Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Η Ομιλία του Πρωθυπουργού στους νεοεκλεγέντες δημάρχους και περιφερειάρχες

Ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και Περιφερειάρχες .


Στον Έβρο η πρώτη επίσημη επίσκεψη της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρας Μπακογιάννη…

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στον Έβρο, ως πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», θα πραγματοποιήσει, πιθανότατα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η κα. Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών της από το νομό. 
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ. η κα. Αιμιλία Κασσιμάτη, εκ των ιδρυτικών μελών του νέου κόμματος, υποστήριξε ότι «η “Δημοκρατική Συμμαχία” θα φέρει κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας», και τόνισε ότι «το κόμμα της κας. Μπακογιάννη δεν στοχεύει μόνο προς τη δεξιά ή την κεντροδεξιά, αλλά και προς το χώρο των ανθρώπων που προέρχονται από την κεντροαριστερά». 
Να σημειωθεί ότι από τον Έβρο, είναι περισσότερα από 10 τα στελέχη από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ»


 Του Χαράλαμπου Αλατζιά . 

Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι άνθρωποι όπως η παραπάνω εικόνα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και το χειρότερο είναι ότι χειρίζονται και διαχειρίζονται εξουσία. Ανεγκέφαλοι, δολοπλόκοι και ανήθικοι, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν στην πολιτική και κοινωνική αφάνεια... κι όμως βρίσκονται ανάμεσά μας. Ως πότε όμως;
Θα μπορούσα να πω δυο λέξεις γι’ αυτούς «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ». Όμως καλύτερα να το αναλύσουμε και λίγο:   
Ορισμένοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ΠΑΣΟΚ  δεν τους ανήκει, άσε που το κατάντησαν σαν τα μαύρα τους τα χάλια... Επειδή πλήρωσαν 10 ενοίκια σε ένα γραφείο της τοπικής οργάνωσης δεν σημαίνει τίποτα, αυτό δεν τους κάνει αυτόματα και ιδεολόγους και θεματοφύλακες ΠΑΣΟΚ... Από την άλλη θα πρέπει πριν ανοίξουν το στόμα τους και εξαπολύσουν δηλητήρια και απειλές να το πλένουν με χλωρίνη. Επίσης καλό θα ήταν να καταλαβαίνουν τα λεγόμενα και τα γραφόμενα πριν κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για κάποιους ανθρώπους, επιπρόσθετα φρόνιμο θα ήταν να βάζουν πάνω απ' όλα την πατριωτική τους συνείδηση και μετά την κομματική τους. 

''Να φτιάξουμε κράτος επιτελικό και ευέλικτο''

Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

    Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Επικαλούμενος τα τεκταινόμενα στην Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός είπε ότι "οι αγορές δεν θέλουν να δώσουν ανάσα, ακόμα και όταν τα κράτη παίρνουν τα σωστά μέτρα" και τόνισε ότι "είχαμε δίκιο όταν επιμέναμε για την δημιουργία μηχανισμού και στη συνέχεια για την δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού".

Προβλήματα με την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων στο Νησί της Σαμοθράκης

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους Υ4α/οικ.114762 και Γ.Π.οικ.116038 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και την ΚΥΑ Υα/88426/15-1-2003(ΦΕΚ 5/Β΄/2003) που αφορούν τις αμοιβές εξετάστρων των πρωινών Εξωτερικών Ιατρειών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας, οι ασφαλισμένοι των ταμείων εκτός ορισμένων κατηγοριών ( ΟΓΑ , Άποροι κ.α.), υποχρεούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ για την ιατρική επίσκεψη στις δομές Υγείας, ενώ οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων, υποχρεούνται να καταβάλουν τα αντίστοιχο αντίτιμο για οποιαδήποτε ενδεχομένως εργαστηριακή εξέταση χρειαστεί ( μικροβιολογική ή ακτινολογική). Μια απλή βιοχημική εξέταση , το λεγόμενο check-up , από τους πρώτους υπολογισμούς πιθανώς να κοστίζει άνω των 40 ευρώ .
Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρχει έστω και μερική επιστροφή των χρημάτων μέσω των ταμείων σε κάθε ασφαλισμένο μέσω της λεγόμενης αίτησης δαπάνης.
 Στο νησί της Σαμοθράκης υπάρχουν επιπρόσθετα προβλήματα που επιβαρύνουν οικονομικά ακόμα περισσότερο τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ

Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ
Ως γνωστόν, ο Μιχάλης Καρχιμάκης διεκδικεί για το ΠΑΣΟΚ ρόλο πρωταγωνιστή δίπλα στην κυβέρνηση. 
Γι’ αυτό και έχει έτοιμο πλάνο πρωτοβουλιών για τους επόμενους μήνες.
Το ανέλυσε, μάλιστα, λεπτομερώς στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο τετ α τετ που είχαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Μιχάλη, συγκάλεσε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για την Παρασκευή», του είπε στο τέλος της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου, που είναι υπέρ της φουλ αξιοποίησης όλων των στελεχών.
Βέβαια, ενδέχεται η συνεδρίαση της Παρασκευής να είναι η τελευταία του Πολιτικού Συμβουλίου υπό αυτήν τη σύνθεση, αφού μάλλον προχωρούν στην εκλογή νέου οργάνου. Και σύντομα...

Φ.Γ.-Έθνος

Πρόγραμμα «Οδυσσέας» για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τη Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου

Η Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου ανακοινώνει ότι προτίθεται να υλοποιήσει το Πρόγραμμα "Οδυσσέας" για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν ΝΟΜΙΜΑ
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλο το Νομό Έβρου, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι - εκπαιδευόμενοι.
Σας επισυνάπτουμε τη σχετική ανακοίνωση στα ελληνικά και τα αγγλικά για καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
στη χώρα μας. 

Παρακάτω , ολόκληρη η ανακοίνωση του προγράμματος:  

Πρέπει να μεταβούν ομαλά οι αρμοδιότητες από την Νομαρχία στην Περιφέρεια

Την ανάγκη να επισπευσθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε από 1-1-2011 να έχει ολοκληρωθεί η ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων της νομαρχίας, που καταργείται ως θεσμός, στην περιφέρεια εξέφρασε στον STATUS ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης. 
Στην διαδικασία αυτή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε, το υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει τα προεδρικά διατάγματα, να γίνουν οι μετατάξεις στους δήμους και στις περιφέρειες και να μετακινηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. 
Ο νομάρχης Έβρου θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην διασυνοριακότητα και στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων από την νέα ηγεσία της περιφέρειας. Μίλησε εκτενώς για το μείζων πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα χαρακτηρίζοντάς το ως μια «βρόμικη» δουλειά, η οποία, εκτός των άλλων δεν αποτελεί αρμοδιότητα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Ζαμπουνίδης έκρινε ευεργετική την μέχρι τώρα δραστηριοποίηση της FRONTEX στα σύνορα τονίζοντας πως μειώθηκαν αισθητά οι ρυθμοί εισόδου των παράνομων μεταναστών στον Έβρο τον τελευταίο καιρό.

/www.statusradio.g

Α.Σ.Α Έβρος volley - Αγώνες Πρωταθλήματος


Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.)

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα Τρίτη, 23/11 μέχρι και τις 30/11/2010 το σχέδιο νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη. Στη σχετική ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί το σχέδιο νόμου, η αιτιολογική έκθεση, η εισήγηση του υπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα. Στην πρόσκληση διαβούλευσης, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

    «Με τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το οποίο θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ, αναλαμβάνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου, δυναμικού και υγιούς επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα. Γνωρίζοντας τα προβλήματα ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιούμε τη διεθνή 


Πανελλήνια Έκθεση Σπανίων Πτηνών στην Ορεστιάδα

Ο Σύλλογος Σπανίων Πτηνών Βορείου Έβρου διοργανώνει και αυτή την χρονιά την 6η Πανελλήνια Έκθεση Σπανίων Πτηνών, την 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου στο παλαιό Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό όλες τις μέρες, από τις 10:00 έως τις 21:00.


Ο Σύλλογος σας προσκαλεί να αφιερώσετε λίγες ώρες από το χρόνο σας, για να δείτε από κοντά διάφορα πτηνά συντροφιάς και σπάνια περιστέρια, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους που τα εκτρέφουν και τα φροντίζουν και γιατί όχι να γίνετε και σεις ένας από αυτούς.

Σχετικά με την μη ένταξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγας Ρενταρή- Τέντε σχετικά με την μη ένταξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης στις άγονες γραμμές απέστειλε το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται  στο κείμενο του Υπουργείου για  την δρομολογιακή περίοδο 1/11/2008 έως 31/10/2009 δεν υποβλήθηκε δήλωση ελεύθερης δρομολόγησης για την συγκεκριμένη  γραμμή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας για την δρομολογιακή περίοδο από την 1/11 έκαστου έτους μέχρι την 31/10 του επόμενου έτους.
 Σύμφωνα με  την ισχύουσα νομοθεσία εκδόθηκε «Προκήρυξη Επανάληψης Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 12 ετών» όπου μεταξύ άλλων προκηρύχτηκε και η δρομολογιακή γραμμή «Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη» και επιστροφή με την εκτέλεση