Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ποια υπηρεσία έχει σειρά;

Του Πασχάλη Χριστοδούλου*
(με αφορμή την απόφαση για αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σουφλίου)

Μετά τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ επελέγη η μη δημοφιλής υπηρεσία στους πολίτες, η ΔΟΥ, με το νεότευκτο, ιδιόκτητο και αισθητικά υπέροχο κτίριο της να αποχαιρετίσει το Σουφλί. Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη δημόσια υπηρεσία, την οποία η πολιτεία θα κλείσει ώστε να απαλλαγεί από το μεγάλο δημοσιονομικό άχθος που λέγεται Σουφλί. Ή μάλλον είναι κι αυτό γνωστό. Το 2ο Γραφείο Α/θμιας Εκπ/σης.
Αναφέρομαι στο γεωγραφικό αυτό χώρο της πατρίδας μας που απέχει πολλά χιλιόμετρα από την «πρωτεύουσα» και ελάχιστα μέτρα από τα σύνορα και ευθύνεται για την οικονομική κρίση, γιατί αυτός δημιούργησε τα ελλείμματα λόγω των ολυμπιακών έργων που έγιναν στα όριά του, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά ΦΠΑ από τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θα έχει πολλούς πόρους σύμφωνα με τη νέα μεγάλη ιδέα του έθνους τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και στέλνει ορδές παράνομων μεταναστών στο κλεινόν άστυ επειδή δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει. Που κατασπαταλά τους πόρους και τα Προγράμματα Δημοσίων 
 

Ένα βαγόνι γεμάτο βιβλία: από «το Τρένο του Ρουφ» στον ΈβροΈνα βαγόνι γεμάτο βιβλία με προορισμό το ακριτικό χωριό του Έβρου Ορμένιο και αφετηρία την Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο του Ρουφ».«Το Τρένο στο Ρουφ» συνεχίζει το καλλιτεχνικό του ταξίδι με πολύχρωμες εικόνες, όμορφες στιγμές και συνεισφορά στην παιδεία και τον πολιτισμό. Τις γιορτινές μέρες συγκεντρώνει βιβλία, σαν μια ελάχιστη κίνηση κοινωνικής προσφοράς και συμμετοχικής διαδικασίας, για να τα παραδώσει στον τελευταίο σταθμό του Ο.Σ.Ε. στον ακριτικό Έβρο.

Προσκαλεί, λοιπόν, όλους τους θεατές να διαλέξουν από τη βιβλιοθήκη τους βιβλία, που κάποιες στιγμές τους είχαν συντροφεύσει στο ταξίδι της ζωής τους και να τα φέρουν μαζί τους όταν επισκεφθούν «το Τρένο στο Ρουφ» για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του κατά τη διάρκεια των εορτών.

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε......

Ανεμολόγιο : Θάνος Μικρούτσικος - Χρήστος Θηβαίος  
Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα


Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες


Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος


Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα


Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

Γυρίζω τις πλάτες μου .....


Πενθήμερο ταλαιπωρίας για τους επιβάτες του ΟΣΕ

Στον αέρα βρίσκεται, στην ουσία, το πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού για το προσεχές πενθήμερο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ. 
Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα με 6ωρη στάση εργασίας έως τις 4 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει πως δεν κινούνται ούτε τα τρένα ούτε ο Προαστιακός. 
Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Τρίτη σχεδόν θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ. 
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, λόγω των δύο 24ωρων απεργιών που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.Ορισμός αρμοδιοτήτων από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αλεξ/πολης Ευάγγελο Λαμπάκη


Ο  νεοεκλεγείς   Δήμαρχος Αλεξ/πολης  Ευάγγελος Λαμπάκης  είχε  συνάντηση  το Σάββατο 11.12.2010 με   τους εκλεγέντες  δημοτικούς  συμβούλους του  συνδυασμού  «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» όπου ανακοίνωσε ότι για την πρώτη  περίοδο της νέας δημοτικής αρχής ορίζει   :
 Αντιδήμαρχο Οικονομικών  τον  Χρυσόστομο Ξανθόπουλο, 
Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  τον  Χρήστο Γερακόπουλο, Αντιδήμαρχο Πρασίνου-Καθαριότητας τον Θεόδωρο Γιαννέλο,   
Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης-Προγραμματισμού τον Αντώνιο Βαμβακερό, 
Τοπικό Αντιδήμαρχο Φερών  με ιδιαίτερο αντικείμενο στον Πρωτογενή Τομέα τον Νικόλαο Γκότση,  
 Τοπικό Αντιδήμαρχο Τραιανούπολης με ιδιαίτερο αντικείμενο στην Ενέργεια τον Ιωάννη Φαλέκα, Πρόεδρο στην ΔΕΥΑΑ τον Γεώργιο Ουζουνίδη  με Αντιπρόεδρο  τον Ευάγγελο Μυτηλινό,
Πρόεδρο στο Ν.Π.Δ.Δ.  (Παιδικοί Σταθμοί-ΚΕΠΑΚΥ-ΚΑΠΗ) τον Χρήστο Κατσαντούρα με αντιπρόεδρο τον Νικόλαο Κοζάρη,  

Το νέο social network της Google

Το νέο social network της Google διέρρευσε στο διαδίκτυο και μοιάζει αρκετά με τη σελίδα Google News.

Η Google με το Google +1 στοχεύει να μπει δυναμικά στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης και να κοντραριστεί με το δημοφιλές Facebook αν και ο CEO της Google Eric Schmidt αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η Google θα επιχειρήσει να ανταγωνιστεί ενάντια στο Facebook.
Είχε εκτιμηθεί ότι το Google +1 θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2010 και τώρα η έναρξη  αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2011. Η πρόθεση της Google δεν ήταν ποτέ να ξεκινήσει μια αυτόνομη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να συμπεριλάβει τις κοινωνικές πτυχές με τις τρέχουσες υπηρεσίες. Επίσης ακούγεται ότι η Google θέλει να χτυπήσει το καρφί 

Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο

 Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

    Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

Έρχονται νέα μέτρα ύψους 11 δις. ευρώ (5% του ΑΕΠ)

Κάντε κλικ στην εικόνα αν θέλετε να διαβάσετε καλύτερα .

Συνέντευξη Μιχάλη Καρχιμάκη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Γιώργος Παπανδρέου λέει ότι οι θυσίες δεν πάνε χαμένες. Η οικονομία, όμως, παραμένει σε ύφεση, η ανεργία αυξάνεται και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν βελτιώνονται. Που πάνε τα λεφτά;

    Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες. Ήταν αυτές που βοήθησαν αποφασιστικά -σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης- και στην αποφυγή της χρεοκοπίας και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Και οι θυσίες αυτές, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες αλλά πιάνουν τόπο, αναγνωρίζονται. Δεν θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, να συζητάμε για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις ευρώ, αν δεν είχαμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, αν με λίγα λόγια, η προσπάθεια που καταβάλουμε για την σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας, δεν είχαν αποδώσει καρπούς.