Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές του Νομάρχη Έβορυ κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη

"Εύχομαι το 2011 να είναι μια δημιουργική χρονιά παρά το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρομακτικά δύσκολες συνθήκες.

Όμως μπορεί πραγματικά να αποτελέσει αφετηρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Ελλάδα. 

Θέλω να ελπίζω ότι παρά τις δυσκολίες, που έχουν συνειδητοποιήσει πλέον όλοι ότι αντιμετωπίζει πλέον η χώρα και ο καθένας ξεχωριστά, για άλλη μια φορά η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματα και θα υπάρξει σε έναν αναπτυξιακό δρόμο, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα, εμείς και τα παιδιά μας. 

Καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο. Καλή χρονιά, με υγεία!"

Επισκέψεις Γιώργου Παυλίδη

Ο Γιώργος Παυλίδης, Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην Περιφέρεια ΑΜΘ και Νομάρχης Ξάνθης, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, επισκέφθηκε με συνεργάτες του τους ασθενείς του Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε διάφορα τμήματα του, όπου, όπως από 12ετίας πράττει, αντάλλαξε ευχές, για υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία, παρά  τα προβλήματα που συνεχώς αναδεικνύονται.
 Στην συνέχεια επισκέφθηκε την Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όπου επίσης αντάλλαξε ευχές  με αυτούς που είναι ταγμένοι, σε κάθε στιγμή του χρόνου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των πολιτών, υπό αντίξοες συνθήκες.
 Το απόγευμα επισκέφθηκε οικισμούς του νομού Ξάνθης.

28 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση

 Αύριο, 28 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

    Διευκρινίσεις για να αντιμετωπιστούν οι ειδικές περιπτώσεις που προέκυψαν κατά την πληρωμή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης στις τράπεζες ή στις ΔΟΥ, καθώς και λόγω νέων στοιχείων που θα περιέλθουν σε γνώση των εφοριών, για επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποδεχθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, έχει δώσει το υπουργείου Οικονομικών. Το κείμενο της εγκυκλίου του υπουργείου έχει ως εξής:

    Α. Περίπτωση

Οριστική λύση στο πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των ΑΜΕΑ για το έτος 2011.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο την εξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε με τη δωρεάν μεταφορά των ΑΜΕΑ για το έτος 2011.


Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:


«Με αφορμή τις επιστολές της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών προς τον Υπουργό, σχετικά με τη σύναψη Σύμβασης έτους 2011 για τη μεταφορά των ΑμεΑ, με τις οποίες διαμηνύουν ότι εφόσον δεν έχει καταρτισθεί η σύμβαση του έτους 2011 για τη μεταφορά των ΑμεΑ εντός του μηνός Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, τα άτομα με αναπηρία από 1ης Ιανουαρίου του 2010 θα κόβουν κανονικά εισιτήριο.