Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Τα Σαββατιάτικα

  • Του  Γιάννη Ξανθούλη    

    Ελάτε να θυμώσουμε...

    Προχθές στις 9 Δεκεμβρίου που ήταν η γιορτή της Αγίας Αννης, παράλληλα, το ημερολόγιο έγραφε πως η ενάτη Δεκεμβρίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς!
    Κάποιος ηλίθιος το σκέφτηκε προφανώς για να μας εκνευρίσει μ' ένα επιπλέον ευφυολόγημα θεωρώντας ότι κι εμείς οι εκ παραδόσεως «αδιάφθοροι» θα αφήναμε τους κρουνούς των δακρύων ελεύθερους. Δηλαδή όχι μόνο «εμείς» οι καταφρονεμένοι αλλά και οι λοιποί κουραδόμαγκες της γραβάτας και των κακοσυντηρημένων ιδανικών κ.λπ.
    Ολα αυτά εν μέσω σήψης. Γιατί τώρα δεν έχουμε μόνο κρίση ΑΛΛΑ και σήψη. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας ζέχνουν από τις οροσειρές των σκουπιδιών και τα κατάλοιπά τους, ενώ οι λόφοι του Φιλοπάππου, του Στρέφη, του Σκουζέ (στον Κολωνό), του Αρδηττού μαράζωσαν απ' το κόμπλεξ μπροστά στα επιφανή ύψη των λοφοσκουπιδιών. Λίγο ακόμη και θα ξεκινούσε η δεντροφύτευσή τους μες στη διάχυτη απελπισία και αηδία. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τα σκουπίδια δεν 

Στην Ελατιά ταξίδεψε η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου και πήρε μαζί της " το Σουφλί "

Στη 15η χειμερινή συνάντηση της ΜΟΤΟΕ στην Ελατιά συμμετείχαν και μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Σουφλίου . 
Τα περισσότερα από τα μέλη δεν είναι η πρώτη φορά που ταξίδεψαν στην Ελατιά , αφού συμμετέχουν αρκετά χρόνια τώρα .
Αυτή τη φόρα όμως στις αποσκευές τους ταξίδεψαν μαζί και την παράδοση του Σουφλίου αφού γέμισαν τις μπαγκαζιέρες τους με παραδοσιακά Σουφλιώτικα προϊόντα .
Με πρωτοβουλία  μελών της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Σουφλίου και με μια βόλτα από τα καταστήματα μεταξωτών ειδών αλλά και τα κρεοπωλεία , συγκέντρωσαν αρκετά μεταξωτά είδη , δώρα αλλά και γευστικότατους μεζέδες , λουκάνικα , τσίπουρο κ.α . 
Όλα αυτά συνοδευόταν από διαφημιστικό υλικό που εκτέθηκε αλλά και 

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας παιδιού στις 11 Δεκεμβριου, ας σκεφτούμε όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου ανεξαιρέτου χρώματος και φυλής, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν ζουν

Ας σκεφτούμε τα παιδιά που έχουν εξαναγκαστεί στην παιδική εργασία, που δεν έχουν όχι μόνο τετράδια και βιβλία, αλλά δεν έχουν εμβόλια και το σημαντικότερο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Παιδιά που στηρίζουν τις ελπίδες τους σε εθελοντές γιατρούς, ιεραποστολές και οργανώσεις όπως η Actionaid που φροντίζουν για την τυπική αναδοχή των παιδιών προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες τους.

Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε στα παιδιά, μα σπάνια ακούμε τι προσπαθούν να μας πουν πραγματικά και ακόμα σπανιότερα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους. Σήμερα λοιπόν ας σωπάσουμε εμείς οι μεγάλοι και ας δώσουμε το λόγο στα παιδιά. 

Και να τι θα μας έλεγαν αν μπορούσαμε να τα ακούσουμε:

Παρατάσεις της τελευταίας στιγμής στον «Καλλικράτη»

Σε παρατάσεις της τελευταίας στιγμής προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει ομαλότερη μετάβαση στον «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης. 

1) Προβλέπεται η παράταση για ένα ακόμη έτος στη θητεία των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ με στόχο να ολοκληρώσουν την επιλογή των προϊσταμένων το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, μετά και την ολοκλήρωση των μετατάξεων μέχρι την 1 Ιουλίου 2011.
2) Μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 πρέπει να έχουν καταρτισθεί οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των συνενούμενων δήμων.
3) Σε τέσσερις Διευθύνσεις των αιρετών περιφερειών - Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Δημοσίων Έργων, Ελέγχου Κατασκευής και Ελέγχου Συντήρησης Έργων- δεν θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς αυτές οι αρμοδιότητες θα δοθούν στις αιρετές περιφέρειες το δεύτερο εξάμηνο του 2011 (1-7-2011). 

Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για την Ε. Β. Ζ

Εάν προβλέπεται να διαφοροποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και εάν αυτό συμβεί ποια θα είναι η μορφή του και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους εργαζομένους της εταιρείας, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο συνάδελφός του της Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου. 
Οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι «από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επηρεάζονται όχι μόνο οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, αλλά και οι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια τεύτλου». Ερωτούν επίσης τους δύο υπουργούς τι προβλέπεται να γίνει με τα εργοστάσια ζάχαρης της εταιρείας που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές, όπως αυτό της Νέας Ορεστιάδας και τι μέτρα θα πάρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία και στήριξη της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας. 
Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες και η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Έβρο και τις επαφές που είχε με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του εργοστασίου Ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ "2"

Γράφει ο Επιμηθέας


«Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» έτσι ονομάζεται ο νόμος που περιλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
Σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η εφαρμογή των συμβάσεων και οι διαστάσεις που αυτή θα πάρει, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τη μαχητικότητα των ίδιων των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση και την ωριμότητα των εργοδοτών». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός, ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο «ότι με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων».
Νομίζω ότι η παραπάνω δηλώσεις μόνο θυμό και οργή μπορούν να προκαλέσουν στους εργαζόμενους. Δεν μπορείς να εγκαταλείπεις τους εργαζομένους στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ποτέ δίκαιη 


Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών 
Δήμου Σουφλίου

 «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» 

με συνέπεια κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποιεί  τακτική αιμοδοσία

την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010  και ώρα 9.00 

                     στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σουφλίου. 

Καλούνται όλοι οι πολίτες να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία ενισχύοντας την προσπάθεια του Συλλόγου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες 
ανάγκες σε αίμα που παρατηρούνται  αυτή αλλά και κάθε άλλη περίοδο.

Παράδοση βιβλίων στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού

Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου, με στόχο τον εμπλουτισμό όλων των σχολικών βιβλιοθηκών του νομού, έχει προμηθευτεί μια σειρά βιβλίων και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στη δωρεά τους προς τα σχολεία του νομού, μέσω των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Μαζί με αυτά θα παραχωρήσει και βιβλία που έχει εκδώσει η ίδια σε συνεργασία με διάφορους συγγραφείς. 
Όλα τα βιβλία είναι δημιουργήματα ντόπιων συγγραφέων και η θεματολογία των περισσοτέρων αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.
Οι τίτλοι των βιβλίων για την Α/θμια Εκπαίδευση είναι οι εξής 12,

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ 

ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Tελικά είναι θέμα μεταβολισμού ... !!!