Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Στις σημερινές πορείες ...

Ένα βίντεο του  AssociatedPress για τα σημερινά επεισόδια  στο Σύνταγμα και την επίθεση που δέχτηκε ο κ . Χατζηδάκης . 

Disabled.GR ο ολοκληρωμένος οδηγός αυτοβοήθειας για τους ανθρώπους με αναπηρίες.

Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και ένδειας η αξιόπιστη ενημέρωση, πληροφόρηση και επικοινωνία αποκτά ουσιαστική σημασία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες να ενημερώνεται, να πληροφορείται και να επικοινωνεί ώστε να μπορεί να κάνει ενημερωμένες επιλογές ανεξαρτησίας.

Το http://www.disabled.gr/ είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση στην ελληνική γλώσσα και η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αναπηρίας στον κόσμο.

Κάτω από το http://www.disabled.gr/ υπάρχει η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με πολλές χιλιάδες τίτλους βιβλίων και άρθρων για τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από κάθε αναπηρία.

Οι μειώσεις μισθών δεν φέρνουν αύξηση της ανταγωνιστικότητας .

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν είναι καλό να δούμε τι λέει μια μελέτη που διάβασα πρόσφατα στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ". 
Η μελέτη εκπονήθηκε από τον κ. Γεώργιο Αυλωνίτη, Καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Μάρκετινγκ - Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (2008-2010). Η συγκεκριμένη μελέτη  παρουσιάζει και αξιολογήσει έναν αριθμό παραγόντων που θεωρούνται ότι επηρεάζουν τις εξαγωγικές επιδόσεις μιας χώρας σε ένα δείγμα επτά ευρωπαϊκών χωρών (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα).
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην μελέτη του κ. Γ. Αυλωνίτη δεν περιλαμβάνεται ο παράγων κόστος/τιμή, που θεωρείται από τις ξεπερασμένες οικονομικές θεωρίες, ως ο βασικός παράγοντας επηρεασμού των εξαγωγών μιας χώρας. Οι παράγοντες αυτοί συσχετίσθηκαν με τις εξαγωγικές επιδόσεις που εκφράζονται μέσα από το κατά κεφαλήν εξαγωγικό εισόδημα κάθε χώρας..........


Εικόνες από τις πορείες στο Σύνταγμα .

Εικόνες από τις πορείες στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή .
Πριν λίγα λεπτά έσκασε μολότοφ στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και στον όροφο διπλανού κτιρίου .
 Υπουργείο Οικονομικών


 

Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκλεγέντες Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας»

 Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκλεγέντες Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στην Αλεξανδρούπολη, (Ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL).

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκλεγέντες Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στην Αλεξανδρούπολη, (Ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL).
Την επιμορφωτική συνάντηση θα παρακολουθήσουν πρωτοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 
 νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Ροδόπη και τον Έβρο.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες του 2011

Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται ως οι προάγγελοι των βραβείων Oscar, όμως τα τελευταία χρόνια βέβαια πέφτουν όλο και πιο συχνά έξω στις "προβλέψεις" τους.

 Παρόλα αυτά τα βραβεία αυτά που απονέμει κάθε χρόνο η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Los Angeles διατηρούν την αίγλη τους και ανοίγουν κάθε χρόνο το «χορό» των βραβεύσεων που οδηγούν προς τα Oscar.

 Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες για την 68η διοργάνωση, ενώ η βραδιά της απονομής έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου του 2011 με παρουσιαστή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον γνωστό κωμικό Ricky Gervais. 
 Η   πρώτη σε υποψηφιότητες ταινία είναι  «Ο Λόγος Του Βασιλιά» που κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας από τις 16 Δεκεμβρίου...

 Δείτε παρακάτω τη λίστα των φετινών υποψηφίων σε όλες τις κατηγορίες.

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου
Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.
Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και οι κινήσεις γίνονται με ... χειρουργική ακρίβεια. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκατασταθεί η κ. Έφη Μίτωση η οποία είναι έμπιστη του κ. Ιερώνυμου και αποτελεί τον ουσιαστικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η κ. Μίτωση είναι απολύτως ενημερωμένη για τις αλλαγές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ενημερώνει συνεχώς τον Αρχιεπίσκοπο για την εξέλιξη του προγράμματος.
Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με το ζήτημα του διαχωρισμού. Με δημόσια δήλωση του ο Πρωθυπουργός στις 6/11/2010 σημείωσε: “Είμαι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.

Επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση επιδόματος και σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και επιδόματος τρίτου παιδιού.

«Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση επιδόματος και σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και επιδόματος τρίτου παιδιού».
    Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας για ακόμη μια φορά, εξήγγειλε νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων, προαναγγέλλοντας τη θέσπιση εκ νέου εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και του επιδόματος του τρίτου παιδιού.
Η θέσπιση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας έγινε στα πλαίσια της άσκησης δημογραφικής πολιτικής, για να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες στην απόκτηση περισσοτέρων παιδιών.
Η ίδια η Κυβέρνηση στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το 2001, όχι μόνον διατήρησε τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2, που προβλέπει ότι: «πολύτεκνες οικογένειες... έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», αλλά 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως τη θέλεις,τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…»

«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως το θέλεις. Τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…». 
 
Παραφράζοντας τον Καβάφη, ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος ήρθε στη Βουλή, για να καταψηφίσει το επείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, μια απόφαση που τον οδήγησε να βρεθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
«Είχε ορκιστεί στην οικογένειά του ότι θα πει ''όχι'' στο πολυνομοσχέδιο και έτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό…» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να πείσει τον Πρεβεζάνο βουλευτή να μην καταψηφίσει.
«Εγώ το ξέρω εδώ και μερικές μέρες.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα να τον μεταπείσω. Σήμερα ήπια τρία χάπια για το στομάχι μου, αλλά έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για ηπειρώτικα κεφάλια» συνέχισε να λέει με παράπονο ο υφυπουργός.«Κύριε Παπαχρήστο, θα βγείτε σε κανένα κανάλι;» τον ρώτησε ένας τηλεοπτικός συντάκτης.
«Με είχατε καλέσει και χθες και μου λέτε αν θα βγω και σήμερα;» του απάντησε ο βουλευτής, κοιτάζοντάς τον με τρόπο απαξιωτικό για το όψιμο ενδιαφέρον.
Ήταν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Φίλιππου Πετσάλνικου ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τίθεται εκτός Κ.Ο..

Έναν κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Έναν κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο Οργανισμός Παροχής Υγείας, που μετονομάζεται, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, σε Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, θα έχει υπό την εποπτεία του τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και νοσηλευτικές μονάδες του ΙΚΑ οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταχθούν, ως παραρτήματα, σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων του ΙΚΑ, είτε πρόκειται για διοικητικό προσωπικό είτε για γιατρούς ή νοσηλευτές, θα υπάγονται στο εξής στο ΕΣΥ με την ίδια εργασιακή σχέση. Ουσιαστικά θα είναι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ γιατροί και οδοντίατροι με τη συγκεκριμένη σύμβαση θα μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν.
Ο νέος οργανισμός θα βρίσκεται υπό την εποπτεία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και θα ενταχθούν σε αυτόν, εκτός από τις μονάδες του ΙΚΑ, κλάδοι υγείας του Ιδρύματος, τα κέντρα υγείας, οι αγροτικοί ιατροί, ο ΟΓΑ ο ΟΑΕΕ ο 

Αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 Τριάντα δύο ερωτήσεις και απαντήσεις έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διευκρινίζοντας, στην ουσία, τα περισσότερα σημεία των προτάσεων, «που ενδεχομένως έχουν δημιουργήσει παρεξηγήσεις». Πάντως, οι πρυτάνεις αρνήθηκαν να συζητήσουν τις προτάσεις του Υπουργείου, ομόφωνα αποφάσισαν ότι δεν τις θεωρούν βάση διαλόγου και ανταπάντησαν με δικό τους κείμενο προτάσεων. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:

  •     Ποια είναι η σημαντικότερη αλλαγή, που προτείνεται, όσον αφορά στη διοίκηση των Ιδρυμάτων;

    Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η υιοθέτηση του Συμβουλίου του ΑΕΙ. Το Συμβούλιο αποτελεί μια μορφή διοίκησης που έχει υιοθετηθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (π.χ. Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία κ.λπ.). Παρόμοιες μορφές διοίκησης υφίστανται και στα πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Το Συμβούλιο περιλαμβάνει μεταξύ των μελών του καταξιωμένα στην κοινωνία πρόσωπα που μπορούν να συμβάλλουν στην απαραίτητη αλληλεπίδραση της κοινωνίας με το πανεπιστήμιο.

   

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο .

Με ψήφους 156 υπέρ και 130 κατά ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική με αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

    Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής Πρέβεζας, Β. Παπαχρήστος, την διαγραφή του οποίου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Την απόφαση αυτή του κ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε από έδρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

     Κατά τη συζήτηση επί της αρχής, την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 7 από το πολυνομοσχέδιο, για την διαγραφή χρεών προς το δημόσιο ύψους 24 δισ. προκειμένου να επανέλθει πληρέστερη σε άλλο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.