Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Μιχάλης Καρχιμάκης : Εορταστικό Μήνυμα

Μέρες χρονιάρες έρχονται και να’ ναι ευτυχισμένες ξέροντας πως τα πράγματα, τις έχουν πιεσμένες.

Εύχομαι υγεία και χαρά, να’ χει το σπιτικό σας και να κρατήσετε ψηλά, φίλοι το ηθικό σας.

Γιορτές σε μέρες δύσκολες, μα πρέπει να χαρούμε μ’ επιμονή και υπομονή,τον δρόμο μας θα βρούμε.

Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές! 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

Καταδικάστηκαν Εφραίμ, Αρσένιος και Ψάλτη .


Δίκη των Βατοπεδινών στο Εφετείο Ροδόπης

Το Εφετείο Θράκης έκρινε σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ενόχους την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρία Ψάλτη, τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας, στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή στην Μαρία Ψάλτη για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και παραβίασης δικαστικού απορρήτου και την ίδια ποινή στους Εφραίμ και Αρσένιο, για ηθική αυτουργία.
Σημειώνεται πως αρχικά το δικαστήριο είχε ζητήσει την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης, όπου είχε επιβληθεί ποινή 15 μηνών φυλάκισης και δικαίωμα άσκησης έφεσης, αλλά η Μαρία Ψάλτη ζήτησε μείωση της ποινής με την αναγνώριση 

« Απάντηση σχετικά την έλλειψη Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ»

  Την απάντησή του απέστειλε το Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, σχετικά με την έλλειψη Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ.
      Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλεξανδρούπολης υπηρετούν οι προβλεπόμενοι από τον Οργανισμό Ιδρύματος Ιατροί, καθώς και σε μερικές περιοχές, όπως π.χ. το παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φερών υπηρετούν παραπάνω από τους προβλεπόμενους γιατρούς σε μερικές ειδικότητες. Χαρακτηριστικά, στην απάντησή του, ο κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης αναφέρει ότι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φερών προβλέπονται 2 οδοντίατροι και υπηρετούν 4.

Στεγαστικά επιδόματα σε ομογενείς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Το ποσό των 766.160 ευρώ έχει καταβληθεί, συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο, σε ομογενείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  για τα στεγαστικά τους επιδόματα και τα ενοίκια των σπιτιών στα οποία διαμένουν, για το διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου 2009.
Εν τω μεταξύ ξεκίνησε ήδη και η καταβολή των στεγαστικών επιδομάτων και των ενοικίων για το πρώτο τρίμηνο του 2010 και θα ακολουθήσει αμέσως μετά και η πληρωμή τους για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, γίνονται προσπάθειες από την πολιτεία, για παράταση του στεγαστικού προγράμματος και για το 2011.
Όσον αφορά τις αυτοψίες ακινήτων σε 22 περιοχές του Έβρου, που πρόκειται να διανεμηθούν σε ομογενείς του νομού, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

ερτ

154 εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης παραμένουν απλήρωτοι εν όψει Χριστουγέννων

Χωρίς μισθό και δώρο θα κάνουν Χριστούγεννα οι 55 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΚΕΠΑΔΑ), οι οποίοι δηλώνουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος Αλεξανδρούπολης έχει εγκρίνει τα εντάλματα επιχορήγησης του Δήμου προς την ΚΕΠΑΔΑ μέχρι και το τέλος του  2010, ενώ, από την πλευρά ο απερχόμενος δήμαρχος, διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους ότι τα χρήματα βρίσκονταν στον κωδικό τους. Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί η πληρωμή άλλων 75 εργαζομένων στο δήμο, διαφόρων ειδικοτήτων του τομέα καθαριότητας, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ για οκτώ μήνες, αλλά και 24 ακόμη οκταμηνιτών που είχαν προσληφθεί για τις συντηρήσεις σχολείων.  Όπως ανέφερε στην Ε.ΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Αλεξανδρούπολης, Κώστας Κασίδης, είναι πιθανό να καταβληθούν σήμερα στους συμβασιούχους της καθαριότητας τα χρήματα που τους οφείλονται για τον Οκτώβριο καθώς και το δώρο Χριστουγέννων, ωστόσο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και για τους εργαζόμενους της Κ.Ε.Π.Α.Δ.Α. 

ert

Υπογραφή καταστατικού εταιρείας υλοποίησης ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου

Υπογράφηκε χθες στη Σόφια, σε επίπεδο εταιρειών, το καταστατικό της εταιρείας η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB).

  Ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 170 χιλιόμετρα (τα 25 χλμ σε ελληνικό έδαφος) και θα κατασκευαστεί από την Κομοτηνή έως τη Στάρα Ζαγόρα, στη Βουλγαρία.

Θα είναι διπλής ροής και θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, καθώς και την ασφάλεια τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου. 
Παράλληλα, θα συνεισφέρει στη δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και χαμηλότερων τιμών αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το κόστος του αγωγού ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 45 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους.

     Πρόεδρος της νέας εταιρείας ορίστηκε ο Jordan Georgiev, ενώ ένας από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους θα είναι ο Αντώνης Νάτσικας, αναπληρωτής διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ.

"Στο σφυρί ακίνητα των Καλλικρατικών Δήμων λόγω χρεών σε ιδιώτες"

Στο "σφυρί" άρχισαν να βγαίνουν ακίνητα των Καλλικρατικών Δήμων λόγω χρεών σε ιδιώτες τα οποία δεν μπορούν να εξοφληθούν εξ αιτίας του τεράστιου οικονομικού προβλήματος των ΟΤΑ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Ακράτας όπου εκποιήθηκε μεγάλο ακίνητο που προοριζόταν για πλατεία.

    Τον πλειστηριασμό του οικοπέδου 1400μ με ακίνητο 600τμ, προκάλεσε ιδιώτης του οποίου ο δήμος Ακράτας όφειλε από απαλλοτριώσεις για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης 140.000 ευρώ. Η αίτηση του ιδιώτη έγινε δεκτή, ενώ τον ακολούθησαν και άλλοι πιστωτές καταθέτοντας αιτήσεις πλειστηριασμού του ίδιου ακινήτου. Όλες οι περιπτώσεις αφορούν απαλλοτριώσεις για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

« Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου»

Σε μια ικανοποιητική από πλευράς μελών συμμετοχή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11πμ στο ξενοδοχείο Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ, έγιναν οι εκλογές του νέου ΔΣ της ΕΠΚΕ για την επόμενη διετία.
            Έτσι και μετά την σύγκλιση του νέου ΔΣ και την ομόφωνη κατανομή των θέσεων ευθύνης, αυτό έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                         Κακαλής Χρήστος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                Γοδοσίδης Δημήτρης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Τζίμας Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ:                                 Γραμμενίδου Δέσποινα

Χριστούγεννα- χρεωστούμενα

Γράφει ο Θόδωρος  Γαλανοπουλος

Χριστούγεννα έρχονται και όσο κι αν θεωρείται η γιορτή τής αγάπης, η γιορτή  που ενώνει ανθρώπους και καταλαγιάζει τα πάθη, τι να σου κάνει και μια γιορτή σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο βουνό της είναι το χρέος της; 
Άντε; και τι να σου κάνει μια γιορτή που την έχουμε συνδυάσει με ένα όργιο κατανάλωσης; 
Εμείς παίρναμε το δώρο, η σύζυγος με τα παιδιά παίρνανε τους δρόμους με τα μαγαζιά, οι μαγαζάτορες παίρνανε τη μεγαλύτερη λεία, και το κράτος ούτε καν το ΦΠΑ… αλλά το τρίτο το επίμηκες! …
 

Όσο για τον Ελληνικό λαό, να μας δίνει ο θεός υπομονή δύναμη και τρύπες στο ζωνάρι. Όσο για τους πολιτικούς μας, αρκετοί από αυτούς θα έπρεπε με τη νέα χρονιά να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και όσοι επιμένουν να μας σώσουν, που να μη σώσουν, ας μην μπλέκονται πολύ  μέσα στα πόδια των πολιτών, γιατί νεύρα είναι αυτά  και όσο  να είναι, τα χάπια με τέτοια κρίση δεν μας πιάνουν πάντα…
 
Από KAPISTRI


Οι νέες τιμές της ΔΕΗ

Από την 1η Ιανουαρίου, τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα γίνουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης), ενώ θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Για την οικιακή κατανάλωση η μέση μεταβολή των τιμών ανά τετράμηνο διαμορφώνεται ως εξής:

    -Από 0 - 800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7 %.

    -Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6 %.

    -Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7 %.

    -Από 1201-1600 kwh αύξηση επίσης 2,7 %.

    -Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6 %.

    -Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4 %.

Φθηνότερο πάνω από 7% φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι πάνω από 7% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών αλλά και από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης  και Ανταγωνιστικότητας, οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση. 


Συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα, θα κοστίζει φέτος 137,76 ευρώ έναντι 148,29 ευρώ που στοίχιζε πέρυσι για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, την ίδια ημέρα τιμοληψίας, στις 16 Δεκεμβρίου.

Τέταρτη δόση και φαρμακερή ...

Γράφει ο Επιμηθέας

Την Παρασκευή εγκρίθηκε και τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ η τρίτη δόση του δανείου ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ -το ΔΝΤ παρέχει τα 30 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. που έχουν εγκρίνει μαζί με την Ε.Ε. προς την Ελλάδα-.
Από το περιεχόμενο της έκθεσης των ελεγκτών του ΔΝΤ, που συνοδεύει την έγκριση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου προκύπτει, ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι μόνο η αρχή.
Στην προσπάθεια της τροικα τα να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι δανειστές της χώρας μας προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό για νέα έκτακτα μέτρα πολυετούς δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μας είχε προειδοποιήσει άλλωστε ο Στρος Καν στην τελευταία του επίσκεψη στην χώρα μας, ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα και τα χειρότερα έπονται τα επόμενα δύο χρόνια. Ποια όμως είναι τα χειρότερα; Αν κανείς ανατρέξει στις σελίδες της έκθεσης των ελεγκτών του ΔΝΤ, αποκαλύπτονται όλα τα νέα μέτρα. Μεταξύ άλλων είναι:........