Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Aφίσα της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ για τον Θ. Πάγκαλο


Με την ίδια φωτογραφία αλλά αυτή τη φορά πάνω σε ένα χαρτονόμισμα 500 ευρώ συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου ότι: «Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν παρά πολύ ισχυρή φωνή. Πεντακόσιοι υπάλληλοι ή εκατό ή διακόσιοι, που είναι ικανοί να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και να αγωνιστούν μέχρι θανάτου από τις τηλεοράσεις για τα 500 ή τα 1.000 ευρώ τα 


Εγκύκλιος για την κατάρτιση νέων δημοτολογίων

Στην κατάρτιση νέων δημοτολογίων και μητρώων αρένων θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι νέοι δήμοι, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει ότι σε περίπτωση αναγνωρίσεως νέας κοινότητας ή δήμου, καταρτίζεται αυτομάτως νέο δημοτολόγιο βάσει του υπάρχοντος δημοτολογίου διά μεταφοράς των αντιστοίχων εγγραφών από το παλαιό στο νέο.

Παράλληλα για την κατάρτιση αυτή του ενιαίου δημοτολογίου των νέων δήμων που συνιστώνται, οι υπάρχουσες οικογενειακές μερίδες θα επαναριθμηθούν στα υπάρχοντα βιβλία και δεν θα μεταφερθούν σε νέα.

Στην ανεργία 20.000 ΕΠ.ΟΠ

Είτε με αύξηση της θητείας, είτε με πρόσληψη Ειδικών Έφεδρων Οπλιτών, πάλι θέλουν να την πληρώσει η νεολαίαΌτι κουτοπονηριά και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, η απόφαση τους να απολύσουν σαλαμωτά 20.000 ΕΠ.ΟΠ. δεν μπορεί να κρυφτεί!

Αρχικά ο Ευ.Βενιζέλος θολώνει τα νερά δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης "μόνιμου" προσωπικού, λες και οι Επαγγελματίες Οπλίτες είναι μόνιμοι και όχι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου που αν και εφόσον η έκθεση του διοικητή, η επιτυχία στις εξετάσεις μετά την 7χρονη διαδρομή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί το επιτρέψουν, θα Μονιμοποιηθούν. Η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου αναφέρει: «Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !!

Το ταξίδι για την επιβίωση τους οδήγησε στο θάνατο

Νεκροί λόγω υποθερμίας βρέθηκαν δύο άτυχοι λαθρομετανάστες στην περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.

Οι άτυχοι άνδρες αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας 25-30 ετών ξεψύχησαν από το κρύο, ενώ ένας τρίτος που τους συντρόφευε μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο όπου ενεργείται προανάκριση.

Κινητοποιήσεις : Aντιδρούμε στην παρουσία της FRONTEX στον Έβρο!


Λογοτεχνικές Ιστοσελίδες ..

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς που οργανώνει κάθε χρόνο, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επετειακούς λογοτεχνικούς ιστότοπους. 


Παρουσιάζονται σήμερα ολοκληρωμένοι οι ιστότοποι για τους λογοτέχνες:
Νίκο Καββαδία, Στρατή Τσίρκα, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Γαβριήλ Πετζίκη, Μ. Καραγάτση.
Τα ψηφιακά αρχεία/αφιερώματα του ΕΚΕΒΙ θα εμπλουτίζονται συνεχώς με ιστότοπους για μεγάλους λογοτέχνες που τιμήθηκαν στο παρελθόν (2005 - Γιώργος Θεοτοκάς, 2004 - Νίκος Καζαντζάκης, 2003 - Κωστής Παλαμάς, 2001 - Ανδρέας Εμπειρίκος, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Άγγελος Σικελιανός, 2000 - Γιώργος Σεφέρης) αλλά και για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν.

http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=6118&cnode=200

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Αλεξανδρούπολη

Η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου, θα βρίσκεται την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 στην πρωτεύουσα του Έβρου, Αλεξανδρούπολη. Η βουλευτής της Α’ επικράτειας Αθηνών, θα έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη, ενώ θα προεδρεύσει και σε σύσκεψη με δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Έβρου. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Χωρίς Τίτλο ......

 Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας !!

Η μεγάλη παρέλαση των ασφαλιτών from Jaquou Utopie on Vimeo.

Καλώς ορίσατε στη ζούγκλα !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Ορίστε κατάσταση! Ορίστε χάλια!

Σας αρέσει η εικόνα που φτιάξατε για την κοινωνία και τη χώρα μας;

Σας ικανοποιεί η ζούγκλα που κι εσείς είστε τώρα μέσα σε αυτή;

Όσα λεφτά και αν αρπάξατε από τον Ελληνικό λαό και τη χώρα, τι να τα κάνετε, αν δεν μπορείτε να περπατήσετε στο δρόμο με το κεφάλι σας ψηλά; Πού να πάτε;  Στην Αθήνα θα σας κυνηγούν οι εργαζόμενοι, στην ιδιαίτερη πατρίδα σας θα σας κυνηγάνε τα ρουσφέτια που δεν κάνατε, ακόμα και στην Μύκονο να πάτε θα σας βαράνε οι αδερφές με τα τσαντάκια τους ...
Το έγραφα εδώ και καιρό! Μόνο αν εξαφανιστείτε από τη χώρα, όπως κάποιοι φυγόδικοι, μπορεί να νοιώθετε ασφαλείς, αν πάτε κατά τον  Άγιο Δομίνικο ή τη