Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

«Μήνυμα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη προς τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»


Την Κυριακή οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα επισφραγίσουν πανηγυρικά το πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Οι πολίτες της περιοχής αξιολόγησαν προγράμματα, θέσεις, πρόσωπα. Διαμόρφωσαν άποψη για το ποιος έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει το σύνολο των υγιών δυνάμεων της περιφέρειας.
Τις τελευταίες μέρες έγιναν μάρτυρες προσπάθειας κατίσχυσης φοβικών λογικών και απίστευτων τοπικιστικών αντιλήψεων που επιβεβαιώνουν πέρα από κάθε αμφιβολία τους όρους με τους οποίους αντιλαμβάνονται κάποιοι την περιφερειακή ολότητα. Οι πολίτες όμως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι ενεργοί, ευαισθητοποιημένοι και τοποθετημένοι απέναντι στον σκοταδισμό, την μισαλλοδοξία και την διχαστική λογική συνθέτουν μία γρανιτένια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Συναποτελούν μία δύναμη αντίστασης σε μηχανισμούς, παράκεντρα, καθεστωτικές λογικές. Οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι άβουλοι όπως κάποιοι τους θεωρούν. Έχουν αποφασίσει!
Τους καλώ την Κυριακή να συνδιαμορφώσουμε το αύριο και να κάνουμε πράξη το όραμα. Να σφυρηλατήσουμε μία ενιαία περιφερειακή συνείδηση και να προτάξουμε εκείνα που μας ενώνουν. Η εποχή δεν προσφέρεται για ρίσκα.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα αποτελέσει την ψυχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε αυτό το κάλεσμα εγρήγορσης και συμπόρευσης δεν πρέπει να λείψει κανείς. Είναι χρέος όλων μας. Καλό αγώνα.

Άρης Γιαννακίδης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Μεταθανάτια απονομή χάριτος στον Jim Morrison

41 χρόνια έχουν περάσει από την περιβόητη συναυλία των Doors στο Miami, εκεί όπου ο frontman των Doors, Jim Morrison είχε συλληφθεί για δημόσια μέθη και επίδειξη των γεννητικών του οργάνων στο κοινό, κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε από το φωτογραφικό υλικό που είχαν συλλέξει οι τότε αρχές από τη συναυλία.
Σήμερα, ο Morrison ενδέχεται να λάβει απονομή χάριτος, σχετικά με αυτή την κατηγορία για την οποία είχε καταδισκαστεί το 1969 σε 8μηνη φυλάκιση. Ο τραγουδιστής είχε αρνηθεί τότε ότι είχε προβεί σε κάποια άσεμνη κίνηση και είχε ασκήσει έφεση. Λίγο αργότερα έφυγε για το Παρίσι, όπου και πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του thehill.com ο τωρινός κυβερνήτης της Florida, υποσχέθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση, μετά και από αίτημα των οπαδών του τραγουδιστή.
Η υπόθεση θα επανεξετασθεί στις 9 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά από την 67η επέτειο από τη γέννηση του Morrison.
.e-radio.gr

9η Γιορτή Τσίπουρου στο Σουφλί


O Έβρος της Ελπίδας

Μια φωτογραφική καταγραφή του Άγγελου Τζωρτζίνη  , για τους περιπλανώμενους μετανάστες .. " στα μονοπάτια της ελπίδας "  στον Έβρο  .

 Δείτε παρακάτω ολόκληρη την καταγραφή : http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=180&smid=1319&ArticleID=4498&reftab=179&t=%CE%88%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82

Ψήφος στα "βλαμμένα"

της Ρίκας Βαγιάνη
Photo: loukia mitsakou

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γεμίσουν τα άδεια σακούλια με λαχταριστά ψηφο-φασούλια, υποψήφιοι και κόμματα απευθύνουν συγκινητικά διαγγέλματα στη νεολαία.

Αυτό που λένε είναι: «Κάνουμε έκκληση στο πιο ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας, τα νιάτα μας και τα καλούμε να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου». Αυτό που εννοούν είναι: «έχουμε πάθει το χουνέρι της αρκούδας, το πελατειακό-κομματικό μαγαζάκι μας κλείνει, ξεμένουμε από πελάτες, τσακιστείτε κωλόπαιδα να ρίξετε καμιά ψήφο, κακομαθημένα, ηλίθια, που μου θέλετε και αποχή, βλαμμένα, έ βλαμμένα». Ή, κάπως έτσι. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.


Να ‘μαστε λοιπόν, τραγική ειρωνεία, να πέφτουμε στην ανάγκη τους. Τα γεννάμε χρεωμένα. Τα μεγαλώνουμε μέσα στα νεύρα. Τα ταΐζουμε σκουπίδια. Τα μαθαίνουμε παπαγαλία, αντί για γράμματα, τα διδάσκουμε κουραδομαγκιές κι όχι αυτάρκεια. Τα βάζουμε να καταναλώνουν γαβγίσματα αντί για μουσική, ντόπα αντί για αθλητισμό, βρώμα, αντί για φύση. Τους υποθηκεύσαμε τις σπουδές, τη γλώσσα, το μέλλον, τα ίδια τους τα νιάτα και τώρα;

 

Πως ψήφισαν οι πολίτες σε Δημοτικές και Περιφερειακές Eκλογές

Ας δούμε πως ψήφισε και τι ψήφισε ο κόσμος στις Δημοτικές και τι στις Περιφερειακές εκλογές . Μεταβολές , μετακινήσεις , τα συμπεράσματα δικά σας :

 souflievros.blogspot.com

Ανάκληση της απόλυσης του δημοσιογράφου Γιάννη Τομαδάκη ζητά η ΕΣΗΕΜ-Θ

Ανακοίνωση, με την οποία ζητά την άμεση ανάκληση της απόλυσης του δημοσιογράφου Γιάννη Τομαδάκη από τη Δέλτα Τηλεόραση, εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΣΗΕΜ-Θ Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει την απόλυση του συναδέλφου Γιάννη Τομαδάκη από την Δέλτα Τηλεόραση στην Αλεξανδρούπολη, που έγινε για λόγους εκδικητικούς.
Ο συνάδελφος ως εργασιακός αντιπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ στην περιοχή της Θράκης διεκδίκησε από την εργοδοσία να εφαρμόζονται πλήρως και για όλους τους εργαζόμενους οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κλάδου. Η διοίκηση της Δέλτα Τηλεόρασης αντί να πράξει το αυτονόητο, να συμμορφωθεί δηλαδή με τη νομοθεσία, επέλεξε να απολύσει τον συντάκτη της, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους και αδιαφόρησε για το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό περιόρισε δραστικά τον ενημερωτικό χαρακτήρα του προγράμματος, βάσει του οποίου διατηρεί προσωρινή άδεια λειτουργίας ο σταθμός.Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί να ανακληθεί αμέσως η εκδικητική αυτή απόλυση και δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα συνδικαλιστικά και νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Δέλτα Τηλεόραση».
 
 http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010

Για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των αιρετών περιφερειακών αρχών στην περιφερειακή ενότητα Έβρου ,ανακηρύχθηκαν οι παρακάτω συνδυασμοί υποψηφίων:

A) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ με το όνομα "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και με έμβλημα το χάρτη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, συμπεριλαμβανομένων των νήσων της Θάσου και της Σαμοθράκης, και έμπροσθεν αυτού έξι καμπύλες, όσες και οι περιφερειακές ενότητες, που προσομοιάζουν με ημικύκλια, των οποίων το πάχος είναι αρχικά εξαιρετικά λεπτό και καταλήγει πολύ παχύτερο, δίχως να ενώνονται οι άκρες των καμπυλών, και το παχύτερο άκρο κάθε καμπύλης εφάπτεται σε τυχαίο πλευρικό σημείο της όμορης καμπύλης, σε σημεία επικαλύπτουν η μία την άλλη και το κέντρο της κάθε καμπύλης αντιστοιχεί κατ' αναλογία στην πρωτεύουσα κάθε περιφερειακής ενότητας και συμβολίζουν τις κοινωνίες των περιοχών αυτών ανοιχτές και σε σύνδεση μεταξύ τους, ως προς την ενότητα ολόκληρης της περιφέρειας, με τους ακόλουθους υποψηφίους

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, υποψήφιος περιφερειάρχης

Επιστολή παραίτησης

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, όχι μόνο δεν
ικανοποιούν τις προσδοκίες μου για έναν αληθινό σοσιαλιστικό προορισμό του κόμματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν εξαντλήσει κάθε απόθεμα ελπίδας και ιδεολογικής ‘’ελαστικότητας’’ που είχα.
Πολιτικές και συμπεριφορές αρκετών στελεχών, μικρών και μεγάλων, τοπικών και κυβερνητικών, όχι μόνο βρίσκονται εκτός του ιδεολογικού μου πεδίου αλλά πολλές φορές υποτιμούν και την όποια νοημοσύνη μου.
Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν οι τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές, κατά τις οποίες όλοι αυτοί, από τον ίδιο τον πρόεδρο και πρωθυπουργό μέχρι τους βουλευτές αλλά και μικρότερα στελέχη του κόμματος, προσπάθησαν να επωφεληθούν πρώτα – αν όχι μόνο - κυβερνητικά, κομματικά και ατομικά και ύστερα να ασχοληθούν με τα .

Γιορτή Μανιταριών στην Δαδιά


ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΑΔΙΑ


Ελάτε στην Δαδιά
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010
στον προαύλιο χώρο του Οικοτουριστικού κέντρου Δαδιάς
να συλλέξουμε και να γευτούμε
Μανιτάρια του Δάσους

Συλλογή Μανιταριών στις 10:00 π.μ

ξεκινάμε σε ομάδες από το Οικοτουριστικό Κέντρο Δαδιάς
για να μαζέψουμε μανιτάρια από το δάσος