Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη από την Ορεστιάδα

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη,  στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Νομό Έβρου, επισκέφθηκε σήμερα  Παρασκευή (3/12) το εργοστάσιο Ζαχάρεως. 
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα σε μια κατάσταση γενικευμένης οικονομικής κρίσης όπου σε ολόκληρη την Ελλάδα περνάμε πάρα πολύ δύσκολα και ο μεγαλύτερος εφιάλτης είναι η ανεργία, επισκέφτηκα το εργοστάσιο Ζαχάρεως και συζήτησα και με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ορεστιάδα.
Κυρίως στο εργοστάσιο Ζαχάρεως πρέπει να εντοπίσουμε όλο μας το ενδιαφέρον για να δούμε πως θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ώστε να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσει το εργοστάσιο να δει καλύτερες μέρες.
Συζητήσαμε με τους εργαζομένους και δεσμευτήκαμε ως Δημοκρατική Συμμαχία να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει ελπίζω ένα σχέδιο ανάταξης του εργοστασίου.
Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι μέχρι στιγμής ούτε η κυβέρνηση ούτε η Αγροτική Τράπεζα έχουν καταθέσει ένα τέτοιο σχέδιο υπόψη τον εργαζομένων και τον φορέων που ενδιαφέρονται για το μέλλον του εργοστασίου το οποίο βεβαίως άπτεται του μέλλοντος της Ορεστιάδας».


Επίσης η ραδιοφωνική συνέντευξη στον Ελληνικό .

http://www.dimsim.gr/6_1a33/sunenteuksh_ntoras_mpakogiannh_sto_radiofono_ellhnikos_889.html 

Αγροτικές συγκεντρώσεις σε Νέα Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, στις 15 Δεκεμβρίου, προγραμμάτισε η «Ενότητα»

Την πρώτη τους, προειδοποιητική κινητοποίηση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι αγρότες του Έβρου, στις 15 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, με συγκεντρώσεις στην πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. 
Η απόφαση ελήφθη εχθές το βράδυ, στη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που προκάλεσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, «Η Ενότητα», όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν συμφώνησαν «να διατρανώσουν για άλλη μία φορά τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Η «Ενότητα» απευθύνει κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο του νομού, να συμμετέχει δυναμικά στις δύο συγκεντρώσεις της 15ης Δεκεμβρίου, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, και «να πουν “όχι” στην ΚΑΠ αλλά και στην πολιτική της Τρόϊκας που αποτελειώνει τους αγρότες».

Δημοκρατική Συμμαχία : Γινε μέλος - σύμμαχος!

Την εβδομάδα που μας πέρασε αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα dimsim.gr νέα, συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε.

Σημαντικό είναι τις επόμενες ημέρες όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, να συμπληρώσουν τη φόρμα
Γίνε σύμμαχος - μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Να σημειώσουμε εδώ σχετικά με τις εγγραφές μελών ότι:

*όσοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη στις 21 Νοεμβρίου στο badminton ΔΕΝ χρειάζεται να συμπληρώσουν τη φόρμα.

Ενσωμάτωση της Ελληνικής Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία

Καταργείται η ιδρυθείσα  με το ν.3585/2007 (Α΄ -148) Ελληνική Αγροφυλακή με τις Υπηρεσίες της σε όλη τη Χώρα.  
Οι οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών του προσωπικού της καταργούνται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης που καθορίζονται στα επόμενα άρθρα.  Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης και την μεταφορά των πιστώσεων συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντα βάσει των διατάξεων του ν.3585/2007.
Οι αρμοδιότητες των παρ. 1 και 2γ΄ του άρθρου 3 του ν.3585/2007 μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ασκούνται από τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζεται ο τρόπος ενσωμάτωσης και εφαρμογής των αρμοδιοτήτων από τις δασικές υπηρεσίες και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
 Το μόνιμο προσωπικό της Αγροφυλακής, που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος στις περιφερειακές Υπηρεσίες και στην Αγρονομική Ακαδημία της Ελληνικής Αγροφυλακής, μετατάσσεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του κράτους για τη στελέχωση των  Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, 

Μπήκαν οι υπογραφές στον αγωγό αερίου Κομοτηνής – Στάρα Ζαγόρα

Στην υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB προχώρησαν Αθήνα και Σόφια, σύμφωνα με δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Ενέργειας, Τραΐτσο Τράικοφ. Ο αγωγός αυτός, συνολικού μήκους 170 χλμ., ο οποίος, εφόσον τηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2013, θα μεταφέρει 3-5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από την Κομοτηνή στη Στάρα
Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Μέσω του IGB εξασφαλίζεται η μεταφορά φυσικού αερίου από τον ελληνοτουρκικό αγωγό και υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Ρουμανία.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

«ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»


Το σύνολο των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου από το ύψος των Λαβάρων μέχρι και το Δέλτα ,επιθεώρησε σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2010 ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης συνοδευόμενος από πολιτικούς συνεργάτες, Δημάρχους του Έβρου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και της Νομαρχίας Έβρου.
Ο κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο Σουφλίου συνοδευομενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Μαρία Νικολάου Μαυρανεζούλη και τον Δήμαρχο Φερών και περιφερειακό σύμβουλο της περιφερειακής ενότητας Εβρου, Γιώργο Ούστογλου, όπου και συναντήθηκε με την απερχόμενη Δήμαρχο Σουφλίου Αθανασία Κακαλή και τον εκλεγμένο Δήμαρχο του νέου Δήμου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά τα αναχώματα των Δήμων Σουφλίου, Τυχερού και Φερών κατά μήκος του ποταμού Έβρου κι ενημερώθηκε για τις 

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να ενταχθούν επιπλέον έργα στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ύψους 110 εκ. ευρώ»

Είκοσι τρία έργα, προϋπολογισμού 35,1 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης 
«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να ενταχθούν επιπλέον έργα στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ύψους 110 εκ. ευρώ»

Είκοσι τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού 35,1 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στην περίοδο του φθινοπώρου, ανεβάζοντας την απορροφητικότητα του προγράμματος στο 17%. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για 12 έργα διαχείρισης και διανομής ύδατος και στους 5 νομούς της περιφέρειας, με προϋπολογισμό 20, 88 εκ. ευρώ, που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα του πληθυσμού που σχετίζονται με το πόσιμο νερό και οκτώ έργα προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ. Ειδικότερα για τον Έβρο, τα έργα διαχείρισης και διανομής ύδατος θα υλοποιηθούν στους οικισμούς Πετρωτών και Κυπρίνου και στο δήμο 

Α.Σ.Α Έβρος


«3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

  Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα  των ατόμων με αναπηρία γιορτάζεται  και παράλληλα αποτελεί αφορμή για προβληματισμό σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης, επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρίες στην χώρα μας.
      Ο σημερινός εορτασμός  είναι μια  ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης του πολίτη για την ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης, αλληλεγγύης και ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρίες σε κάθε κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως το ζήτημα της αναπηρίας συνιστά ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες και όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής της χώρας.
Συνεπώς, υποχρέωση και στόχος όλων πρέπει να αποτελεί η διασφάλιση όλων εκείνων  των προϋποθέσεων, έτσι ώστε τα άτομα  με αναπηρία να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
      Αυτό  είναι το μεγάλο στοίχημα για το οποίο πρέπει, ατομικά και συλλογικά, να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε. 

Συνάντηση Νομάρχη με Διαρκή Επιτροπή της Βουλής

Την κατάσταση που υπάρχει στον Έβρο σχετικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, περιέγραψε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
 "Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Διαρκής Διακομματική Επιτροπή της Βουλής της Δημόσιας Διοίκησης, επισκέπτεται σήμερα και αύριο τον Έβρο και θα έχει συναντήσεις με φορείς που ασχολούνται με τους παράνομους μετανάστες. Έχει πολύ σημασία να ακούσουν τα μέλη της Επιτροπής όλους εμάς που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουμε το πρόβλημα, έχουμε αποκτήσει μια ξεχωριστή εμπειρία και να δουν από κοντά τα προβλήματα, να δουν πως λειτουργούν αυτά τα κέντρα, με τι προϋπολογισμούς, με τι προσωπικό, πως δίνεται το άσυλο, ποιοι χαρακτηρίζονται οικονομικοί και ποιοι πολιτικοί πρόσφυγες και να ενημερώσουν τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου" δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης μετά το τέλος της σύσκεψης και πρόσθεσε: