Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Σε προσωποπαγείς θέσεις δήμων μεταφέρεται το προσωπικό καθαριότητας σχολικών μονάδων

Το προσωπικό, που απασχολείται στον καθαρισμό σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μεταφέρεται από την 1η Ιανουαρίου 2011 με την ίδια σχέση εργασίας σε προσωποπαγείς θέσεις στους αντίστοιχους δήμους, όπως αυτοί συνιστώνται με το ν.3852/2010 («Καλλικράτης»).

Τη σχετική εγκύκλιο εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.


Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να προβούν άμεσα και το αργότερο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης, προκειμένου η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Πεταλωτής : Οι προσπάθειες των πολιτών έχουν αρχίσει να αποδίδουν

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται σκληρά σε πολλά επίπεδα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Οι προσπάθειες των πολιτών έχουν αρχίσει να αποδίδουν και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς πλέον καθημερινά όλο και περισσότερο.
  Η αναγνώριση όλων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη πιο εμφανής και έντονη το αμέσως επόμενο διάστημα που θα προχωρήσουν με γοργό ρυθμό οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Οι αλλαγές και οι τομές αυτές που θα αλλάξουν οριστικά τη χώρα μας και θα μας βγάλουν από την κρίση. Γι` αυτό στόχος μας είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα όλους τους στόχους που θέσαμε, έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση, αλλά να βγούμε και με μεγάλες αλλαγές για τη χώρα μας.
Ήδη και με τις διεθνείς επαφές, που αρχίζουν μάλιστα από σήμερα, προσπαθούμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας. Ένα 

Ντόρα Μπακογιάννη : Μηδενική ανοχή στη βία

Οι πρόσφατες επιχειρησιακές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας συνιστούν  θετική εξέλιξη.
Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με πρόσφατη την απόφαση της δικαιοσύνης για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων  αλλά και με νωπές ακόμα τις μνήμες από μια Αθήνα παραδομένη στις συμμορίες των κουκουλοφόρων, το πολιτικό σύστημα οφείλει να δημιουργήσει αναχώματα σε όσους απεργάζονται αναβίωση τέτοιων γεγονότων, οφείλει να δείξει μηδενική ανοχή στη βία.
Στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουμε ότι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση, αλλά και η οριστική εξάρθρωση της τρομοκρατίας με την παραπομπή όλων των εμπλεκομένων στη δικαιοσύνη καθώς και η τήρηση του νόμου, πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ελληνικής πολιτείας και αυτονόητο πεδίο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων.

Επίσης 
Από την Δημοκρατική Συμμαχία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
σε σχέση με τα δημοσιεύματα για τη χορήγηση κινητού τηλεφώνου . 

Αλέξανδρος Δημητριάδης : Μέσα και Μακρία


Η E.S.P. Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  του Αλέξανδρου Δημητριάδη με τίτλο “ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ”, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 19:00 στην “E.S.P Gallery(Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, τηλ.2310541148). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-19:00.
Φωτο: Δημητριάδης Αλέξανδρος

Σαν σήμερα : 6 Δεκεμβρίου 1990 έφυγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1948 στην Αθήνα.
Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Σ' αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης σ' αυτόν του ρόκερ και του σκεπτικιστή.
Η μουσική του πορεία ξεκινά το 1970 από τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει Μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εκεί γνωρίζει τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιουργούν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Μαζί κυκλοφορούν τον δίσκο 45 στροφών «Το ξέσπασμα / Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν στη συλλογή «Ζωντανοί στο κύτταρο». Από το 1972 έως το 1974 ενσωματώνονται στα «Μπουρμπούλια». Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το 7ινστο «Ο Ντάμης ο σκληρός».
Εν μέσω δικτατορίας, το σχήμα διαλύεται και τα «Μπουρμπούλια» ακολουθούν τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος επιλέγει να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και συμμετέχει ως τραγουδιστής σε τρεις δίσκους του: «Θεσσαλικός Κύκλος», «Μετανάστες» και «Οροπέδιο».

Α.Σ Έβρος Σουφλίου

Ελπίς Σαππών - Εβρος Σουφλίου 2-1

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ελπίς Σαππών η οποία επικράτησε με 2-1 του Έβρου Σουφλίου γνωρίζοντας την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. 
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με πέναλτι του Χαλιμακούδη στο 44 λεπτό. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν με γκολ των Αμκερερκάν (75 λεπτό) και Μυστρίδη (90) να φτάσουν στην νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σημαιάκης Α. (Χαλκιδικής)
ΣΑΠΕΣ: Παπουτσίδης, Ποντίδης, Πασχαλίδης, Πατσαλής, Ποινηχάκης, Τρίχας, Καλαμπόκας (71' Λευκοβίτης), Τσέκος (88' Κυνηγόπουλος), Τοπαλίδης (66' Αμέτερκάν), Μυστρίδης, Σαρηγιαννίδης
ΣΟΥΦΛΙ: Πέτκαρης, Χαλιμακούδης (91' Παπατζαλάκης), Μπάμνιος, Σουλτανίδης, Γκαραγκλίδης, Κοτζά, Φατσής, Ρουσίδης (89' Τσαπάνης), Παγωνίδης, Σκερλετίδης (66' Αρβανιτοζήσης), Αραμπατζής

περιφερειακό.

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων Κλάσης 2014 στα Στρατολογικά Γραφεία για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

 (Κάντε κλικ στην εικόνα 
για να δείτε αναλυτικά
το πρόγραμμα παρουσίασης )

1. Σύμφωνα με το άρθρο 10 Ν.3421/2005 
"Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ Α' 302/13-12-2005), οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2014 (γεννημένοι το έτος 1993), που διαμένουν στο Νομό Έβρου και ανεξάρτητα από τον τόπο εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων, υποχρεούνται να προσέλθουν στο Στρατολογικό Γραφείο Αλεξ/πολης ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) κατά το χρονικό διάστημα από 3-1-2011 μέχρι και 28-2-2011, προκειμένου να συμπληρώσουν και καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (Δ.Α.), ώστε να γίνει, με μηχανογραφικές μεθόδους, η κατανομή τους στους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολ. Αεροπορία, Πολ. Ναυτικό).

2. Κατά την παρουσίαση τους οι στρατεύσιμοι πρέπει να φέρουν επικυρωμένη φωτοτυπία του δελτίου της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου 

Υπογραφή Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννη Πανάρετου, ανακοινώνεται ότι όλα τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, εστάλησαν υπογεγραμμένα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, για να προωθηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο.

    Τα διατάγματα αυτά είναι τα εξής:

    1. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων α) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, β) 


Κλείνουν οριστικά 71 εφορίες στην επαρχία , μέσα σε αυτές και του Σουφλίου .


 Στο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση εφοριών Β΄τάξης βρίσκεται και η εφορία Σουφλίου .
Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση 71 εφοριών β΄ τάξης και τη συγχώνευση 30 εφοριών ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. 
Σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια λειτουργούν 290 εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων.

«Ανάβει» η αντιπαράθεση για τους ξενώνες της Δαδιάς

Την αντίδραση της δημοτικής αρχής Σουφλίου προκάλεσε η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου να παραχωρήσει στον Φορέα Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς τους ξενώνες που μέχρι σήμερα διαχειριζόταν η Δημοτική Επιχείρηση Οικοτουριστικού Κέντρου Βιοτόπου Δαδιάς.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα να μην παρίστατο κανείς εκπρόσωπος του Δήμου, ενώ η απόφαση ήταν βιαστική και πρόχειρη.
Τέλος, τονίζεται πως ο Δήμος θα φροντίσει να ανατρέψει την απόφαση με κάθε σύννομο τρόπο...»

«Έκπληξη δημιούργησε στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουφλίου η λήψη της υπ’ αριθμό 106/29.11.2010 απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου για την παραχώρηση προς χρήση όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται μέσα στην έκταση των 7.332m2 στη θέση ΛΥΠΑ Δαδιάς προς το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Προβληματισμός Πουλιλιού για τα έργα στα αναχώματα

Δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι εργασίες των αναχωμάτων που υπέστησαν φθορές  πριν από περίπου ένα χρόνο ανέφερε ο νέος δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός στον STATUS. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλιλιός σημείωσε πως το 80% των αναχωμάτων έχει ολοκληρωθεί, ενώ το υπόλοιπο 20% χρειάζεται συντήρηση και διάφορες επισκευές. Επίσης μίλησε για τις πόρτες που τοποθετήθηκαν από την Εγνατία χαρακτηρίζοντας τες λανθασμένες ως κατασκευές και πιστεύει πως θα δημιουργηθούν προβλήματα κατά την διάρκεια του χειμώνα από την χρήση τους.
Ο δήμαρχος Σουφλίου υπενθύμισε ακόμη πως από τους 220 κατοίκους των Λαβάρων που επλήγησαν από τις εκτεταμένες πλημμύρες, μέχρι σήμερα έχουν αποζημιωθεί μόνο οι 30 συμπληρώνοντας ότι το κράτος έπρεπε να προστατέψει και να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Τέλος, χαρακτήρισε την προσεχή τριετία κομβική για τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα και δεσμεύτηκε πως αυτός και οι συνεργάτες τους θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την πρόοδο της περιοχής.

 STATUS
 Η φωτό είναι επεξεργασμένη από τηλεοπτική εκπομπή από souflievros.

Συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας .


Συνεδρίασε χθες στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας η Διοικούσα Επιτροπή του κινήματος.
Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη στην εισήγησή της κράτησε ίσες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ τονίζοντας ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με όποιον έχει προτάσεις στην  κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Είπε επίσης ότι στην Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα, ότι η δύναμη του νέου κινήματος είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του και αυτές θα αναπτυχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αναφερόμενη στις οργανώσεις της Συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα είπε «ότι θα είναι οργανώσεις πολιτικής παρέμβασης και όχι κομματικός στρατός ή στρατευμένες συνδικαλιστικές  μετωπικές  οργανώσεις. Σε μία εποχή που χρειάζεται συνεννόηση και ανάληψη ευθύνης τα κομματικά παιχνίδια που αφήνουν χωρίς υπεράσπιση τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι εκτός πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας».
Ακολουθούν σημεία της παρέμβασής της Ντόρας Μπακογιάννη.

Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ...Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν μόνο 15 ετών .........
...όταν δολοφονήθηκε από τον Κορκονέα ......
..........στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ... Εγκύκλιος για την καταβολή των 3 ευρώ από τους χρόνια πάσχοντες

Δε θα πληρώνουν στο εξής το ποσό των τριών ευρώ οι χρόνια πάσχοντες που προσέρχονται σε Κέντρα Υγείας με μόνο σκοπό την στιγμιογράφηση των φαρμάκων τους.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί τη Δευτέρα, προτίθεται να ρυθμίσει το ζήτημα.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση αναφέρει: «Την παράλειψη ρύθμισης του θέματος αυτού, αναγνωρίζω, και ως υπουργός Υγείας ρυθμίζω αύριο το πρωί, 6 Δεκεμβρίου 2010, με σχετική εγκύκλιο. Αν υπάρχει παράλειψη, αυτή θα εξαλειφθεί, ή αν υπάρχει αντίθετη απόφαση, αυτή θα εξαφανιστεί.»σκαϊ.gr