Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Σταύρος Θεοδωράκης : Έβρος ..... 43.000 άνθρωποι

Πολλοί προσπαθούν να παρουσιάσουν ως πολύπλοκο το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι. Από τους πολιτικούς ο κόσμος θέλει απλά πράγματα. Κοινή λογική, μελέτη και δράση. Πάρτε παράδειγμα τις θέσεις των κομμάτων για τους μετανάστες (είμαι υπό την επήρεια της εκπομπής των Πρωταγωνιστών για τον Έβρο). Στην καλύτερη περίπτωση οι απόψεις τους είναι αλλού γι' αλλού, στην χειρότερη είναι επικίνδυνες. Οι μισοί ζητάνε να γίνουμε Γερμανία (του Χίτλερ όχι της Μέρκελ) και οι άλλοι μισοί να γίνουμε η πρώτη και η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς σύνορα.

43.000 μετανάστες μπήκαν από τον Έβρο χωρίς χαρτιά και παραδόθηκαν στην αστυνομία τους τελευταίους 10 μήνες. Πόσοι άλλοι μπήκαν και δεν τους πήρε κανείς χαμπάρι ας μην το συζητήσουμε. Ας δεχτούμε ότι μπήκαν μόνο (!) 43.000 σε 10 μήνες. Ξέρετε ποια ήταν η 
τύχη τους; Κοιμήθηκαν δύο μέρες στα κέντρα κράτησης του Τυχερού και του Κυπρίνου και την τρίτη μέρα πήραν ένα χαρτί που τους καλούσε να εγκαταλείψουν μόνοι τους τη χώρα μέσα σε 30 μέρες. Βγαίνοντας από τα κέντρα κράτησης τους πε

Βραβείο αναγνωστών 2010

Η ψηφοφορία ξεκίνησε!
Ψηφίστε το αγαπημένο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Τέσσερα βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη βρίσκονται στη λίστα για το Βραβείο Αναγνωστών 2010. Μην ξεχάσετε λοιπόν να ψηφίσετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα έως τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010!

Αν η  Λένα Διβάνη, με την ιστορία ενός ανθρώπου που έφτασε μέχρι τα άκρα και τα ξεπέρασε, σας ξενάγησε σε άγνωστες, υπόγειες διαδρομές της ψυχής με το μυθιστόρημά της Ένα πεινασμένο στόμα, στείλτε την ψήφο σας στο ΒΑ (κενό) 3 στο 54160.

Αν η Φιλομήλα Λαπατά, με το πολυπρόσωπο μυθιστόρημά της Η ξυπόλυτη των Αθηνών, σας ταξίδεψε σε ίντριγκες και πάθη στην αξεπέραστη, κοσμοπολίτικη Αθήνα της Μπελ Επόκ, ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 6 στο 54160 .

Αν η Ελένη Πριοβόλου, με το μυθιστόρημα εποχής Όπως ήθελα να ζήσω, σας παρέσυρε στις τελευταίες δεκαετίες 19ου αιώνα, με τον διάχυτο ρομαντισμό αλλά και το ταραγμένο πολιτικό περιβάλλον, ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 11 στο 54160.

Αν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, με το μυθιστόρημά της Το χάρισμα της Βέρθας, απέδειξε ότι η οδύνη της απώλειας μπορεί να μετασχηματιστεί με την τέχνη και τη φαντασία σε κάτι γόνιμο και δημιουργικό, ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 13 στο 54160.


Διαβάστε λεπτομέρειες παρακάτω : 

Περί της νέας έκδοσης του Ε.Μ.Θ. από τη συγγραφέα του βιβλίου Γιώτα ΤηγανούριαTo βιβλίο “Ο Μπάλος στη Σαμοθράκη, Παράδοση και Νεωτερικότητα, μια μουσική- εθνογραφική προσέγγιση“ 

  μας ταξιδεύει στη Σαμοθράκη και μας ξεναγεί στις μουσικές της παραδόσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα. 

Η συγγραφέας, γόνος μιας από τις πιο παλιές και σημαντικές μουσικές οικογένειες του νησιού, θα συνδυάσει την εμπειρική γνώση με την επιστημονική μέθοδο, την προφορική παράδοση με την κλασική μουσική παιδεία, την ζωντανή επιτέλεση με τη λόγια μουσική δημιουργία.
Όλα τα παραπάνω  έδωσαν στη Γιώτα Τηγανούρια μια προνομιακή θεώρηση ως προς την προσέγγιση του λαϊκού πολιτισμού της Σαμοθράκης. Με αφετηρία την έρευνα και την καταγραφή του μουσικού ρεπερτορίου, ξεκινάει και ένας προβληματισμός για το «τι υπάρχει πίσω από τις νότες». Είναι το κρίσιμο σημείο όπου ο μουσικός λαογράφος και ο μουσικολόγος γίνεται πλέον εθνο-μουσικολόγος, με στόχο όχι απλώς να καταγράψει και να περιγράψει ένα μουσικό φαινόμενο αλλά να το αναλύσει, να το ερμηνεύσει και να «αναστοχαστεί» ως προς τη φύση και τις λειτουργίες του.
Το γλέντι δηλαδή ο «Μπάλος στη Σαμοθράκη» αποτελεί μια υποδειγματική 

22 Νοεμβρίου 1963 : Δολοφονείται ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι .

22 Νοεμβρίου 1963:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
ΣΑΡΑΝΤΑ επτά  ακριβώς χρόνια πέρασαν από το 1963 όταν στις 22 Νοεμβρίου έπεφτε νεκρός ο νεαρότερος ως τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, 35ος κατά σειρά εκλογής, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στη διάρκεια περιοδείας του στο Ντάλας του Τέξας για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου
της επόμενης χρονιάς (1964). Ηταν Παρασκευή πρωί, ώρα 11.40 τοπική ώρα. Το προεδρικό αεροσκάφος Αir Force Οne τροχιοδρομούσε πάνω στον βρεγμένο διάδρομο του αεροδρομίου. Ενα τυχαίο γεγονός, ο ήλιος που είχε διαδεχθεί την ξαφνική βροχή, στάθηκε η αιτία για την οποία οι μυστικές υπηρεσίες δεν 

Δημόσια Διαβούλευση για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας Πολίτη

Υποβάλετε τις προτάσεις σας μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

Η Κάρτα Πολίτη που σχεδιάζουμε και θέτουμε σε διαβούλευση δεν υποκαθιστά απλά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Αποτελεί κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση. Η Κάρτα Πολίτη θα αποτελέσει ένα βασικό όχημα για τη ταχύτατη μετάβαση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή, για τη μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση. Η καθιέρωση της Κάρτας θα διευκολύνει την ευρύτατη ανάπτυξη υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάθε πολίτη της χώρας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ταχύτητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη-δημότη, τον πολίτη-ασφαλισμένο, τον πολίτη-φορολογούμενο, τον πολίτη-αγρότη, τον πολίτη-φοιτητή κ.λπ.
Ταυτόχρονα, η Κάρτα Πολίτη αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας για την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων, καινοτομικού χαρακτήρα υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών – κατόχων της Κάρτας Πολίτη, όπως έχει δείξει η διεθνής 

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία µε συνεταιρισμούς δημιουργεί στις 13 περιφέρειες της χώρας «καλάθια» µε αγροτικά προϊόντα, τα οποία θα επιδοτηθούν µε Κοινοτικά κονδύλια για να βγουν σε ξένες αγορές και να βρουν θέση στα ράφια των σούπερ µάρκετ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το κάθε «καλάθι» θα περιλαµβάνει 5-10 βασικά προϊόντα κάθε περιφέρειας, µε χαρακτηριστικά παραδείγµατα τα ακτινίδια Κατερίνης, Άρτας και Νάουσας, τα ροδάκινα Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, τους οίνους της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αµπελώνα Βορείου Ελλάδος (συµµετέχουν 38 οινοπαραγωγοί όπως οι Μπουτάρης, Γεροβασιλείου, κ.ά.), τα σπαράγγια και οπωροκηπευτικά Θράκης που έχουν µεγάλη ζήτηση στις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας κ.ο.κ.


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισε να συντάσσει µια πανελλαδική λίστα µε τέτοια προϊόντα επιλέγοντας µόνο τους οικονοµικά υγιείς συνεταιρισµούς, ανάµεσα στους συνολικά 6.500 της χώρας.

Kατάρρευση του συνοριακού συστήματος ασφάλειας στο Έβρο - Ένα σύνταγμα ξένων "εισβάλει" κάθε βδομάδα

Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί! Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι!Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74!
Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.
Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων οι οποίοι αλλάζουν γοργά την πληθυσμιακή σύνθεση, αποδομούν τον εθνική και φυλετική ομοιογένεια της Ελλάδας η οποία ήταν και το βασικό θετικό εθνικό χαρακτηριστικό που

Ετοιμάζει διαγραφές "διαφωνούντων" το ΠΑΣΟΚ Ορεστιάδας

Σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ θα προβούν το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων του κινήματος στο βόρειο Έβρο, απέναντι σε στελέχη που "απόκτησαν φήμη, κοινωνική καταξίωση και αναγνωρισιμότητα με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ" και τα οποία "στάθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία απαθείς ή απέναντι από τις επιλογές του κινήματος".
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Ως εκπρόσωποι του τοπικού ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε την ανάγκη να προβούμε στην παρακάτω ανακοίνωση, σεβόμενοι τις αρχές, τις αξίες, την ιδεολογία και πάνω απ όλα την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων που στήριξαν τις προσπάθειές μας, στην πορεία προς τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές:

Χ. Παπουτσής: Αλλαγές στη χορήγηση ασύλου.

Αλλαγές στο θέμα της χορήγησης ασύλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, λέγοντας: «Γυρίζουμε σελίδα στον τρόπο χορήγησης ασύλου και πλέον η Ελλάδα δεν θα χορηγεί άσυλο σε λευκό χαρτί. Το μήνυμά μας προς όλο τον κόσμο και στις χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι σαφές και καθαρό: η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Και στα θέματα ασύλου και παράνομης μετανάστευσης θα έχει απόλυτο σεβασμό και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις συνθήκες αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παπουτσής, εκκρεμούν άνω των 50.000 αιτήσεων για διάφορα στάδια παραμονής και ασύλου.

Ο νέος νόμος παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ δημοσιεύτηκε και σχετικό προεδρικό διάταγμα, με στόχο, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, νε μπει τέρμα στην περίοδο των μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, με στόχο να επικρατήσει τάξη και νοικοκύρεμα σε όλες τις πόλεις της χώρας και ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Νέες 24ωρες απεργίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δύο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους, την Κυριακή. Ως εκ τούτου, δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές). Το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να αποφασίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων. Μετά το τέλος συνεδρίασης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους του Συλλόγους μέλη της να προχωρήσουν αύριο σε Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. 

Τι γίνεται με το δημοτικό ραδιόφωνο Τυχερού;

Ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν ακούγεται εδώ και μερικές μέρες στο Σουφλί,δεν είναι όμως από τεχνικό πρόβλημα λένε  οι υπεύθυνοι του σταθμού..
Γίνεται λόγος για δολιοφθορά στον πομπό που βρίσκεται στους Κήπους,όπου όπως λένε αφαιρέθηκαν κάποια καλώδια.
Οι υπεύθυνοι της πολιτιστικής επιχείρησης "Πολύκεντρο Τυχερού" πρέπει να ψάξουν το ζήτημα και να διαφυλάξουν την εύρυθμη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού,και φυσικά την περιουσία των πολιτών.
Το παρακάτω μήνυμα  στέλνουν από τον 92,6 στο facebook


"sas enhmeronoume oti tin 17/11/2010 o gnostos agnostos aferese kalodia apo
ton pompo tou dhm radiofonou me apotelesma na min ekpempei sto soufli "