Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Κάτω από τα επίπεδα του 1984 οι μισθοί ! Η Ελλάδα "πίσω"

H Ελλάδα γυρίζει 26 χρόνια πίσω… 
Δυστυχώς δεν είναι τίτλος ταινίας ή βιβλίου αναδρομής στο (ρομαντικού) παρελθόν αλλά τα αποτελέσματα της κρίσης και του Μνημονίου στην ελληνική οικογένεια και τον Έλληνα εργαζόμενο.

Το συμπέρασμα από τα στοιχεία σοκ που έδωσε στη δημοσιότητα σε ημερίδα η
ΓΣΕΕ είναι πραγματικά συγκλονιστικό: οι κατώτατοι μισθοί των εργαζομένων στην Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδα προ του 1984!
Οι Έλληνες, λοιπόν, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό και να πληρώνουν τα αγαθά με τιμές του 2010 με τους ίδιους μισθούς που έπαιρναν πριν από 26 χρόνια!

Το πραγματικά σοκαριστικά –και ανησυχητικά- αυτά 
στοιχεία θέτουν αναμφισβήτητα τις βάσεις για μια νέα κοινωνική τάξη νεόπτωχων Ελλήνων και -το χειρότερο- το φαινόμενο (λόγω κρίσης και μέτρων του Μνημονίου) δείχνει να είναι κάθε άλλο παρά «περαστικό».
 

Γιώργος Παυλίδης: «Όχι στα διόδια για την μετακίνηση εντός της Περιφέρειας»


Με αφορμή δημοσιεύματα με δηλώσεις υπευθύνων της Εγνατίας Α.Ε. και της Κυβέρνησης, ότι προχωρεί η εγκατάσταση σταθμών διοδίων εντός της περιφέρειάς μας, ο Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: 
«Εμμένουν στην εισπρακτική λογική των διοδίων επί της Εγνατίας. Εμμένουν στο κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων. Εμμένουν στη συγχώνευση των νοσοκομείων, με άγνωστα σχήματα, μέχρι τώρα. Επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς εννοούν  τις υπογραφές τους να πληρώνουμε μέχρι προχθές  για πέντε (5) χρόνια, τώρα έως το 2024. Οι συνοδοιπόροι τους σιωπούν.  Η μετακίνηση εντός της Περιφέρειας, για οφειλόμενες υπηρεσίες, για λόγους υγείας, για όλα, πληρώνεται.  Όσα επικαλούνται περί Ε.Ε. δεν μπορούν να ισχύουν. Δυστυχώς αθροίζουμε πρωτόγνωρες εισπρακτικές καταστάσεις, θα πληρώνουμε παντού δίχως ανταπόδοση.
Που μας πάνε;»

Α.Σ.Α Έβρος volley - Αγώνες Πρωταθλήματος


Ημερίδα με θέμα «Η προαγωγή της υγείας και της δια βίου άσκησης με παράθυρο την εκπαίδευση» το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

 

Σε εκδήλωση για τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία τιμήθηκε ο Νομάρχης ΈβρουΗ ιστορική εξέλιξη του διδακτηρίου της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.
Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Σχολείου, που στεγάζεται στην Ακαδημία κ. Σταύρος Πετμεζάς τόνισε την πρωτοβουλία του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, που ήταν "η αφορμή και η αιτία για την οργάνωση της εκδήλωσης".
"Προσπάθειες δεκαετιών των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και των λοιπών θεσμικών οργάνων των Πειραματικών Σχολείων ευοδώθηκαν χάρη σε σας κ. Νομάρχα και το ιστορικό και επιβλητικό Διδακτήριο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που είναι ένα από τα ελάχιστα χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης μας, έτυχε, επιτέλους, μέριμνας και φροντίδας." είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετμεζάς και πρόσθεσε:
"Εκτιμούμε ότι ήταν ένα προσωπικό σας στοίχημα, που με τη συνδρομή 

«Βιολογική καλλιέργεια το χειμώνα» από την Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου

Έναρξη Τμήματος «Βιολογική καλλιέργεια το χειμώνα» από την Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου.
 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Έβρου (Ν.Ε.Λ.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει, στην Αλεξ/πολη, το τμήμα "Βιολογική Καλλιέργεια το Χειμώνα" (διάρκειας 25 ωρών).

Οι θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης είναι οι εξής:
- Τι είναι βιοκαλλιέργεια (πιστοποίηση, σήμανση, προδιαγραφές, βασικές αρχές)
- Σπορές το χειμώνα
- Εργασίες στον κήπο, με οδηγό το αστρικό ημερολόγιο
- Εργασίες στα δέντρα και στο αμπέλι το χειμώνα - κλάδεμα
- Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί
- Παρασκευή σαπουνιών και καλλυντικών

Το τμήμα θα ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο 2010 (εφόσον συμπληρωθεί επαρκής αριθμός εκπαιδευόμενων).

Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης : 

  Να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρωση των κενών θέσεων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), αποκλειστικά και μόνο από εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν και επομένως δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα σε σχολεία, ζητεί με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.
  Μιλώντας στο 5Ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε), που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, η κυρία Γεννηματά, τόνισε ότι παρά τους μειωμένους πόρους, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για τη στήριξη και ανάδειξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

«ΚΑΠ με ορίζοντα το 2020».

  Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες, έγινε η πρώτη συζήτηση με βάση την Ανακοίνωση που παρουσίασε η Επιτροπή σχετικά με «την ΚΑΠ με ορίζοντα το 2020».
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:
«Έχουμε συμφωνήσει νομίζω όλοι μας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από μία ισχυρή ΚΑΠ, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Ευρωπαίου πολίτη και στις κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον προκλήσεις της εποχής. Χρειαζόμαστε μία γεωργία που να διασφαλίζει: επάρκεια και ποιότητα διατροφής, προστασία των φυσικών πόρων και αειφόρες υποδομές, ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη των περιφερειών, κοινωνική και εδαφική συνοχή. Χρειαζόμαστε μια γεωργία που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την οικονομική κρίση και την άναρχη διακύμανση των τιμών και των αγορών. Να βελτιώνει το εισόδημα των γεωργών μας, να επωφελείται από την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης τροφίμων και να αντέχει στις διατροφικές κρίσεις και στις κλιματικές αλλαγές.
Θέλω να δηλώσω από την αρχή ότι αυτοί οι στόχοι δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν με τις ιδέες που προβάλλονται στην Ανακοίνωση.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου live στην Κομοτηνή ο Κωνσταντίνος ΒήταH BeBop Productions κάνει την έκπληξη ακόμα μία φορά. 
Την Παρασκευή στις 3 Δεκεμβρίου φιλοξενεί έναν θρύλο της ηλεκτρονικής ελληνικής σκηνής.  
O Κωνσταντίνος Βήτα μαζί με το γκρουπ του, μας προσκαλεί στο δικό του μουσικό ταξίδι γεμάτο με παλιά αγαπημένα κομμάτια της πολυετούς πορείας του αλλά και με την παρουσίαση του νέου του άλμπουμ, «Ένωση». 
H BeBop Productions θα φιλοξενήσει αυτή την συναυλία στο club Lobby στην Κομοτηνή στις 10 το βράδυ, η οποία θα πλαισιώνεται με visuals που επιμελείται ο ίδιος ο καλλιτέχνης, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα που καθηλώνει. 
Ένωση ήχου, ποίησης, εικόνας …συναισθημάτων!
 
 
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com