Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ κοντά στη Σαμοθράκη

Ασθενής σεισμική δόνηση, 4,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου.
 
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο ήταν 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης ενώ οι σεισμολόγοι καθησυχάζουν ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη. 

ε-νετ

Ο Κάρολος Παπουλιας στον Έβρο

Το Διδυμότειχο πρόκειται να επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, την γιορτή των Θεοφανείων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς το επίσημο πρόγραμμα του Προέδρου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον ποταμό Άρδα, ενώ θα ενημερωθεί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ορκίζεται το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου .

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί ορκίζεται το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου και η παράταξη Νέα Πορεία με επικεφαλής και Δήμαρχο πλέον Σουφλίου τον Ευάγγελο Πουλιλιό . 
Στην τελετή θα χοροστατήσουν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος.

Τις επόμενες ημέρες , τις πρώτες της νέας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο δημοτικό συμβούλιο όπου θα οριστούν οι αρμοδιότητες στον  Πρόεδρο και στους Αντιδημάρχους .

souflievros

“Παραλογισμός οι μελέτες & εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου για νέες κατασκευές στη Θράκη, όταν δεν υπάρχει ΕΠΑ Α.Μ.Θ...”

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος παροχής φυσικού αερίου προς οικιακούς καταναλωτές, «ώστε να έχουν νόημα οι διαδικασίες και τα έξοδα στα οποία υποχρεώνεται σήμερα ο πολίτης για νέες κατασκευές», ζητά με ανακοίνωσή του το περιφερειακό τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Το Τ. Ε. Ε. επισημαίνει τον «παραλογισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της απαίτησης εκπόνησης μελετών και υλοποίησης εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στις νέες οικοδομές της Θράκης, «χωρίς, όμως, να έχει αρχίσει καμία διαδικασία για τη συγκρότηση Επιχείρησης Αερίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Καλεί δε την πολιτεία να επιδείξει ορθολογισμό στις αποφάσεις που λαμβάνει, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως τάσσεται σαφώς υπέρ της διείσδυσης του φυσικού αερίου στους οικιακούς καταναλωτές της Θράκης, για ενεργειακούς, οικολογικούς και οικονομικούς λόγους. 

ερτ

Κάρτα ελέγχου εργασίας το 2011

Τη µείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις συνεπείς επιχειρήσεις κατά 25% µέχρι το 2013 εξήγγειλαν τη Δευτέρα, µιλώντας στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και o αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουµάνης, με την προϋπόθεση της ένταξης στο πρόγραμμα χρήσης από τους εργαζόμενους ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου - εξόδου.
Το νέο σύστημα  θα ισχύσει για όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να ενταχθούν στο ενοποιηµένο και αναβαθµισµένο σύστηµα λειτουργίας του Σώµατος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και που έχουν μέχρι στιγμής συνέπεια στις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτρουµάνης, η µείωση των εισφορών θα ξεκινήσει πιλοτικά το 2011 σε ποσοστό 10% των καθαρών επιχειρήσεων και βασική προυπόθεση θα αποτελεί η ένταξη στο σύστηµα ηλεκτρονικού ελέγχου της εργασίας και της ασφάλισης που εγκαθιστά το υπουργείο Εργασίας, με την κάρτα.