Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος στο μπαράζ ληστειών έβαλε το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου

Την τελευταία εβδομάδα ο τρόμος ήταν  εγκατεστημένος στους κατοίκους του δήμου Σουφλίου . 
Γεωργιανοί περνούσαν τον ποταμό Έβρο λήστευαν επιχειρήσεις , κατοικίες και ξαναγυρνούσαν πίσω με τα κλοπιμαία . 
Πέντε Γεωργιανοί πιάστηκαν χθες το βράδυ από το Συνοριακό  τμήμα Σουφλίου . Οι Γεωργιανοί είχαν πάνω τους  ρούχα,  χρυσαφικά ,χρήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα .
 http://thraki-devil.blogspot.com

O Πασχάλης Χριστοδούλου απόψε στη Θράκη Νετ

Στο τηλεοπτικό κανάλι της Θράκης Νετ και στο Δελτίο Ειδήσεων στις 9  θα μιλήσει απόψε ο Πασχάλης Χριστοδούλου .
Βασικό θέμα της παρουσίας του εκεί , το κλείσιμο της Εφορίας Σουφλίου όπως σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών .      Δημοτική Παράταξη
Συνεργασία -Ανάπτυξη- Συνοχή
Σχετικό άρθρο αναρτήσαμε παρακάτω :

http://souflievros.blogspot.com/2010/12/71.html

Τρομο- κρατική Επίθεση στα γραφεία της Νεολαίας Συνασπισμού

Χθες το βράδυ μετά το μαζικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα γραφεία της οργάνωσής μας στην οδό Θεμιστοκλέους 52 δέχτηκαν επίθεση διαδοχικά από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο, εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ. 
Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11μ.μ. με χυδαίο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό υβρεολόγιο απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων, λέγοντάς τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, φώναζαν ότι "θα έχουμε και άλλον 15 χρόνο νεκρό", κλώτσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα "ανέβουν πάνω και θα 

Βρέθηκε άγνωστο χειρόγραφο του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ένα χαμένο απόσπασμα από χειρόγραφο του Λεονάρντο ντα Βίντσι ανακαλύφθηκε σε δημοτική βιβλιοθήκη στη δυτική Γαλλία, έπειτα από σχεδόν ενάμισι αιώνα που κειτόταν σκονισμένο σε κάποια αποθήκη. Το κείμενο, άγνωστου περιεχομένου ακόμη, είναι γραμμένο από δεξιά προς αριστερά, με τη χαρακτηριστική «κατοπτρική» γραφή που χρησιμοποιούσε ο ντα Βίντσι και αποτελεί μέρος των 5.000 εγγράφων τα οποία δώρισε στην πόλη της Νάντης το 1872 ο πάμπλουτος συλλέκτης Πιέρ - Αντουάν Λαμπουσέρ.

Έκτοτε το απόσπασμα ξεχάστηκε σε κάποια αποθήκη που φυλάσσονται τοπικά αρχεία και δεν εντοπίστηκε παρά μόνο όταν ένας δημοσιογράφος διάβασε μία αναφορά σχετικά με το πού βρισκόταν το χειρόγραφο σε βιογραφία του μεγάλου καλλιτέχνη και επιστήμονα της Αναγέννησης. Το κείμενο είναι γραμμένο σε ιταλικά του 15ου αιώνα, αλλά πιθανώς και σε άλλες γλώσσες και οι επιστήμονες εργάζονται τώρα για την αποκωδικοποίησή του. Πρόκειται για το δεύτερο σπάνιο αντικείμενο από τη συλλογή του Λαμπουσέρ. Το 2008, ανακαλύφθηκε μία ανέκδοτη παρτιτούρα του αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.Επίσημα αποτελέσματα περιφερειακών εκλογών ΑΜΘ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΘ:

ΤΑΚΤΙΚΟΙ:


Α) Από τον επιτυχόντα συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ-ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»:

 
 

1) ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΡΤΖΑΝ ΤΟΥ ΑΜΕΤ                               με (11.154) σταυρούς.
2) ΣΑΛΗΜ ΣΕΒΓΚΗ ΤΟΥ ΡΕΤΖΕΠ                              με (10.534) σταυρούς.
3) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ                     με  (8.157) σταυρούς.
  4) ΟΥΣΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ              με  (6.802) σταυρούς.
5) ΜΟΥΜΙΝ ΚΑΑΝ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ                              με  (6.771) σταυρούς.
  6) ΤΕΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                    με  (5.857) σταυρούς
  7) ΒΑΒΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                             με  (5.736) σταυρούς
8) ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ                         με  (5.200) σταυρούς.
  9) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΟΡΔΑΝΗ        με  (5.066) σταυρούς.
10) ΤΣΑΛΔΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ         με (5.057) σταυρούς.


Ντόρα Μπακογιάννη : «Αντιμετώπιση Παράνομης Μετανάστευσης »


Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα της              « Παράνομης Μετανάστευσης »  στον Έβρο .                                                                 


Επισκεπτόμενη τον Έβρο, η ενημέρωση που είχα από τις διάφορες μονάδες της περιοχής είναι ότι φέτος παρουσιάζει σταθερή και σημαντική αύξηση ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα της χώρας μας, ιδιαίτερα στα 12,5 χιλιόμετρα στη περιοχή του  Βορείου Έβρου πλησίον της Ορεστιάδας, όπου τα νερά του ποταμού είναι ρηχά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει από την περιοχή ήταν 4.683 το 2008, και 5.500 το 2009, ενώ φέτος, το 201ο ξεπερνούν κάθε προηγούμενο προσεγγίζοντας τους 34.453 μέχρι στιγμής.


Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων της Frontex το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αν και είναι αναμφισβήτητα υποβοηθητική δεν είναι αποτρεπτική, αλλά ταυτοχρόνως αύξησε τη μεταναστευτική ροή στο νότιο κομμάτι του Έβρου κοντά στην Αλεξανδρούπολη, όπου και εκεί καταγράφονται χιλιάδες παράνομοι 

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου : Παρουσίαση Ποιητικού Ημερολογίου 2011

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30μ.μ., η ομάδα ποίησης και λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε παρουσιάζει το  ποιητικό ημερολόγιο 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου. 
Για πρώτη φορά  15 Εβρίτες ποιητές καταθέτουν την ψυχή τους σε ένα ημερολόγιο που μόνο στόχο έχει την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του νομού μας. Επίσης είναι η πρώτη φορά σε που σε μία έκδοση  παρουσιάζονται οι μήνες  του έτους και με την αρχαία θρακική τους ονομασία.
Στην εκδήλωση απαγγέλλουν ποιήματα ο ηθοποιός- σκηνοθέτης κος Ζερβόπουλος και η  Μαίρη Ρωμανίδου.   
Παρακαλείστε να συμβάλλεται στην προώθηση της προσπάθειας της  ομάδας ποίησης και λογοτεχνίας της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην παρουσίαση του ημερολογίου.

Είσοδος ελεύθερη
Ο Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε Αθανάσιος Γιαλαμάς                                            

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αραβοσίτου της περιφέρειας ΑΜΘ.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αραβοσίτου της περιφέρειας ΑΜΘ, τα οποία που προκύπτουν από την κατάργηση της υποβολής τιμολογίων και καρτελών πιστοποιημένου σπόρου κατά την υποβολή δήλωσης του ΟΣΔΕ. 
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλλιεργείται σε μεγάλη έκταση ο αραβόσιτος (πολλές φορές και ως μονοκαλλιέργεια) με υψηλές μάλιστα αποδόσεις, -τουλάχιστον το 40% του αραβόσιτου της χώρας μας-, προϊόν για το οποίο μάλιστα δεν είμαστε και αυτάρκεις ως χώρα και αναγκαζόμαστε να προβαίνουμε σε σημαντικές εισαγωγές ξοδεύοντας πολύτιμο συνάλλαγμα.
Τον τελευταίο όμως καιρό έχει προκύψει ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο υπονομεύει το μέλλον της καλλιέργειας αυτής στην περιοχή μας. Το θέμα αυτό προέκυψε από την μη υποχρέωση των παραγωγών να υποβάλλουν για πρώτη 

Τον Ιούλιο μετά τις πανελλαδικές θα συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά

Τον Ιούλιο, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι τον Μάρτιο, όπως ήταν η αρχική πρόθεση του υπουργείου Παιδείας. Αυτό άφησε να εννοηθεί η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Άλλωστε, το θέμα της περιόδου κατάθεσης των μηχανογραφικών είχε δοθεί προς διαβούλευση και οι περισσότεροι μαθητές επιθυμούν να μην αλλάξει, προτιμώντας να γνωρίζουν πρώτα τους βαθμούς τους και μετά να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό και να αποφασίζουν ουσιαστικά για την επιστήμη, που θα σπουδάσουν.
«Το κλίμα πάει προς καλοκαίρι γιατί τα παιδιά στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν τα επιχειρήματά τους και είναι σεβαστά», δήλωσε η υπουργος Παιδείας και συνέχισε: «Για το μηχανογραφικό είχαμε πει και σας θυμίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια να εξορθολογιστεί το σύνολο των διαδικασιών. Επειδή υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για τη μία και για την άλλη περίπτωση από την πλευρά του Υπουργείου, για πρώτη φορά στα χρονικά είπαμε να ζητήσουμε την άποψη των 
 

Οδοιπορικό: Πομάκοι, μουσουλμάνοι στον φακό- Ενα ταξίδι στον μουσουλμανικό κόσμο της Θράκης .

 
Πώς να μη νιώσεις ασφάλεια; Η φωτογράφος Πέπη Λουλακάκη περιστοιχισμένη 
από παλαιστές, στο «πανηγύρι της πάλης»
στο οροπέδιο Χίλια,όπου έμεινε σε σκηνή επί δύο ημέρες

Ένα ταξίδι στον μουσουλμανικό κόσμο της Θράκης, σε μιαν άλλη Ελλάδα, που αν και ασπρόμαυρη είναι γεμάτη χρώματα...

«Τι θέλετε τώρα από εμάς; Αφού κανένας δεν ασχολείται μαζί μας!» ήταν η συνηθέστερη αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου της Θράκης κάθε φορά που η φωτογράφος Πέπη Λουλακάκη έκανε απόπειρες επισκέψεων σε ανθρώπους και τόπους που έμοιαζαν να μην υπάρχουν στον χάρτη. «Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα» ήταν η απάντησή της, όμως και πάλι δεν την πίστευαν. Χρειάστηκε να τους επισκεφθεί ξανά και ξανά, σχεδόν κά θε ημέρα επί δύο χρόνια, για να τους πείσει να της ξεκλειδώσουν τις καρδιές και τα σπίτια τους. «Μαθημένοι να αποτελούν επί τόσα χρόνια ένα περίεργο είδος αξιοθέατου 
για δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ ή απλούς ταξιδιώτες,είναι απολύτως λογικό αυτοί οι άνθρωποι να περιφρουρούν πλέον την εικόνα και τη ζωή τους» εξηγεί η ίδια. Καρπός της επιμονής της είναι ένα πολύ ενδιαφέρον λεύκωμα.

Google books .. 3 εκατομμύρια τίτλοι !

Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε σήμερα στις ΗΠΑ την διαδικτυακή του βιβλιοθήκη, με πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, ορισμένοι από τους οποίους προσφέρονται δωρεάν.

Προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, τα βιβλία μπορούν να "φορτωθούν" σε οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω σύνδεσης στο internet, είτε μέσω ειδικών εφαρμογών για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που λειτουργούν με το σύστημα Android, που έχει σχεδιαστεί από την Google, και τα προϊόντα Apple όπως το iPhone και το iPad.

Παράταση της διάρκειας του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για τους δικαιούχους από τον ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 8ήμερων δωρεάν διακοπών για τους δικαιούχους του έτους 2010 έως 31-3-2011.

   Με την παράταση της διάρκειας του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού πέραν της καταλυτικής ημερομηνίας 31-12-2010, οι δικαιούχοι θα ευνοηθούν αξιοποιώντας τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011, οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, επιλέγοντας τον τόπο προορισμού και το κατάλυμα της επιλογής τους.
Η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα στα οποία οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται έως και 31-3-2011 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ( www.oga.gr).
Ο Οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό της αγροτικής οικογένειας ώστε να διευκολύνει και να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους του.