Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Nέο Ιστολόγιο

Νέο ιστολόγιο ξεκινάει για τον Έβρο από σήμερα και δοκιμαστικά για λίγες ημέρες ακόμα μέχρι να αποκτήσει την τελική του μορφή ...
Επισκεφτείτε το !!!Από εμάς .... καλή δύναμη και καλή πορεία !!!
http://evros-news.blogspot.com/

«Συνέντευξη Άρη Γιαννακίδη στο aftodioikisi.gr»


Αυτή την πρόταση επικρότησαν οι πολίτες
στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και αυτή θα ακολουθήσω
Προτεραιότητες ενέργεια, μεταφορές, γεωργία,
κτηνοτροφία και τουρισμός.

«Στη νέα περιφέρεια οι πολίτες δεν διαχωρίζονται με κριτήρια θρησκευτικής πεποίθησης, τόπου κατοικίας ή πολιτισμικής διαφοροποίησης. Όλοι οι πολίτες της περιοχής μας έχουν το ίδιο δικαίωμα στο νέο αναπτυξιακό γίγνεσθαι», τονίζει σε συνέντευξη στην aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρης Γιαννακίδης.
Παράλληλα, θέτει ως βασικές προτεραιότητές του, την άμεση οργάνωση των υπηρεσιών, τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ με αιχμές την αντιπλημμυρική προστασία και τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην κατεύθυνση της ενιαίας περιφερειακής αναπτυξιακής λογικής και την εξεύρεση πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων.
Προσθέτει δε, ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω της ολοκλήρωσης των μεγάλων υποδομών στους τομείς ενέργειας και των μεταφορών, αλλά κυρίως η αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών και ενεργειακών πόρων σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, που κατά την άποψη του κ. Γιαννακίδη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιφέρειας αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης.
Όσον αφορά τις κοινωνικές δομές των δήμων, όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι», τονίζει ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, «προκειμένου να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη κοινωνικής συμπαράστασης».
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρη Γιαννακίδη έχει ως εξής:

Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος»

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος»  χρειάζεται βοήθεια .
 Για παροχή ύδρευσης χρειάζονται 300μ σωλήνες Φ63 .
Όσοι διαθέτουν τέτοια υλικά ή θέλουν να βοηθήσουν να αποκτηθούν 
ας βοηθήσουν το σύλλογο στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει για να αποκτήσει στέγη .
 Πληροφορίες :
 Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος»
Δήμητρας 19
Παλαιό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης
ΤΚ 68100 ΤΘ 146
Αλεξανδρούπολη
Τηλ: 6932317929          (κα Μαυρίδου Ευαγγελία)


http://autismevros.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Σαν σήμερα :

 Σαν σήμερα 5-12-1943 
γεννήθηκε ο Νίκος Κούρκουλος

1934 – 2007Ηθοποιός και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επί μια δεκαετία. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου του 1934 και μεγάλωσε στη συνοικία του Ζωγράφου. Αγάπησε πολύ τον αθλητισμό, στο γυμνάσιο έγινε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και, όπως ο ίδιος είχε πει, εντελώς τυχαία, διαβάζοντας βιβλία για το θέατρο, πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.
Στην απόφασή του αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μάνος Κατράκης, τον οποίο ο Κούρκουλος εκτιμούσε απεριόριστα και τον καθοδήγησε να δώσει εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ' όπου αποφοίτησε το 1958. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο θεατρικό σανίδι το 1959, στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη και του Δημήτρη Χορν, στην «Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά.
Γρήγορα αναδείχθηκε σ' έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο αρχαίο ελληνικό δράμα και σε μεγάλα κλασικά, αλλά και σύγχρονα έργα του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού θεάτρου. Πρωτα

Περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις στο Δημόσιο έως το 2013, λέει ο Γ.Ραγκούσης

«Ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» δηλώνει μέσω του Βήματος της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει ότι μέχρι το 2013 θα υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις μονίμων.


Εξηγώντας πώς θα επιτευχθεί αυτή η μείωση ο υπουργός επικαλείται το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και την εφαρμογή της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». 
 Επιπλέον, από τον «Καλλικράτη» 
προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις,ενώ με την κατάργηση των Stage προέκυψαν 50.000 λιγότεροι μισθοδοτούμενοι.

Παράλληλα, προαναγγέλλει και μειώσεις μισθών σε υπουργεία όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα.

Βρέθηκε γιάφκα με όπλα στη Νέα Σμύρνη Συλλήψεις πέντε ατόμων - Εικάζεται ότι πρόκειται για την «Σέχτα Επαναστατών»


Στην εξάρθρωση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» προχωρά, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από την ανακάλυψη, το απόγευμα,μίας οπλοθήκης σε διαμέρισμα και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας 14 στη Νέα Σμύρνη .
Στη διάρκεια της έρευνας συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣεκτιμούν ότιετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε ένοπλη επίθεσημε στόχο πιθανόν δικαστικό ή δημοσιογράφο.

Μέσα στους δύο χώρους η ΕΛΑΣ ανακάλυψε όπλα και χειροβομβίδεςπου φαίνεται να είναι ίδια με τον οπλισμό που απεικονιζόταν στην φωτογραφία που είχε ενσωματώσει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» στην προκήρυξη μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν τρία υποπολυβόλα από τα οποία δύο τύπου Scorpion , επτά πιστόλια Glock , Zastavaκαι Μπαικάλ , τρία καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας ,

Bασίλης Παπατσαρούχας : Οι Αλύκοι στη Χώρα των Θαυμάτων .

Βασίλης Παπατσαρούχας : 
Οι Αλύκοι στη Χώρα των Θαυμάτων .
Ένα livre d'artiste και οι εικαστικές του προβολές .