Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

«Ευχαριστήριο μήνυμα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη.»


Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου στις Φέρες, την Τραϊανούπολη και την Αλεξανδρούπολη που με τίμησαν με την ψήφο τους. Έχω συναίσθηση της ευθύνης που μου αναθέτουν.
        Έχω συναίσθηση της ελπίδας όλων των συμπολιτών μου για αλλαγή της νοοτροπίας των πελατειακών σχέσεων, για ανάπτυξη, για διαφάνεια.
        Μπροστά μας υπάρχουν τα προβλήματα και οι προκλήσεις. Η οικονομία της χώρας μας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι πόροι των νέων Καλλικρατικών Δήμων περιορισμένοι, και η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
        Όμως μας ενώνει όλους η αγάπη για τον τόπο μας. Και στον αγώνα τον καλό κανείς δεν περισσεύει.
        Τώρα όλοι μαζί θα βοηθήσουμε τον αδύναμο συμπολίτη μας, θα σταθούμε δίπλα στο πιο απομακρυσμένο χωριό, στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία, θα αντιμετωπίσουμε τα μικρά καθημερινά προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή μας.

Γεωργία Νικολάου: «Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όλους μαζί .Δεν περισσεύει κανείς»

Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί τα αποτελέσματα δικαίωσαν όλη την προσπάθεια που κάναμε όλα αυτό το διάστημα. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν κοντά μας και μας στήριξαν στον αγώνα που κάναμε, για το καλό της Περιφέρειας, για το καλό του τόπου μας. Μας στήριξαν και μας πίστεψαν, και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο λαό του Έβρου.
Η επόμενη ημέρα, μας βρίσκει όλους μαζί. Οι εκλογές έχουν τελειώσει και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί. Τα προβλήματα είναι πολλά, και στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Για να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα χρειάζεται συνεργασία και δουλειά, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές.

Το ψηφιακό σήμα της Digea φθάνει στη Νότια Θράκη


Στις  19 Νοεμβρίου 2010 η DIGEA ξεκινά τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR  στο νότιο τμήμα της Θράκης. Ειδικότερα, η DIGEA, εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» Αλεξανδρούπολης, καλύπτοντας το νότιο τμήμα του Ν. Έβρου, το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης, το  νότιο τμήμα του Ν. Ροδόπης αλλά και  το νοτιοανατολικό τμήμα του Ν. Ξάνθης, και πόλεις όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη κ.α. Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Από τις περιοχές που προαναφέρθηκαν, αυτές οι οποίες εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» και που επηρεάζονται άμεσα λόγω διακοπής του αναλογικού σήματος, είναι η Αλεξανδρούπολη, η Τραϊανούπολη , τμήμα των Φερών και περιοχές της Βόρειας Σαμοθράκης όπως η Άνω Μεριά.

Oι πιθανές έδρες ανά νομό για την Περιφέρεια ΑΜΘ

                    

                          ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ    ΠΑΥΛΙΔΗΣ   ΤΡΕΛΛΗΣ   ΧΑΡΙΤΟΥ   ΜΑΚΡΗΣ


ΔΡΑΜΑ                        6                             3


ΕΒΡΟΣ                         6                             4                         1                         1


ΘΑΣΟΣ                        1


ΚΑΒΑΛΑ                     5                             4                          1                                               1


ΞΑΝΘΗ                       6                             3


ΡΟΔΟΠΗ                    7                             2Στον Έβρο καταλαμβάνουν  θέση  περιφερειακού συμβούλου ο κ. Παυλίδης και ο κ. Πέτροβιτς


Η κατανομή των εδρών είναι με επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα από το πρωτοδικείο.


http://dedoglou.blogspot.com

Δήλωση Δημήτρη Πέτροβιτς

Ευχαριστώ θερμά και από καρδιάς όλους τους πολίτες του Έβρου που μας υποστήριξαν με σθένος και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Ευχαριστώ τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες, όλους τους καλούς φίλους και συναγωνιστές, που έδωσαν στο πλευρό μας, αυτό τον ωραίο και καθαρό αγώνα για τον τόπο μας.
Οι εκλογές της Κυριακής στην Περιφέρεια, σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα, σε νέες δυνατότητες που δίνονται πια στις τοπικές κοινωνίες για να ορίσουν την τύχη τους και την αναπτυξιακή τους πορεία.
Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, καθώς η διαδικασία μετάβασης που η κυβέρνηση έχει ορίσει είναι ημιτελής. Όμως εμείς θα είμαστε εκεί. Για να μεταφέρουμε τη φωνή και τη βούληση των πολιτών του Έβρου, που μας ανέδειξαν νικητές. Που με συντριπτική διαφορά αποφάσισαν ότι θέλουν την αλλαγή, θέλουν τον Έβρο στην πρώτη γραμμή, πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Από αύριο, όλοι οι Εβρίτες θα μας βρουν δίπλα τους. Για να τιμήσουμε στην πράξη την ψήφο τους, να διεκδικήσουμε όσα προτείναμε και να προετοιμάσουμε –όλοι μαζί- ένα πιο δημιουργικό αύριο.
Ο Έβρος ψήφισε Αναγέννηση. Μαζί θα την φέρουμε σε ολόκληρη την Περιφέρεια!

Σας ευχαριστούμε –μαζί συνεχίζουμε!

Ντόρα Μπακογιάννη : 21... Ξεκινάμε!!!

Το διαφημιστικό σποτ της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανακοίνωση της ίδρυσης  του νέου πολιτικού κινήματος της χώρας .Σουφλί : Εκδήλωση Αφιέρωμα στην Εκπαίδευση και στους Δασκάλους της .

Ο Δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης Έβρου και το Περιοδικό Βορέας , συνδιοργανώνουν και 
σας Προσκαλούν : 
Σε μια Εκδήλωση Αφιέρωμα προς Τιμή των Δασκάλων
που υπηρέτησαν στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Σουφλίου ή κατάγονται από αυτή και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο χώρο της Εκπαίδευσης .
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 
την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 7 το απόγευμα
στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου .  

souflievros.blogspot.com
Μήνυμα του εκλεγμένου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη


Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί μία μεγάλη και αδιαμφισβήτητη νίκη. Μία νίκη όλων των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σήμερα η Περιφέρεια γυρίζει σελίδα. Οι πολίτες της γράφουν την δική τους ιστορία. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου. Θέλω να σφίξω το χέρι όλων εκείνων που πίστεψαν στην ανάγκη διαμόρφωσης μίας ενιαίας περιφερειακής συνείδησης ως μόνου δρόμου για το μέλλον.
Η επόμενη μέρα είναι επιβεβλημένο να μας βρει όλους μαζί συμμέτοχους στην νέα αναπτυξιακή προοπτική στην οποία όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως καταγωγής, τόπου κατοικίας, θρησκευτικής πεποίθησης και κομματικής τοποθέτησης θα έχουν την ίδια θέση.
Πρώταγμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ η σύνθεση και η συμμετοχή όλων. Καλώ όλους τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι αυτής της νέας πρόκλησης . Η εποχή είναι δύσκολοι και  οι καιροί «ου μενετοί».
Ευχαριστώ τέλος τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες και όλους τους υποψηφίους συμβούλους που έδωσαν έναν δύσκολο και πολλές φορές αντίξοο αγώνα. Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτεί θυσίες. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Είναι το χρέος απέναντι στα παιδιά Μας.

Δήλωση Γιώργου Παυλίδη για το αποτέλεσμα των εκλογών .

Ευχαριστώ θερμά όλους τους πολίτες της Περιφέρειας που μας υποστήριξαν και μας τίμησαν  με την ψήφο τους.
Ευχαριστώ τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες, τους καλούς φίλους και συμμαχητές για τον μεγάλο και καλό αγώνα που κάναμε, υπό αντίξοες συνθήκες.
Ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη του συνδυασμού μας.
Ξεκινήσαμε τρεις μήνες πριν με αφετηρία μείον δεκαπέντε τοις εκατό και φθάσαμε να μετατρέψουμε την εκλογική μάχη σε ισοδύναμη αναμέτρηση (ντέρμπυ), έχοντας απέναντι μας ένα ολόκληρο κυβερνητικό σύστημα και μηχανισμούς.
Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τα «μπρεζνιεφικού» τύπου εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του αντιπάλου μας στις μειονοτικές περιοχές, που χρήζουν διερευνήσεως. Θα αναφερθώ στα διαμεσολαβήσαντα προς τούτο γεγονότα στον κατάλληλο χρόνο.
Συγχαίρω τους αντιπάλους για το αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε ως ομάδα νίκης προασπίζοντας  σταθερά τα συμφέροντα της Περιφέρειας και της Πατρίδας μας χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Γιώργος Παυλίδης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Γιάννης Μπουτάρης : Δήμαρχος για όλους !

Επειδή Αγαπάμε Μπουτάρη !

Με "υπόκρουση" το σύνθημα: "Η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη", ο Γιάννης Μπουτάρης γιόρτασε τη νίκη του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, μια νίκη που όμως κρίθηκε στο νήμα, καθώς έλαβε μόλις 50,15%!


Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Θεσσαλονίκη, καθώς η νίκησε η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών.

"Η αποψινή νίκη είναι ιστορική. Ανήκε σε όλους μας. Ανήκει σε όλην την πόλη".

Όπως είπε, ο αγώνας για τις εκλογές δεν δημιουργήθηκε σε κομματικούς θώκους αλλά στους δρόμους της πόλης. Παρ' όλα αυτά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη.

"Ποτέ δεν ήμουν περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης όσο απόψε", είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: "Για τους Σαλονοκιούς που δεν έχω κερδίσει την υποστήριξη τους,θέλω να τους καλέσω να δουλέψουμε μαζί. Ξέρω ότι όλοι αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη. Σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν το έργο μας, υπόσχομαι να μην τα καταφέρουν".

"Θα είμαι ο δήμαρχος που η Θεσσαλονίκη δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια". 


www.inews.gr

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά

"Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη"
   «Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και συνεχάρη εκείνους που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και εκείνους που έχασαν, για τον αγώνα τους και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στους εκλεγέντες.

    «Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε ότι βγαίνει δυνατή γιατί κέρδισε 33 νομούς έναντι έξι που θα κέρδιζε με τα ποσοστά του 2009, ανανεωμένη γιατί κερδίσε πέντε περιφέρειες, υπεύθυνη γιατί σε περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και να προτείνει νέα πρόσωπα.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής, λέγοντας ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έπεσε από τις 10,5 μονάδες των περυσινών εκλογών σε διαφορά κάτω από δύο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα.

    «Εμείς το μήνυμα το πήραμε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις και τις θέσεις μας θέλουμε να δώσουμε ελπίδες στον λαό. Και εκείνοι που ψήφισαν και εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ασφυξία την κοινωνία και σε απόγνωση την κοινωνία».

    Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας, ο δρόμος της ελπίδας.


*απε*

Δήλωση Πρωθυπουργού 14.11.2010