των μελών, ορισμένα από αυτά διαγράφονται, επειδή στήριξαν υποψηφίους ακόμα και σε περιοχές που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα με τα 105 ονόματα των οποίων αναστέλλεται η κομματική τους ιδιότητα, υπάρχουν στελέχη και από τον Έβρο. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν χθες, κάποιοι μιλούσαν για τρία άτομα και κάποιοι άλλοι για πέντε, οι οποίοι είχαν κομματικά πόστα και ήταν υποψήφιοι ή στήριξαν αντάρτικα ψηφοδέλτια, "φωτογραφίζοντας" κάποιους που ήταν με τον συνδυασμό του Γιώργου Αλεξανδρή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.


Μάλιστα για το θέμα αυτό συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις του "ΒΗΜΑ 99.5", χθες το απόγευμα υπήρξε αναδίπλωση από το ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή κομματικών στελεχών που στήριξαν αντάρτικα ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσταλεί στις νομαρχιακές επιτροπές διορθωτική εγκύκλιος, η οποία θα θέτει το ζήτημα από μηδενική βάση.

Από την Ιπποκράτους διευκρινίζεται, ότι το προηγούμενο έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής Καταστατικού έθετε το ζήτημα προς συζήτηση και δεν είχε το χαρακτήρα οριστικής διαγραφής ή αναστολής της κομματικής ιδιότητας των στελεχών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα !