Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Αντώνης Ρέμος : Νέo τραγούδι «Είναι στιγμές»


Τα Σαββατιάτικα

  Του Γιάννη Ξανθούλη

Η Πελαγία που μασάει... φάτνες

Τώρα που τα εκλογικά σόου πήραν να ηρεμούν, που ο Μισέλ Ουελμπέκ έδειξε πόσο απειλητικό μπορεί να γίνει ένα βαμμένο μαλλί σε χρώμα αλεπουδί, καθώς πλησιάζουν οι αναδρομικές φοβίες μας μπορώ απ' αυτή την πολύχρονη σελίδα ν' ανοίξω τα χαρτιά μου ή και την καρδιά μου.
Εξάλλου σε λίγο, ελπίζω, μόνο οι ανοιχτές καρδιές θα έχουν σημασία, αφού τα ανοιχτά πορτοφόλια θα περάσουν στις αναμνήσεις συγγραφέων ιστορικών θρίλερ...
Ο νέος δήμαρχος φυσικά θα κάνει τα πάντα για να αναβαθμίσει την καχυποψία όσων ζούμε στο αθηναϊκό κέντρο. Μέχρι τότε όμως μπορώ να επιχειρήσω μια στοιχειώδη βελτίωση στο νευρικό μου σύστημα. Τους τελευταίους μήνες πασχίζω να ξεγλιστρήσω από τη δυσοίωνη ατμόσφαιρα των σιωπηλών πλέον γραφείων των «Ελληνικών Γραμμάτων». Ναι, του εκδοτικού οίκου που ανήκε στον ΔΟΛ. Εκεί λοιπόν που άνθιζαν «φλισκούνι και άγρια μέντα» τώρα κυκλοφορεί η σιωπή των αμνών που τους έμελλε να σφαγιαστούν στη δίνη των οικονομικών πεπρωμένων. Βέβαια οι συγγραφείς πέρα από την ψυχρολουσία θα βρουν τους δρόμους τους. Τέλος πάντων, το θέμα έληξε και πάει να γίνει μια πικρή ιστορία για τα μεγάλα χειμωνιάτικα βράδια.
Η αφεντιά μου -μια κουρασμένη αφεντιά- προτίμησα να δώσω το τελευταίο μου 
 βιβλίο στις εκδόσεις «Τόπος», όσο καλές σχέσεις κι αν είχα με τους μεγάλους εκδότες. 

Ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων

 Την καταβολή έκτακτης αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης 100 - 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, άνω των 60 ετών, «ως μικρή αναγνώριση της προσπάθειας που και αυτοί έχουν καταβάλει στην ανάγκη εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών», προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

    Οι δικαιούχοι του επιδόματος, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους και να έχουν ετήσιο εισόδημα 7000 ευρώ (και οικογενειακό 12.000), οπότε λαμβάνουν 300 ευρώ ενίσχυσης. Για εκείνους που το ατομικό τους εισόδημα κυμαίνεται από 7000-8500 ευρώ (και οικογενειακό μέχρι 14500 ευρώ), καταβάλλεται ενίσχυση 200 ευρώ, ενώ για όσους έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα από 8.500-10.500 ευρώ (και οικογενειακό εισόδημα έως 16.500 ευρώ), καταβάλλονται 100 ευρώ. Η έκτακτη αυτή, οικονομική ενίσχυση, θα καταβληθεί μαζί με την σύνταξη του Ιανουαρίου.

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού

 Παιδιά που πεινούν, παιδιά που πεθαίνουν πριν νιώσουν τη ζωή, από ασθένειες ή λόγω έλλειψης εμβολίων, παιδιά που κακοποιούνται, παιδιά που ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν στις συρράξεις, παιδιά που στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης: εκατομμύρια παιδιά χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα, σε όλο τον κόσμο, ζητούν να θυμηθούμε το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, φροντίδα και αγάπη, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

    Ο δρόμος βοήθειας του ανεπτυγμένου κόσμου προς αυτά τα «καταδικασμένα» παιδιά είναι ακόμη μακρύς και οι δεκαετίες που πέρασαν από την ίδρυση της UNICEF το 1946, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ το 1959, και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, του πρώτου παγκόσμιου, νομικά δεσμευτικού, κώδικα δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία, παρά τα σημαντικά βήματα, δεν βελτιώνουν την τραγική εικόνα των αριθμών που παρουσιάζουν οι σχετικές εκθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυξήσεις 5%-7% στα εισιτήρια ετοιμάζουν τα ΚΤΕΛ το 2011

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μείωση της επιβατικής κίνησης τουλάχιστον 10% στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας και οι αυξήσεις των καύσιμων και των διοδίων έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση, όπως επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων κ. Σοφ. Φάτσιος , προσθέτοντας ότι οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν αυξήσεις 5%-7% στα τιμολόγια με τον νέο χρόνο.

- Μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα, να περιμένουμε
αυξήσεις και στα εισιτήρια;
«Οσον αφορά τα καύσιμα, όπως γνωρίζετε, έχουν γίνει αυξήσεις (ειδικός φόρος καυσίμων), ενώ το κόμιστρο των ΚΤΕΛ είναι καθηλωμένο από το έτος 2008, παρ΄ ότι 
προβλέπεται με νόμο η προσαρμογή του κατ΄ έτος από τον υπουργό Μεταφορών. Εχουμε ζητήσει αύξηση με το νέο έτος 5%-7%, καθώς, όπως γνωρίζετε, τα κόμιστρα των ΚΤΕΛ είναι από τα φθηνότερα στη χώρα». - Ποια είναι η πορεία των ΚΤΕΛ εν μέσω της οικονομικής κρίσης;

Την Κυριακή ξεκινάμε μαζί!

Αγαπητέ/ή Φίλε/Φίλη

Σας περιμένουμε την Κυριακή (21 Νοεμβρίου) και ώρα 11:00 το πρωί στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου πολιτικού κινήματος από την Ντόρα Μπακογιάννη, στο θέατρο Badminton στην Αθήνα (Αττικό Άλσος Στρατού, Γουδή).
H εκδήλωση, για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα http://www.21noemvriou.gr/
Σας ευχαριστούμε.

Εγκαινιάζεται την Κυριακή το ανακαινισμένο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας…

Τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Ορεστιάδας, θα γίνουν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι. 
Το Μουσείο, μετά και την ολοκλήρωση της νέας του πτέρυγας, διαθέτει πλέον πέντε αίθουσες των 100 τ. μ. η κάθε μία, στις οποίες εκτίθεται το πολύτιμο υλικό που έχει συγκεντρώσει, ενώ η παρουσίαση των εκθεμάτων υποστηρίζεται από τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες της μουσειολογίας και των ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έφτασε στη Θράκη

Ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου 2010 η μετάδοση του ψηφιακού σήματος
από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» Αλεξανδρούπολης
 
Από τις 19 Νοεμβρίου 2010 η ακριτική Θράκη βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» Αλεξανδρούπολης, φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 200.000 κατοίκους της Νότιας Θράκης. Σημειώνεται ότι το αναλογικό σήμα διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα», σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.
 
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νοτίων τμημάτων του Ν. Έβρου και Ν. Ροδόπης, του νοτιοανατολικού τμήματος του Ν. Ξάνθης καθώς και του βορείου τμήματος της Σαμοθράκης, και πόλεων όπως η Αλεξανδρούπολη, η Τραϊανούπολη, οι Φέρες, η Κομοτηνή, η Ξάνθη κ.α., μπορούν να απολαύσουν
 

Στον εισαγγελέα έστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Στον εισαγγελέα έστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος
Γερουλάνος την τελική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών
Δημόσιας Διοίκησης για το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Παραδόθηκε η τελική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών
Δημόσιας Διοίκησης με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε
στον ΕΟΤ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού
Παύλου Γερουλάνου. 

Ο έλεγχος αφορούσε την υλοποίηση του
προγράμματος «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» για τα έτη 2006 - 2009. Η έκθεση
αυτή υποβλήθηκε σε συνέχεια της αρ. 141Α/2010 ενδιάμεσης έκθεσης
του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενήργησε,
προκειμένου να εντοπισθούν και επιμερισθούν οι ευθύνες των διοικητικών
οργάνων, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του Προγράμματος.
Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική
αξιολόγηση των μη σύννομων πράξεων και παραλείψεων που εντοπίσθηκαν,
στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό στους υπολόγους των
ποσών που ζημιώθηκε ο Οργανισμός, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΤ,


Απίστευτη κόντρα Ραπτόπουλου - ΤσιαούσηΣε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τον συνδυασμό του Μιχάλη Κογιομτζή «Μαζί Πάμε Μπροστά» Γιώργος Ραπτόπουλος, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Status Radio. Όπως υποστήριξε, τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν βοήθησαν, αλλά υπονόμευσαν την υποψηφιότητα Κογιομτζή, κατονομάζοντας μάλιστα τη βουλευτή Ελένη Τσιαούση, αλλά και τους δύο διοικητές των νοσοκομείων του Έβρου.
Όπως ανέφερε ο κ. Ραπτόπουλος, «η παράταξη με επικεφαλής τον Μιχάλη Κογιομτζή έπαιξε ένα έντιμο, καθαρό με διαφάνεια, έξω από μηχανισμούς παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν δικαιωθήκαμε στο βαθμό που περιμέναμε». Παράλληλα, τόνισε πως «υπάρχουν πολιτικά στελέχη που εδώ και 20 χρόνια έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από το ΠΑΣΟΚ αλλά ήταν απόντες σ’ αυτή τη μάχη. Δεν βοήθησαν να αποτραπούν οι υποψηφιότητες μελών του ΠΑΣΟΚ στο αντάρτικο ψηφοδέλτιο και σήμερα διεκδικούν το ρόλο του κυανόκρανου. Κάτι που εμείς δεν τους το ζητήσαμε ούτε τους το χαρίζουμε».
Ο κ. Ραπτόπουλος κατονόμασε τη βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, επισημαίνοντας πως «το μόνο που έκανε ήταν να είναι απέναντί μας και να στηρίζει τον κ.

Ανάπτυξη Τώρα !


«Αποζημιώσεις σε πληγέντες σπαραγγοκαλλιεργητές και δεντροκαλλιεργητές για τις ζημιές της περασμένης Άνοιξης 2009».

Επανερχόμαστε με Επερώτηση προς τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Επερώτηση την οποία είχαμε καταθέσει στις 13 Μαΐου 2010 προς την προκάτοχό του κα Μπατζελή και η οποία ακόμη δεν έχει συζητηθεί.
Στη συγκεκριμένη Επερώτηση αναφέραμε τα εξής.
Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει χιλιάδες σπαραγγοκαλλιεργητές και δεντροκαλλιεργητές σ’ ολόκληρη τη χώρα. Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την Άνοιξη του 2009 και προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή και ανάλογη απώλεια εισοδήματος για τις οικογένειες των παραγωγών και τις τοπικές οικονομίες.
Η έκταση και το μέγεθος των ζημιών επιβεβαιώνονται πλήρως και επισήμως από τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, που κάνουν λόγο: για το σπαράγγι μειωμένη παραγωγή που ξεπερνά το 45%. Για δε τις δεντροκαλλιέργειες ζημιές που κυμαίνονται από 45 μέχρι και 90%.

Επειδή οι χιλιάδες πληγέντες σπαραγγοκαλλιεργητές και δεντροκαλλιεργητές απασχολούνται σε περιοχές που η δραστηριότητά τους αποτελεί σχεδόν μονοκαλλιέργεια.

Κώδωνας κινδύνου για τον εθισμό στο διαδίκτυο

 Το διαδίκτυο φέρνει τον κόσμο στο σπίτι. Μαζί του φέρνει και μια νέα μορφή εξάρτησης καθώς όσο εξαπλώνεται η χρήση του τόσο μεγαλώνουν και τα ποσοστά των εθισμένων σ' αυτό.

    Ενήλικες και παιδιά βλέπουν στο διαδίκτυο ένα τεράστιο χώρο ενημέρωσης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης αλλά και ψυχαγωγίας. Όμως, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ χρήσης και κατάχρησης είναι πολύ λεπτή και δύσκολα διακρίνεται, ειδικά όταν πρόκειται για ενήλικες, που η χρήση του διαδικτύου είναι μέρος της δουλειάς τους.

    Το διαδίκτυο, όμως, είναι ταυτόχρονα κι ένας λαμπρός χώρος επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, καθώς πολλές δράσεις του, ίσως οι περισσότερες, αποσκοπούν στο κέρδος. Κι όσο οι χρήστες αυξάνονται, τόσο οι διαδραστικές εφαρμογές πληθαίνουν και γίνονται διαρκώς ελκυστικότερες και συνάμα πιο εθιστικές.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία, έρχονται πλέον καθημερινά οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου.

    Οι γιατροί αντιδρώντας στα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στον χώρο της υγείας, καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από τη Δευτέρα, οπότε και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

    Οι εκτιμήσεις των νοσοκομειακών γιατρών είναι άκρως ανησυχητικές καθώς αναφέρουν ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα