Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ ΕΒΡΟΥ για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Σήμερα το πρωί,  300 μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους αγώνες όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στην Ελευθερία.

            Εκφράζουμε την ελπίδα πως θα επικρατήσει η λογική και η σημερινή επέτειος δεν θα αμαυρωθεί από οποιουδήποτε είδους επεισόδια.

            Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη τη βία και σίγουρα δεν εδραιώνεται μέσα από καταστροφές, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα υποφέρει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

            Σήμερα, ο Ελληνικός λαός καλείται να επιβιώσει μέσα από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που προκάλεσε η χρεοκοπημένη πολιτική του Μνημονίου.

Πάμε αλλιώς ..... Hear Me Tonight17 Συνθήματα

17 Συνθήματα στους τοίχους , φωτογραφικά  καταγεγραμμένα από 
 τον  Βασίλη Μακρή .
Δείτε τα 17 Συνθήματα εδώ :

Στους 609.249 οι άνεργοι το μήνα Οκτώβριο.

Στα 609.249 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Οκτώβριο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 3,75% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 183.161 άτομα και εμφανίζονται μειωμένοι κατά 7,46% (14.761 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο.

    Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 91.594, αυξημένες κατά 1,03% από τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο και μειωμένες κατά -9,78% σχετικά με τον Οκτώβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.241, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 77.850 - αντανακλώντας κυρίως το τέλος της τουριστικής περιόδου - και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 26.805. Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Οκτώβριο, ανέρχεται σε 109.091, το 71,36% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -0,87% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 (110.045).

Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας σχετικά με σύλληψη ημεδαπού ληστή τράπεζας ύστερα από καταδίωξη

Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού ληστή τράπεζας ύστερα από καταδίωξη.

(Θανάσιμος τραυματισμός του Διευθυντή του Υποκαταστήματος)

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφού λήστεψε προηγουμένως το Υποκατάστημα τράπεζας στην Ορεστιάδα, τραυμάτισε θανάσιμα και τον Διευθυντή του.

Συγκεκριμένα την 07.40 ώρα σήμερα ο 32χρονος δράστης εισήλθε στο Υποκατάστημα της Τράπεζας, που εδρεύει στην Ορεστιάδα και επί της οδού Βασ. Κων/νου και αφού απείλησε με πιστόλι που κρατούσε τον ταμία της τράπεζας αφήρεσε ένα σάκο, ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των 260.000 €. Κατά την έξοδό του από την τράπεζα πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος, ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει το σάκο με τα χρήματα. Στην συνέχεια επιβιβάσθηκε σε δίκυκλη μοτ/τα και τράπηκε σε φυγή.

Στην διαδρομή πυροβόλησε εναντίον άλλης δίκυκλης μοτ/τας ιδιώτη, που τον 


Μήπως οι Γερμανοί θέλουν μια άλλη Ευρώπη ;


Αναφορές στην ελληνική κρίση έκανε κατά την ομιλία της στο συνέδριο της CDU η καγκελάριος Μέρκελ, κατηγορώντας τους Σοσιαλδημοκράτες ότι έκλεισαν τα μάτια στην πραγματικότητα για να εντάξουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ

Η Άγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), τους κατηγόρησε ότι είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση του ευρώ. Και αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε η καγκελάριος, ήταν η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων που ήθελε οπωσδήποτε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και έκλεισε τα μάτια στα πραγματικά γεγονότα.
Η κ. Μέρκελ απάντησε επίσης στις κατηγορίες των Ευρωπαίων εταίρων ότι άργησε πολύ να αντιδράσει στην ελληνική κρίση. «Καλοί Ευρωπαίοι δεν είναι πάντοτε αυτοί, οι οποίοι ενεργούν γρήγορα, αλλά αυτοί που ενεργούν έξυπνα», τόνισε.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν στην Αθήνα αλλά και στις αγορές οι δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ χθες το μεσημέρι, λίγο πριν την

Νέο Ιστολόγιο

 
 
Το ενναλακτικό blog ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης με νέα  από όλο τον κόσμο
επικαιρότητα, μυστήριο, παραφιλολογία, ενημέρωση, αντιπληροφόρηση, παρεξηγημένα, αλήθειες, μεγάλες αλήθειες και πολλά παραμύθια...μια εναλλακτική ματιά σε αυτόν τον τρελό κόσμο....

Συντροφικά "μαχαιρώματα" στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Για κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του κόμματος, για ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε ο Γιώργος Αλεξανδρής από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, για την δημιουργία αντίπαλου συνδυασμού με επικεφαλής τον Μιχάλη Κογιομτζή, για απροκάλυπτη στήριξη που έδωσε το τοπικό ΠΑΣΟΚ στον Β΄ γύρο των εκλογών στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Λαμπάκη μιλούν στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη.

Κυρίως υπεύθυνους γι' αυτές τις μεθοδεύσεις, θεωρούν τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Έβρου Θανάση Ράσιο, ενώ ζητούν την παραίτηση της Νομαρχιακής Έβρου . 

 
alexpolisonline.blogspot.com

Η Βροχή των διαττόντων Λεοντιδών αστέρων απόψε το βράδυ .

 Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Γης -και ανάμεσά τους οι Έλληνες- θα έχουν την ευκαιρία, σήμερα τη νύχτα και αύριο, να παρατηρήσουν στον ουρανό -στο μέτρο που του επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες- την πιο θεαματική από όλες τις «βροχές» διαττόντων, των Λεοντιδών. Το αποκορύφωμα αναμένεται σήμερα τη νύχτα και αύριο και η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.

    Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν την καταγωγή τους από τον κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, αλλά επειδή φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα, έχουν πάρει το όνομά του. Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 


Παραπομπή τριών πρώην Υπουργών για το Βατοπέδι

Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο, τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που είχαν αρχικά προταθεί, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

    Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, (πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης) και Πέτρο Δούκα (πρώην υφυπουργό Οικονομικών), οι οποίοι παραπέμπονται μονάχα για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου για την δήθεν κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, για τα οποία είχε επίσης προταθεί η παραπομπή τους.

    Οι άλλοι δύο ελεγχθέντες πρώην υπουργοί, οι κ.κ. Γ. Βουλγαράκης (κατηγορούμενος για 


Η σημασία της λαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη

του Ανδρέα Παπανδρέου
Α' Μέρος
Η γνήσια λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου του 1973 άλλαξε την πολιτική τροχιά της χώρας. Δεν σήμανε μόνο το τέλος στο πείραμα της "περιορισμένης", υπεύθυνης", ¨"καθοδηγούμενης δημοκρατίας" του Παπαδόπουλου, κάτω απο την αμερικανική καθοδήγηση, αλλά έθεσε τα θεμέλια για την εξέλιξη ενός πραγματικά μαζικού λαϊκού απελευθερωτικού κινήματος.
Με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις, ο παγκόσμιος Τύπος προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των γεγονότων αυτών. Τα παρουσίασε σαν μια έντονη αλλά περιορισμένη πανεπιστημιακή εξέγερση των φοιτητών. Στην πραγματικότητα, όπως θα δούμε παρακάτω, η εξέγερση ήταν μια κοινωνική και πολιτική επανάσταση. Στον παγκόσμιο Τύπο ελάχιστα γράφτηκαν για την απίστευτη βαρβαρότητα της αστυνομίας, που θυμίζει παρόμοιες αντιδράσεις του στρατού στο Σαντιάγο τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί: Όταν τα ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες από το πεδίο της μάχης, η 
 

Ληστεία με ένα νεκρό στην Ορεστιάδα

Κατέληξε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Alpha Bank Ορεστιάδας που πυροβολήθηκε μετά από ληστεία. Είχε δεχθεί δύο με τρεις σφαίρες στην κοιλιακή χώρα.

Στις 7.50 το πρωί πυροβολήθηκε από άγνωστο δράστη που επιχείρησε να ληστέψει την τράπεζα και διέφυγε με μοτοσικλέτα.


Μετά από καταδίωξη συνελήφθη ο νεαρός δράστης . 


Τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες θέλουν ο δράστης να είχε και συνεργάτη , ο οποίος τον περίμενε έξω και διέφυγαν μαζί . 
H  λεία τους 200.000 ευρώ . 
Επίσης για την ταυτότητα τους , είναι Έλληνες και οι πληροφορίες  λένε με κάθε επιφύλαξη ότι  υπηρετούν στον Ελ. στρατό .  

skai - souflievros
photo:thrakinea 

Χρονικό : 17 Nοεμβρίου 1973


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Ζητούσαν την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στο χώρο του ιδρύματος, συνέλαβε 11 φοιτητές και τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής». Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 άλλοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να ντυθούν στο χακί.

Επτά ημέρες μετά τα πρώτα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στις 21 Φεβρουαρίου οι φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής σχολής στην Αθήνα, προβάλλοντας τα συνθήματα «Δημοκρατία», «Κάτω η Χούντα» και «Ζήτω η Ελευθερία». Η αστυνομία επενέβη και πάλι για να καταστείλει την εξέγερση, αλλά η βίαιη εκδίωξη των φοιτητών από το κτίριο της Νομικής ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αγωνιστικότητά τους.

Η εξέγερση που ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1973 επρόκειτο να αποτελέσει την κορύφωση των αντιδικτατορικών εκδηλώσεων. Το πρωί εκείνης της ημέρας οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και αποφάσισαν την κήρυξη αποχής από τα μαθήματα, με αίτημα να γίνουν εκλογές για τους φοιτητικούς συλλόγους τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και όχι στα τέλη του επόμενου χρόνου, όπως είχε ανακοινώσει το καθεστώς.

17 Νοέμβρη 1973

"Οταν σφίγγουν το χέρι"

Συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη μετά την πτώση της Χούντας.
Ο κόσμος φωνάζει στο τέλος «Δώστε τη Χούντα στο λαό», ενώ στο τέλος του βίντεο διακρίνεται πανό με την φράση «Λαού Γροθιά για την Λευτεριά». *Γιάννης Ρίτσος*
"Οταν σφίγγουν το χέρι"

Όταν σφίγγουν το χέρι
ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο

Όταν χαμογελάνε
ένα μικρό χελιδόνι
φεύγει μές απ' τ' άγρια γένια τους

Όταν σκοτώνονται όταν σκοτώνονται
η ζωή τραβάει την ανηφόρα
με σημαίες με σημαίες
και με ταμπούρλα
η ζωή τραβάει την ανηφόρα
με σημαίες με σημαίες με σημαίες
και με ταμπούρλα


"Με τόσα φύλλα"

Μὲ τόσα φύλλα σοῦ γνέφει ὁ ἥλιος καλημέρα
Μὲ τόσα φλάμπουρα νὰ λάμπει ὁ οὐρανὸς
Καὶ τοῦτοι μὲς στὰ σίδερα, καὶ κεῖνοι μὲς στὸ χῶμα
Καὶ τοῦτοι μὲς στὰ σίδερα, καὶ κεῖνοι μὲς στὸ χῶμα

Σώπα, ὅπου νά ναι θὰ σημάνουν οἱ καμπάνες
Αὐτὸ τὸ χῶμα εἶναι δικό τους καὶ δικό μας.

Κάτω ἀπ τὸ χῶμα, μὲς στὰ σταυρωμένα χέρια τους
κρατᾶνε τῆς καμπάνας τὸ σκοινὶ
προσμένουνε τὴν ὥρα, προσμένουν νὰ σημάνουν τὴν Ἀνάσταση.

Τοῦτο τὸ χῶμα εἶναι δικό τους καὶ δικό μας
Δὲν μπορεῖ κανεὶς νὰ μᾶς τὸ πάρει.

Σώπα, ὅπου νά ναι θὰ σημάνουν οἱ καμπάνες
Αὐτὸ τὸ χῶμα εἶναι δικό τους καὶ δικό μας.