Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Black Sheeps : Δεν είμαι άλλος

Το πρώτο που χρειάζεται η Θράκη είναι μια άλλη δημόσια πολιτική ηθική

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Για τη Θράκη)
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΑΠΠΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ
Ο ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΣΜΟΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΠΑΤΗ, Ο ΧΑΜΑΙΛΕOΝΤΙΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Από το 1985, πολύ περισσότερο το 1990, η Θράκη αποτελούσε πλεονέκτημα του eλληνικού Συστήματος. Έπρεπε να εξελιχθεί στην πρώτη ατμομηχανή της Ελληνικής ανάπτυξης. Αυτήν την δυναμική της κεντρικότητας και του πρωταγωνιστισμού της Θράκης, αγωνίστηκα διανοητικά και πολιτικά να αναδείξω – να εξοπλίσω θεσμικά και σε υποδομές με μια ομάδα νέων ανθρώπων. Τα μέτωπα των πολλών πρωτοβουλιών και των στόχων είναι γνωστά. Ήταν υψηλού επιπέδου, υψηλής πολιτικής, πολλών διαστάσεων, όχι μόνο Θρακικών αλλά Βαλκανικών, Ευρωπαϊκών, Παγκόσμιων. Έτσι το Θρακικό τμήμα της Εγνατίας υλοποιήθηκε πρώτο ενώ δεν προβλέπονταν καν στους σχεδιασμούς του Κέντρου. Είναι γνωστές οι άλλες ιστορικού τύπου πρωτοβουλίες.
Την ίδια περίοδο ο υιός Παπανδρέου συμπρωθυπουργεύων μετά του Κ. Σημίτη, διαμόρφωνε, έδινε σάρκα στο δικό του πρότυπο για τη Θράκη. Αυτό που ως γνωστόν ονομάστηκε πρότυπο Σαππών.
Αυτό το πρότυπο είχε και άλλες αποκρουστικές πλευρές τις οποίες αποπειράθηκαν και οι οποίες ευτυχώς δεν υλοποιήθηκαν. Όπως η κοινή πορεία Ελληνίδων Γυναικών με αυτές της ρατσιστικής κεμαλικής Εργκένεκον, την 19η Μαίου. Μια πορεία των δυνάμεων του ρατσισμού και μάλιστα γυναικών, μητέρων, αδελφών, συζύγων. Τόσο μεγάλος ήταν ο εκφυλισμός τους. Τόσο μεγάλη η ύβρις προς τους νεκρούς.
Το μοντέλο αυτό, αντί την ανάδειξη του Θρακικού πλεονεκτήματος μετέβαλε τη Θράκη σε μειονέκτημα. Σε περιθωριακή αντί κεντρική δυναμική περιοχή. Τους προειδοποίησα ότι θα ξανακάνουν την Αλεξανδρούπολη Δεδέαγατς. Παραμένει μαζί με την Καβάλα ένα τυφλό αζήτητο λιμάνι και εκτός προορισμών ως πόλη. Εκτός από τις ροές των χειραγογούμενων μεταναστών.

Κανή Καραβά : Ένας αιώνας, μια στιγμή

 Κανή Καραβά 
 Ένας αιώνας, μια στιγμή
 Εκδόσεις: Κέδρος 

Ποτέ δεν φανταζόταν ο Παύλος ότι τα λιγοστά σκαλοπάτια που τον χώριζαν από το γραφείο της Ρόδης θα ήταν ικανά να τον χωρίσουν και από την Ελένη. Ούτε ότι ένα σπασμένο κάδρο έκρυβε μυστικά και σχέσεις που έπρεπε να μείνουν στο σκοτάδι για πάντα, ούτε βέβαια ότι η επίσκεψη που δέχτηκε στο ατελιέ του εκείνη τη Μεγάλη Παρασκευή θα απέβαινε μοιραία.

Ποιο ήταν, αλήθεια, το μυστικό του κάδρου και ποιος ο παράξενος επισκέπτης; Από ποιον γράφτηκε η λέξη «Άβατον» πάνω στον μισοτελειωμένο πίνακα και ποια η σημασία της; Πρόκειται για τυχαία περιστατικά ή για γεγονότα συνδεόμενα και πώς;

Ο αναγνώστης καλείται να βρει την απάντηση κάνοντας βουτιά στο παρελθόν της οικογένειας Μυλωνά, εκατό χρόνια πριν, όπου μέσα από έναν λαβύρινθο γεγονότων και συμπτώσεων έρχεται αντιμέτωπος με ζωές ταραγμένες, με απαγορευμένους έρωτες, με τις πολιτισμικές αντιθέσεις του χθες με το σήμερα, αλλά και με τον τρόπο που η Ιστορία ξαναμοιράζει τα χαρτιά…

Τη Κυριακή τελειώνουμε τη Μεταπολίτευση...


Τη Κυριακή τελειώνουμε τη Μεταπολίτευση...
Τον Οκτώβριο, μετά τις Εκλογές σήμανε η αρχή του τέλους της Μεταπολίτευσης….
Αυτή τη Κυριακή θα τη στείλουμε οριστικά στη λήθη……Αυτή τη Κυριακή ο λαός θα φωνάξει δυνατά το δικό του ΟΧΙ στους εκφραστές της πολιτικής που μέσα σε 36 χρόνια κατάφερε ότι δεν κατάφεραν αιώνες Ιστορίας….Θα φωνάξει ΟΧΙ στις πολιτικές που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή….

Αυτή τη Κυριακή ο λαός..... θα συντρίψει τα θεμέλια του σαθρού συστήματος που διαίρεσε το λαό σε δεξιούς και αριστερούς, του συστήματος που μας ταπείνωσε εθνικά και οικονομικά…..
Εδώ και τρείς περίπου μήνες το ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ, ενημέρωσε και επέτυχε σε μεγάλο βαθμό το σκοπό του…Αυτή τη Κυριακή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί….

Απαντήσεις Άρη Γιαννακίδη στις ερωτήσεις του συνδυασμού Οικολογία - Αλληλεγγύη


Η πράσινη ανάπτυξη είναι η ταυτότητα της Ανατολικής Μακεδονίας Θρακης

Τα ερωτήματα αναφέρονται τόσο σε θέματα περιφερειακής όσο και σε θέματα γενικής εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη και το περιβάλλον. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει με βάση τις αρμοδιότητές της, τους πόρους και την πολιτική και διεκδικητική δυναμική της, σημαντικό ρόλο στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Κεντρικός άξονας του συνόλου του προγραμματικού πλαισίου που έχουμε παρουσιάσει είναι η αειφόρος ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ σημαντικά στοιχεία των προγραμματικών μας θέσεων είναι η αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της ΠΑΜ-Θ με νέο αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό και με αξιοποίηση των φυσικών και ενεργειακών πόρων.

Οι απόψεις μας βασίζονται σε αυτές του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος για τη διάδοση της ιδέας της βιώσιμης ανάπτυξης (sustainable development) και βεβαίως λαμβάνουν υπόψη τους τα πλαίσια της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής, ώστε ταυτόχρονα να εκφράζουν το δυναμισμό του οικολογικού κινήματος, αλλά και να μπορούν να προωθηθούν μέσα στο εξελισσόμενο υπαρκτό πλαίσιο.

Απαντήσεις Γιώργου Παυλίδη στον συνδυασμό Οικολογία - Αλληλεγγύη


  1. Ενεργειακή πολιτική. Σε ποιες πολιτικές  θα προχωρήσει η Περιφέρεια  που θα προβλέπουν την σταδιακή μας απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, στρεφόμενη σε δράσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και παράλληλης  χρησιμοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις;
Παράλληλα πως τοποθετήστε στα σχέδια της Εγκατάστασης του Αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.
ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Η προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με την κατανάλωση της ενέργειας και με φιλικές προς αυτό μορφές ενέργειας είναι απαραίτητη δράση για όλους. Η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας με  αντικατάσταση και περιορισμό των λαμπτήρων παντού, με περιορισμό των μετακινήσεων σε όλα τα σημεία, όσον αφορά στους υπαλλήλους ή την ενοποίηση των υπαλλήλων στο να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, στην εγκατάσταση στα δημόσια κτίρια, φιλικών προς το περιβάλλον, πηγών ενέργειας και πάντα με απόλυτο σεβασμό προς τις Διεθνείς Συμβάσεις.
Ως προς τον Αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η θέση μας είναι ότι οποιαδήποτε κατασκευή πρέπει να είναι συμβατή με το περιβάλλον χωρίς καμία παραβίαση και αποδεκτή από την κοινωνία.
Για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα διαφωνούμε εξ’ αρχής.

  1. Πώς τοποθετήστε στο θέμα της Εκμετάλλευσης Χρυσού;
     

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μεγάλη νίκη της Κυριακής.»

Η ελπίδα την Κυριακή ξαναγεννιέται. Η Περιφερειακή Αναγέννηση, ο συνδυασμός των πολιτών για τη νίκη, ο συνδυασμός για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την Κυριακή θα πετύχει μια ιστορική νίκη. Η νίκη δεν θα είναι του συνδυασμού αλλά όλων των πολιτών της περιφέρειας μας, εγγύηση για μια νέα προοπτική και δύναμη ανάπτυξης της. Το στοίχημα μας είναι να πάρουμε τις υποθέσεις του τόπου μας, την ευθύνη για το μέλλον του στα δικά μας χέρια, με αγάπη, πίστη και αφοσίωση. Αυτός ο τόπος μπορεί. Είναι τόπος με τεράστια πλεονεκτήματα, εκτεταμένους παραγωγικούς και λοιπούς πόρους και ικανό ανθρώπινο δυναμικό.
Με στόχο την κοινωνική συνοχή, τον αμοιβαίο σεβασμό μέσα από τη διαφορετικότητα, την ασφάλεια και την αισιοδοξία στοχεύουμε να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλέγγυα, ενωμένη, δυνατή και πρωταγωνίστρια στην περιοχή. 


«Επίσκεψη της Γεωργίας Νικολάου στη Νέα Ορεστιάδα»

Την αγορά της Νέας Ορεστιάδας επισκέφθηκε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και είχε την ευκαιρία να ακούσει την αγωνία των επαγγελματιών για τις δραστηριότητές του σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους τους Έλληνες. «Θα είμαστε κοντά σας σεβόμενοι τις προσπάθειές σας να κρατήσετε με αξιοπρέπεια τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις σας», ήταν μια χαρακτηριστική απάντηση σε επαγγελματία της πόλης η κ. Νικολάου.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συνάντησή της με τον Χρήστο Περεντίδη, γιο του Κωνσταντίνου Περεντίδη, ενός από τους ιδρυτές της νεότερης πόλης της Ελλάδας, ο οποίος ήταν αυτός που εντόπισε και επέλεξε την τοποθεσία όπου μέσα σε λίγα χρόνια θα δημιουργούνταν από το μηδέν και θα αναπτυσσόταν η Νέα 

Ποιοι εκλέγονται τελικά στο Δήμο Σουφλίου

Μετά την επανακαταμέτρηση και τη διόρθωση του λάθους στα αποτελέσματα κυρίως όσων αφορά την περιφέρεια Τυχερού .Ο συνδυασμός  Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή με επικεφαλής τον Πασχάλη Χριστοδούλου κερδίζει μία έδρα στο Τυχερό αφού κερδίζει σε ποσοστό εκεί έναντι του συνδυασμού Νέα Πορεία . Μία έδρα λιγότερη θα έχει όμως στο Σουφλί ο συνδυασμός του κυρίου Χριστοδούλου .

Έτσι στο Σουφλί εκλέγονται από τη Νέα Πορεία και με 7 έδρες οι : Γιώργος Σιαρναφέρης , Χρήστος Καραγιάννης , Γιάννης Καλιούνης , Κώστας Πασχάλης , Άκης Αρμπατζιάνης , Μολά Αμέτ και Τόλης Πατέλης .

Από τον συνδυασμό Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή εκλέγονται με 4 έδρες οι: Αλατζιάς Μπάμπης , Θεοδόσης Μαλιαχούστας και Γιώργος Μουσίκας . Τη μία έδρα καταλαμβάνει ο Πασχάλης Χριστοδούλου .

Επίσης μία έδρα κερδίζει ο Μπάμπης Κυριακίδης .

Στην Περιφέρεια Τυχερού εκλέγονται ο Παναγιώτης Ζαπάρτας , Σπύρος Δέδογλου και Σάκης Δημούτσης , επίσης ο Γρηγόρης Καρακόλιας και  Καζάκης από τη Νέα Πορεία . 
Άπο την περιφέρεια Ορφέα εκλέγονται οι : Καλακίκος , Τοκαμάνης και από τη Νέα Πορεία  ο Μπεκήρ και ο Χαριτούδης .

Στη Δημοτική Ενότητα Σουφλίου , εκλέγονται από τη Νέα Πορεία οι : Δίχτηρης , Φασλή Ογλού και Πεχληβάνη . Από την Συνεργασία - Ανάπτυξη Συνοχή εκλέγονται οι : Αθανάσιος Μπέλλας και Γιώργος Μπουρδούνης .

souflievros.blogspot.com

"Στο σφυρί" ο Apple-1

   Ο θρυλικός υπολογιστής Apple-1, που οι -νεαροί τότε- φίλοι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόζνιακ κατασκεύασαν με τα χέρια τους στο γκαράζ των γονιών του πρώτου, ένα επίτευγμα που σηματοδότησε τη γέννηση του σημερινού κολοσσού της Apple, «βγαίνει στο σφυρί», σε δημοπρασία των Κρίστις, σε λίγες μέρες. Οι εκτιμητές υπολογίζουν την αξία του στα 240.000 ευρώ.

    Ο Apple-1, που διέθετε τον επεξεργαστή MOS 6502 1 MHz και μονόχρωμη οθόνη 280Χ192, αλλά όχι πληκτρολόγιο, σχεδιάστηκε το 1976 και σταμάτησε να παράγεται το Σεπτέμβριο του 1977. Κατασκευάστηκαν 200 κομμάτια, ενώ εκτιμάται ότι επιβιώνουν γύρω στα 50. Κάθε υπολογιστής πουλήθηκε τότε αντί 666,66 δολαρίων (η τιμή έκρυβε ασφαλώς κάποιο μαύρο χιούμορ…).