Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Athens Photo Festival 2010

LARRY FINK ·  
Οι απαγορευμένες φωτογραφίες


Το πρόγραμμα του Athens Photo 
Festival 2010 κορυφώνεται με τα εγκαίνια του εκθεσιακού προγράμματος UNDER THE BRIDGE, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο Κτίριο Πεζογέφυρας-Εσπλανάδας (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do), Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου. 
Το κτίριο της πεζογέφυρας διαμορφώνεται ως μία πολιτιστική υποδομή που διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, λειτουργώντας ως πλατφόρμα σύζευξης και αληλλόδρασης καλλιτεχνικών εγχειρημάτων που καλύπτουν μία επιφάνεια συνολικού εμβαδού 4.500 τ.μ.


 Το εκθεσιακό πρόγραμμα


Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας

 Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης τη σχετική εγγυητική του ελληνικού δημοσίου που απαιτείται, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την προώθηση προγραμμάτων που θα αφορούν νέες μορφές στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης σε συναντησή του με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε αναλυτικά για την παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Σε πλήρη λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Διδυμοτείχου-επίκειται η έναρξη λειτουργίας της Παιδιατρικής…

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται, εδώ και ένα περίπου μήνα, ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μετά από 3 χρόνια που ο εξοπλισμός παρέμενε ανεκμετάλλευτος. Η διαγνωστική μονάδα έχει στελεχωθεί πλήρως τόσο σε ειδικούς ιατρούς όσο και σε παραϊατρικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία της, στην πρωινή βάρδια.
Ο αξονικός τομογράφος καλύπτει πλήρως τις ανάγκες εξειδικευμένων εξετάσεων των εσωτερικών ασθενών του νοσοκομείου και ένα μέρος εξωτερικών ασθενών. «Βελτιώσαμε την ποιότητα των παροχών υπηρεσιών υγείας αλλά και τα οικονομικά του νοσοκομείου», δήλωσε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος. Επόμενος στόχος της διοίκησης του νοσοκομείου είναι η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο», τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου, σημειώνοντας πως η κλινική έχει στελεχωθεί με ειδικούς ιατρούς, συνεχίζει να στελεχώνεται με παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί και αναμένεται η παραλαβή του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για να ξεκινήσει τη λειτουργία της η παιδιατρική.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου : Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης.


«Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΠΚΕ. Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης. 
Η ώρα της συμμετοχής. Μην μείνεις πίσω!»
Φίλες Φίλοι,
Είναι γνωστό, σε όλους ότι η ανεξαρτησία, η δύναμη και η οικονομική επάρκεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου βασίζονται, στη συνδρομή όλων μας.
Όμως γενικά οι καταναλωτές, στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντιληφθεί τη «συλλογική» μας δύναμη και δε συμμετέχουμε, ενεργά, στις Ενώσεις Καταναλωτών. Έτσι πολλοί από εμάς ενώ θέλουμε να υπάρχει η ΕΠΚΕ, για να μας ακούει, να μας καταλαβαίνει, να δρα για εμάς, να μας προστατεύει, δεν κάνουμε το αυτονόητο,  να δώσουμε ισχύ και οικονομική δυνατότητα, στην οργάνωση, που με τη δράση της, σημείωσε αρκετές επιτυχίες, σε τοπικό αλλά συλλογικά και σε εθνικό επίπεδο
Η Ε.Π.Κ.Ε., εκτός από τις παρεμβάσεις, για επίλυση προβλημάτων προσφέρει, πολλές ακόμα, υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται, σε όλους τους καταναλωτές και όχι μόνο στα μέλη του. Εκπαιδεύει καταναλωτές και φορείς, σε 

9η Γιορτή Τσίπουρου στο ΣουφλίΗ ζωή μας μια φορά μας δίνεται - Χρόνης Μίσσιος

«Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, μέσα στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν «αξίες, σαν ανάγκες», σαν «ηθική», σαν «πολιτισμό». 
Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να κάνουμε έρωτα, ν απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας»

Κάλεσμα Παπούλια προς Ελλάδα & Βουλγαρία, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες κατασκευής του αγωγού πετρελαίου…

Δημόσιο κάλεσμα προς τις τρεις πλευρές που εμπλέκονται στο έργο του πετρελαιαγωγού Μουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δηλαδή την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες κατασκευής του αγωγού πετρελαίου, απηύθυνε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από την Βουλγαρία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. 
 «Η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν δρομολογήσει μία αμοιβαίως επωφελή συνεργασία στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ. Απευθυνόμενος στον Βούλγαρο ομόλογό του, ο Έλληνας Πρόεδρος επεσήμανε ότι «η συνεργασία αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών», και πρόσθεσε ότι «με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και του αγωγού South Stream το ενεργειακό κέντρο βάρους στην ευρύτερη περιοχή μετατοπίζεται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία».

ερτ

Γέμισε cartoons το facebook!


...13-20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τη φωτογραφία που έχουμε στο προφίλ μας και ας βάλουμε του αγαπημένου παιδικού μας ήρωα. Σκοπός αυτής της ενέργειας ειίναι για μία εβδομάδα να μην υπάρχει καμία φωτογραφία μας στο fb παρά μόνο των αγαπημένων μας κόμικς....
Αυτό το μήνυμα κυκλοφορεί ευρέως τα τελευταία 24ωρα στο facebook και φαίνεται να βρίσκει αποδοχή από όλο και πιο μεγάλο αριθμό μελών της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ώρα με την ώρα σε όλο και περισσότερες φωτογραφίες προφίλ, εμφανίζονται πλέον οι μορφές cartoons κάθε είδους και προέλευσης.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν και εκείνοι που επειδή δεν έχουν αντιληφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί, απλά απορούν για το τι έπαθαν οι φίλοι τους και άλλαξαν μαζικά τις φωτογραφίες τους με cartoons.
Και μέσα στη γενικότερη παράνοια, το akous.gr έπεσε επάνω στο εύστοχο σχόλιο/πρόταση της Έλενας Ακρίτα στη σελίδα της στο facebook:
Τι λέτε; Το κάνουμε; Πλάκα θα ΄χει....

http://e-radio.gr

“Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο”

.....έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του .... 


και επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη !


Ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Εβελίνα Παπούλια συναντιούνται στην σκηνή σε μια κωμωδία που θα ανατρέψει τα πάντα! 
Όταν θέλεις κάτι πολύ…οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις ή μένουν παγερά αδιάφορες αφήνοντάς σε στην τύχη σου; Μία παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα–Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβάρ του ’80, το «It Had to Be You», ανεβαίνει στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. 
Μία κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο καθένας μας με τη θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου.  Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά βρίσκεται, άραγε, το σύμπαν για να μπορέσει να μας βοηθήσει; Μία ηθοποιός με το «σταυρό» (μόνο κυριολεκτικά…) και τον «Αλχημιστή» στο χέρι, διεκδικεί όλα όσα η ζωή δεν της 

Προϋπολογισμός 2011:Νέα δεδομένα

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε χθες  το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Συνεχίζει να προκαλεί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ


Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο κ. Ράσιος, όχι μόνο τους συντρόφους του αλλά και ολόκληρη την κοινή γνώμη...

«Η δεύτερη Κυριακή έδειξε, τελικά, ότι υπάρχουν μεγάλα πολιτικά αποθέματα όταν οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δίνουν τη νότα τους στον πολιτικό βίο του τόπου», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Ράσιος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Ο κ. Ράσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τονίζοντας πως «η διαφορά ήταν σαφής και ξεκάθαρη», ενώ χαρακτήρισε «καταπληκτική» την πορεία του συνδυασμού του Λευτέρη Χαμαλίδη για το δήμο Ορεστιάδας.

Ο κ. Ράσιος περιοδεύει στα ραδιόφωνα και στα κανάλια και εκφράζει την μεγάλη του ικανοποίηση για τα εκλογικά αποτελέσματα!!!, προκαλώντας του Εβρίτες με τα λεγόμενά του...» 

Ο κ .Ράσιος μάλλον δεν κατάλαβε ότι εκτός της Σαμοθράκης, που παραδοσιακά ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, σε κανέναν άλλο Δήμο του Έβρου δεν εκλέχθηκε Δήμαρχος προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.