Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Πασχάλη Χριστοδούλου

Πέρα από τις αυτονόητες και ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους τους πολίτες που ψήφισαν με βάση τον καθαρό και αυτοδιοικητικό λόγο, το σχέδιο για την επόμενη μέρα, την ξεκάθαρη και χωρίς ιδιοτέλεια επαφή με όλους, οφείλω να καταθέσω το σεβασμό, την εκτίμηση και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που έδωσαν αυτό το συναρπαστικό αγώνα των τριών εβδομάδων.
Κυρίως στους υποψηφίους συμβούλους αλλά και στους πολλούς φίλους του συνδυασμού μας.
Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εμείς κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της ενότητας των δυνάμεων όλου του Δήμου. Οι πολίτες έκαναν άλλη επιλογή την οποία σεβόμαστε. Άλλωστε οι ηγεσίες είναι πάντα επιλογές των πολιτών τους οποίους και εκφράζουν.
Για το συνδυασμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΣΥΝΟΧΗ αρχίζει ένας νέος αγώνας. Η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση, η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Σουφλίου θα είναι οι αρχές πάνω στις οποίες θα πορευθούμε.

Εύχομαι καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή.
Σουφλί, Νοέμβριος 2010

Αλλού γι' αλλού

του Σταύρου Θεοδωράκη
Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντώνη Σαμαρά αυτές οι εκλογές έγιναν για να αποδειχθεί πόσο μεγάλο κόμμα έγινε ξανά η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί βεβαίως το κόμμα του να πήρε λιγότερες ψήφους και από αυτές που πήρε το 2009 αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια στο γιορτινό σκηνικό που στήθηκε χθες βράδυ στην Ρηγίλλης. Άλλωστε η αποχή ξεπέρασε το 50% και όπως «εξήγησε» ο γαλάζιος αρχηγός όλοι αυτοί απείχαν για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου! Τώρα γιατί αυτός που ήθελε να τιμωρήσει τους «πράσινους» πήγε εκδρομή και δεν ψήφισε τους «γαλάζιους» ή τους «κόκκινους» αυτό μόνο ένας Παναγιωτόπουλος το ξέρει.
Ο Παπανδρέου στον δικό του επινίκιο λόγο ήταν λίγο προσεκτικότερος. Πανηγύρισε πιο σεμνά την …νίκη του ΠΑΣΟΚ (44 % στις Εθνικές εκλογές – 35 % στις Περιφερειακές) και τουλάχιστον έδειξε προβληματισμένος από την νέα αύξηση των ποσοστών της αποχής, του λευκού και του άκυρου. Νικητές βεβαίως δήλωσαν και οι Τσίπρας - Καρατζαφέρης. Το ότι και οι δύο στοιχημάτιζαν το πρωί της Κυριακής ότι θα πάρουν στην Περιφέρεια Αττικής διψήφιο ποσοστό είναι πάλι μια μικρή ιδιοτροπία της πραγματικότητας που δεν θέλει να συμμορφωθεί στις επιταγές των κομμάτων.

«Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργου Παυλίδη».

Οι εκλογές της 1ης Κυριακής μας αναδεικνύουν νικητές. Ευχαριστούμε τους πολίτες. 
Η προπαγάνδα και η παραφιλολογία ηττήθηκαν καθαρά από την λαϊκή βούληση. Την 2η Κυριακή το σύνολο των υγειών δυνάμεων και των πολιτών της Περιφέρειας θα κινηθεί αγωνιστικά και με αποφασιστικότητα απέναντι στην κεντρική εξουσία για την ανάπτυξη του τόπου, για να γκρεμίσει τις πολιτικές της φτώχειας, της ανέχειας, τις πολιτικές του μνημονίου και να δώσει μηνύματα λαϊκής πολιτικής συσπείρωσης προς κάθε κατεύθυνση. Η ελληνική περιφέρεια δεν ποδηγητείται.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτόν, τον δικό τους αγώνα. Να μην απέχουν για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους μηχανισμούς, στα συστήματα εξουσίας και αντίστασης στα νέα μέτρα που έρχονται. Η νίκη της 2ης Κυριακής είναι νίκη της κοινωνίας και των πολιτών της Περιφέρειας.

Γιώργος Παυλίδης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ.

«Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη»


Η ευρύτερη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία
σηματοδοτεί μια νέα μέρα για την περιοχή

Το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών είναι μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη της περιφερειακής σκέψης, της περιφερειακής ανάπτυξης. Η ευρύτερη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία που καταγράφεται στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σηματοδοτεί μια νέα μέρα για την περιοχή.
Οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξέφυγαν από τα ψευτοδιλλήματα και στήριξαν την νέα πρόταση. Τα ποσοστά που καταγράφτηκαν σηματοδοτούν τη νίκη της Κοινωνικής Συμμαχίας την επόμενη Κυριακή.
Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους πολίτες που μας στήριξαν υπό δυσμενείς συνθήκες. Καλώ όλους τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να διαμορφώσουν με τη ψήφο τους την επόμενη ημέρα για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε με μια κατεύθυνση όχι συντηρητική αλλά βαθιά προοδευτική και ανανεωτική.

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2010

Αποτελέσματα Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης
Στο 99% των εκλογικών τμημάτων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - Γιαννακίδης: 41,75%
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - Παυλίδης: 41,13%
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Τρέλλης: 7,73%
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝ. - Χαρίτου: 4,60%
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Μακρής: 2,99%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μποτσίδης: 1,81%

Αποτελέσματα Νομού Έβρου
Στο 99% των εκλογικών τμημάτων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - Πέτροβιτς: 45,29%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - Νικολάου: 37,62%

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Βλισίδης: 8,03%
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝ. - Καΐσας: 4,45%
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βράβας: 2,72%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Βέζου: 1,89%

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...»

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στο 98% των εκλογικών τμημάτων

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: 36,28%
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: 25,54%
ΚΟΓΙΟΜΤΖΗΣ: 25,41%
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ: 12,77%

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων

ΧΑΝΟΣ: 49,09%
ΑΝΤΩΝΑΚΗ: 31,60%
ΑΤΖΑΝΟΣ: 19,31%

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων

ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ: 55,38%
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: 40,20%
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: 4,41%

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων

ΤΟΚΑΜΑΝΗΣ: 45,08%
ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ: 35,49%
ΣΙΝΑΠΙΔΗΣ: 17,85%
ΜΟΥΛΟΥΔΗΣ: 1,58%

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων

ΜΟΥΖΑΣ: 34,78%
ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ: 34,31%

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: 27,00%
ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ: 3,91% 


http://alexpolisonline.blogspot.com

Περιφερειακές Εκλογές 2010

Στην Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας και Θράκης σε ποσοστό 42 % του συνόλου τα ποσοστά των Γιαννακίδη και Παυλίδη είναι περίπου στο 41% και θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή .

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2010

Στο Δήμο Σουφλίου και σε ποσοστό αποτελεσμάτων 62%
αυτή την ώρα εκλέγετε με ποσοστό 55 % ο
συνδυασμός Νέα Πορεία με Δήμαρχο τον Ευάγγελο Πουλιλιό .