Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Σουφλί : Αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα ......

Αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στο Σουφλί στη δεκαετία του 1920 με τη διάλεκτο της εποχής...

 

«Έφυγε» ο Γιώργος Φούντας

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας. 
Αντιμετώπιζε χρόνια κινητικά προβλήματα και τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.


Γεννήθηκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας στη Φωκίδα.
Μετά το θάνατο στενού του φίλου, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο "Νυφιάτικο τραγούδι" και στον κινηματογράφο στην ταινία "Τα Χειροκροτήματα" το 1944.
Βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τις χρονιές 1966 και 1967 για την ερμηνεία του στις ταινίες Με τη λάμψη στα μάτια και Πυρετός στην άσφαλτο.
Έμεινε ιδιαίτερα γνωστή στον κόσμο η τελευταία σκηνή από την ταινία Στέλλα με τη Μελίνα Μερκούρη, όταν εκφωνούσε την περίφημη ατάκα: "Φύγε, Στέλλα, κρατάω μαχαίρι!" (σκηνή που σατιρίστηκε στην ταινία Straight Story του 2006), ενώ συμμετείχε και στο Ποτέ τη Κυριακή.
Εμφανίστηκε και στην τηλεόραση το 1975, στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ν. Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται".

Aπό τις πιο γνωστές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου στην ταινία  Στέλλα με την Μελίνα Μερκούρη . 

Ο Ιησούς Χριστός δεν μίλησε ποτέ για σεξ ..

Το «ναι» του Πάπα στη χρήση προφυλακτικού θύμισε ότι ο Θεάνθρωπος ουδέποτε ασχολήθηκε με το τι κάνουν οι πιστοί στο κρεβάτι τους


 Η πρόσφατη δήλωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ Δ ότι η χρήση προφυλακτικού για να μη μεταδίδεται ο ιός του ΑΙDS είναι υπό προϋποθέσεις «ηθικά αποδεκτή» σήμανε μια ιστορικήστροφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η χριστιανική παράδοση κατά κανόνα αντιμετωπίζει ως αμαρτία τη σεξουαλική επαφή μόνο για απόλαυση και όχι για τεκνοποιία
εντός του γάμου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν ασχολήθηκε ποτέ ευθέως με τη «διαγωγή» των ανθρώπων στο κρεβάτι τους. Σε αντίθεση με στρατιές ρασοφόρων, όλων των δογμάτων και των αιρέσεων, που επέβαλαν τυραννικά σε δισεκατομμύρια πιστούς πώς, πότε και με ποιον να κάνουν σεξ. 
Σε αντίθεση με την εντύπωση πολλών η ηθικολογία των χριστιανικών εκκλησιών δεν υπήρξε στατική. Μόλις λίγες γενιές μετά την εμφάνιση του Θεανθρώπου, τα γενετήσια ένστικτα περιβλήθηκαν από ένα αόρατο αγκαθωτό πλέγμα 
 

The Social Network - Facebook ...
Μας άρεσε , σας την προτείνουμε ...

Δείτε την ιστορία της δημιουργίας της μεγαλύτερης σελίδας  κοινωνικής  δικτύωσης μέσα από δικαστικές διαμάχες και διεκδικήσεις δικαιωμάτων ..
Την ιστορία του νεότερου πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο Mark Zuckerberg  και πως αυτό επιτεύχθηκε μετά τη δημιουργία του facebook .. Μιας σελίδας που κατάφερε να έχει 500.000.000 χρήστες σε 207 χώρες του κόσμου , ενώ ξεκίνησε από σελίδα δικτύωσης των φοιτητών του Harvard και με αξία που ξεπερνάει τα 25 δις δολάρια .

Βραβείο " Κούρος " στο WWF για την προσφορά του στη Δαδιά


Απονεμήθηκαν  τα «Βραβεία Κούρος 2010», σε μια επίσημη γιορτή για την επιχειρηματικότητα στο ξενοδοχείο Intercontinental, η οποία αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς διαδικασιών για την ανάδειξη των καλύτερων στην καινοτομία, στην κοινωνική προσφορά, στη διεθνή αγορά.
Τα βραβεία, που διοργανώνονται για 16η χρονιά από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, επέδωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς) και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (τα Βραβεία Ανάπτυξης & Καινοτομίας και Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο).
Το Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας απονεμήθηκε στον Ιωάννη Καματάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της MLS Πληροφορική [MLSr.AT] Σχετικά άρθρα , το Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο στον Βασίλειο Κάτσο και στη Νέλλη Κάτσου, πρόεδρο Δ.Σ. και αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο αντίστοιχα της εταιρείας Pharmathen, ενώ το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς κέρδισε το σωματείο WWF Ελλάς.

Ομιλία του Φάρατζ στο Στρασβούργο, στις 24 Νοεμβρίου του 2010.


Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;
Τους τα λέει έξω από τα δόντια...


Στης «Διαύγειας» τον καιρό...

 Του Πάσχου Μανδραβέλη 

H «Διαύγεια» δεν θα εξαλείψει τη διαφθορά. Aυξάνει το ρίσκο για εκείνους που θα την αποτολμήσουν. Οταν κάτι βρίσκεται σε κοινή θέα, κάποιος θα προσέξει τις τυχόν παρατυπίες.

Κάθε μέρα, αθόρυβα στην ηλεκτρονική διεύθυνση et.diavgeia. gov.gr ανεβαίνουν χιλιάδες αρχεία διοικητικών και υπουργικών αποφάσεων για τα πάντα. Από τη μετάταξη μιας υπαλλήλου, μέχρι εντολές για εξόφληση λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας διαφόρων Οργανισμών και μέχρι εγκρίσεις δαπανών για τις μετακινήσεις υπαλλήλων. Σε μια ειδική φόρμα υπάρχει η περίληψη των στοιχείων -είδος απόφασης, ποιος υπογράφει, τελική δαπάνη- και στο τέλος υπάρχει το ηλεκτρονικό αντίγραφο.
«Ε, και;», μπορεί να αναρωτηθεί κυνικά κάποιος. «Τι θα αλλάξει 
μαθαίνοντας ότι εγκρίθηκε η δαπάνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου ύψους 2.530 ευρώ για κινητά τηλέφωνα και 1.400 ευρώ για σταθερά τον μήνα Σεπτέμβριο;», όπως αλίευσε από το diavgeia.gov.gr χθες μια εφημερίδα.
Κατ’ αρχάς το μαθαίνουμε. Ξέρουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2