Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Aνακοίνωση για την κατάργηση της Εφορίας Σουφλίου

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προωθεί το κλείσιμο αρκετών εφοριών Β΄τάξης σ΄όλη τη χώρα και ανάμεσά τους αυτή του Σουφλίου.Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή στρέφεται ενάντια στα λαϊκά στρώματα που θα αναγκάζονται για μια απλή φορολογική πράξη να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα.
Η κατάργηση της εφορίας Σουφλίου θα αναγκάσει χιλιάδες φορολογούμενους της περιοχής και μάλιστα φτωχά λαϊκά στρώματα να πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για να εξυπηρετηθούν από την αντίστοιχη ΔΟΥ. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι, καλούμε τους φορείς και τον λαό της περιοχής να αντιδράσει στην κατάργηση της Εφορίας. Η πληθυσμιακή κατάρρευση δεν αποτρέπεται αντίθετα ενισχύεται από τέτοια μέτρα. Βέβαια ένα τέτοιο θέμα γίνεται ακόμη χειρότερο αφού .............
 συνδέεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα μέτρα του διαρκούς μνημονίου 
 

Xαιρετίστε την Ελλάδα που φεύγει ..

Γράφει  ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αγαπητοί μου αυτό που ζούμε δεν καταπίνεται εύκολα! Δεν συνηθίζεται, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό! Αν κάποιος είχε πέσει σε κώμα πριν από κανα δυο χρόνια, και ξυπνούσε σήμερα, δεν θα αναγνώριζε αυτή τη χώρα! Όπως δεν την αναγνωρίζουμε και εμείς όλοι φυσικά! Μια χώρα χωρίς μέλλον, χωρίς εργασία, χωρίς εργατικά δικαιώματα που πάλεψαν για αυτά και πέθανε κόσμος και αγωνίστηκε και ήταν ένα δείγμα της δημοκρατίας μας και του πολιτισμού μας! Αν δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα για τη δουλειά σου, για τον τόπο σου, τι μπορεί  άραγε να εκτιμήσεις και να σε κρατήσει δυνατό και υγιη σε αυτή τη ζωή;  Ένας απείθαρχος λαός σαν τον δικό μας, που υπνώτιζε τους νόμους και ζούσε μόνο από την καπατσοσύνη του, τη μαγκιά του και τη χαλάρωση που προσφέρει ο ίδιος ο τόπος, ο ήλιος και η θάλασσα και το τσιπουρακι στο καφενείο, αφέθηκε έρμαιο σε τοκογλύφους, διεθνή οικονομικά συμφέροντα και Ευρωπαϊκά κομπιουτεράκια να σου μετράνε κάθε μέρα πόσες μπουκιές θα φας, πόσα βήματα θα κάνεις, και πόσα κέρματα έχεις στη τσέπη… 

Απόφαση της ΟΤΟΕ για 48ωρη απεργία στις τράπεζες 14 και 15 Δεκεμβρίου

Ενάντια στην «ισοπέδωση» της αγοράς εργασίαςΤην απόφαση για 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Πετσοκόβουν τους μισθούς των εργαζομένων, συρρικνώνουν την ΑΤΕ, καταργούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Με συνοπτικές διαδικασίες προσδοκώντας να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων το ψηφίζουν την Τρίτη

 

Απεργούμε από Δευτέρα 13/12/2010


Τελικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο της προχώρησε ένα ακόμη βήμα στην επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον των εργαζομένων και με κατεπείγον νομοσχέδιο «σκούπα» καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων και στέλνει τους επιτυχόντες του διαγωνισμού της 9κ στο ΙΚΑ την ίδια ώρα που εγκαταλείπουν την ΑΤΕ δεκάδες εργαζόμενοι σε κατάσταση πανικού, τα καταστήματα ερημώνονται και διαλύεται ο υπηρεσιακός ιστός.
Το έγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά των εργαζομένων αποφασίστηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και «Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση πραγματοποιεί ένα πρωτοφανές πραξικόπημα με το οποίο καταργείται, χωρίς περιστροφές, ο κανονισμός της Βουλής και γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα!

«Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή»

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή»

 http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1379 

Ο νέος Επενδυτικός Νόμος αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του σχεδιασμού μας για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Πρόκειται για ένα νόμο-τομή, που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έναν ακόμη μηχανισμό ευκαιριακών επιδοτήσεων, όπως αυτούς που είδαμε να εφαρμόζονται στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μια νομοθετική πρωτοβουλία που ενσωματώνει τις αρχές, τις αξίες, το ήθος και το σχέδιο με το οποίο οφείλουμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα προκειμένου να απαντήσουμε στην κρίση και να βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα, που θα βασίζεται σε ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο. Ένα πρότυπο παραγωγικό, δυναμικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό.
Ο νόμος αυτός εκφράζει την πολιτική μας βούληση να στηρίξουμε την 

Black Sheeps .....xo xo xo ...

Black sheeps ..... Σαν τα χιόνια .... !!!

Ψήφισμα του Δημ . Συμβουλίου Σουφλίου σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, στην τακτική του συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2010, με αφορμή την πληροφορία που έχει για σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών περί κατάργησης Δ.Ο.Υ. Β΄τάξης, μεταξύ των οποίων και της Δ.Ο.Υ. Σουφλίου, που σημειωτέον λειτουργεί αδιάλειπτα για πάρα πολλά χρόνια,

εκφράζει ομόφωνα την άποψή του

ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ 

σε κάθε περίπτωση η συνέχιση λειτουργίας αυτοτελώς της Δ.Ο.Υ. Σουφλίου και παρά το γεγονός ότι εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών προβάλλεται ως λόγος κατάργησής της η αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα παραπάνω, οι δημότες μας, καθώς και οι δημότες μεγάλου τμήματος του κεντρικού Έβρου, δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Πρέπει να αναφερθεί ακόμη ότι οι 

Απόσυρση και μείωση τελών

 Σημαντική μείωση των τελών ταξινόμησης για την αγορά καινούργιων ΙΧ αυτοκινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να τονωθεί η αγορά αυτοκινήτου που πλήττεται από την κρίση. Η μείωση των τελών θα γίνεται σε συνδυασμό με απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου το οποίο θα έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως 31.12.1998. Επίσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως και 31.12.2011. Η μείωση των τελών ταξινόμησης αφορά κυρίως τα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα.

    Αναλυτικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι:

    Καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 1800 κυβικά εκατοστά και τα οποία παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, ως εξής :

Δίκτυο Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Στόχος η παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων
Υπογράφηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2010 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή η ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Δίκτυο Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης» από τις εκροσώπους των γυναικείων συνεταιρισμών που συμμετέχουν, παρουσία της Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ κ. Θεοδώρας Κόκλα.
Στόχος της ίδρυσης του Δικτύου, που αποτελεί όραμα της Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ εδώ και καιρό, είναι η στήριξη και προβολή του έργου των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτσι ώστε να παράγουν ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα και να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Τα γραφεία του Δικτύου θα στεγαστούν σε κτίριο επί του 8ου χιλ. Ξάνθης – Σταυρούπολης.

Ντόρα Μπακογιάννη: Όχι σε νέα αύξηση του ΦΠΑ, ας ανοίξει διάλογος για ένα πιο φθηνό Ευρώ.

Τέσσερα κρίσιμα ζητήματα που έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη  στη συνάντησή της με τον Όλι Ρέν.


Η πρόεδρος του κινήματος “Δημοκρατική Συμμαχία” Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν   έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Έλληνες κάνοντας μεγάλες θυσίες, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.  Έθεσα στο κ Όλι Ρεν τέσσερα πολύ κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

1.   Η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να στηριχθεί,  μεταφέροντας μεγαλύτερο βάρος αυτής της πολιτικής ,  στην περικοπή της δαπάνης και της σπατάλης του δημόσιου τομέα και πολύ μικρότερο στα έσοδα και  σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι παραγωγικές δυνάμεις δεν αντέχουν νέους φόρους. Κυρίως η αγορά δεν αντέχει νέα αύξηση του ΦΠΑ γιατί το μόνο που θα πετύχει είναι περαιτέρω επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών. Αντίθετα θα πρότεινα έστω και μια μικρή μείωση κατά 1 μονάδα, που θα έδινε ψυχολογικά τουλάχιστον ώθηση στην αγορά

Παρουσιάστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Μέσω φοροαπαλλαγών, δανείων από το ελληνικό ταμείο επιχειρηματικότητας και περιορισμένων κρατικών ενισχύσεων θα υλοποιηθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος που παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ

Ο νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο του 2011 και όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης τα επιμέρους σημεία του προσβλέπουν στο να καταργηθούν οι υπερτιμολογήσεις, τα προνομία και οι φωτογραφικές διατάξεις, ενώ στοχεύει στη μείωση αμοιβών συμβούλων και μελετητών.


Στα πλαίσια του νόμου προβλέπεται η σύσταση γραφείων εξυπηρέτησης επενδυτών, ενώ η πολιτεία θα μπορεί να αναπροσαρμόζει βάση των εκάστοτε συγκυριών τα χρηματικά ποσά που θα δίνονται για ενισχύσεις.

Στη Δαδιά η Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων

Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Δεκεμβρίου στο Οικοτουριστικό Κέντρο Δαδιάς Συνάντηση των Οικολογικών Οργανώσεων ΒΑ Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα της Συνάντησης είναι:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου
17.30-20.30: Λειτουργία και Οργάνωση των Οικολογικών-Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού τοπίου μετά τον «Καλλικράτη»

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

10.00-11.00: Φορέας Διαχείρισης Δαδιάς –Υπάρχουσα κατάσταση και προοπτικές
11.00-12.30: Διαχείριση Απορριμμάτων στην περιοχή μας
12.30-13.30: Δράσεις και Προτάσεις των οικολογικών-περιβαλλοντικών οργανώσεων


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΟΑΕΔ : Δώρο Χριστουγέννων

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:

    1. Από 14-12-2010 καταβάλλονται στους επιδοτούμενους άνεργους τα δώρα Χριστουγέννων 2010 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που θα καταβάλλονταν κανονικά από 14-12-2010 μέχρι και 02-01-2011.

    2. Από 14-12-2010 προπληρώνονται τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που θα καταβάλλονται κανονικά μέχρι και 02-01-2011.

    3. Από 14-12-2010 καταβάλλονται τα δώρα Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

    Στις περιπτώσεις των ανωτέρω παροχών 1 και 3 δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από την Διεύθυνση Μηχανογράφησης του Οργανισμού.

    Ο έλεγχος της ταυτοπρόσωπης παρουσίας των ανέργων για την τακτική επιδότηση ανεργίας θα γίνει στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

H ευθύνη για τα "σχόλια" χρηστών σε διαδικτυακούς τόπους ( ; )

Υπάρχει σημαντική σύγχυση στον νομικό κόσμο, αλλά και στους διαχειριστές διαδικτυακών τόπων σχετικά με την ευθύνη που έχει ο φορέας μιας ιστοσελίδας για τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες. Το ζήτημα είναι ότι οι χρήστες αυτοί κυρίως θα είναι ανώνυμοι ή ψευδώνυμοι, οπότε ανακύπτει το κλασικό πρόβλημα της ανωνυμίας και του εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.

Η σύγχυση όμως οφείλεται στον παραλληλισμό που παρουσιάζεται ανάμεσα στην διαδικασία ανάρτησης σχολίων προς την γνωστή πρακτική των εφημερίδων για δημοσιεύσεις "επιστολών αναγνωστών". Ή και προς την πιο σύγχρονη πρακτική της live αναμετάδοσης τηλεφωνημάτων τηλεθεατών ή ακροατών από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Στα παραδοσιακά έντυπα μέσα, οτιδήποτε δημοσιεύεται περνάει μέσα από το φίλτρο του διευθυντή σύνταξης, ο οποίος φέρει και την ευθύνη. Ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα παραδοσιακά μέσα από τα διαδικτυακά είναι ότι η αποκατάσταση μπορεί να επέλθει μόνο με νέα δημοσίευση αποκατάστασης ή με νέα εκπομπή, ενώ στα διαδικτυακά μέσα είναι τεχνικά ευχερής η απόσυρση των τυχόν προσβλητικών ισχυρισμών.