Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Eυχές

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2011


Πρωταγωνιστούν σε προτάσεις στο Leader Σουφλί και Σαμοθράκη

Τριάντα οκτώ (38) προτάσεις επενδυτικών σχεδίων υποβλήθηκαν στη«Δημοσυνεταιριστική Εταιρεία Έβρου», για επιδότηση από το πρόγραμμα LEADER. Οι περισσότερες αφορούν σε τουριστικά καταλύματα, με ανέγερση νέων υποδομών.
Υπήρξαν επίσης προτάσεις για την ανακαίνιση διατηρητέων κτιρίων και τη δημιουργία εργαστηρίων παραγωγής και τυποποίησης τοπικών προϊόντων-βιολογικών και μη. 
Τα περισσότερα σχέδια προέρχονται από τη Σαμοθράκη και το Σουφλί.  Ο συνολικός αιτούμενος προϋπολογισμός των σχεδίων που κατατέθηκαν ανέρχεται σε 10.116.546 ευρώ με δημόσια δαπάνη 5.837.159 ευρώ. 
Το επόμενο διάστημα, τα στελέχη της “Δημοσυνεταιριστικής” θα επεξεργαστούν με συγκεκριμένα κριτήρια τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, προκειμένου οι πλέον ώριμες να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης. 

ερα

Έναρξη Προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" που εμπίπτει στο πεδίο των Κρατικών Ενισχύσεων του Τομέα Τουρισμού μέσω ΕΣΠΑ.
    Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί ανέρχεται σε € 30.000.000 και χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ II) του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια υφιστάμενων επιχειρήσεων Ξενοδοχείων, Camping και Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, που λειτουργούν πριν από 01.01.2009, σε όλη τη Χώρα.
  Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν:

    1. Μείωση λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων

Όταν λιώσουν οι πάγοι... πού θα μείνει ο Άη Βασίλης;


Όταν λιώσουν οι πάγοι... πού θα μείνει ο Άη Βασίλης; from GreenpeaceGreece on Vimeo.

Δημοκρατική Συμμαχία : Ευχές


Σύλληψη Λαθροδιακινητή

Σήμερα 23/12/2010 και ώρα 08:00 στην περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου, συνελήφθη από άνδρες της ειδικής ομάδας καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης ο 55 Τούρκος διακινητής, και συνολικά ο 74ος από την αρχή του χρόνου, καθώς επιχειρούσε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας ομάδα 12 περίπου λαθρομεταναστών με 1 πλαστική βάρκα. 
Επίσης 6 ώρες νωρίτερα (02:00) κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ,καθώς στην περιοχή της Ορεστιάδας επικρατούσε πυκνή ομίχλη , και με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα οι άνδρες της ειδικής ομάδας απεγκλώβισαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 4 λαθρομετανάστες από νησίδα στην περιοχή της Ν. Βύσας αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα, καθώς ο Τούρκος διακινητής σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, τους εγκατέλειψε στην νησίδα λέγοντας πως φτάσανε στην Ελλάδα. 
Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, ενώ από την απέναντι όχθη ο Τούρκικος στρατός και η Αστυνομία απλά και απαθέστατα παρακολουθούσαν την όλη επιχείρηση.  
Αναγνώστης-http://thrakinea.blogspot.com

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Από το νέο έτος αναστέλλονται ή διακόπτονται τα δρομολόγια Αθήνα- Αλεξανδρούπολη - Αθήνα


Κόβει δρομολόγια, αυξάνει τα κόμιστρα

Σημαντικές αλλαγές στο πλέγμα των δρομολογίων, με κατάργηση γραμμών και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, προωθεί από το νέο έτος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για δραστική μείωση των ελλειμμάτων και με απώτερο στόχο η εταιρία να καταστεί βιώσιμη μέσα στο 2011.


 Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύει το επόμενο τρίμηνο να εισάγει νέο πλέγμα δρομολογίων, που θα είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και συγκεκριμένα προωθούνται οι εξής δράσεις:
  • Η ενίσχυση του σιδηροδρομικού έργου με συμπληρωματικές οδικές μεταφορές, που θα τροφοδοτούν τους σταθμούς του τρένου από μεγάλα 
 

Ευχές ...


Καλά χριστούγεννα στους Έλληνες, «άι σιχτίρ» στους νεοταξίτες.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Συνήθως τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων αφιερώνουμε ευχές.
Η Ελλάδα πέρασε πολλές φορές δύσκολα χρόνια υπό κατοχή, από τα αρχαία χρόνια πολλοί επεδίωξαν να την σφετεριστούν, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους Πέρσες, τους Ρωμαίους, τους Φράγκους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς;
Όλοι κατόρθωσαν να καταλάβουν τα Ελληνικά χώματα μα κανένας τους την Ελληνική ψυχή.
Σήμερα πάλι η Ελλάδα μας βρίσκεται, χάρη στα «μπουμπούκια» της πολιτικής, υπό κατοχή. Ο λαός μας δέχεται οικονομική επίθεση και γίνεται «πειραματόζωο» της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης.
Προσπαθούν να υποτάξουν τον Ελληνικό λαό με πρόσχημα τα χρέη στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους. Επιδιώκουν την υποταγή με επίθεση κατά της γλώσσας, της ιστορίας και των πατροπαράδοτων εθίμων. Το ότι θέλουν να κόψουν το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα δεν είναι τυχαίο και δεν έχει σχέση με τα οικονομικά.


Ημέρα της "Καμήλας"

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου - Οινόη Ορεστιάδας

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι σύλλογοι της Οινόης ετοιμάζονται να σας υποδεχθούν στη "Μέρα της Καμήλας".
Κρασί, λουκάνικα και πολύς χορός, τόσο κατά την πομπή, όσο και στο γλέντι θα μας ζεστάνουν τη Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων

Πρόγραμμα

9:00 -Ι.Ν Αγ.Δημητρίου .Ο ντεβετζής και οι συνοδοί θα πάρουν την ευλογία του παπά πριν ξεκινήσουν. Θα ακολουθήσει προετοιμασία.
 
11:00- Έναρξη της γύρας στους δρόμους των συνοικισμών Ανω και Κάτω Οινόη.

14:30-Αφιξη της πομπής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιαδος
15:00-Παραδοσιακό γλέντι

θα συνοδεύει ή ορχήστρα "Εβρίτικη Ζυγιά"

..les miserables...

"... Οι 'Αθλιοι γράφτηκαν για όλα τα έθνη. Δεν ξέρω αν θα διαβαστούν απ' όλους, όμως εγώ για όλους τούς έγραψα. (...)

" Όπου ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όπου η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί, όπου το παιδί υποφέρει από αγραμματοσύνη κι από έλλειψη παιδείας, το βιβλίο των Αθλίων χτυπά την πόρτα φωνάζοντας δυνατά:
" -Ανοίξτε μου! Έρχομαι για σας!


" Στο σκοτεινό σημείο όπου βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός, ο άθλιος ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που αγωνιά κάτω απ' όλα τα κλίματα και τα καθεστώτα, που στενάζει σ' όλες τις γλώσσες".
Βικτόρ Ουγκό

Κοινή ερώτηση 4 βουλευτών για τον ιδιωτικό τομέα .


1. Προς τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
2. Προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
κ. Μ. Χρυσοχοΐδη

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 22/12/2010

Θέμα: Λήψη μέτρων για την προστασία, στήριξη και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση παρενέβη ουσιαστικά στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα και στις εργασιακές σχέσεις που τον διέπουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μειώσεις μισθών των εργαζομένων σε αυτόν.