Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Η Νομαρχία ευθύνεται για το λάθος στα αποτελέσματα

Nomarxia_Evrou_clear
Την αλήθεια σχετικά με το λανθασμένο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής θέλησε να αποκαταστήσει ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης. 
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ζαμπουνίδης η δικαστική αντιπρόσωπος του 9ου εκλογικού τμήματος Βικτωρία Βογιατζή, έστειλε μόνο ένα τηλεγράφημα με τα αποτελέσματα των συνδυασμών και κανένα λάθος δεν διέπραξε κατά την αποστολή του τηλεγραφήματος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ παραδρομής από τις υπηρεσίες της νομαρχίας.

www.thrakinet.tv

«Σημαντική η προσφορά του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας»


«Ως σημαντική για τους κατοίκους της Ορεστιάδας χαρακτήρισε την προσφορά του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας», η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, η οποία επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα για να υπογραμμίσει ότι «ο θεσμός των Κέντρων Υγείας είναι ταυτόσημος με την ύπαρξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που σηματοδότησε μια εποχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της υπαίθρου».

Στο 12,2% η ανεργία

 Στο 12,2% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ του έτους, και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 613.108 άτομα. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2009 (ποσοστό ανεργίας 9%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.402 άτομα (αύξηση 35,4%), ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2010 (ποσοστό ανεργίας 12%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.073 άτομα (αύξηση 1%).

    Σημειώνεται ότι κατά το β΄ τρίμηνο του 2010 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 11,8% και πλέον θεωρείται μη επιτεύξιμη η πρόβλεψη στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για ποσοστό ανεργίας 11,6% στο σύνολο του έτους. Με βάση, επίσης, το προσχέδιο, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.

    Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τους νέους, καθώς ανέρχεται σε 30,8% στις ηλικίες 15- 24 ετών και σε 16,4% στα άτομα 25- 34 ετών, και τις γυναίκες (15,5% έναντι 9,9% στους άνδρες).

απε

Ένα «νησί» γνώσης για την ελληνική Ιστορία

   Το νήμα της Ιστορίας το κρατά ζωντανό 84 χρόνια τώρα. Εκεί, από το 1926 έως σήμερα, η κάθε σημαντική μέρα κατέθεσε την ιστορική της αξία στο αύριο. Εκεί βρήκαν «στέγη» έγγραφα παλιά, όσο η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το ελληνικό κράτος. Τέσσερα εκατομμύρια σελίδες σε 7 χιλιόμετρα ράφια. Εκεί, μπορεί να βρει κανείς σήμερα πολύτιμα τεκμήρια και συλλογές γι αυτά, που πέρασαν εδώ και ενάμιση και πλέον αιώνα, αφήνοντας ανεξίτηλα τα «βήματά» τους στην πορεία, που φθάνει στο κατώφλι μας.

    «Βήματα», όπως οι πολεμικές πιστώσεις του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου από το αρμόδιο Υπουργείο της Γαλλίας, οι προυπολογισμοί του ελληνικού κράτους από το 1860 έως το 1930, έγγραφα της Κατοχής και της Ανασυγκρότησης, ελληνικές και ξένες στατιστικές και απογραφές για την Ελλάδα, απολογισμοί του κράτους και τόσα άλλα. Ο λόγος για το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΕΤΕ), ενός πολύτιμου «νησιού», που ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Αναλυτικά αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών Δήμου Σουφλίου

Τα παρακάτω αποτελέσματα δεν είναι οριστικά . Τα οριστικά θα ανακοινωθούν αύριο από το πρωτοδικείο .
 souflievros.blogspot.com


 
souflievros.blogspot.com

Ευχαριστήριο μήνυμα Νίκου Γκότση


Ευχαριστήριο μήνυμα του πρώτου σε σταυρούς υπ. Δημοτικου Συμβούλου  Αλεξανδρούπολης με τον συνδυασμό «πόλη και πολίτες» Νίκου Γκότση

Ευχαριστώ θερμά όλους τους κατοίκους του καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης που στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους τον συνδυασμό «Πόλη και πολίτες » του Β. Λαμπάκη, αλλά και εμένα προσωπικά. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της καταμέτρησης των σταυρών για τους Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου μας, αισθάνομαι υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του νέου Δήμου Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα αυτούς της γενέτειρας μου, των Φερών οι οποίοι με τη ψήφο τους με εξέλεξαν πρώτο στη λίστα προτίμησής μεταξύ όλων των υποψήφιων .
Θα ήθελα, για άλλη μια φορά, να σας προσκαλέσω όλους, να τιμήσετε το ψηφοδέλτιό μας και την δεύτερη Κυριακή 14/11/2010, για μια έναν δήμο με Όραμα, Διαφάνεια και Προοπτική, για τον Τόπο μας και τους Πολίτες του.
Σας Ευχαριστώ από καρδιάς,

Νέο ΙστολόγιοΝέο blog για την περιοχή του Σουφλίου και όχι μόνο ! Ενημέρωση ψυχαγωγία και πολλά ακόμα . 

http://evrolagina.blogspot.com/

Πρόσκληση Βαγγέλη Λαμπάκη


Τη Κυριακή 7 Νοεμβρίου οι πολίτες των Φερών, της Τραϊανούπολης και της Αλεξ/πολης είπαν όχι στη φαυλότητα, όχι στην αδιαφορία, όχι στη σπατάλη και στην στασιμότητα.
Την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου όλοι μαζί θα δώσουμε τέλος στη παρακμή. Θα δώσουμε με τη ψήφο μας την ευθύνη στον Βαγγέλη Λαμπάκη να οδηγήσει την περιοχή της Αλεξ/πολης, των Φερών και της Τραϊανούπολης στην ανάπτυξη και στη προκοπή.

Με σεβασμό στο πολίτη.

Με αγάπη για τον τόπο.

Όλοι μαζί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο των Φερών στην ομιλία του Βαγγέλη Λαμπάκη να δώσουμε νίκη στην ελπίδα.

Τώρα όλοι μαζί μπορούμε.


 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ»

«Συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα»

«Συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε και καλούμε τους πολίτες του Έβρου να συμμετάσχουν στη μάχη της δεύτερης Κυριακής και να ψηφίσουν "Κοινωνική Συμμαχία" με ενιαία περιφερειακή συνείδηση, σηματοδοτώντας την πορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης στον 21ο αιώνα με την αξιοποίηση όλου του ιστορικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, οικονομικού και φυσικού αποθέματός της. Αυτό θέλουμε να υπογραμμίσουμε με την επίσκεψή μας στο μοναδικό βιότοπο της Δαδιάς», δήλωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου.

Σωκράτης Ξυνίδης : Απάντηση στην λασπολογία

Η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον Ελεύθερο Τύπο δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο να με κάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μου αποκατάσταση.
Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της Γραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης της δαπάνης. Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι:

1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότι ο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δεν έχω τέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείς δεν θα ήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Παυλίδης δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνηση γιατί ξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία.


Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης

Κατά 1,5 δισ. ευρώ μπορεί να μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης το 2011 σε σύγκριση με φέτος, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη, μετά τη συνεργασία της με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Στο μεταξύ, κλιμακούμενες εκπτώσεις καλούνται να κάνουν οι φαρμακοποιοί ανάλογα με τον τζίρο τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον τα ταμεία θα τους εξοφλούν σε πραγματικό χρόνο.

    Ήδη, ισχύει το ποσοστό του 3% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ οι φαρμακοποιοί φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν έκπτωση της τάξης του 1%, παρότι δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο, εφόσον απαιτηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Διημερίδες με θέμα «Τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στον Καλλικράτη»

Ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνουν σε έξι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα, Διημερίδες με θέμα «Τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στον Καλλικράτη», που στόχο έχουν την επιμόρφωση Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών, που θα προκύψουν μετά τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου. 
Παρατίθεται αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας που θα διοργανωθεί στην Αττική στις 23 και 24 Νοεμβρίου, και το οποίο θα ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες πόλεις.