Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Tα είπε όλα....

Από τον Παντελή Πασπαλά

...αυτό το σύνθημα γράφτηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από
νεαρή κοπέλα...τα είπε ΟΛΑ.!!
Μετά από αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για
τον <εορτασμό> της εξέγερσης του 1973...


Τιμή στους χιλιάδες ανώνυμους μαχητές του τότε... του πριν... του μετά....και του σήμερα....

http://ppaspalas.blogspot.com/

Ευχαριστήρια επιστολή Βαγγέλη Δέδογλου

Ευχαριστώ θερμά όλους τους πολίτες που με στήριξαν με την ψήφο τους σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές οι οποίοι είναι φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι που πίστεψαν σε μένα.


Η όγδοη θέση που κατέλαβα είναι εξαιρετικά τιμητική για μένα και αυτό προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων του νομού.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ Άρη Γιαννακίδη και την κα Γεωργία Νικολάου για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμμαχίας, ανάμεσα σε αξιόλογα στελέχη.

Επίσης ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε με όλες της τις δυνάμεις κατά την προεκλογική περίοδο,  χωρίς την οποία δεν θα είχα την πολιτική μου πορεία ως τώρα.

Συγχαρητήρια σε εκλεγμένους και μη για τη μάχη που έδωσαν για τη μεγάλη νίκη

Ο δρόμος του αγώνα για το δύσκολο έργο αρχίζει τώρα, και θέλω να πιστεύω ότι βρίσκει όλους τους πολίτες της περιφέρειάς μας ενωμένους.


Ευχαριστώ !

Βαγγέλης Δέδογλου 
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Κοινωνική Συμμαχία

Περιφερειακό συμβούλιο Α. Μ. Θ…

 Oι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εκλέγονται από τον Έβρο .

 Οι κ. κ. Γιώργος Ούστογλου, Σταύρος Βαβίας, Σταύρος, Παπαθανάκης, Μαρία  Γκουγκουσκίδου, Λίτσα Κουκουβέλα και Νίκος Τζανίδης είναι οι έξι περιφερειακοί σύμβουλοι από τον Έβρο, του συνδυασμού της «Κοινωνικής Συμμαχίας», που θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με περιφερειάρχη τον κ. Άρη Γιαννακίδη και αντιπεριφερειάρχη Έβρου την κα. Γεωργία Νικολάου. 
 Επίσης, στο περιφερειακό συμβούλιο θα συμμετέχουν τέσσερις Εβρίτες από το συνδυασμό της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και πρόκειται για τους: Δημήτρη Πέτροβιτς, Χρήστο Γαλαζούλα, Σταύρο Καβαρατζή και Ελένη Δημούδη. 
Η κα. Δημούδη, ωστόσο, ενδέχεται τελικά να μείνει «εκτός», καθώς είναι πολύ πιθανό την έδρα της να καταλάβει ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Παυλίδης, δεδομένου ότι ο Έβρος έχει εκλέξει τις περισσότερες έδρες. 
Μία ακόμη έδρα, από τις συνολικά 12 που παίρνει ο Έβρος στο περιφερειακό συμβούλιο, καταλαμβάνει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης. Συνολικά, το περιφερειακό συμβούλιο θα αποτελείται από 51 μέλη, τα οποία θα προέρχονται και από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ερα

Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου για την 37η επαίτειο του Πολυτεχνείου


Με την συμπλήρωση 37 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου οι εργαζόμενοι κρατούν ζωντανό το απελευθερωτικό μήνυμα του Νοέμβρη του 73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρονη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων.
Το σύνθημα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Η απαίτηση για Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη ένωσε το λαό μας και άνοιξε δρόμους για την κατάρρευση της χούντας και την δημοκρατική πορεία της χώρας μας.
Τριάντα εφτά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου , τα μηνύματα αυτά, μηνύματα ενότητας και αγώνα συνεχίζουν να εμπνέουν και να οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους που καταθέτουν σήμερα φόρο τιμής και υπόσχεσης ότι η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή, οι αγώνες της νεολαίας και του λαού για δουλειά, εκπαίδευση , κοινωνική αλληλεγγύη και δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτοι στόχοι και στην σημερινή εποχή.
Τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, που δέχονται 


Αλλαγές στο Facebook

 Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που στοχεύει στην εναρμόνιση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, όπως τα γραπτά μηνύματα, τα email και το "chat", με την δημιουργία ηλεκτρονικών διευθύνσεων facebook.com.

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει "τα μηνύματα που αποστέλλονται με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους".

    "Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι ένας από τους τρόπους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σε αυτό το σύστημα, αλλά μεταξύ πολλών άλλων", σημείωσε ο κ. Ζούκερμπεργκ.

    Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από σήμερα και μέσα στους επόμενους μήνες

Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο ΤυχερόΗ πρώτη συνάντηση μανιταρογνωσίας θα πραγματοποιηθεί στον Εβρο και συγκεκριμένα στον ξενώνα «Θράσσα», πάνω στη λίμνη του Τυχερού Έβρου, στις 27 και 28 Νοεμβρίου.
Η συνάντηση θα περιλαμβάνει σεμινάριο από τον κορυφαίο «μανιταρολόγο» της χώρας, τον Γιώργο Κωνσταντινίδη (Μανιταρόφιλοι Γρεβενών).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα εκδράμουν στο δάσος Λευκίμμης - Δαδιάς, όπου πάντα υπό τις οδηγίες και το άγρυπνο βλέμμα του «αρχηγού της αποστολής» Γ. Κωνσταντινίδη, θα συλλεγούν μικρά και μεγάλα, πολύχρωμα και μονόχρωμα, αλλά όλα βρώσιμα μανιτάρια τα οποία με τη σειρά τους θα καταλήξουν σε κατσαρόλες, ταψιά, σχάρες, αφού θα μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους...»


Οι συμμετέχοντες θα «αποζημιωθούν» για την ευχάριστη και συναρπαστική «ταλαιπωρία» της εξόρμησης στο δάσος με το να γευθούν τις πεντανόστιμες συνταγές με τα ολόφρεσκα μανιτάρια.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση είναι 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται γεύμα και δείπνο με μανιταρογεύσεις).


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: Σοφία Χατζησάββα, τηλ. 2554020080-81.

Άρθρο Μίκη Θεοδωράκη : Βήμα 14-11-1010

ΑΝΥΠΑΚΟΗ(Συμπεράσματα από τις πρόσφατες εκλογές)

Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες εκλογές θέτουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με κείνο το ποσοστό των ψηφοφόρων που νομιμοποιεί μια κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πλειοψηφία ενός λαού και επομένως το δικαιούται να ασκούν την εξουσία.

Ήδη το γεγονός ότι οι ποικίλες αλχημείες -απαραίτητες για να λειτουργήσει δήθεν το σύστημα- επιτρέπουν να αναδειχθούν κυβερνήσεις ουσιαστικής μειοψηφίας κάτω του 50% και να λαμβάνουν αποφάσεις και μέτρα που είναι δυνατόν ακόμα και να αντίκεινται στα συμφέροντα της πραγματικής πλειοψηφίας, έχει ως αποτέλεσμα να υποσκάπτεται η ενότητα του λαού που μονάχα μια ουσιαστική πλειοψηφία μπορεί να εξασφαλίσει και επομένως η εθνική σύμπνοια που θα πρέπει να αποτελεί το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ τόσο για την ομαλότητα όσο και για την πρόοδο του
συνόλου μιας κοινωνίας.

Τι γίνεται όμως όταν η μεγάλη αποχή και η ύπαρξη πολλών κομμάτων κατεβάζει τον πήχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων; Δεν πρόκειται πλέον για ένα ποσοστό περιορισμένης μειοψηφίας όπως πριν αλλά για ένα αποτέλεσμα μιας ελάχιστης μειοψηφίας, που επομένως είναι απαράδεκτο να μπορεί να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού και μάλιστα σε μια περίοδο εθνικής κρίσεως.

Γιορτή της Μητέρας Γης


Σας περιμένουμε στην Γιορτή της Μητέρας Γης, για ένα Σαββατοκύριακο γνωριμίας, με τους βιοκαλλιεργητές παραγωγούς της περιοχής.

Κτήμα Χωρινόπουλου - Αμπελώνες Αλεξανδρούπολης 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 

Πρόγραμμα:

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου:
...
13:00 - Ξενάγηση στον βιολογικό αμπελώνα
17:00 - Επίδειξη παρασκευής φυσικών καλλυντικών
20:00 - Γλέντι στο τσιπουράδικο με εδέσματα, βιολογικά κρέατα,
τσίπουρο και κρασί

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου:

11:00 - Παρουσίαση απορρυπαντικού από τροπικά καρύδια
12:00 - Slow Food Θράκης και το "Πελίτι"

Δείτε παρακάτω όλο το πρόγραμμα αλλά και το χάρτη της περιοχής . 

Σε λειτουργία το ολοήμερο νοσοκομείο

nosokomeio_gripi
Αρχίζει από την 1η Δεκεμβρίου η λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου. Μέχρι τις 22.00 το βράδυ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιατρικές επισκέψεις, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το κόστος των εξετάσεων θα είναι μέχρι και 20% μικρότερο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Σε πρώτη φάση στην Αττική θα λειτουργήσουν ολοήμερα. Τα τρία ογκολογικά νοσοκομεία, τα 4 παιδιατρικά, ο Ευαγγελισμός, το ΚΑΤ, ο Ερυθρός Σταυρός, το Γ. Γεννηματάς, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο και το Θριάσειο. Η κάλυψη της απογευματινής βάρδιας θα γίνει με το υπάρχον προσωπικό, το οποίο θα αμείβεται επιπλέον.
Κάθε χρόνο 2 δις ευρώ διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το κόστος των εξετάσεων στο ολοήμερο νοσοκομείο θα είναι έως και 20% φθηνότερο σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα.
Σε ολοήμερη λειτουργία θα μπουν σταδιακά τα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Πηγή: ΝΕΤ

Τελικά προχωράει στην ίδρυση κινήματος πολιτών ο Μίκης Θεοδωράκης .

 Το  Θέμα που προβάλλαμε την προηγούμενη εβδομάδα  τελικά γίνεται πραγματικότητα και ο Μίκης Θεοδωράκης προχωράει στην ίδρυση κινήματος πολιτών . 

Την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η πρωτοβουλία του συνθέτη κοινοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, με θέμα τις συναυλίες με έργα Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  
Δύο συναυλίες
Έργα σύμβολα του Μίκη Θεοδωράκη για την ελευθερία και την δημοκρατία των λαών της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Χιλής όπως το «Πνευματικό Εμβατήριο», το «Canto General» και σε πρώτη εκτέλεση το έργο για πιάνο και ορχήστρα «Ένας Όμηρος» θα παρουσιαστούν στις 27 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στους Φίλους του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη της Εντατικής Θεραπείας και της Πρόληψης των Νοσημάτων που οδηγούν σ' αυτήν και κυρίως των νοσημάτων του θώρακος.
Τα έσοδα θα δοθούν για τη Νέα Πτέρυγα και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

To βίντεο που προβάλλαμε την προηγούμενη εβδομάδα . 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - souflievros

ΝΟΔΕ ΈΒΡΟΥ : Συγχαρητήρια επιστολή .


Θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και σε αυτούς που έχασαν για τον αγώνα τους.
Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Ευχαριστούμε τις χιλιάδες των μελών μας, των φίλων μας, που με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη των εκλογών αυτών.

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Νομό Έβρου επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του πρώτου γύρου. Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πιο ανανεωμένη, πιο  δυνατή και πιο υπεύθυνη.

Η Νέα Δημοκρατία, ανασυγκροτημένη και ισχυρή, εθνικά υπεύθυνη και αποφασισμένη, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και για να ανοίξει για το λαό μας ο δρόμος της Ελπίδας.
Στόχος μας παραμένει η δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα επιδιώξει διαφορετική πολιτική προοπτική για τη χώρα.

Τέλος, ολόθερμες ευχαριστίες σε όλα τα επίπεδα της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Έβρου για την αμέριστη συνδρομή τους στον εκλογικό αγώνα.
Το οργανωμένο κόμμα  απέδειξε τη δύναμη του και την αμφίδρομη σχέση του με την τοπική κοινωνία.ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΤΑΥΡΟΣ  Δ.  ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ


Οι φοροτεχνικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της περαίωσης

Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετή στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η διάταξη του Ν. 3888/2010 που προβλέπει την περαίωση, καθώς δεν καταλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και επιτηδευματιών.
Η Ένωση αναφέρει ότι η περαίωση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών και στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όπως παράλληλα είναι αντίθετη και στην 6η κοινοτική οδηγία για την ομοιόμορφη φορολογική βάση.
Ακόμη, η Ένωση χαρακτηρίζει "λεόντειο σύμβαση" τη διάταξη εκείνη του άρθρου 9 του Ν. 3888/2010 που παρέχει τη δυνατότητα στις ΔΟΥ να επανελέγχουν τις υποθέσεις στο μέλλον στις περιπτώσεις που προκύψουν νέα στοιχεία σε βάρος των φορολογουμένων.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε......κι αυτοί που μας προδώσανε ανέραστοι να μείνουν. 
Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε, αυτό έχω μόνο να τους πω, 
τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν!...


http://vathiprasino.blogspot.com

Δέσμευση Α. Λοβέρδου για πρόσληψη 1250 νοσηλευτών

Την δέσμευσή του ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν προσληφθεί οι 1250 νοσηλευτές μέσω ΑΣΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος κατά την τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτών στον Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι". Όπως επανέλαβε, μέσα σε πέντε εβδομάδες έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται 876 νοσηλευτές. "Ήταν μια προσωπική δέσμευση που ανέλαβα να επιταχύνω τις διαδικασίες και είμαι περήφανος να λέω ότι την φέρνω σε πέρας", τόνισε μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας και επισήμανε ότι με πράξεις απαντούμε "σε όσους μας έλεγαν μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ ότι από σήμερα θα απολύσουμε προσωπικό από τον δημόσιο τομέα. Έλεγαν ψέματα".
Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού στο εν λόγω νοσοκομείο τόνισε απευθυνόμενος στους νοσηλευτές ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα περιπτώσεις όπου ένας νοσηλευτής καλείται να εξυπηρετήσει ακόμα και 30 ασθενείς.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης στα βραχυπρόθεσμα σχέδια του για τα νοσοκομεία λέγοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, ψηφιοποιημένο ούτως ώστε να λειτουργεί σε ημερήσια βάση και να γνωρίζει το κράτος ποιες είναι οι δαπάνες αλλά και τα έσοδα των νοσοκομειακών μονάδων αλλά και να καταγράφονται τα υλικά που υπάρχουν στα φαρμακεία και τις αποθήκες των νοσοκομείων .
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ