Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές ...


Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών για την ενεργοποίηση του «Καλλικράτη»

Καθ' όλα έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών για την έναρξη λειτουργίας του «Καλλικράτη»σε λίγες ημέρες.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ανέλυσε τις ενέργειες που έγιναν ώστε οι νέοι ΟΤΑ και οι νέες αιρετές Περιφέρειες να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Ο υπουργός ανέφερε την προετοιμασία που έγινε μέχρι σήμερα και επαίνεσε το έργο και κυρίως τα αντανακλαστικά του ΣτΕ που παρά τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εγχειρήματος.

Ολοκληρώθηκαν, είπε ο κ. Ραγκούσης, τα σεμινάρια όλων των δημάρχων και των περιφερειαρχών. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που έλαβαν μέρος έφτασαν τους 450 και οι δημοτικοί τους 4.500. Εν ολίγοις η συμμετοχή τους άγγιξε το 90%.

Τα προεδρικά διατάγματα (21 τον αριθμό) είναι ήδη έτοιμα για υπογραφή στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού το ΣτΕ έχει ολοκληρώσει τον απαραίτητο έλεγχο.

...Ευχές ...

Σας εύχομαι χρόνια πολλά και χαρούμενες γιορτές.

Παράλληλα σας ευχαριστώ για την ανάρτηση στις σελίδες σας, του
τελευταίου μου βιβλίου, του ΣΙΜΠΟΛΕΤ.
Ενιωσα όμορφα που άνθρωποι της πατρίδας μου πρόβαλαν το έργο μου....
.....
Θα είναι πλέον για μένα, πηγή ενημέρωσης από το διαδίκτυο το
΄΄Σουφλί, τόπος να ζεις΄΄.
Εκτιμώ πολύ την προσπάθειά σας και την αγάπη σας για τον τόπο μας. Έναν τόπο που αγαπώ και μου λείπει!

Χολαργός 21.12.2010

Γιώργος Κιουρτίδης
Ποιητής-συγγραφέας

 Γιώργο ,
Από καρδιάς σε ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες ευχές ... 
Ευχόμαστε μια καλή δημιουργική Νέα Χρονιά και πολλά καλά ταξίδια στο
" ΣΙΜΠΟΛΕΤ " και σε κάθε δημιουργία σου !! 

souflievros

 Δείτε παρακάτω την ανάρτηση για το " ΣΙΜΠΟΛΕΤ "
http://souflievros.blogspot.com/2010/12/blog-post_16.html 

Βύθιση σκάφους στην Αλεξανδρούπολη

Σήμερα στις 11:55, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι στο λιμενίσκο της ιχθυόσκαλας, βυθίστηκε το επαγγελματικό αλιευτικό «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν. ΙΕΡΙΣΣΟΥ 232, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στον προβλήτα, κενό επιβατών.
Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης όπου διαπίστωσε ότι η βύθιση προκλήθηκε από εισροή υδάτων, χωρίς όμως να παρατηρηθεί ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. 
Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του λιμανιού.

    Επίσης, στο σημείο έσπευσαν καταδυτικό συνεργείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και γερανός όπου ανέλκυσαν το σκάφος.

    Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


φωτο:αρχείου

Ερώτηση κατέθεσε η Ντορα Μπακογιάννη στη Βουλή για Θ. Αναστασιάδη πριν απο λίγο

Προς Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου .                                                                                           
 Εξέλιξη υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος

Τον Ιανουάριο του 2008 υπήρξαν δημοσιεύματα και πληροφορίες στα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι ο κ.Θ.Αναστασιάδης, γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, βρέθηκε με 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως  στους λογαριασμούς των καταθέσεων του και ελέγχθηκε  από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλοελβετικά σύνορα για μεταφορά επιταγών ύψους 1,1 εκατομμύρια Ευρώ.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε επιληφθεί η ΥΠΕΕ καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον έλεγχο του 
ξεπλύματος μαύρου χρήματος.  Είναι εντυπωσιακό ότι από τότε μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις, αν και η υπόθεση απασχόλησε την κοινωνία 

ΔΝΤ: Αποκαλύψτε τo "πόθεν έσχες" των πολιτικών !

Aναμενόμενες θεωρεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του ελληνικού λαού το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο , το οποίο επιμένει να απαιτεί τιμωρία όσων οδήγησαν την ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής…διότι -όπως τονίζεται- μόνο με τον τρόπο αυτό θα επικρατήσει η ηρεμία και θα αποκτηθεί η πολυπόθητη κοινωνική συναίνεση, ώστε να επιτύχει το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Oι πηγές με τις οποίες μίλησε η «Hμερησία» αναμένουν πολλαπλασιασμό των αντιδράσεων τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εκ των εισηγήσεων των επιτελών του Tαμείου ώστε να επιτευχθεί η λαϊκή συναίνεση, είναι η εφαρμογή χωρίς εξαίρεση του «πόθεν έσχες» ειδικά για νυν και πρώην υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 

Ρητή εντολή από την Γ.Γ. Θεοδώρα Κόκλα για παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ

Σύσκεψη με νεοκλεγέντες Δημάρχους στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Στις 23 Δεκεμβρίου υπογράφονται οι διαπιστωτικές πράξεις κλείσιματος των υφισταμένων ΧΑΔΑ
Ορατός ο κίνδυνος για υψηλά πρόστιμα

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρας Κόκλα, συνεχίζονται, οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τον Περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής για την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, δυο ενημερωτικές συναντήσεις με τους νυν και τους νεοεκλεγέντες δημάρχους των νομών Καβάλας, Δράμας και Έβρου. Στην πρώτη συνάντηση το «παρών» έδωσαν, ο εκλεγμένος 


Δώρα από τη Βουλή των Ελλήνων θα παραλάβουν μαθητές του νομού Έβρου

Η Βουλή των Ελλήνων, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων θα προσφέρει δώρα σε 1.716 μαθητές σχολείων και Ιδρυμάτων νησιών, ακριτικών περιοχών της χώρας, καθώς και της Αττικής.


Τα δώρα θα διανεμηθούν σε μαθητές σχολείων συν των άλλων νομών και στο νομό Έβρου και στους δήμους Σαμοθράκη,και Σουφλί.


 Συγκεκριμένα στον Έβρο , θα παραλάβουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, οι μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου του Πέπλου, και οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του μειονοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου . 
Σε επίπεδο περιφέρειας, εκτός από τα έξι σχολεία του Έβρου, δώρα θα παραλάβουν και οι μαθητές 3 σχολείων του νομού Δράμας, τριών του νομού Ροδόπης και τεσσάρων του νομού Ξάνθης.

Επιχειρηματικότητα μια παρεξηγημένη έννοια .

Επιχειρηματικότητα είναι μια συντονισμένη προσπάθεια σύνθεσης ανθρώπινων πόρων & μη.  Είναι η ανάληψη της ευθύνης που μια ομάδα ανθρώπων μοιράζεται για τη δημιουργία μιας επιχείρησης, που συνθέτει την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι συμμετέχοντες, μετασχηματίζοντας μια φανταστική ιδέα σε πραγματική.  
Η “γέννηση” μιας επιχείρησης σκοπό έχει την υλοποίηση ενός στρατηγικού πλάνου, για να προσφέρει άμεσο όφελος στην κοινωνία, ικανοποιώντας ανθρώπινες ανάγκες, που την καθιστούν βιώσιμη.
Η επιχειρηματικότητα δεν είναι αυτοσκοπός για την απρόσκοπτη παραγωγή κέρδους, με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.  Η επιβίωση της επιχείρησης θα πρέπει να είναι η στρατηγική επιλογή με κριτήρια την πρόοδο, την ποιότητα, την εξέλιξη των ανθρώπων που παράγουν καθημερινά συνεχώς αναβαθμισμένα προϊόντα κι υπηρεσίες.
Η επιχειρηματικότητα δεν είναι προνόμιο αυτών που μόνο ρισκάρουν, που δε φοβούνται, που αναλαμβάνουν ευθύνες, που είναι λαμόγια, που έχουν «επαφές».  Αυτές όλες είναι προκαταλήψεις του συστήματος που τελικά κατάρρευσε στην πατρίδα μας.  Με αυτό τον τρόπο γαλουχήθηκαν οι γενιές μετά τον πόλεμο, με τη 

Οι Ενοπλες Δυνάμεις μαζί με τη Frontex

Ο κ. Χρ. Παπουτσής αποκαλύπτει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανακοπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών

Ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανακοπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρ. Παπουτσής αποκαλύπτει μάλιστα ότι βρίσκεται σε συνεννόηση, για τον σκοπό αυτό, με τον υπουργό Αμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για την παρουσία της δύναμης Frontex στον Εβρο υποστηρίζει ότι «κατέστησε ευρωπαϊκό» το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Για την τρομοκρατία, ο κ. Παπουτσής κάνει λόγο για διασυνδέσεις των εσχάτως έξι συλληφθέντων με τρομοκρατικές οργανώσεις του παρελθόντος και εκτιμά ότι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ. ΑΣ. είναι επαρκή ώστε να «αποδοθεί δικαιοσύνη». Εμμέσως πλην σαφώς εκτιμά ότι στο παρελθόν υποτιμήθηκε η επιχειρησιακή δυνατότητα συγκεκριμένων ατόμων. 
Στο πεδίο της πολιτικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδίδει την απόσυρση της διάταξης για τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο στις «δικαιολογημένες», όπως τις χαρακτήρισε, αντιδράσεις.
– Πώς σχολιάζετε τη βίαιη επίθεση κατά του κ. Κ. Χατζηδάκη;
– Πρόκειται για ένα περιστατικό που προσέβαλε τη Δημοκρατία μας. Η πράξη έχει τον συμβολισμό μιας βάρβαρης επίθεσης εναντίον του Κοινοβουλευτισμού. 

Την έντονη διαμαρτυρία απλήρωτων και αδιόριστων εκπαιδευτικών δέχτηκε η κ . Διαμαντοπούλου στην Αλεξανδρούπολη

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου που παρευρέθηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Από νωρίς το απόγευμα, απλήρωτοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, φοιτητές, νεολαίοι του Συνασπισμού, της ΕΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με πανό και συνθήματα, στην είσοδο του ξενοδοχείου, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της παιδείας και το γεγονός ότι όσοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι.
Ορισμένοι από αυτούς, περίπου 40-50 άτομα, στησυνέχεια, μπήκαν στο ξενοδοχείο και λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, προκλήθηκε ένταση, με τους απλήρωτους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα άλυτα προβλήματά τους και ορισμένους παρευρισκόμενους να αντιδρούν. Τελικά, η υπουργός, αποσύρθηκε σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών παρέδωσαν τη λίστα με τα ήδη γνωστά αιτήματά τους και αποχώρησαν, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε.

telegramm.gr


Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας : Αρδάνιο - Ορμένιο

Δέκα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου τεσσάρων δις εξακοσίων πενήντα εκατ. ευρώ (4,65 δις ευρώ) καταχωρήθηκαν στο Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (Structural Funds Common system) και βρίσκονται ήδη σε κατάσταση αποδοχής.

       Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση της αγοράς, στην ασφάλεια των μεταφορών και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Με την εξέλιξη αυτή ικανοποιείται παράλληλα και ένας σημαντικός όρος που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο του Μηχανισμού Στήριξης και προβλέπει την επίτευξη ετήσιου στόχου υποβολής δέκα μεγάλων έργων (δηλαδή έργων προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 50 εκατ. ευρώ το καθένα) στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ανάμεσα στα δέκα η ολοκλήρωση του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες του κάθετου άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Αρδάνιο-Ορμένιο, προϋπολογισμού υλοποίησης 35 εκατ. ευρώ