Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Tο ΣΜΑ Σουφλίου θα ολοκληρωθεί εντός του 2011

 Στον απολογισμό του έργου της περιφέρειας που έκανε η κυρία Κόκλα αναφέρθηκε και στους ΣΜΑ ολόκληρης της περιφέρειας αλλά και του Σουφλίου .

Tο ΣΜΑ Σουφλίου ,  η κατασκευή θα ολοκληρωθεί εντός του 2011 καθώς με πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δικαιώθηκε η σχετική προσφυγή της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
 Είναι σε φάση κατασκευής τα ΣΜΑ – ΚΔΑΥ Δράμας, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Ξάνθης και αναμένεται να ολοκληρωθούν το α’ εξάμηνο του 2011.


ΣΜΑ ( Σταθμοί μεταφόρτωσης Απορριμάτων ) 

Χαιρετισμός του κ. Γιώργου Παυλίδη, στην ορκωμοσία της Περιφέρειας ΑΜΘ


Χαιρετισμός του κ. Γιώργου Παυλίδη, Επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», κατά την σημερινή ορκωμοσία των νέων αρχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, 30 Δεκεμβρίου 2010.

Εύχομαι, μεταφέροντας τα αισθήματα του συνόλου των μελών του συνδυασμού μας της «Περιφερειακής Αναγέννησης», που αποτελεί πλέον τη μείζονα αντιπολίτευση με ισχυρή λαϊκή εντολή, σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Καλλίτερη πορεία για την περιφέρειά μας για τον νέο θεσμό και για την πατρίδα μας, που περνάει δύσκολες μέρες.

Θα υπηρετήσουμε το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, που είναι σημαντικός για τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, με πρόθεση ενίσχυσης του, αλλά και με διάθεση συνεργασίας με τη νέα Διοίκηση για το καλό της κοινωνίας και της ΑΜΘ. Προϋπόθεση όμως για την τελευταία είναι να τηρηθούν οι εξής άξονες: 

Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η ορκωμοσία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και του Περιφερειακού Συμβουλίου.


 «Χαιρετισμός Άρη Γιαννακίδη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»


Θα μου επιτρέψετε για τη συγκινησιακή φόρτιση, 16 ολόκληρα χρόνια μιας αδιάλειπτης θεσμικής πορείας και διαδρομής σ΄ αυτό τον ιερό χώρο στο ρόλο της Α΄ Αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα τους απλούς και τους επώνυμους, όλους όσους επωμίσθηκαν θεσμικούς ρόλους και βρήκαμε τον δίαυλο επικοινωνίας απεγκλωβισμένοι από μεμψιμοιρίες, εσωστρέφειες, κομματικές εμπάθειες, αντιπαραθέσεις, προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου μας. 

Οπτικοακουστικό υλικό από τη πανευρωπαϊκή άσκηση «EVROS 2010» παρουσιάστηκε χθές .Οπτικοακουστικό υλικό από τη διεξαγωγή της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης πολιτικής προστασίας με την επωνυμία "EVROS 2010", που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο από 26 έως 31 Μαΐου 2010, παρουσιάστηκε χθες σε σύσκεψη στη Νομαρχία Έβρου. 

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης "Πρόκειται για την τελευταία πράξη της άσκησης "EVROS 2010", μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, μιας ιδέας δικής μας, που την αποτυπώσαμε στο χαρτί, την κάναμε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λάβαμε την έγκριση και την υλοποιήσαμε. 
Ήταν το πρώτο πρόγραμμα που εγκρίθηκε για την Ελλάδα και επικεφαλής όλου αυτού του εγχειρήματος ήταν η Νομαρχία Έβρου. Τη συνολική ευθύνη για την επιτυχία του προγράμματος την είχαμε εμείς. 

Πρόεδρος και Αντιδήμαρχοι στο Nέο Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου ..

Πριν λίγες ημέρες κάναμε μια εκτίμηση με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ευθύνες στο νέο Καλλικρατικό δήμο Σουφλίου και η εκτίμησή μας ήταν σωστή .
Ένα πρόσωπο δεν αναφέραμε καθόλου , τον πρώτο σύμβουλο σε ψήφους της παράταξης "Νέα Πορεία" και αυτός είναι ο Γιώργος Σιαρναφέρης όπου και θα οριστεί αντιδήμαρχος οικονομικού . 

Έτσι ..σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε ,  τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν αρμοδιότητες και ορίζονται ως πρόεδρος ο ένας και αντιδήμαρχοι αλλά και πρόεδροι επιχειρήσεων είναι : 

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου : Καλιούνης Γιάννης 
Αντιπρόεδρος :  Καλακίκος Παναγιώτης

Αντιδήμαρχος Οικονομικού  : Σιαρναφέρης Γιώργος 

Αντιδημαρχός Τεχνικών Υπηρεσιών : Καραγιάννης Χρήστος 

Αντιδήμαρχος Τυχερού : Καζάκης Βαγγέλης 

Αντιδήμαρχος Ορφέα : Γαλόπουλος Νικόλαος 

Πρόεδρος Ύδρευσης και Αποχέτευσης  : Αρμπατζιάνης Άκης

Πρόεδρος Πολιτιστικών : Πασχάλης Κώστας  . 

souflievros

Εικόνες μιας «άλλης» Ελλάδας στο «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»


Η άλλη Ελλάδα
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Βίντεο με οικογένειες και φίλους από όλο τον κόσμο.

Εικόνες μιας «άλλης» Ελλάδας, πολύ διαφορετικής από αυτή που μας καταθλίβει, προβάλλει το σημερινό ντοκιμαντέρ του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», που προβάλλεται αυτή τη στιγμή, από τη συχνότητα της ΝΕΤ. Παραδείγματα καλής πρακτικής, πρωτοβουλίες, επιστημονικές προτάσεις και δράσεις που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν, αλλά και άνθρωποι που με τη φαντασία, τις γνώσεις, την επιμονή και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν, είναι οι πρωταγωνιστές μιας Ελλάδας στην οποία υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Διορίσθηκαν οι επικεφαλής των περιφερειών! Ποιοι αναλαμβάνουν…

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, πάρθηκε και η απόφαση για τον διορισμό των επτά γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. 

Οι επτά γραμματείς θα αναλάβουν καθήκοντα από τις αρχές του νέου έτους και για ένα μεταβατικό διάστημα θα λειτουργήσουν από κοινού με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες. 

Οι επικεφαλής των περιφερειών είναι οι εξής:Θύμιος Σώκος (Κεντρική Μακεδονία - Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Τάσος Αποστολόπουλος (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά), Φώτης Χατζημιχάλης (Πειραιά, Νήσων, Βορείου Αιγαίου), Θανάσης Καρούτζος (Κρήτη), Πόπη Γερακούδη (Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία), Δήμητρα Γεωργακοπούλου (Ήπειρος) και Ηλίας Λιακόπουλος (Αττικής).

Καταργείται η Αγροφυλακή, ιδρύεται Γραφείο Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας

Την κατάργηση της Αγροφυλακής, με μετάταξη του προσωπικού της στις Δασικές Υπηρεσίες και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προβλέπει νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας ενώ με αυτό δημιουργείται και ο θεσμός του «Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης», στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινοί εποχικοί πυροσβέστες.


Στις δασικές υπηρεσίες οι αρμοδιότητες της Αγροφυλακής


Το προσωπικό της Αγροφυλακής, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του.


Συγκροτείται με αυτό ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πως φτάσαμε στην κρίση του ευρώ ....

Σε λίγες ώρες θα αποχαιρετήσουμε το 2010.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά, τόσο για την χωρά μας, όσο και για την Ευρώπη ολόκληρη. Το 2010 θα περάσει στην ιστορία ως η χρόνιά της αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής συνοχής. Φεύγοντας, εκτός των άλλων, μας αφήνει και σειρά από αναπάντητα ερωτήματα όπως έχει μέλλον το ευρώ; θα υπάρξει διάσπαση της ευρωζώνης; που το πάει η Γερμανία; θα χρεοκοπήσουν οι χώρες του Νότου;  
Είναι ερωτήματα που έθεταν σε καθημερινή βάση από τις αρχές τουι χρόνου οι πολίτες της Ευρώπης, το πολιτικό προσωπικό των χωρών μελών καθώς οι επενδυτές και οι ειδικοί.
Η κρίση του ευρώ είναι πλέον κοινό μυστικό και βρίσκεται πια σε εκατοντάδες εκατομμύρια στόματα. 
Κι όμως όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις της νομισματικής κρίσης κανείς δεν ήθελε να πιστέψει τι θα επακολουθούσε.
Ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Όλι Ρεν «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εάν προκύψει μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή αδυναμίας πληρωμών, θα βρούμε τα μέσα και τους τρόπους για να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ».