Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

La vie en rose ...........

Ότι κι αν κάνετε απόψε , με όποιους κι αν είστε , όπως κι αν είναι τα πράγματα ...
Να ζήσετε τις στιγμές .. Να περάσετε όλοι καλά !!!!

Εβρος: Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πλημμυρών

Σε ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες αρχές στον Εβρο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών λόγω αύξησης της στάθμης των νερών του ποταμού στο όριο επιφυλακής (5,60 μέτρα), στην περιοχή Πετάλου Φερών.

Ήδη, η Νομαρχία κάλεσε το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους. 

Ειδικότερα, σε εφαρμογή του τοπικού σχεδίου ΄΄Ξενοκράτης - Πλημμύρες΄΄, η Νομαρχία καλεί τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, κυνηγούς κ.ά., να μην πλησιάζουν στα αναχώματα του διασυνοριακού ποταμού και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου - μηχανημάτων και εργαλείων τους, από την παρέβρια ζώνη.
Η απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο νότιο τμήμα του νομού οφείλεται σε νερά που έχουν εισρεύσει στην ελληνική κοίτη από τον χείμαρρο Εργίνη (Τουρκία). 

Ενημέρωση παραποτάμιων Δήμων του νομού λόγω αύξησης των νερών του ποταμού Έβρου

Διαλεύκανση για τους χαμένους πόρους στον Ενιαίο Φορέα Δασών

Να προωθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης των χαμένων πόρων στον Ενιαίο Φορέα Δασών ζητεί από τους βουλευτές όλων των κομμάτων η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης.

"Ελπίζουμε, ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα θελήσουν να προωθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία εξέτασης, της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των περιβαλλοντικών μας ευαισθησιών. Μόνο και αποκλειστικό μας κίνητρο για όλες αυτές τις ενέργειές μας είναι η διασφάλιση του Δημόσιου συμφέροντος και η διαφύλαξη του Δασικού μας πλούτου" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομάδας.


«Με την από 19-1-2010 αίτησή μας, που υπάρχει στην δικογραφία, είχαμε ζητήσει λεπτομερή εξέταση δέκα κωδικών εξόδων του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών, ένα αίτημα μας, όμως, που εκκρεμεί, μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση και η δικογραφία προχωρεί, χωρίς να έχει διαλευκανθεί, τι ακριβώς συμβαίνει με αυτούς τους κωδικούς» επισημαίνεται.

Ραγκούσης: Μεταρρυθμίσεις χωρίς απολύσεις

Χωρίς καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, γίνονται πράξη οι μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης , σε συνέντευξή του στην " Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, το νέο μισθολόγιο σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί "ισοπέδωση, ούτε αγνόηση της ιδιαίτερης ευθύνης που συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν".
 
Ο υπουργό Εσωτερικών διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σημειώνει ότι "μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο που χάραξαν οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και επιβεβαίωσαν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και υπογραμμίζει ότι "αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι φαντάζονται ότι υπάρχουν περιθώρια πολιτικής αποσταθεροποίησης".

Henri Cartier Bresson ..

Είναι η τελευταία ημέρα του χρόνου ....επιτρέψτε μου...κάποια αγαπημένα ... 
Henri Cartier Bresson ...Αγαπημένος Φωτογράφος .. 

Στους πρώτους 10 μήνες του 2010 άνοιξαν 51.661 νέες επιχειρήσεις

Βάσει των στοιχείων που διαβιβάζονται στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τα Επιμελητήρια της χώρας, προκύπτει ότι από 1/1/2010 έως 31/10/2010 έχουν εγγραφεί στα μητρώα τους συνολικά 51.661 νέες επιχειρήσεις και έχουν διαγραφεί 42.671.

Τονίζεται ότι ειδικά η έναρξη των επιχειρήσεων συναρτάται απολύτως με την εγγραφή τους στα επιμελητήρια. Άρα έχουμε 51.661 νέες επιχειρήσεις στους πρώτους 10 μήνες του 2010.

Εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία του Νοεμβρίου, τα οποία συγκεντρώνονται.

Στο νομό Έβρου συγκεκριμένα βάση των στοιχείων που έδωσε το επιμελητήριο Έβρου άνοιξαν 44 νέες επιχειρήσεις  ( ατομικές 29, ομόρρυθμες 9 , ετερόρρυθμες 5 και   μία Α.Ε ) και έκλεισαν 32 .


Ευχές 2011

Αγαπητές Φίλες/οι,
 
Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις για όλους μας. Θα χρειαστεί υπομονή, δύναμη, παραγωγική διάθεση και επιμονή. Παρόλα αυτά ως Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά τα διαθέτουμε. Ήρθε η ώρα που πρέπει να αξιοποιηθεί η εφεδρεία αυτών των αρετών και θα αξιοποιηθεί. Άρα δε μπορώ να ευχηθώ για κάτι που ήδη έχουμε σαν λαός.
Θα ευχηθώ λοιπόν για κάτι άλλο που έχει αρχίσει να εκλείπει από τις ζωές μας και αυτό είναι οι μικρές καθημερινές χαρές.
Εύχομαι σε όλους μας να ζήσουμε όσες μικρές χαρές το 2011 όσες και οι φορές που ακούστηκε η λέξη "κρίση" το 2010.
 
Καλή Μας Χρονιά
Βαβίας Σταύρος
Δρ. Γεωπόνος ΔΠΘ
Περιφερειακός Σύμβουλος Αν Μακ. Θράκης
www.vavias.gr