Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Εικόνες απο την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Έβρο και τα επιτελεία σε Έβρο και Ροδόπη .

Ποιοι αποτελούν τις Ομάδες Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Έβρο και την Ροδόπη 

Στην ανακοίνωση δύο ομάδων πρωτοβουλίας στον Έβρο, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για την εγγραφή μελών του νέου κόμματος ενόψει του συνεδρίου τον Μάρτιο, προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον ακριτικό νομό. Η πρώτη ομάδα θα είναι υπεύθυνη για τους Καλλικρατικούς δήμους της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, ενώ η άλλη για τους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. Οι ομάδες αποτελούνται από τους εξής:
Την ομάδα πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου την αποτελούν οι Γιακείμη Πωλίνα, Καλαλίκος Παναγιώτης, Κασιμάτυ Έμυ, Κυριακούδης Κύρος, Μαστορόπουλος Διονύσης, Μπέντης Γιώργος, Μπόγλου Γεώργιος, Μπουρουτζίδου Δέσποινα, Παπατσιλέκα Ελένη, Πεχλιαβανίδης Άνθιμος, Σεραφίγκος Χρήστος, Τσαουσίδης Μιλτιάδης, Τσιακίρης Απόστολος, Τσιακίρης Δημήτριος,

Ίδρυση Συλλόγου Νέων Θρακιωτών Νοτίου Ελλάδος

 Δελτίο Τύπου :
Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπατριώτες Θρακιώτες και μη, τις προηγούμενες δεκαετίες, η αστυφιλία και η δύσκολη ζωή στη Θράκη ΜΑΣ αλλά και σε όλη την Ελλάδα οδήγησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Ελλάδας προς αναζήτηση καλύτερης ζωής. 
Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ζουν γύρω στις 250.000 Θρακιώτες και πολλοί ακόμα στη Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, στα νησιά.
Οι Θρακιώτες παρά τις δυσκολίες, φιλότιμοι και ικανοί δούλεψαν, ευημέρησαν, δημιούργησαν ΖΩΕΣ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ για αυτούς, τα παιδιά τους με το μυαλό πάντα στη ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΑΚΗ!
Πολλοί αναδείχτηκαν με τον έργο τους και ξεχώρισαν σε διάφορα πεδία δράσης, στην πολιτική, στις επιστήμες, τις τέχνες, την επιχειρηματικότητα. Το αίμα νερό δεν γίνεται και οι αναμνήσεις, οι εικόνες και οι ιστορίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας είναι έντονες για όλους μας! 

Μίκης Θεοδωράκης - Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών

Ολόκληρη η Ομιλία Εξαγγελίας της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών 
1η Δεκεμβρίου 2010  στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι μόνο ελληνικό

Στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας βρέθηκε το BBC, προκείμενου να ακολουθήσει τις περιπολίες της διεθνούς δύναμης Frontex, που έχει ως στόχο τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης.

Όπως τονίζει στο ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο, οι πρόσφατες εικόνες μεταναστών που περνούν τα σύνορα αποτελούν απόδειξη, της επιτυχίας της Frontex, αλλά δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα.


Παράλληλα επισημαίνεται ότι η πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της λαθρομετανάστευσης είναι το χωριό Νέα Βύσσα, ενώ πέρασμα αποτελεί και ο ποταμός Έβρος, όπου οι τοπικές αρχές ανακαλύπτουν συχνά τα πτώματα εκείνων που δεν τα κατάφεραν να περάσουν απέναντι.

Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών : Εκδήλωση για τα χωριά SOS

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια

Ευαισθητοποιούμαστε και Βοηθάμε και εμείς τα παιδιά με την παρουσία μας, στην εκδήλωση που θα γίνει για το παιδικό χωριό SOS Θράκης,
στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών,
στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 .
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πώληση αντικειμένων (bazaar) και ενημέρωση από
υπεύθυνο των Χωριών SOS
Οργάνωση εκδήλωσης: Τσαγκούρη Ιωάννα-Μαρία
Τηλ.: begin_of_the_skype_highlighting              6937300268     
6937300268 begin_of_the_skype_highlighting              6937300268      end_of_the_skype_highlighting

Δωρεάν το άλμπουμ του Φίλλιπου Πλιάτσικα στο ίντερνετ!

 Διαβάστε την επιστολή του : 

Ζούμε σε παράξενες εποχές... Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν ιδιαίτερες, θέλοντας να τους δώσουν μια αίσθηση άφεσης και νεωτερισμού.


Σημασία έχει όμως ότι - τουλάχιστον για μένα - το «παράξενες» είναι πιο προσωπικός χαρακτηρισμός, γιατί από μικρός ήθελα πάντα να αποστασιοποιούμαι απ' όλα εκείνα τα πράγματα που συνέβαιναν γύρω μου και μου ήταν αδύνατο να τα καταλάβω, πριν μπορέσω να έχω την ευκαιρία ή την βοήθεια από κάποιον τρίτο, ώστε να τα νιώσω και να τα κατανοήσω με όποιον τρόπο μου ήταν δόκιμος κάθε φορά.

Επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής

Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής, κρυμμένης στον βυθό της λίμνης Μόνο στην Καλιφόρνια: ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.

    "Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό", υπογραμμίζει ο καθηγητής Άριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA, και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Science.

    Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.

Δημοτικά μέσα ενημέρωσης και ΚΑΠΗ, βρίσκονται στην περιδίνηση από τα χρέη των ΟΤΑ.

Στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί αναμετρώνται με τις περικοπές αποδοχών, ελέω μνημονίου, με στάσεις πληρωμών («Κανάλι 1», «Ξένιος», «Επικοινωνία»), με την περιστολή κοινωφελών εγχειρημάτων (ξενόγλωσσα προγράμματα του «Αθήνα 9,84»), καθώς και με το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, λόγω της μετατροπής των δημοτικών επιχειρήσεων σε Ανώνυμες Εταιρείες.

    Τα μικρόφωνα των σταθμών κινδυνεύουν να σιγήσουν, αν δεν καταφέρουν να πάρουν παράταση της προθεσμίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, ή να εξαιρεθούν από τον νόμο, που επιβάλλει τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες.