Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
 

Αυτή είναι η φτωχική Ελληνική πραγματικότητα... εν μέσω κρίσης.

Αυτό είναι το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VETO 6/12/2009 , με βάση το οποίο ο κ.Προβόπουλος δήλωσε στην Εφορία κατά το έτος 2008....

Το Αστρονομικό ποσό των
4.051.949,01 Ευρωπουλακίων !!!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και επιστροφή φόρου απο το Υπουργείο Οικονομικών.

Τώρα, ο κύριος 4.051.949,01 ζεστά και μετρητά, προτείνει λύσεις, ζητώντας από τον λαό άγρια λιτότητα...για να βγούμε απο το αδιέξοδο!

Να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς - Λευκίμης-Σουφλίου .

Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβάλλοντος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου είναι ένα εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, ένας πολύ σημαντικός βιότοπος και τουριστικός πόλος έλξης για την περιοχή. Παρόλα αυτά, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι απογοητευτική καθώς ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου απειλείται στην πράξη με αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τα τέλη του 2009. Ο Φορέας αδυνατεί πλέον να καλύψει τις στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και ένα χρόνο. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί εδώ και μήνες και σε άλλους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε πολλές περιοχές της χώρας...»

Δήμος Σουφλίου .... Αύριο ποιοι ;;

Άλλη μια τετραετία έκανε τον κύκλο της , άλλη μια δημοτική αρχή έφτασε στο τέλος της , άλλη μια σελίδα γυρίζει και αλλάζει το κεφάλαιο της "ιστορίας" του τόπου .
Το νέο κεφάλαιο έχει όνομα "Καλλικράτης" και μαζί του φέρνει αλλαγές τόσο στη γεωγραφική διάταξη του Δήμου Σουφλίου όσο και θεσμικά . Μεγαλύτερος δήμος , περισσότερα πρόσωπα , νέα πρόσωπα , νέα τάξη πραγμάτων , προβλημάτων αλλά και θετικών αλλαγών .
Ο νέος Δήμος Σουφλίου , Καλλικρατικός πλέον , είναι ένας μεγαλύτερος δήμος μακάρι και δυνατότερος  , μακάρι πλουσιότερος , μακάρι να διεκδικήσει και να κερδίσει όσα δεν μπόρεσε τα προηγούμενα χρόνια . Τα προβλήματα πολλά , κυρίως οικονομικά που θα καλεστεί η νέα δημοτική αρχή να επιλύσει . Προβλήματα της νέας τάξης πραγμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης , με κλείσιμο επιχειρήσεων , απολύσεις προσωπικού , συγχωνεύσεις και αρκετές αλλαγές στις δομές και λειτουργίες των δήμων αλλά και των αρμοδιοτήτων . Οι δήμοι αποκτούν μεγαλύτερο κοινωνικό χαρακτήρα , δίνουν περισσότερο χώρο για την συμμετοχή των πολιτών , δίνουν ενεργό ρόλο στις

Δήλωση Κασαπίδη για την τευτλοκαλλιέργεια και την Ε. Β. Ζ.

Την ένταξη της καλλιέργειας τεύτλων στο καθεστώς της ολοκληρωμένης διαχείρισης και των πραγματικών τευτλοπαραγωγικών περιοχών στο μέτρο της προστασίας από τα νιτρικά, προτείνει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης. 
Όπως υποστηρίζει, οι εντάξεις αυτές «θα προκαλέσουν μία πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της καλλιέργειας των τεύτλων, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στηρίζοντας, παράλληλα το αγροτικό εισόδημα και την παραγωγικότητα της Ελληνικής υπαίθρου». 
Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει και να ενισχύσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης», η οποία, όπως ο ίδιος εκτίμησε, «οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό και πιθανό οριστικό κλείσιμο, παρόλο που η ελληνική παραγωγή ζάχαρης θεωρείται από τις ποιοτικότερες στην Ευρώπη». 
ερτ

Πακέτο μέτρων στήριξης ζητά από την Λούκα Κατσέλη, για τις επιχειρήσεις του Έβρου το Ε. Β. Ε. Α

Τη λήψη μέτρων με στόχο τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, ζητά με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας, παράλληλα, την «άσχημη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις στην Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα του νομού Έβρου». 
Τα αιτήματα που διατυπώνει το Επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης αφορούν στη μείωση του ύψους της εργοδοτικής εισφοράς, από 1/1/2011, σε ποσοστό 30% και για διάρκεια δέκα (10) ετών αλλά και στην επιδότηση της απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας. 
Επίσης αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μουσουλμάνων γυναικών και τοπικών επιχειρηματιών στην περιοχή παρέμβασης, για τη δημιουργία πενήντα ( 50) επιχειρηματικών cluster μικρής εμβέλειας.

«Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και Λοιπές Διατάξεις»

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και Λοιπές Διατάξεις»
 
Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται μέχρι 22/12/2010 το σχέδιο νόμου για την «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και Λοιπές Διατάξεις»
Στη σχετική ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/home/?p=1836 , έχει αναρτηθεί το σχέδιο νόμου.
  Στην πρόσκληση διαβούλευσης, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνει τα ακόλουθα:
  «Όπως είναι ήδη φανερό από τον τίτλο του, το σχέδιο νόμου «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και Λοιπές Διατάξεις» επιχειρεί μια σημαντική τομή με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ήχοι από ανατολικοθρακιώτικες λύρες .

Λύρες του Σαμμακοβιού 

Ανέκδοτες Ηχογραφήσεις του Σίμωνος Καρά από την Ανατολική Θράκη
1958 & 1964.
 
 
 
 
 
 Στον νέο αυτό ψηφιακό δίσκο του Κ.Ε.Π.Ε.Μ. με λύρες από το Σαμμακόβι της Ανατολικής Θράκης, πρώτο μεταξύ μίας  σειράς έργων που πρόκειται να εκδοθούν, παρουσιάζονται 23 από τα τραγούδια και τους σκοπούς που ηχογράφησε ο Σίμων Καράς από τον Χαράλαμπο Μενίδη και τον Γιώργη Γκόρε, λύρατζηδες του Σαμμακοβιού. Σκοποί και τραγούδια, εκφωνήσεις, αφηγήσεις και απαγγελίες συνθέτουν ένα πολυποίκιλο σύνολο, το οποίο υπό τον υποβλητικό και αρχέγονο ήχο της λύρας, παρουσιάζει με διαύγεια και σαφήνεια την ταυτότητα, το ήθος και τον πολιτισμό ενός κεφαλοχωρίου της Ανατολικής Θράκης, οικονομικού και πολιτιστικού κέντρου της περιοχής ανατολικά των Σαράντα Εκκλησιών.