Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Ντόλιος: Κρίσιμο το πρώτο τρίμηνο για τον «Καλλικράτη»

«σε όλες τις πράξεις που θα κάνουν οι Δήμαρχοι, θα πρέπει να ισχύουν οι αρχές της διαφάνειας, της ανοιχτής διακυβέρνησης, της πολιτικής λογοδοσίας, της αναβάθμισης της πολιτικής εκπροσώπησης, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης»

Σε σεμινάριο ενημέρωσης αιρετών περιφερειαρχών και αντιπεριφερειάρχων, καθώς και νεοεκλεγμένων δημάρχων, που πραγματοποιείται στην Πάτρα, μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι κρίσιμο για την επιτυχία του «Καλλικράτη», διότι όπως ανέφερε «οι υπάλληλοι πρέπει να βρεθούν στις θέσεις τους, οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργήσουν, τα πληροφοριακά συστήματα πρέπει να είναι ενημερωμένα, οι αρμοδιότητες να ασκηθούν και οι πολίτες να εξυπηρετηθούν άμεσα».

«Σπίθα», το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη

Σε ανυπακοή κάλεσε τον ελληνικό λαό, στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, ο Μίκης Θεοδωράκης. Κατά την ανακοίνωση του κινήματός του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας.

Τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα θα πρέπει να έχουν οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας, σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, που σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, «βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε».

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

«Χρυσή» απονομή για τον Χρήστο Θηβαίο


Διπλή γιορτή για τον Χρήστο Θηβαίο το βράδυ της Δευτέρας, αφού γιόρτασε μαζί με φίλους και συνεργάτες, στον φιλόξενο χώρο του Hard Rock Café στο Σύνταγμα, τις χρυσές πωλήσεις των δύο τελευταίων άλμπουμ του «Πέτρινοι κήποι» και «Πιο πέρα από τα μάτια»...
Όπως είπε η διευθύντρια της Legend Μαρία Θηβαίου που έκανε και την απονομή είναι η πρώτη φορά που γίνεται απονομή για προσωπική δισκογραφία του Χρήστου Θηβαίου, Κι αυτό, όχι γιατί προηγούμενοι δίσκοι του δεν είχαν φτάσει αυτές τις πωλήσεις αλλά γιατί -όπως τόνισε ο Άγγελος Σφακιανάκης, παραγωγός όλων των δίσκων του Χρήστου Θηβαίου από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων ακόμα- ο Χρήστος στο βάθος του μυαλού του είναι ένας «Συνήθης Ύποπτος».
 Όμως, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, που έχουμε ανάγκη να γιορτάζουμε τις μικρές μας νίκες, οι συνεργάτες του τον έπεισαν να «πάρει το χρυσό, να δώσει μια ελπίδα»! Και αστειευόμενος με τη συνωνυμία, είπε πως με τη Θηβαίου στη Legend, ο Θηβαίος είχε «μέσο» και πήρε το χρυσό! 

"Να πληρώσουν και οι έχοντες", ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

"Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"
   Μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών, κάτω όμως από όρια που θα αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη εφαρμογή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός Εργασίας.

    Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που μας δίνει μία αισιοδοξία ότι θα θέσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει ανοχή, αν όχι συναίνεση, πρόσθεσε η υπουργός.

    Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε στη Βουλή και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

   
Συνάντηση Κ.Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    "Να πληρώσουν και οι έχοντες", ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες 


Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με απόφαση της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρας Μπακογιάννη, συγκροτήθηκε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του κινήματος. Στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι  ο συντονισμός της πολιτικής δράσης και των παρεμβάσεων καθώς και  η  οργανωτική ανάπτυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας μέχρι το ιδρυτικό της συνέδριο την ερχόμενη Άνοιξη.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είναι:
1. Αναστόπουλος Κώστας, Φοροτεχνικός, Δήμαρχος Ύδρας.Ιδιοκτήτης του λογιστικού και φοροτεχνικού γραφείου στην Ύδρα και Δήμαρχος Ύδρας από το 1995 έως το 2010. Έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις και οργανισμούς και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη των μικρών νησιών.
2. Ανδρέου Γιώργος, Δικηγόρος.
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, νομικός σύμβουλος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας 

Παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο και η ελπίδα των γονέων των αυτιστικών παιδιών του Έβρου .

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου σε μια λιτή και σεμνή τελετή, παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου "Ο Άγιος Βασίλειος" και γονέων αυτιστικών παιδιών, πραγματοποιήθηκε στο Δωρικό ο αγιασμός θεμελίωσης του Κέντρου Απασχόλησης και Ξενώνα αυτιστικών ατόμων.
Η θεμελίωση ξεκίνησε σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Τραϊανούπολης και ταυτόχρονα παίρνει σάρκα και οστά, μετά από μεγάλο αγώνα, το όνειρο και η ελπίδα των γονιών των αυτιστικών παιδιών του νομού Έβρου. Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου, σχεδιάζει για την άνοιξη να ξεκινήσει τη λειτουργία θερμοκηπίου στο οποίο θα απασχολούνται τα αυτιστικά παιδιά, σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο χωριό Αμφιτρίτη...»
Τα μέλη του Συλλόγου και οι γονείς ευχαριστούν όλους όσους συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν υλικά και ηθικά στον αγώνα τους ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Ευαγγελία Μαυρίδου επισημαίνει ότι "μας λείπουν ακόμη 20.000 ευρώ για την αποπεράτωση του κτιρίου μας στην Αλεξανδρούπολη, κάθε προσφορά οικονομική ή με προσωπική εργασία δεκτή".
 
Το blog του Συλλόγου: autismevros.blogspot.com

Παράταση για την περαίωση μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου

 Παρατείνεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που έληγε σήμερα.
Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, λαμβάνοντας υπόψη την αθρόα προσέλευση των φορολογούμενων τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ότι προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα των φορολογούμενων που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Δεκεμβρίου. 


απε*

Ολοήμερη Λειτουργία του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης . Ξεκινά από σήμερα, η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. 
Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθηµερινά για εξετάσεις και επεµβάσεις στα δηµόσια νοσοκοµεία.

    Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, "Αγία Σοφία", "Αγλαΐα Κυριακού", "Ευαγγελισμός", ΚΑΤ, "Αγιος Σάββας", "Γεννηματάς" Αθήνας, "Ερυθρός", Κρατικό Νίκαιας, "Τζάνειο", "Αττικόν", "Μεταξά", "Θριάσιο", "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, "Θεαγένειο", Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

    Η απόφαση ορίζει, ως ολοήμερη λειτουργία, την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων, που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις.


*απε..

Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη αύριο στον Έβρο ..Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στον Έβρο : Αναλυτικό πρόγραμμα 

Αύριο επισκέπτεται τον Έβρο η Ντόρα Μπακογιάννη , στην πρώτη επίσημη περιοδεία μετά την ίδρυση του κινήματος  "Δημοκρατική Συμμαχία ". 

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη θα φτάσει αύριο στις 7:30 το απόγευμα και θα έχει αμέσως συνάντηση με το τον κύριο Λαμπάκη και αργότερα θα παρευρεθεί σε γεύμα με τα στελέχη του κινήματος . 
 Την επόμενη μέρα , Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου από τις 8:30 το πρωί θα επισκεφτεί τη Frontex , αργότερα επίσκεψη στο Σουφλί και στην μεταξουργία και Μουσείο Τσιακίρη . Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μουζά και αμέσως μετά θα βρεθεί και θα συνομιλήσει με μέλη του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας . 
Θα συνεχίσει την περιοδεία της με επισκέψεις στην Πλάτη , στο 21ο Σύνταγμα Πεζικού , στο Δημαρχείο Κυπρίνου και το μεσημέρι θα γευματίσει στο Διδυμότειχο με στελέχη και φορείς . 
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα έχει στις 9:30 το πρωί συνάντηση με τον Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη και αργότερα θα συναντηθεί στο Επιμελητήριο  με τους κυρίους , Κίτσιο , Μπέλλα και Μακρίδη . 
Στα πλαίσια τις περιοδείας θα επισκεφτεί το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη στη Δέλτα τηλεόραση . 
Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 6:30 θα αναχωρήσει για την Αθήνα . 


ssouflievros.blogspot.com

1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

 Ενημέρωση - Πρόληψη - Προφύλαξη Προστασία 

Η 1η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα υπενθύμισης για όλους μας και κυρίως για τους νέους ότι ο ιός του AIDS είναι μία μεγάλη απειλή ακόμη και στις μέρες μας που η επιστήμη κάνει θαύματα.
      Δυστυχώς, δεν έχει παρασκευαστεί ακόμα εμβόλιο και δεν έχει εφευρεθεί θεραπεία αποτελεσματική για την ολοκληρωτική καταπολέμηση της νόσου. Η αντιρετροϊκή θεραπεία είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχουμε αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της ασθένειας, χωρίς όμως να εγγυάται την οριστική απομάκρυνση του ιού.
      Το  AIDS μας αφορά όλους καθώς χτυπά άτομα όλων των κοινωνικών ομάδων.  Η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης, για τη λήψη μέτρων προφύλαξης αλλά και για τη στήριξη των ασθενών ώστε να αμβλυνθεί η κοινωνική τους απομόνωση είναι υποχρέωση της πολιτείας και όλων μας ανεξαιρέτως.

1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS