Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα : Δολοφονήθηκε ο John Lennon

Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λένον, έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο τελευταίος επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened, που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του. Ο Τσάπμαν είχε προσεγγίσει τον Λένον νωρίτερα την ίδια ημέρα, κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του, αποσπώντας μάλιστα ένα αυτόγραφο του. Μετά την επιστροφή του Λένον από το στούντιο ηχογράφησης, ο Τσάπμαν τον πυροβόλησε πισώπλατα, συνολικά τέσσερις φορές. Σύμφωνα με την αυτοψία, οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο.

Α.Σ.Α Έβρος


Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε. Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια; Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.
Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους. Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια. Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης όντας στην ανεργία νοιώθει σκουπίδι, άχρηστος και καταπιέζεται απ’ τους οικείους του, τον περίγυρό του και την αδυναμία να έχει ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση.

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό.
Ακολουθεί η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο κρισιμότερος που έχουμε ποτέ συζητήσει στην αίθουσα αυτή, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση. Από την εκτέλεσή του θα κριθούν μέσα στις επόμενους μήνες τρεις κρίσιμες προκλήσεις: η αποφυγή της χρεοκοπίας,  η πιθανότητα  επανόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας που είναι το μεγάλο ζητούμενο για να υπάρξουν επενδύσεις και νέες δουλειές στον τόπο.
Από τα στοιχεία που περιλαμβάνει το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή ο 


Καταδίωξη ληστών στο Διδυμότειχο

Τέσσερις αλλοδαποί πιθανότατα Γεωργιανοί καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς σε παρέμβρια περιοχή του Διδυμοτείχου. Οι αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για σειρά διαρρήξεων. Οι υποψήιες των αστυνομικών επαληθεύθηκαν καθώς προέκυψε ότι μετέφεραν πολλά κλοπιμαία. 
Οι διαρρήκτες δε συνελήφθησαν τελικά καθώς κατάφεραν να διασχίσουν τον Έβρο και να περάσουν στην Τουρκία.
Πριν περάσουν όμως άφησαν στην Ελληνική όχθη πολλά κλοπιμαία. 

Αναλυτικά οι αστυνομικοί βρήκαν:
ένα πιστόλι κρότου λάμψης
φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
χρυσαφικά
διαρρηκτικά εργαλεία
αλλά και μία βιντεοκάμερα με την οποία κατέγραφαν τις κλοπές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό πριν από λίγες ώρες καταγράφηκε και στην περιοχή του Σουφλίου.

http://tomadakis.blogspot.com

Γ. Ντόλιος: Η «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχιστεί μέσω ΕΣΠΑ

«H κυβέρνηση είναι εν αναμονή θετικών απαντήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών ,  Γιώργος Ντόλιος αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην επιμορφωτική ημερίδα για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που διεξήχθηκε στη Λάρισα.

Παράλληλα σχετικά με τους συμβασιούχους δήλωσε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όσων δομών εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ κι ότι ταυτόχρονα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει συμβασιούχους αλλά μέσω του ΑΣΕΠ. 

 
Aftodioikisi Gr

Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τους νεοκλεγέντες δημάρχους

Ενημερώθηκαν για το ΕΣΠΑ, τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τον «ΘΗΣΕΑ»

Παρακάτω
-Δήλωση νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη 
-Δήλωση Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ κ . Κόκλα

 Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή μια γόνιμη ενημερωτική συνάντηση με τους νεοκλεγέντες Δημάρχους των πέντε νομών της Περιφέρειας, τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της ΠΑΜ-Θ κ. Θεοδώρας Κόκλα. Συζητήθηκαν, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, θέματα που αφορούν στον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια καθώς και το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
 

-Διαχείριση στερεών αποβλήτων 

Προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» ύψους 30 εκ. ευρώ

Το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 60% δηλ. 18.000.000,0 € για τα επιχειρηματικά σχέδια μεμονωμένα ή συνεργατικά που υποβάλλονται από υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κατά 30% δηλ. 9.000.000,00€ για τα επιχειρηματικά μεμονωμένα ή συνεργατικά σχέδια που υποβάλλονται από υφιστάμενες και νέες μεσαίες επιχειρήσεις και 10% δηλ. 

«Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία αποψίλωσης της περιοχής».

Αθανασία Κακαλή: «πρέπει να σταματήσει η διαδικασία αποψίλωσης της περιοχής».


Στη λίστα με τις πέντε εφορίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που παύουν οριστικά τη λειτουργία τους ανήκει η εφορία Σουφλίου, μαζί με αυτές των Σαπών, της  Χρυσούπολης, της Ελευθερούπολης και του Νευροκοπίου. 
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της πλήρους αναδιάρθρωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση, συνολικά, σε όλη τη χώρα, 71 εφοριών Β΄ τάξης, και τη συγχώνευση άλλων 30 εφοριών.
«Άδικη και απαράδεκτη», χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή η απερχόμενη δήμαρχος Σουφλίου, Αθανασία Κακαλή, η οποία τόνισε σε δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ότι «πρέπει να σταματήσει η διαδικασία αποψίλωσης της περιοχής».

ερα

Οίνοι της Βόρειας Ελλάδας

Το ερχόμενο Σάββατο τα 38 μέλη της ένωσης Οίνοι της Βόρειας Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας με τα κρασιά, τις ποικιλίες και τα αποστάγματα του Βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα 
το Σάββατο στις 11 Δεκέμβρη,
στο Ξενοδοχείο Ανατόλια 
από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο οίνου, με αντικείμενο 
«Το κρασί, από το αμπέλι στο τραπέζι», 
από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα      2310 28 16 32      και       2310 28 16 17       και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@wineroads.gr έως την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Tα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης έχουν απορροφηθεί μόλις σε ποσοστό 6,2 %.


·         Μόλις στο 6,2 % η απορρόφηση κονδυλίων από την Ελλάδα για την ανεργία και την απασχόληση, ενώ  δισεκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μένουν στα αζήτητα 
·         «Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύονται, αποτελεί  πρόκληση η αδιαφορία για την απορρόφηση δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για την καταπολέμηση της ανεργίας»
·         Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή

Πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία, τους ανέργους, την νεολαία και όλους τους εργαζόμενους,  αποτελούν τα στοιχεία που δίνει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση κ. Andor, πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης έχουν απορροφηθεί μόλις σε ποσοστό 6,2 %.
Σε ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ζητούσε να πληροφορηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της ΕΕ και αφορούν  στην στήριξη της εργασίας στην Ελλάδα αλλά και για τους σχετικούς δείκτες απορροφητικότητας.

Σχολικές εκδρομές ... «Φέτος πάμε Ελλάδα»

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για την εξασφάλιση ελκυστικών εκπαιδευτικών εκδρομικών πακέτων από τα τουριστικά γραφεία προς τους μαθητές, ώστε να επιλέγουν για τις σχολικές εκδρομές τους προορισμούς εντός Ελλάδας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

    Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία εκδρομικών πακέτων -με επίκεντρο το μοναδικό πολιτισμό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας- που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός θα συναντήσει αύριο, Τετάρτη 08/12/2010, στις 12:00, εκπροσώπους του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων). Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με θέμα το εργοστάσιο Ζαχάρεως στην Ορεστιάδα

 Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον  Υπουργό   Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κώστα Σκανδαλίδη με θέμα το εργοστάσιο Ζαχάρεως στην Ορεστιάδας .                                                                              
 Η Ε.Ε. το 2006 ενέκρινε την μεταρρύθμιση της αγοράς ζάχαρης, προκειμένου αυτή να ευθυγραμμιστεί με τις θεμελιώδεις αρχές της κοινής γεωργικής πολιτικής που έχουν ως επίκεντρο την αγορά και να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ένωσης.
Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες η οποία κατ’ εξοχήν συμμετείχε στην μεταρρύθμιση αυτή αποποιούμενη τελικά του 50,01 % της Εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης, μειώνοντας την ποσόστωσή της κατά 158.799,80 τόνους ζάχαρης και έχοντας πλέον δικαίωμα παραγωγής 158.702 τόνων ζάχαρης.
Στην περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά το κλείσιμο των εργοστασίων Ξάνθης και Λάρισας και ενώ η αναγκαία έκταση για την «κάλυψη»

«Θράκη, τόσο κοντά,τόσο μακριά»

Η φωτογραφική καταγραφή της Έλενας Μοσχίδη και της Πέπης Λουλακάκη στα χωριά της Θράκης .
Μετά το δύσκολο ταξίδι , την παραμονή τους στη Θράκη και στα χωριά του Έβρου δημιουργήθηκε ένα   λεύκωμα φωτογραφιών που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Καστανιώτη .Δράμα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ονειρούπολη

Drama_Oneiroupoli
Το σπίτι και το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη "μετακομίζουν" στην Ονειρούπολη της Δράμας, το χριστουγεννιάτικο χωριό, που διοργανώνει ο δήμος Δράμας για έκτη συνεχή χρονιά. 
Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. 
Σε μια έκταση 22 στρεμμάτων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεταξύ άλλων το παραμυθόσπιτο, το "ατελιέ των ξωτικών", το σπίτι και το εργαστήρι του Άη Βασίλη, τα σπίτια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, του "Χαμόγελου του Παιδιού" και του Αρκτούρου. 
Επίσης, θα μπορούν να παίξουν στο καρουζέλ και το παγοδρόμιο, αλλά και να περιηγηθούν στην πόλη με ένα από τα τρενάκια.
Εξάλλου, στην Ονειρούπολη θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά, με φαγητά,