Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Υπερψηφίστηκαν οι συμφωνίες Ελλάδας - Frontex

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα νομοσχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με την ΦΡΟΝΤΕΞ και την γαλλική κυβέρνηση.

Η πρώτη συμφωνία αφορά τη φιλοξενία του επιχειρησιακού γραφείου της ΦΡΟΝΤΕΞ στον Πειραιά και η δεύτερη τη συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας - Γαλλίας για θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Υπέρ των δύο συμφωνιών τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ τις καταψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της FRONTEX τόνισε ότι για την κυβέρνηση το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι κεντρική προτεραιότητα προσθέτοντας ότι αύριο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με το θέμα του ασύλου, για το οποίο έχει ζητήσει, όπως είπε, την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η κρίση «έπληξε» και το δάσος της Δαδιάς

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και έξι μήνες οι πέντε εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης του εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα λόγω της απουσίας εξειδικευμένου και καταρτισμένου ξεναγού.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τουρίστες ενώ έχουν κοπεί τα τηλέφωνα και το Internet καθώς ο Φορέας αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό του ΟΤΕ.


Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των επισκεπτών, από 60.000 πριν από μερικά χρόνια, σε 40.000 το 2009 και λιγότερους από 30.000 για το 2010.


Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο εποπτεύει τον Φορέα Διαχείρισης, ο πρόεδρός του Γιώργος Δεμερίδης αναφέρει ότι έχει λάβει το δρόμο της η υπόθεση της χρηματοδότησης και αναμένονται θετικές εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου. 


zougla.gr 

Όταν ο κόσμος εκφράζεται ....

Όταν ο κόσμος εκφράζεται  .... δημιουργεί καταπληκτικά πανό ....Ερώτηση Αλ. Δερμεντζόπουλου σχετικά με τη ΔΟΥ Σουφλίου .

Ερώτηση Αλ. Δερμεντζόπουλου προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την κατάργηση Δ.Ο.Υ. Β’ τάξης, μεταξύ των οποίων και της Δ.Ο.Υ. Σουφλίου με την αιτιολογία της αναδιάρθρωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού.
Η Δ.Ο.Υ. Σουφλίου λειτουργεί αδιάλειπτα για πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια στεγάζεται σε καινούριο ιδιόκτητο κτίριο. Σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδιασμού κατάργησής της, οι κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου αλλά και άλλων περιοχών μεγάλου τμήματος του κεντρικού Έβρου, θα εξυπηρετούνται με τεράστιες δυσκολίες, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για
την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαχητικά, μαζικά και ενωτικά !

Η Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφικό κατήφορο, στον οποίο σπρώχνουν τη χώρα η Τρόικα και η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το «Μνημόνιο No 3» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Αφορά την πλέον επιθετική ανασυγκρότηση του Κεφαλαίου και την πιο βίαια αναδιανομή του πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.
Με εργαλείο έναν ανάλγητο ταξικό προϋπολογισμό και με οδικό χάρτη τις εντολές της Τρόικας, η μνημονιακή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
• Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοιακαι Προστασία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια, Δημόσια και Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπαίνουν σε μια πορεία οριστικής κατεδάφισής τους.

Μειωμένη κατά 50% η εισροή παράνομων μεταναστών στο βόρειο Έβρο

Μειωμένη κατά 50% η εισροή παράνομων μεταναστών στο βόρειο Έβρο-αύξηση κατά 20% στο νότιο τμήμα του νομού…

 Μειωμένη κατά 50% καταγράφεται η εισροή παράνομων μεταναστών στη ζώνη ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, μετά την εγκατάσταση του κλιμακίου της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης (Frontex) στον Έβρο. 

Αντίθετα, αύξηση κατά 20% παρατηρείται στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. 

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηαναγνώστου, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με το κλιμάκιο της Frontex, που βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου στον Έβρο, είναι εποικοδομητική κι αγαστή και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θετικά, αν και όχι ικανοποιητικά για την ουσιαστική, όπως υπογραμμίζει, αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης.

«Καλάθι τοπικών προϊόντων» θα αποκτήσει η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη…

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι η δεύτερη περιφέρεια της χώρας, μετά την Κρήτη, που θα αποκτήσει το δικό της “καλάθι τοπικών προϊόντων”, με στόχο την προώθηση τους στο εξωτερικό.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πακέτου προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης, όπως τρόφιμα, ποτά και τοπικά προϊόντα, που θα ενταχθούν σε συγκεκριμένα κοινοτικά προγράμματα και στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», για να αποτελέσουν τους “πρεσβευτές” μας στις ξένες αγορές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, από τη Μαρώνεια, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του «Αρχοντικού Ταβανιώτη».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το “Καλάθι τοπικών προϊόντων” σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της περιοχής και τον οικοτουρισμό της, θα αποτελούν το πακέτο “Brand name” του τόπου».  
  ερτ

Γ. Παυλίδης: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νέα υπηρεσιακή θέση των υπαλλήλων».

Σχετικά με την μεταφορά και τοποθέτηση των υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων αλλά και της νέας αιρετής Περιφέρειας, σύμφωνα με το νέο, αναμενόμενο, οργανόγραμμα των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων ο κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε:
«Μας μεταφέρεται και έχουμε καταγράψει από διάφορα σημεία της Περιφέρειας, την ανησυχία υπαλλήλων που υπηρετούν στις Νομαρχίες και στην Περιφέρεια, για το που θα βρεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη της υπηρεσιακής θέσης των υπαλλήλων, τις μετακινήσεις και τις τοποθετήσεις τους».

Οι νέοι κοινωνικοί θεσμοί του Καλλικράτη

Ο νέος νόμος των δήμων εισάγει τρεις νέους θεσμούς με κοινωνική διάσταση:
 Τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, τον Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως γνωμοδοτικό όργανο. Η θητεία της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης είναι διετής. Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης μπορεί να συγκροτηθεί και σε μικρότερους δήμους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα

Εκδήλωση Ονοματοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου,Ορεστιάδος και Σουφλίου .

Εκδήλωση Ονοματοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου,
Ορεστιάδος και Σουφλίου 
την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 υπό του εκπροσώπου της Α.Θ.Π . του Οικομενικού Πατριάρχου κ.κ  Βαρθολομαίου .
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Μετά  από το αγκάλιασμα της πρώτης  εκδήλωσής μας τόσο από τους φοιτητές του τμήματος όσο κ από τον Σεβασμιότατο κ.κ. Δαμασκηνό , το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου ,παράρτημα του ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ διοργανώνει την 2η  Εθελοντική  Αιμοδοσία.
            Προσκαλεί τους κατοίκους του Διδυμοτείχου να συμμετάσχουν την Τετάρτη 15/12/2001 από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 στο χώρο του ΤΕΙ (πίσω από το αέροπλάνο).
            Ας κάνουμε όλοι μαζί  ένα δώρο ζωής στο συνάνθρωπό μας  αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται.

Γ. Παπανδρέου: Το 2011 η μεγάλη αλλαγή στη γεωργία


«Το 2011 θα είναι ο χρόνος της μεγάλης αλλαγής στη γεωργία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας στο Ρέθυμνο τη νέα αγροτική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψση για την αγροτική ανάπτυξη που πραγματοποιήθη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα «μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας».
«Έχουμε το δύσκολο έργο να αλλάξουμε τη χώρα πρέπει να σπάσουμε τα φέουδα και να αξιοποιήσουμε το κράτος σωστά», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ο αγροτικός τομέας μπορεί να μην οργανώθηκε σωστά, αλλά έχει μέλλον».
Επίσης προανήγγειλε την ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από μηδενικής βάσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα «να απελευθερωθούν Γεωπόνοι και Κτηνίατροι, ώστε να βρεθούν δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο χωράφι και τη στάνη».
«Τώρα είναι ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και να μην μας καθηλώνουν στο εξής το άγνωστο, η γραφειοκρατία, τα μικροσυμφέροντα, οι πελατειακές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Στρος Καν είναι ο… γυναικολόγος μας .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΔΑ
Ο Στρος Καν είναι…ο «γυναικολόγος» μας, λέει ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε την «τιμή» να απευθυνθεί προς τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν ,την περασμένη Τρίτη στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εθνικός
μας συγγραφέας, με αφορμή την έκδοση του καινούργιου του βιβλίου «Η Έβδομη Αίσθηση-Τρόικα Μοίρα», από τις εκδόσεις Καστανιώτη, μιλάει για το «μάθημα» αναδιάρθωσης που έκανε στον υψηλό προσκεκλημένο, το ναι και το όχι, τον …χημικό έρωτα, το χρώμα της κρίσης, τους πλούσιους, τον τρόπο που εμπνέεται και αποκαλύπτει στην Espresso της Κυριακής μία άγνωστη τέχνη που γνωρίζει άριστα: Αυτή του τσαγκάρη. «Είμαι ειδικός στο γυναικείο πόδι!». Η συζήτηση-αναγκαστικά στον ενικό-έγινε στο εστιατόριο της Βουλής και ιδού τα αποτελέσματα:

Ο Στρος Καν είναι ο μεγάλος χειρουργός της οικονομίας μας ή ο ύπατος αρμοστής μας;
Είναι ένας γυναικολόγος, ένας μαιευτήρας. ..

Τι θα ξεγεννήσει;
Ξένα παιδιά ,που άλλοι θα αναθρέψουν ,άλλοι θα πληρώσουν τα έξοδα.

Το παιδί είναι εξώγαμο ή προϊόν βιασμού;
Όχι, εθελούσιος βιασμός ήτανε. Τα θέλαμε.