Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Κλοπή αυτοκινήτου και καταστροφές στα γραφεία επιχείρησης στο Σουφλί

Μια  μάντρα αυτοκινήτων που  βρίσκεται στα πρώτα χιλιόμετρα της ε.ο Σουφλίου - Αλεξανδρούπολης ,ήταν ο στόχος των δραστών από την οποία εκλάπη ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW  . 
Οι δράστες δεν αρκέστηκαν στην κλοπή αφού βρέθηκαν  κατεστραμμένοι , σπασμένοι   υπολογιστές και λοιπά αντικείμενα στα γραφεία της   επιχείρησης.
 Οι δράστες πιθανολογείται ότι προέρχονται  από τη Βουλγαρία , αφού οι άνθρωποι της Αστυνομίας βρήκαν στο χώρο αποτύπωμα παπουτσιού με βουλγάρικα γράμματα .
Οι κλοπές δεν σταμάτησαν όμως σε αυτή την επιχείρηση αλλά βρέθηκε διαρυγμένο κοντινό οίκημα μέσα σε κτήμα από όπου λείπουν κουβέρτες και διάφορα μικροαντικείμενα . 

souflievros

Πολιτεία Θράκης: πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη οι πολίτες του Έβρου!

Πλήθος κόσμου συμμετείχε με μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα που διοργάνωσε η ένωση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ για την ανάπτυξη στον Έβρο. Πολίτες, επιχειρηματίες, αρχές και φορείς έθεσαν επί τάπητος ζητήματα που αγγίζουν όλους τους τομείς ανάπτυξης στην περιοχή και συζητήθηκαν ανοιχτά οι επενδύσεις, οι υποδομές και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Αλεξανδρούπολη και σε όλο τον Έβρο.

Ποια επενδυτικά έργα χρονίζουν στην περιοχή μας; Ποιες είναι εκείνες οι πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναπτυχθούν για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας στον τόπο μας; Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της οικονομίας μας; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας που διοργάνωσε η ένωση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, με θέμα «Ανάπτυξη τώρα! Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου.» ανοίγοντας τον διάλογο για την ανάπτυξη στον Έβρο.

Δεκάδες δήμαρχοι απειλούνται με πρόστιμα.

Τσουχτερά πρόστιμα απειλούν τις επόμενες ημέρες δεκάδες νεοεκλεγέντες δημάρχους, ενώ οκτώ εξ αυτών αντιμετωπίζουν ίσως και το ενδεχόμενο της έκπτωσης από το αξίωμά τους! Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών περί πλήρους διαφάνειας των εξόδων και εσόδων τους κατά την προεκλογική περίοδο τον οποίο με προκλητικότατο τρόπο παραβίασαν -και εξακολουθούν να παραβιάζουν- ουκ ολίγοι δήμαρχοι και ακόμη περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ανά τη χώρα.
Όπως είναι γνωστό, με τον νέο νόμο 3870/2010 τον οποίο μετά βαΐων και κλάδων παρουσίασε ο κ. Γιαννης Ραγκούσης, όλοι οι μετέχοντες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όφειλαν (ήδη από την προεκλογική περίοδο) να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών επακριβώς τις δαπάνες των συνδυασμών τους, όπως επίσης και την προέλευση των κονδυλίων που χρησιμοποίησαν για την καμπάνια τους. Και τούτο προκειμένου για πρώτη φορά οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα ποσά που δαπανούν οι διεκδικούντες την ψήφο τους και να τους «ελέγχουν». Είναι λοιπόν εντυπωσιακό ότι ακόμη και σήμερα αν επισκεφθεί κάποιος την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου θα διαπιστώσει ότι δεκάδες νεοεκλεγέντες δήμαρχοι εμφανίζουν ελάχιστα ή και μηδενικά έξοδα (!) παραβιάζοντας με προκλητικό τρόπο τον νόμο και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών που τους ψήφισαν.
Το παράδειγμα της Ευρυτανίας : 

«Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά!»


«Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά!» είναι το σύνθημα της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008. Στόχος της είναι η νομική απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά, η προώθηση της θετικής, μη βίαιης διαπαιδαγώγησης και η ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα του παιδιού σε όλη την Ευρώπη.

Τι " ψυχή " θα παραδώσεις ΔΗΚΕΔΗΣ ;


ΔΗΚΕΔΗΣ : Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σουφλίου . Η  ΔΗΚΕΔΗΣ είναι η πρώην ΔΕΠΤΑΣ , η δημοτική επιχείρηση που ασχολείται με τον πολιτισμό και τον τουρισμό του δήμου και σε αυτήν υπάγονται " ο δημοτικός Ξενώνας το Κουκούλι , το Βοήθεια στο Σπίτι ,το κέντρο πολιτισμού ( πρώην πρώτο δημοτικό σχολείο ) " , το δημοτικό Μουσείο Μπρίκα ,το οικοτουριστικό κέντρο Δαδιάς κ.α.
 Επίσης απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους μέσω ΑΣΕΠ , κάποιους με συμβάσεις αλλά και χωρίς .
Οι κοινωφελείς δημοτικές (ή κοινοτικές) επιχειρήσεις ασκούν δραστηριότητες συναφείς με τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. και παρέχουν υπηρεσίες στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, της τοπικής συγκοινωνίας, της έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής τους.
Επίσης  οι κοινωφελείς επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τομείς που ανάγονται στις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α., όπως αυτές περιγράφονται στις διατάξεις της παραγράφου I του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006.
Γι’ αυτό συνάγεται ότι οι κοινωφελείς δεν επιδιώκουν την επίτευξη κερδών (δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις), αλλά την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Στην περίπτωση της ΔΗΚΕΔΗΣ δεν έχουμε ούτε κερδοφορία αλλά ούτε


Οι πλημμύρες του Έβρου παρουσιάστηκαν σε συνέδριο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα…

Το πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου και τις πολιτικές δράσεις που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου, παρουσίασε αντιπροσωπεία της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 12 εταίροι, από την Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Κύπρο ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης. 
Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι κύριες πολιτικές και στρατηγικές, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ως προς την προετοιμασία για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Στόχος του προγράμματος, που είναι ενταγμένο στο INTERREG, είναι η διερεύνηση και καταγραφή των υφιστάμενων πολιτικών, ενώ μέσα από τις έρευνες των ομάδων εργασίας, προτείνονται συμπληρωματικές 

Παραχωρούνται από τη νομαρχία στο Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς οι ξενώνες της Δαδιάς.

Την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των ξενώνων της Δαδιάς στο Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς αποφάσισε ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου. 
Οι εγκαταστάσεις, έκτασης 7,5 στρεμμάτων, κατασκευάστηκαν και ανήκαν στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Έβρου. 
«Ο Φορέας Διαχείρισης του δάσους της Δαδιάς πρέπει να αναλάβει τη συνολική διαχείριση του Δάσους αλλά και των υποδομών που υπάρχουν μέσα στην περιοχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, κατά τη συζήτηση του θέματος στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κι εγκρίθηκαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με την προεδρία του κ. Μιχαήλ Πιτιακούδη, ήταν η παραχώρηση της χρήσης των ξενώνων, παλαιών και νέων, στον Φορέα Διαχείρισης 

Συνέδριο στη Σόφια για την άσκηση EVROS 2010

H εμπειρία που αποκτήθηκε από τη μεγάλη ευρωπαϊκή άσκηση πολιτικής προστασίας "EVROS 2010", που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στον Έβρο και στην οποία συμμετείχαν επτά χώρες και πως αυτή θα εξειδικευθεί σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, συζητήθηκε στη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.
"Η εμπειρία από την υλοποίηση της άσκησης που αποκομίσαμε για θέματα πολιτικής προστασίας, ήταν πραγματικά πολύτιμη. Εμείς, σαν Νομαρχία Έβρου, που είχαμε και τον συντονισμό του όλου προγράμματος, διδαχθήκαμε από άλλες χώρες κυρίως από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Είναι σημαντικό ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε από τις επτά χώρες στην άσκηση, έχουμε φτιάξει μια συμπαγή ομάδα, συνεργαστήκαμε, επιχειρήσαμε μαζί, γνωριστήκαμε, γίναμε φίλοι, ανταλλάξαμε τα προσωπικά μας τηλέφωνα. Σε περίπτωση πλέον κάποιου έκτακτου συμβάντος ξέρουμε όλοι σε ποιους θα 


ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ: «Δώσαμε και κερδίσαμε μάχες για τα μεγάλα ζητήματα του Έβρου»"Στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πιστεύω ότι ήταν μία ακόμη δημιουργική τετραετία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν το νομό μας, είτε είχαν σχέση με την ανάπτυξη, είτε με προγράμματα. Νομίζω ότι δώσαμε το στίγμα μας σαν Έβρος και σαν Θράκη στη νέα γεωγραφία και οικονομία που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή" είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και πρόσθεσε:
"Δώσαμε και κερδίσαμε μάχες για μεγάλα ζητήματα, είχαμε μεγάλες συγκρούσεις, δεν υποκύψαμε και πιστεύω ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο στάθηκε αντάξιο στις προσδοκίες του Εβρίτικου λαού"
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης η Νομαρχία Έβρου " δεν χρωστάει πουθενά ούτε ευρώ", δεν πήρε κανένα δάνειο τα τέσσερα αυτά χρόνια και όλα τα έργα έγιναν από την υλοποίηση περιφερειακών, τομεακών, διασυνοριακών κι ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διεκδικήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. "Νομίζω ότι είμαστε από τις ελάχιστες Νομαρχίες που θα παραδώσουμε με αυτόν