Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία .


Ο Νομάρχης
Του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Πρόεδρος του Σ.Ν.Ο)
Έχοντας υπόψη:
α.Τις διατάξεις του 3013/02 ''Περί Αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας''
β.Το Τοπικό Σχέδιο ''ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ''
γ.Την επικρατούσα κατάσταση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στο Νομό
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
1. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (Έντονη χιονόπτωση - ισχυροί άνεμοι - χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν στο Ν. ΕΒΡΟΥ, τα σχολεία Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης στη Ζώνη ευθύνης των Δήμων: ΦΕΡΩΝ - ΤΥΧΕΡΟΥ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ -ΟΡΦΕΑ- ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΚΥΠΡΙΝΟΥ - ΒΥΣΣΑΣ - ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ - ΤΡΙΓΩΝΟΥ θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 17 ΔΕΚ. 2010, καθώς επίσης και τα Μειονοτικά σχολεία: Γέρικου - Γονικού - Μεγάλου Δερείου - Μικρακίου - Πετρολόφου - Ρούσας - Σιδηρούς - Σιδηροχωρίου του Δήμου ΟΡΦΕΑ - Πολιάς Δήμου Μεταξάδων και Διδ/χου.
2. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης στη Ζώνη ευθύνης των Δήμων: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ,καθώς επίσης και τα μειονοτικά σχολεία Αύρας - Κομάρου - Περάματος του Δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
3. Η απόφαση ελήφθη, κατόπιν συνεργασίας και εισηγήσεων των παραπάνω Διευθύνσεων και των οικείων Δήμων.

«Παγώνει» ύψος των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ


«Παγώνει» για μία τριετία το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του διοικητή του φορέα, Γεράσιμου Βουδούρη, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

 Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, ο κ.Βουδούρης τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής των εργαστηριακών εξετάσεων.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την επίθεση κατά Χατζηδάκη

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη,  έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Με λύπη μου διαπίστωσα χθες, μετά από τη βάρβαρη επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι η ΝΔ έκανε λόγο περί προβοκάτσιας ή συνομωσίας. Επιτέλους, οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική, οδηγεί στις καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες. Δεν μπορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να ακολουθεί τη ρητορική του ΠΑΜΕ»
.

Αξιοποίηση για πρώτη φορά της ακίνητης Δημόσιας περιουσίας με γνώμονα την ανάπτυξη

Η κυβέρνηση  προβαίνει σε ενέργειες που για πρώτη φορά επιτρέπουν την καταγραφή και αξιοποίηση της Δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Με σκοπό τη σωστότερη διαχείριση και την διαφάνεια στην λήψη αποφάσεων, αλλά και προσβλέποντας στην οικονομική ανάπτυξη μέσα από την αναξιοποίητη ως τώρα περιουσία του Δημοσίου, παρουσιάζονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης που προκύπτουν από τη Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων:
Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας
  • Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων θα καταγραφεί και θα διερευνηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Ολοκ

Δήλωση K. Χατζηδάκη για το χθεσινό συμβάν .


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το χθεσινό συμβάν: 

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες.
Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. 
Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν, προσπαθώντας να με υπερασπιστούν».

Άρης Γιαννακίδης «Συνεχίζεται το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”»

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Νομάρχης Ροδόπης και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, μετά από τη διαβεβαίωση που είχε από το Υπουργείο Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης πως η λειτουργία μιας εξαιρετικά σημαντικής κοινωνικής δομής, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα συνεχιστεί κανονικά  αφού εξασφαλίστηκαν οι σχετικοί χρηματοδοτικοί πόροι.
Ο κ. Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είναι μία εξαιρετικής σημασίας Κοινωνική δομή με καταγεγραμμένη προσφορά στους ηλικιωμένους πολίτες. Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι διασφαλίστηκαν οι σχετικοί πόροι και η δομή θα λειτουργήσει κανονικά χωρίς να υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε για πίεση προκειμένου το πρόγραμμα να συνεχιστεί και να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά αφού οι κοινωνικές ανάγκες αντί να μειώνονται αυξάνονται», κατέληξε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης.

ΕΣΕΕ: 320.000 εμπορικές επιχειρήσεις εξαιρούνται από το καθεστώς των ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου.


  Τη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για την εξαίρεση του εμπορίου από τον νέο Επενδυτικό Νόμο. To σχέδιο νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή», που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση προκάλεσε στο σύνολο του εμπορικού κόσμου έκπληξη και δυσαρέσκεια για την εξαίρεση του
εμπορίου από αυτόν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ.
Οι «αναγκαίες εξαιρέσεις» στις οποίες συγκαταλέγεται και το εμπόριο, με δεδομένο ότι δεν προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία, φαίνεται ότι αποτελούν εθνικές επιλογές του υπουργείου, σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει ότι ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, δεν υπάγονται στο καθεστώς ενισχύσεων οι τομείς και κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, εκτός από το χονδρικό και λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Επίσης, δεν υπάγονται στο καθεστώς ενισχύσεων τα επενδυτικά σχέδια που συνδέονται με την εξαγωγική δραστηριότητα καθώς και σχέδια εμπορίας εγχώριων προϊόντων. 

Κλείνουν τα σχολεία μετά απο απόφαση της Νομαρχίας

Τα σχολεία κλείνουν τώρα στις 11:00 μετά από απόφαση που ανακοίνωσε η Νομαρχία Έβρου . 

Ανοησία υπευθύνων παιδεύουσι τέκνα  και γονείς .....

Αποφασίστηκε νωρίς το πρωί παρ' ότι το χιόνι είχε καλύψει τους δρόμους , παρ' ότι υπήρχε ολισθηρότητα, το λεωφορείο του Δήμου να μεταφέρει τους μαθητές στο σχολείο . 

Άρα ο κάθε λογικός άνθρωπος εμπιστεύεται την κρίση των  υπευθύνων όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά . Φυσικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο έφτασε το πρώτο δρομολόγιο .Το δεύτερο δεν κατάφερε να ανέβει εκεί πάνω , αφού ο δρόμος γλιστρούσε .
Ερώτηση : πως θα κατέβουν τα παιδιά από εκεί και τι ώρα ;
Απάντηση : Ρίχνουν αλάτι για να μπορέσει να μετακινηθεί το λεωφορείο κι αν δεν τα καταφέρει η ευθύνη για να φύγουν τα παιδιά θα είναι των γονέων !!!!
Αυτή την ανοησία ποιος θα την προλάβει που τρέχει γρηγορότερα κι από τον ήχο ;
Και έρχεται επόμενη ερώτηση .: Αν δεν μπορεί να μετακινηθεί κρατικό /δημοτικό όχημα , θα μετακινηθεί ιδιωτικό αυτοκίνητο πιθανότατα χωρίς απαραίτητα ελαστικά κτλ , η κάποιος θα πάει πεζός στην άλλη άκρη της πόλης για να πάρει το παιδί του , επειδή κάποιοι δεν σκέφτηκαν και δεν αποφάσισαν σωστά ; 
Βέβαια υπάρχει προφορική υπόσχεση της Δημάρχου Σουφλίου κυρίας Κακαλή προς τον Διευθυντή του σχολείου , ότι τα παιδιά θα τα μεταφέρει το Δημοτικό λεωφορείο όπως το πρωί και θα τα επιστρέψει στα σπίτια τους ..


Επίσης τραγελαφικό ... η Νομαρχία Έβρου πριν λίγα λεπτά "ξύπνησε ¨και ανακοίνωσε την απόφαση ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ή αφού λειτούργησαν ότι κλείνουν τώρα !!!

"Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας : Προσοχή στις μετακινήσεις

Από την , ανακοινώνεται ότι, λόγω της ασθενούς χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή δικαιοδοσίας μας έχει δημιουργηθεί ολισθηρότητα στο οδόστρωμα και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Κατόπιν τούτου παρακαλούνται οι οδηγοί των πάσης φύσεως οχημάτων,  που κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Βορείου Έβρου να κινούνται με μικρή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, να μην ενεργούν επικίνδυνες προσπεράσεις και γενικά να οδηγούν με μεγάλη προσοχή.
Για κάθε πληροφορία, σχετική με την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιφέρειάς μας, οι φίλοι οδηγοί να απευθύνονται  στο τηλέφωνο 2552022100 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Χρ. Παπουτσής: Ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει» τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την FRONTEX και τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
«Ντρέπομαι ως Έλληνας πολίτης για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. 
Κάθε μέρα μπαίνουν στην Ελλάδα περίπου 120 με 150 λαθρομετανάστες. 
Ο αριθμός είναι ο μισός από όσους έμπαιναν λίγο καιρό πριν αλλά και πάλι είναι μεγάλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, ο υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα δέχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολύ μεγαλύτερη κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται το λαθρομεταναστευτικό, από την κριτική που δέχεται για τα παραποιημένα στοιχεία της στατιστικής για την οικονομία. 
«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό κίνδυνο γιατί οι ευρωπαίοι εταίροι μας αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στη συνθήκη Σέγκεν», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε εξάλλου, μετά την συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και 

Αρχίζει η δίκη στην Τουρκία για την «Επιχείρηση Βαριοπούλα»

Εκατόν ενενήντα έξι αξιωματικοί των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, προσάγονται σε δίκη την Πέμπτη με την κατηγορία ότι συνωμότησαν με σκοπό την υπονόμευση της κυβέρνησης, σε μια υπόθεση που κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό και προκαλεί διαρκώς εντάσεις ανάμεσα στην "ισλαμοδημοκρατική" κυβέρνηση και τον --αυτοχαρακτηριζόμενο ως θεματοφύλακα του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους-- στρατό.

Η "Επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται, κατά τις αρχές, από το 2003. Πιστεύεται ότι περιλάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του AK του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να επέμβει ο στρατός.


Ο τουρκικός στρατός έχει ανατρέψει τέσσερις κυβερνήσεις από το 1960.

Ο Mark Zuckerberg πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.


Ο Mark Zuckerberg , ο 26χρονος ιδρυτής του Facebook, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2010 από το περιοδικό Time.

Η επιλογή έγινε από τους συντάκτες και τους ανταποκριτές του περιοδικού. Οι αναγνώστες, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη, αφού ως πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή ψήφισαν τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Άσαντζ.


Εξηγώντας την επιλογή του Ζούκερμπεργκ, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ρίτσαρντ Στένγκελ υποστήριξε ότι το Facebook, με 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο «άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας».


Τη δεύτερη θέση στις επιλογές της συντακτικής ομάδας του Time καταλαμβάνει το πολιτικό κίνημα Tea Party και την πεντάδα συμπληρώνουν, με σειρά επιλογής, οι Τζούλιαν Άσαντζ, Χαμίντ Καρζάι και οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή.


Το κοινό ψήφισε για πρόσωπο της χρονιάς τον ιδρυτή του Wikileaks. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η ποπ σταρ Lady Gaga.

Θα τολμήσουν;;;

Ο Κλεισθένης γράφει :                             Πορείες15-12-2010

 

Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.

Σιμπολέτ : Γιώργος Κιουρτίδης

Σιμπολέτ :  Μυθιστόρημα   Γιώργος Κιουρτίδης


Η ζωή σου... είναι στιγμές. Μια στιγμή ... μπορεί να είναι όλη σου η ζωή. Και δεν την διαλέγεις εσύ.
Ούτε κι εγώ τη διάλεξα. Οι Θεοί! Αυτοί που ορίζουν τα μελλούμενα.
Αυτοί διάλεξαν για μένα τη στιγμή. Θαρρείς και ζήλεψαν.
Θαρρείς και θύμωσαν! Εκεί που με κανάκευαν, έσκυψαν και φύσηξαν όλοι μαζί. Μου έστειλαν έναν τυφώνα.
Μου έστειλαν μια στιγμή, που άλλαξε τη ζωή μου.
Μια καταιγίδα! Που όταν τέλειωσε, αν τέλειωσε ποτέ, τίποτα πια δεν ήταν ίδιο...

Σιμπολέτ!
Ένα σύνθημα...
Ένα ταξίδι στον αγώνα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ένας ύμνος στη ζωή!
 
Ο Γιώργος Κιουρτίδης γεννήθηκε το 1955 στον Έβρο .....

ONNEΔ : Διώξεις μαθητών Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας


Σαν Οργάνωση Νέων νιώθουμε υποχρέωσή μας να καταδικάσουμε τις διώξεις των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας. Στο συγκεκριμένο Λύκειο τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές του με αιτήματα δίκαια και συγκεκριμένα. Η έλλειψη καθηγητών και η πλήρης επάνδρωσή του 6 ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου δικαιώνει τις κινητοποιήσεις των μαθητών οι οποίοι βλέποντας να χάνουν μια ολόκληρη σχολική χρονιά αντέδρασαν με την πλήρη στήριξη του Συλλόγου Γονέων. Η διήμερη κατάληψη έληξε και στο σχολικό κτίριο δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά και καμία φθορά.
Οι δικαστικές διώξεις των μαθητών αποτελούν γεγονός πρωτοφανές και κατακριτέο από όλους μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τα δικαστήρια ο τόπος επίλυσης των όποιων διαφορών και θεμάτων που αφορούν την παιδεία και την εκπαίδευση. Και το γεγονός της συμπαράστασης στους διωκόμενους μαθητές 

1000 τραγούδια του Μίκη Θεωδοράκη δωρεάν στο internet

Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του, και πρότεινε την δωρεάν διάδοση των 50 CD που προέκυψαν από χέρι σε χέρι. Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης μέσα από την τηλεοπτική 
εκπομπή της ΝΕΤ "Στην Υγειά Μας".

Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια, φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα. Επιπλέον, απαντώντας στην παρακάτω επιστολή ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και μέσα από το διαδίκτυο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία αυτού του blog. 

http://mikis1000songs.blogspot.com/