Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Περιφερειακές εκλογές 2010 : ΑΜΘ

Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%  πρώτος αναδεικνύεται  ο Συνδυασμός  της Κοινωνικής Συμμαχίας του Άρη Γιαννακίδη με ποσοστό 51,49% έναντι του συνδυασμού του κυρίου Παυλίδη και της Περιφερειακής Αναγέννησης με ποσοστό 48,51% .
souflievros.blogspot.com

Ποιοι είναι οι νέοι Δήμαρχοι στο νομό Έβρου

Την ανατροπή φέρνουν τα αποτελέσματα στον νομό Έβρου σε ότι αφορά τις Δημοτικές εκλογές και κυρίως στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου .  .

Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει καθαρή νίκη Λαμπάκη

και στο Διδυμότειχο επίσης καθαρή νίκη του κυρίου Πατσουρίδη .

Στην Ορεστιάδα  τελικά κερδίζει και παραμένει δήμαρχος ο Δημήτρης Μουζάς και στην Σαμοθράκη επίσης παραμένει δήμαρχος ο κύριος Χανός . 

souflievros.blogspot.com

"Δύσκολη η επόμενη μέρα"

 Η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα, τόσο για την κοινωνία όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίτπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Η Αριστερά οφείλει να κινητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες και αυτό θα κάνει, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    "Τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα έχουν εξαχθεί απο τον πρώτο γύρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκίμασε την πολιτική του μνημονίου, των σκληρών μέτρων και της τρόικας", σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν τους υποψήφιους της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρο, σε μια σειρά από δήμους, που δίνουν απέναντι σε υποψήφιους του δικομματισμού.

    Τα μηνύματα της κάλπης θα εξαχθούν συνολικά και απο τους δύο γύρους σήμερα το βράδυ, τα μηνύματα στους δρόμους πρέπει να είναι ακόμα πιο ηχηρά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


*απε*

"Ο Καλλικράτης, βασικό θεμέλιο κατά της κρίσης"

   Τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των σημερινών εκλογών, επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο "Καλλικράτης" είναι ένα βασικό θεμέλιο για να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει η χώρα.

    Ο Γ.Παπανδρέου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν ικανά στελέχη, που μπορούν να σταθούν δίπλα στους πολίτες και να δώσουν ώθηση στο νέο θεσμό.

    "Το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έληξε την προηγούμενη Κυριακή", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" και κατηγορεί τη ΝΔ ότι "επιθυμεί να κάνει κλεφτοπόλεμο με το αζημίωτο. Να υπονομεύει και να αμφισβητεί, χωρίς να αναλαμβάνει τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν".

    Ο Γ. Παπανδρέου, τονίζει ότι "δεν υπάρχει καμία αδυναμία, ούτε της κυβέρνησης ούτε της χώρας, για μείωση του το έλλειμματος. Μπορούμε, παρόλο που έρχεται τώρα η Γιούροστατ και μας λέει ότι το χάλι που άφησε πίσω της η ΝΔ είναι ακόμη μεγαλύτερο, απ΄όσο το είχαμε εμείς υπολογίσει".

    Επαναλαμβάνει ότι η μεγάλη προσπάθεια ( για μείωση του ελλείμματος) θα συνεχιστεί "χωρίς νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στις ΔΕΚΟ, στο επιχειρηματικό περιβαλλον και στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας" και ξεκαθαρίζει: "Δεν συζητάμε για απολύσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεριζώσουμε παθογένειες πολλών ετών πελατειακής διαχείρισης, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εκεί είναι το ζουμί: στη σπατάλη".


απε*

"Η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και συμμετοχή"

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να μην απέχουν και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αλλά και στους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός, έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Γιάννενα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, τόνισε χαρακτηριστικά πως "μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους".

    "Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.   

Δήλωση Γιαννακίδη μετά την ψηφοφορία
Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική είναι αρετή, απαιτεί ηθική και αξιοπρέπεια! Αυτή τη νίκη τη χαρίζω σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης! Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Οι βασικοί άξονες του κόμματος της Ντόρας ΜπακογιάννηΣτην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στο θέατρο Μπάτμινγκτον και αναμένεται να παραβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από όλα το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Στο επιτελείο της κας Μπακογιάννη τονίζουν ότι ξεκινά ένα νέο πολιτικό κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της πρώην υπουργού θα δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος.
Στόχος, όπως λένε στο στρατόπεδο της ανεξάρτητης βουλευτίνας, είναι να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με απλούς συμβολισμούς που θα αποπνέουν την έννοια του σύγχρονου και του καινούριου και παράλληλα θα βασίζεται στην συμμετοχή του κόσμου που θα παραβρίσκεται εκεί. Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται μάλιστα αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από όσους θα βρίσκονται εκεί να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος. Επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη είναι το όνομα να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λόγο για τον οποίο δημιουργείται αυτό το κίνημα, τον προσανατολισμό που θα έχει και τη μέθοδο με την οποία θα κινηθεί.

Συλλαλητήρια του ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη

  Όλοι στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης.

    Τα νέα μέτρα που φέρνουν τη Δευτέρα οι σύμμαχοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, η Τρόικα, είναι προσυμφωνημένα και θα κλιμακώσουν τη βάρβαρη σφαγή των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν ο λαός απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα των κομμάτων των μονοπωλίων και της ΕΕ και πάρει αγωνιστική θέση απέναντί τους. Απέναντι στο μνημόνιο διαρκείας της φτώχειας και της ανεργίας. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Ο λαός έχει άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Οχι απολύσεις, μειώσεις μισθών και νέοι φόροι

 Ο προϋπολογισμός του 2011 και οι συζητήσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα με την τρόικα, αλλά και ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, για το επόμενο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο των κυβερνητικών συσκέψεων που πραγματοποιούνται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο γραφείο του στη βουλή.

    "Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη. Όχι απολύσεις, καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί", τόνισε ο κ.Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρώτης, από τις τρεις διαδοχικές συσκέψεις, στην οποία συμμετείχαν -εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμο, που θα μετέχουν σε όλες τις συσκέψεις- οι Θ. Πάγκαλος, Δ. Ρέππας, Ανδ. Λοβέρδος, Λ. Κατσέλη και Ευ. Βενιζέλος. Στη σύσκεψη προσήλθε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ηρ. Πολεμαρχάκις.

Ενεργειακά πιστοποιητικά για όλα τα κτίρια

Από τις 9 Ιανουαρίου του 2011, δηλαδή σε λιγότερο από δύο μήνες, μπαίνει σε εφαρμογή η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται - αν στο μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν ενδώσει στα αιτήματα φορέων της αγοράς για αναβολή.

    Το ελάχιστο κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών διαμορφώνεται από 185 ως 369 ευρώ ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου (μονοκατοικία, διαμέρισμα, πολυκατοικία, επαγγελματικές χρήσεις) και κλιμακώνεται προς τα πάνω, ανάλογα με το εμβαδόν του κτιρίου.

    Η δε… αποφυγή της έκδοσής του είναι αδύνατη, καθώς από την ημερομηνία αυτή οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αναγράφουν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και να επισυνάπτουν ένα επίσημο αντίγραφό του. Στις μισθώσεις, αντίστοιχα, ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού πρέπει να αναφέρεται στο συμφωνητικό ενώ η εφορία δεν θα θεωρεί τα συμβόλαια αν ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίζει αντίγραφο του πιστοποιητικού.

Περιβαλλοντικά θέματα για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη εργασίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σόφια 

Στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, που δόθηκε μετά το πέρας της επίσκεψης εργασίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Σόφια και τις συνομιλίες των δύο ανδρών για την ενεργειακή, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών.

"Αν έχετε πρόσθετες ερωτήσεις σχετικά με θέματα που παραλείψαμε… Αναφορικά με τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, εγώ δήλωσα για άλλη μια φορά την θέση μας. Επειδή και ο πληθυσμός εκεί αλλά, κατά την άποψη μου, και οι ειδικοί (εκτιμούν) ότι αυτό (το σχέδιο) θα διαταράξει την οικολογική ισορροπία, αλλά είναι και επικίνδυνο για το βουλγαρικό τουρισμό. Εγώ ευχαριστώ τον