Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Aτάραχος στην ταραχή !!!

Δείτε τον τύπο στο 0:15" ....

Οι νέοι ενημερώνονται ζωντανά μέσω διαδικτύου για τον ιό του AIDS την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου.

Μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο μιας σειρά ενημερωτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011, διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι, ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

    Στη συζήτηση, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ηλεκτρονικά τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με το AIDS, με στόχο την ενημέρωση για την ασφάλεια και την προστασία τους από τον ιό του AIDS. Οι απαντήσεις θα δίνονται ζωντανά από ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα. 

Μιχάλης Καρχιμάκης: Να γίνουμε η συνείδηση της κυβέρνησης, τα αυτιά και τα μάτια της στην κοινωνία


 
Σε δυο συνεντεύξεις που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο γραμματέας του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης πήρε σαφή θέση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές. «Η λειτουργία του κράτους δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τη  μαύρη τρύπα που καταπίνει τις θυσίες των πολιτών», είπε. «Αποφασίσαμε ότι είναι προτιμότερο να φορτωθεί το ΠΑΣΟΚ ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, από το να φορτωθεί η κοινωνία το δυσβάσταχτο κόστος, της πτώχευσης της χώρας.»

Κόμμα-συνείδηση της κυβέρνησης

«Το κόμμα να αποτελέσει την συνείδηση της κυβέρνησης. Τα αυτιά και τα μάτια της στην κοινωνία» είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης ενώ αναφορικά με τη σύγκλιση 

Παράδοση 1.000.0000 υπογραφών στον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για πάγωμα μεταλλαγμένων

Πριν από λίγο, η Greenpeace στις Βρυξέλλες παρέδωσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, κ. Τζων Ντάλι, τις 1.000.000 υπογραφές που συγκέντρωσε από πολίτες των 27 κρατών-μελών οι οποίοι του ζητάνε να παγώσει όλες τις εγκρίσεις μεταλλαγμένων. 
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι πολίτες χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Άρθρο 11 της Συνθήκης της Λισσαβόνας να επηρεάσουν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισσαβόνας, κατοχυρώνεται το δικαίωμα ευρωπαίων πολιτών να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει το ευρωπαϊκό δίκαιο, εφόσον έχουν συμπληρωθεί 1.000.000 αιτήματα.
Με την πρωτοβουλία αυτή η Greenpeace ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένων έως ότου δημιουργηθεί ένας νέος, ανεξάρτητος επιστημονικός φορέας, ο οποίος θα μπορεί αντικειμενικά να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην υγεία και το περιβάλλον. Μέχρι τότε όλες οι εγκρίσεις των μεταλλαγμένων πρέπει να παγώσουν. 

Γιώργος Παυλίδης: Η λήψη της έδρας μου στον Έβρο έγινε υποχρεωτικά


Με αφορμή κακόβουλες διαδόσεις περί δήθεν επιλεγμένης  λήψης της έδρας του στον Έβρο για το Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» Γιώργο Παυλίδη,  δήλωσε: «Με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών ορίσθηκε η έδρα μου, ως επικεφαλή του συνδυασμού μας, στον Έβρο. Αυτό έγινε από το Δικαστήριο, σύμφωνα με το νόμο, υποχρεωτικά. Αν ήταν στην διακριτική μου ευχέρεια,  δεν θα έπαιρνα την έδρα στον Έβρο. Με το υπάρχον εκλογικό σύστημα ο Έβρος εκλέγει, παρά το ότι ήμασταν εκεί πρώτη σε δύναμη παράταξη με υψηλό ποσοστό, ελάχιστους εντόπιους συμβούλους του συνδυασμού μας. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει. Οι έδρες των επικεφαλής πρέπει να κατανέμονται διαδοχικά σε περισσότερους νομούς. Όσον αφορά τους κακόβουλους διαδοσίες, τους αφήνω στην κρίση του κάθε πολίτη».

Εθελόντική Αιμοδοσία

Από τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Επαρχίας Σουφλίου ανακοινώνεται ότι :

Την Tρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η Αλληλεγγύη» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Σουφλίου.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη της λέσχης να ενισχύσουν την δράση αυτή, δεδομένου ότι σαν μοτοσυκλετιστές έχουμε έναν παραπάνω λόγω να είμαστε ευαισθητοποιημένοι γιατί κάποια φορά μπορεί να το χρειαστεί ο διπλανός μας ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ποιος επιλέγει τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ;

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε διάφορες πόλεις, για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, διαπιστώνει κανείς να καταγγέλλονται παρασκηνιακές συμφωνίες, προώθηση "ημετέρων", υποστήριξη πρώην ανθυποψηφίων και διάφορες τέτοιες αδιαφανείς καταστάσεις. Τα φαινόμενα αυτά επισημαίνονται από διάφορα blogs, στα οποία τελικά παρουσιάζεται ότι αυτός που αποφασίζει για το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως Συμπαραστάτης είναι ο Δήμαρχος. Αυτό είναι ήδη μια πρώτη στρεβλή εφαρμογή του "Καλλικράτη".

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν επιλέγεται από τον Δήμαρχο. Εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3. Η ψηφοφορία που διενεργείται στο δημοτικό συμβούλιο είναι μυστική, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματική γνώμη των εκλεκτόρων απέναντι στις υποψηφιότητες για τη θέση του Συμπαραστάτη. Ο ίδιος ο Καλλικράτης λοιπόν δημιουργεί εγγυήσεις για να αποτραπεί η "κομματική 

Ποιοι και πόσα θα πάρουν για Δώρο Χριστουγέννων.

 Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
Έκτακτη ενίσχυση.


«Δώρον άδωρον» θα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΔΕΚΟ το δώρο Χριστουγέννων, αφού για πρώτη φορά σε πολλούς δεν θα καταβληθεί καθόλου ή σε άλλους θα δοθεί με περικοπές.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Τα Νέα, στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων θα καταβληθεί επίδομα δώρου, ύψους 400 ευρώ, εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ.

Επίδομα θα δώσει η κυβέρνηση με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση (από 100 έως 300 ευρώ) στους χαμηλοσυνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω όλων των ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ.

Έβρος Σουφλίου: Το dvd αποδεικνύει την αδικία

Ο Έβρος Σουφλίου την προηγούμενη Κυριακή υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα την οποία γνώρισε στο ντέρμπι με αντίπαλο την Ελπίδα Σαππών. 
Ωστόσο οι ιθύνοντες των πρωτοπόρων έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και συγκεκριμένα από τον βοηθό Δημητριάδη του συνδέσμου Χαλκιδικής ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά λάθη.
Μάλιστα κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος του Έβρου. 
Για του λόγου του αληθές έχουν στην κατοχή τους από την Τρίτη το dvd του Κυριακάτικου αγώνα για το οποίοι άνθρωποι της ομάδας τόνιζαν ότι: πήραμε στα χέρια μας το βίντεο του αγώνα με τις Σάππες στο οποίο αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο βοηθός κ. Δημητριάδης από την Χαλκιδική έκανε πάρα πολλά λάθη εις βάρος της ομάδας μας και δυστυχώς με τα λάθη αυτά διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα κατά της ομάδας του Έβρου Σουφλίου, αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια των ιθυνόντων του συλλόγου. 
Παρ'όλα αυτά στις τάξεις του Έβρου συνεχίζουν με μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας για να πάρουν τα επόμενα παιχνίδια. 

*Περιφερειακό*.

Δικαστικά, κατά της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, θα κινηθούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι…

Στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που αφορά την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, κρίνοντάς την αντισυνταγματική, θα  προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης μαζί με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.
Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης  καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, καθώς, όπως αναφέρει, με τις αποφάσεις τους για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, αποδομούν το Ε. Σ. Υ., το ιδιωτικοποιούν και εξοντώνουν επαγγελματικά και ηθικά τους γιατρούς του.  
«Με την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων ευνοείται και ενθαρρύνεται η παραοικονομία του Ε. Σ. Υ., ενώ τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε super-market υγείας και αυξάνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας τους», υποστηρίζουν οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ερτ

Ανακοίνωση σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Μετά τη σημερινή διαμαρτυρία εργαζομένων των χώρων εστίασης στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, κ. Αντώνη Δημόπουλο.
Για την προστασία της υγείας των πολιτών το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, γνωρίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν φαινόμενα πλημμελούς ελέγχου. Για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου γίνονται ενέργειες συντονισμού των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και κατατίθεται εντός των ημερών τροπολογία για τη συμμετοχή του Σώματος Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στους πρωτοβάθμιους ελέγχους.

Προϋπολογισμός «Ειδικών συνθηκών»

«Ειδικών συνθηκών» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου τον προϋπολογισμό για το 2011, που υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και παίρνει το δρόμο προς την Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα, με την καθιερωμένη ψηφοφορία.


«Ακολουθεί μια χρονιά που ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στη χώρα μας είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμώντας ότι «στο τέλος του 2011 θα έχουμε φτάσει σε μια πολύ πιο ισορροπημένη κατάσταση».


Μίλησε για έναν προϋπολογισμό σφιχτό, αλλά ταυτόχρονα αναπτυξιακό, ενώ χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης.


Την αισιοδοξία του για την πορεία των εσόδων εξέφρασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Δημ.Κουσελάς.


Η τοποθέτηση του Γ.Παπακωνσταντίνου

Γιάννης Ξανθούλης : «Δεσποινίς Πελαγία»

Ένα νέο, απρόβλεπτο μυθιστόρημα από τον Γιάννη Ξανθούλη που συνδυάζει gothic ατμόσφαιρα με στοιχεία σύγχρονου παραμυθιού.

Τα παράτησε όλα η Πελαγία από ανάγκη. Μαθηματικά, έρωτες, κοριτσίστικες απλές φαντασιώσεις, την πολυτέλεια να ονειρεύεται… Όλα. Έπρεπε να δουλέψει, για να βοηθήσει την οικογένεια να μεγαλώσει τα δύο αδέρφια της, που ήρθαν με καθυστέρηση δέκα χρόνων. Όμορφα και αρτιμελή. Ακριβώς το αντίθετο από κείνη. Η Πελαγία ξέχασε πως ήταν αδερφή τους κι έπαιξε ρόλο «ετεροθαλούς» μάνας, κι ας είχαν μάνα καθ’ όλα άξια.
Ο δικός της ρόλος καθορίστηκε από πολύ νωρίς. Δουλειά και μικρές ανάσες. Δουλειά και προσήλωση στην ασήμαντη καθημερινότητα. Και μια φαντασία που σκλήραινε με τον καιρό.
Όταν πια η ζωή έδειχνε να ’χει πάρει τον δρόμο της –μια ύποπτη ευθεία που γίνεται καθεστώς μέσ’ από την αποδοχή της ήττας και των συμβιβασμών– συνέβη, σαν ακραίο καιρικό φαινόμενο, κάτι τόσο απρόσμενο, που ακύρωσε όλη της την πραγματικότητα. 
Ωστόσο υπερασπίστηκε με πείσμα τον επίπονα κατακτημένο τίτλο της «Δεσποινίδος Πελαγίας», ως μοναδική της άμυνα. Εκείνο που δεν σκέφτηκε ποτέ ήταν αυτό που οι τζογαδόροι τρελαίνονται να αποκαλούν «συνωμοσία της τύχης».