Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Ημερίδα Επιμόρφωσης Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων στην Αλεξανδρουπολη

Επιμορφωτική ημερίδα διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου η οποία αφορούσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Έβρου και Ροδόπης, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και διευθυντικά στελέχη των δύο σημερινών Νομαρχιών και των Δήμων.
Την διοργάνωση ανέλαβε για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η οποία είχε και την ευθύνη της θεματολογίας.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο υφυπουργός κ. Ντόλιος ο οποίος στην ομιλία του: ...»


- Επεσήμανε ότι η Ημερίδα δεν έχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκδήλωσης αλλά πραγματικής ημερίδας εργασίας.
- Περιέγραψε τον μεγάλο όγκο δουλειάς που περιμένει τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές κατά την μεταβατική περίοδο και ιδιαίτερα αυτή της πρώτης περιόδου

Μαρτυρίες των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στον Έβρο.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα κράτησης του Έβρου κρούουν στην κυβέρνηση οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ζητώντας να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών «με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Κατά τη διάρκεια διερευνητικής αποστολής που έγινε τον Νοέμβριο σε δύο κέντρο κράτησης στη Βέννα και στο Φυλάκιο και σε τρία τμήματα συνοριακής φύλαξης, (Σουφλί, Τυχερό και Φέρες) οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατέγραψαν άσχημες συνθήκες, κάτω από τις οποίες κρατούνται οι μετανάστες.


«Τα περισσότερα τμήμα είναι υπερπλήρη, με δύο ως τρεις φορές περισσότερους κρατούμενους από όσους μπορούν να χωρέσουν. Λόγω της έλλειψης χώρου, άντρες, γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι κρατούνται όλοι μαζί στα ίδια κελιά.

Ο «Καλλικράτης» πέφτει στα βαθιά

Περιφερειάρχες ενώπιον του «Καλλικράτη». 
Από 1η Ιανουαρίου οι 13 μικροί πρωθυπουργοί θα δώσουν τη δική τους μάχη στην προσπάθεια να κερδίσουν ένα συλλογικό αλλά και προσωπικό ο καθένας στοίχημα. 
Ορισμένοι περιφερειάρχες ψάχνουν ακόμη «χώρους» για την ορκωμοσία, άλλοι δίνουν τη μάχη της καρέκλας, καθώς είναι πολύ πιθανόν ορισμένοι σύμβουλοι να μην έχουν πού να κάτσουν στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση. Υπάρχει ασάφεια στις αρμοδιότητες που εκχωρούνται, οι μετατάξεις υπαλλήλων είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν ότι όλοι θα είναι στις θέσεις τους. Οι οργανισμοί των περιφερειών με την περιγραφή και τον αριθμό των θέσεων των υπαλλήλων έχουν ολοκληρωθεί με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε περιφέρεια θα έχει τους εργαζομένους που της χρειάζονται.
Σίγουρο είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του «Καλλικράτη» μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θα είναι μεταβατικό. Σημαντικό είναι να γίνει και δημιουργικό για τα επόμενα χρόνια της Αυτοδιοίκησης.
Σήμερα στην «Ε»  ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,κ.Γιαννακίδης. 

Αρης Γιαννακίδης: εκλεγμένος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Πρώτο εμπόδιο οι αρμοδιότητες
 

Στο αυτόφορο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο


Στο αυτόφορο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο
Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων. 

Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στις 3 Ιανουαρίου το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων.

Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).


Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.


Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ

Μικρές Αγγελίες - Μεγάλες Ευκαιρίες ..Σουφλίου !

Να η ευκαιρία, φτηνά και οικολογικά κρέατα για τα Χριστούγεννα ! 

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή ..

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια και η κηδεία της την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.


Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της «κακιάς'». Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου. Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».
Στο θέατρο, πάντως, έπαιξε ρόλους που κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο, με μοναδική εξαίρεση την αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο», είχε δηλώσει.

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι.

Ο Κλεισθένης γράφει

Ένας-ένας οι πολιτικάντηδες, αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις απ’ την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.
Οι πολιτικάντηδες του τόπου, «ποντάρουν» στην κοντή μνήμη του λαού και είτε διαφοροποιούνται διαγραφόμενοι, είτε σιγοψυθιρίζουν τις «ενστάσεις» και τις «διαφωνίες» τους με την κυβερνητική πολιτική.
Αφού συμμετείχαν και υπερψήφισαν, όλα τα καταστροφικά για την οικονομία και τη χώρα, μέτρα, αντιλαμβανόμενοι τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας, προσπαθούν να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο και μη μας φανεί περίεργο, σε λίγο θα «κοκορεύονται» ότι τάχα έκαναν και αντίσταση, κατά του μνημονίου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη ο Καρατζαφέρης αρχίζει να «μασάει» τα λόγια του και να υποστηρίζει ότι ψήφισε μόνο το μνημόνιο, για να «σωθεί» η πατρίδα. Κάνοντας τις συνήθεις «κολοτούμπες» του, πιθανό αύριο να αυτοανακυρηχτεί  πολέμιος του μνημονίου, κάτι τέτοιο δεν μας εκπλήσσει καθόλου.

Όχι δεν έχουμε Χούντα ... Όχι δεν έχουμε Δημοκρατία ....

«Η λέξη «χούντα» ακούστηκε από χιλιάδες στόματα – μικρών και μεγάλων. 
Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν – η τεράστια αποχή από τις εκλογές είχε στείλει το μήνυμα».
 
Όχι, δεν έχουμε χούντα. Δεν έχουμε χούντα ακριβώς γιατί -ανάμεσα σε όλα τα άλλα- ο λαός απείχε από τις εκλογές. Στην χειρότερη έχουμε δια της αποχής απονομιμοποίηση της τρέχουσας εκδοχής του πολιτεύματος. Απονομιμοποίηση σκέτη όμως δεν συνιστά νομιμοποίηση κάποιου άλλου πράγματος. Να κάτσει να σκεφτεί ο λαός τι θέλει, ώστε αν δεν του κάνει η τρέχουσα εκδοχή του πολιτεύματος να βάλει στη θέση της μια άλλη. Και η αποχή δεν απαντάται μόνο στις εκλογές, απαντάται -συγκριτικά μιλώντας- και στη συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μπέρδεμα και το ότι μπορεί οι άνθρωποι να μην ξέρουν τι πρέπει να γίνει (μπας και ξέρω εγώ δηλαδή;), αλλά χούντα έχουμε όταν κάποιος έχει την εξουσία με το ζόρι. Όταν ο άλλος δεν τον 
 
θέλει να είναι στην εξουσία. Όχι όταν δεν ξέρει τι θέλει να είναι στην εξουσία, όχι όταν του τίθεται ένα σαφέστατο δίλημμα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πριν τις εκλογές και εκείνος ναι μεν δεν τον ψηφίζει για να τον στηρίξει, αλλά δεν τον καταψηφίζει κιόλας. Λαός ιδιωτών, λαός απεχόντων από τις κάλπες ή τις πορείες, λαός αμέτοχος -έστω επειδή βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο