Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...

...ή ότι δεν μας άφησαν να ποθήσουμε αρκετά. (να συμπληρώσω εγώ)

Όταν διάβασα αυτή την φράση συμφώνησα κατευθείαν.Σκέφτηκα πως όλοι έχουμε κάποια όνειρα.
Όσων τα όνειρα δεν πραγματοποιήθηκαν και συμβιβάστηκαν με αυτήν την ιδέα μάλλον δεν είχαν και τόσο ...δυνατά όνειρα.Μάλλον δεν το ήθελαν και τόσο πολύ.
Όσων τα όνειρα δεν πραγματοποιήθηκαν και προσπάθησαν ξανά και ξανά φαίνεται το ήθελαν πολύ.Το πόθησαν αρκετά.
Αλλά ύστερα σκέφτηκα πως υπάρχουν κι αυτοί που έχουν όνειρα ανεκπλήρωτα όχι επειδή δεν ξαναπροσπάθησαν αλλά επειδή κάποιοι άλλοι
παράγοντες τους απέτρεψαν από το να ξαναπροσπαθήσουν.
Τι γίνεται με αυτούς?
Οκ,όταν σου δίνεται η ευκαιρία και την αρπάζεις και μπορείς να προσπαθήσεις ακόμα μία φορά.Τότε όλα είναι όμορφα.
Όταν όμως σου δίνεται η ευκαιρία αλλά δεν σε αφήνουν να την αρπάξεις.Τι άσχημο που είναι.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις μετά είναι να συμβιβαστείς με αυτά που έχεις και να αρχίζεις να χτίζεις καινούρια όνειρα και να παλέψεις γι'αυτά.

Τώρα θα μου  πεις ,ακόμα κι αν δεν σε άφησαν να ποθήσεις κάτι αρκετά αν ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ το ήθελες πάρα πολύ δεν θα έβρισκες έναν τρόπο,ένα παραθυράκι για να το καταφέρεις?
Ίσως ναι,ίσως όμως και όχι...

 
http://murmhgki.blogspot.com/

Εν TAXIS οι ημιυπαίθριοι...   Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του περιουσιολογίου, μιας τεράστιας βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλα τα κτίρια της χώρας, αλλά αυτή τη φορά με όλους τους νόμιμους και «τακτοποιημένους» χώρους, αποτελεί ο νόμος για την ταυτότητα των κτιρίων.

    Η καθιέρωση της ταυτότητας (ΔΕΤΑ) που θα ισχύσει για όλες τις νέες οικοδομές από το 2011, η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» για 40 χρόνια όλων των παράνομα κλειστών χώρων σε ένα ακίνητο μέσα στο περίγραμμα νόμιμης οικοδομικής άδειας (με εξαίρεση τα κλειστά μπαλκόνια και τα ρετιρέ), καθώς και η σύσταση και ενεργοποίηση του Σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών, έρχονται να δώσουν σάρκα και οστά σ' ένα σχέδιο που επί χρόνια επιχειρεί να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομίας, τροφοδοτώντας τα ταμεία του κράτους.

Προγράμματα ανεργίας ΟΑΕΔ


Φρένο στην ανεργία επιχειρεί να βάλει ο ΟΑΕΔ με δύο νέα προγράμματα. Το πρόγραμμα µετατροπής του επιδόµατος ανεργίας σε επιταγή επανένταξης είναι το πρώτο και το κουπόνι των 1.000 ευρώ για τη δωρεάν κατάρτιση και πρακτική άσκηση των νέων ανέργων έως 24 ετών.Η σημαντικότερη καινοτομία για το πρώτο πρόγραμμα, είναι η "επιταγή επανένταξης" στην αγορά εργασίας με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε ενίσχυση της θέσης εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό αφορά 10.000 ανέργους και η προβλεπόμενη δαπάνη είναι 120.000.000 ευρώ.Στο πρώτο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους και γενικά δε θα το μειώσουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος τουλάχιστον για δύο χρόνια.Σημειώνεται ότι το πρόγραµµα έχει δύο φάσεις:

Η πρώτη φάση θα διαρκεί από την πρόσληψη του ανέργου στην επιχείρηση µέχρι τη λήξη της διάρκειας επιδότησης, ενώ η δεύτερη φάση θα αφορά το χρονικό διάστηµα που απομένει µέχρι τη συµπλήρωση των 24 µηνών για αµιγή απασχόληση ή των 30 µηνών όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση.

Με φειδώ οι αποβολές

 Στο τέλος Σεπτεμβρίου έκπληκτη η κοινή γνώμη μάθαινε ότι ένας διευθυντής Λυκείου στα Τρίκαλα απέβαλλε τρεις μαθητές επειδή αγόραζαν τυρόπιτες από το κυλικείο του γυμνασίου και όχι του λυκείου. Τότε το υπουργείο Παιδείας είχε συστήσει προσοχή, φειδώ στο μοίρασμα των τιμωριών τέτοιου είδους και κυρίως ζητούσε να υπάρχει διάλογος των μελών της μαθητικής κοινότητας.

    Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας, έδωσε στη δημοσιότητα και την εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία με τις συστάσεις, που ήδη είχε απευθύνει προ μηνών στους διευθυντές των σχολείων για την επίλυση προβλημάτων στο σχολείο με όπλο το διάλογο.

    Στόχος του υπουργείου είναι να μη λαμβάνονται αυθαίρετα οι αποφάσεις για αποβολή (αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ονομάζεται τώρα).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- Ομάδα Έβρου


Το βράδυ της Κυριακής 7ης Νοεμβρίου, χάρη στη δική σας υποστήριξη, ο συνδυασμός «Οικολογία- Αλληλεγγύη» εξέλεξε τον Θανάση Μακρή, ως πρώτο σύμβουλο σε β΄βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης  από τον οικολογικό χώρο, στην Αν.Μακεδονία και Θράκη.  Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την αποφασή σας να στηρίξετε το πρόγραμμά μας, τόσο μέσα από την κάλπη, όσο και πέρα από αυτή.
Διαπιστώσαμε μια θερμή υποδοχή προς τις θέσεις και το πρόγραμμά μας και αυτό μας γεμίζει με δύναμη  για να δουλέψουμε αποφασιστικά στους άξονες των ιδεών που αντιπροσωπεύουμε. Και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.
Είναι πολύ νωπή η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας να επιστρέψει την περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ως μια έκθεση γεμάτη λάθη και παραλείψεις, ενώ η αντίστοιχη αντίδραση των ελληνικών αρχών είναι η σιωπηρή αποδοχή της.
Είναι πολύ νωπός ο νέος κύκλος φημολογίας (σύμφωνα και με το telegramm.gr) για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Βόρειο Έβρο.
Αυτές είναι οι λύσεις που προβάλλουν για τον τόπο μας. Άνευ όρων 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Δήμο στις Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου .http://www.nomevrou.gr/ecPage.asp?id=209&nt=19&lang=1

ΕΕ: Έκθεση για Τουρκία και ΠΓΔΜ   Την ανάγκη επιτάχυνσης των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από βασικούς τομείς λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας, αλλά και επίτευξης προόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την Τουρκία.

    Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ έχουν σημειώσει περιορισμένη πρόοδο, βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και απαιτείται πλέον από την Άγκυρα να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την εκπλήρωση των όρων που έχουν τεθεί.

    Στην έκθεση περιλαμβάνονται θετικές αναφορές στα θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στο ζήτημα των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας, στην υποχρέωση της Τουρκίας να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με ειδική αναφορά να γίνεται στις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά αλλά και των χωρικών υδάτων, ενώ παράλληλα επισημαίνεται και η στάση της Άγκυρας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. 

Περιφερειακή Αναγέννηση : Δελτίο Τύπου


Με κατάπληξη διαβάσαμε την 31/10/2010, παραμονές εκλογών,  ότι εγκρίθηκαν απόρρητα κονδύλια ύψους 400.000 €  από τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στη διάθεση όλων (ΒΗΜΑ 31-10-2010, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-11-2010).
 Λεφτά υπάρχουν. Σε περίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Που πήγε; Γιατί απόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια;
Ως "Περιφερειακή Αναγέννηση" αγωνιζόμαστε για τον τόπο και ως πολίτες αγωνιούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Α.Μ.Θ.
“ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΝΟΔΕ Έβρου : Β΄ Γύρος: Μήνυμα ακόμα πιο εκκωφαντικό


Στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι πολίτες μίλησαν! Και το μήνυμα που έστειλαν μέσα από τις κάλπες είναι αδιαμφισβήτητο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταδίκασαν την αδιέξοδη, και επώδυνη για τους πολλούς, πολιτική του Μνημονίου και τον πρωτοφανή πολιτικό εκβιασμό του πρωθυπουργού προς την κοινωνία. 
Μόνον η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου επιμένουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους :
·         την εκλογική τους καθίζηση, σε ποσοστό που φθάνει το 10%,
·         τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία που κυμαίνεται πιά σε λιγότερο από 2%,
·         ότι βρίσκονται πίσω σε 6 περιφέρειες,
·         ότι από τις 48 νομούς που προηγούνταν το 2009, τώρα προηγούνται μόνο σε 22
Αντίθετα έσπευσαν, ήδη από το βράδυ της Κυριακής, να προχωρήσουν σε αυθαίρετη ανάγνωση του μηνύματος ώστε να δικαιολογήσουν την αποκάλυψη της απαράδεκτης «μπλόφας» των πρόωρων εκλογών.
Το «πιστόλι», όμως, του πρωθυπουργού, παρά το ότι δεν το χρησιμοποίησε, προκάλεσε ήδη «θύματα»: 

Πρόσκληση Βαγγέλη Λαμπάκη Την Κυριακή 7η Νοεμβρίου ο λαός του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξ/πολης αποφάσισε με το συντριπτικό ποσοστό 75% να δώσει τέλος στη μετριότητα και την αδιαφάνεια. Από αυτούς οι περισσότεροι στήριξαν τον συνδυασμό «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» του Βαγγέλη Λαμπάκη, δίνοντας του την πρώτη θέση. 
      Την επόμενη Κυριακή 14η Νοεμβρίου στηρίξτε την εντιμότητα, καταψηφίστε την φαυλότητα.
      Ενωθείτε  στον αγώνα μας για να κάνουμε  τη ζωή μας ανθρώπινη και αξιοπρεπή. 
      Σας περιμένουμε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης στη κεντρική ομιλία, για να αποδείξουμε ότι η πόλη αλλάζει σελίδα. 
      Τώρα  όλοι μαζί μπορούμε !!!