Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Κεντρική ομιλία Πασχάλη Χριστοδούλου στο Σουφλί

Για τον Έβρο όπως τον ονειρευτήκαμε... Του Ιωακείμ Βράβα, πολιτικού επιστήμονα Υπ.αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον συνδυασμό «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

"Για τον Έβρο όπως τον ονειρευτήκαμε...
Του Ιωακείμ Βράβα, πολιτικού επιστήμονα
Υπ.αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον συνδυασμό «Οικολογία – Αλληλεγγύη»
Με το χέρι στην καρδιά. Αλήθεια ονειρευτηκε κανείς από εμάς τους Εβρίτες, για τον Έβρο αγωγούς και διυλιστήρια; Δεν ήμασταν (και είμαστε) υπερήφανοι για τις φυσικές ομορφιές, τη φιλοξενία και την εργατικότητα των κατοίκων και τον παραγωγικό κάμπο, παρά τον μικρό κλήρο;
Γιατί τώρα να επιλέξουμε για την ανάπτυξη του τόπου μας λύσεις που υποθηκεύουν το μέλλον του και του στερούν κάθε άλλη προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας; Δεν θέλουμε να χρησιμοποιείται ο πλούτος της περιοχής και των ανθρώπων της υπέρ του Έβρου και των κατοίκων του και όχι κάποιες ξένες εταιρίες να τον καρπώνονται; Γιατί να επιμένουμε σε αυτή τη ...........................

λογική που θέλει τον Έβρο τον τελευταίο τροχό της αμάξης που πρέπει να υποκύψει σε ένα κακώς εννοούμενο συμφέρον και να μη διεκδικήσει την ανάπτυξη που του αξίζει;

Ο Έβρος δεν είναι στο τέλος της Ελλάδας. Αποτελεί ζωτικό και ενεργητικό της κομμάτι που πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του για να πετύχει ευημερία για όλους τους κατοίκους του και όλες τις περιοχές του.

Κεντρική ομιλία Πασχάλη Χριστοδούλου στο Σουφλί

Χθες  με την οριστική λήξη της προεκλογικής περιόδου, δόθηκε η τελευταία ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου, Πασχάλη Χριστοδούλου, επικεφαλής του συνδυασμού "Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή". Παρόντες και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοι σύμβουλοι του συνδυασμού, παρακολούθησαν μαζί με πλήθος κόσμου από όλα τα άκρα του νέου δήμου, τον υποψήφιο δήμαρχο να αναλύει τις θέσεις και τα σχέδια του συνδυασμού.


 


Μετά το τέλος της ομιλίας, ο κόσμος έσπευσε 
να συγχαρεί τον υποψήφιο δήμαρχο

Μήνυμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη προς τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου


Φίλες και φίλοι.
Οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν ένα από τα πλέον κρίσιμα πολιτικά ορόσημα των τελευταίων ετών. Σηματοδοτούν την μετάβαση του κράτους σε μία νέα εποχή. Από τις εκλογές αυτές θα γεννηθούν οι περιφερειακές και τοπικές δυνάμεις που θα οδηγήσουν τον τόπο μας σε αυτή την νέα κοινωνικοοικονομική εποχή. Και η εποχή αυτή είναι δύσκολη.
Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε θετικά για να επιλέξουμε τους ανθρώπους στους οποίους θα εμπιστευτούμε το μέλλον των παιδιών μας. Ψηφίζουμε και συμμετέχουμε στη διαδικασία για να οριοθετήσουμε με τη στάση μας μία δυναμική συμμετοχική πολιτική πραγμάτωση. Ψηφίσουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή μας, για κρατήσουμε την ελπίδα για κάτι καλύτερο ζωντανή.
Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα ψευτοδιλήμματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν χωράνε. Οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μας είδαν κοντά τους. Μας άκουσαν, μας μίλησαν. Τους μιλήσαμε ανοικτά και ειλικρινά.
Τους καταθέσαμε προγράμματα αλλά κυρίως την διάθεση  μας και την πίστη μας στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
Οι συνεργάτες μου, υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιοι σύμβουλοι, συνιστούν μία καταπληκτική πρόταση για το μέλλον. Σας ζητώ να τους αξιολογήσετε και να επιλέξετε μεταξύ των καλυτέρων εκείνους που θα διαμορφώσουν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες την νέα εποχή. Την νέα περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Που θα σφυρηλατήσουν την μία και αδιαίρετη περιφερειακή συνείδηση. Καλό αγώνα.

Άρης Γιαννακίδης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

NΟΔΕ Έβρου

Οι σύγχρονες γυναίκες του Νομού Έβρου τα τελευταία χρόνια εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την δημόσια ζωή της χώρας μας, την διαφάνεια στην οικονομία και την διοίκηση, την επισφαλή εργασία, την αύξηση της ανεργίας, την παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης, την ποιότητα στην υγεία, την κοινωνική μέριμνα, την προστασία της οικογένειας, την  ισονομία και την ισοτιμία των πολιτών.

 Αποτελεί  ιδιαίτερης και βαρύνουσας σημασίας η συμβολή των γυναικών του Νομού Έβρου στην προώθηση του πολιτισμού μας, στη διάσωση ηθών και αξιών στις νεότερες γενεές, στη διάδοση των παραδοσιακών εθίμων μας, στην  αγροτική  καλλιέργεια, στον αθλητισμό, στην οικογένεια, στην δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία, στη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

   Το ενδιαφέρον κάποιων γυναικών την περίοδο αυτή εστιάζεται στη διεκδίκηση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού προς το πρόσωπό τους συμμετέχοντας  στους Συνδυασμούς της Τοπικής και  Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

   Σε όλες αυτές τις γυναίκες που επιλέγουν να αγωνιστούν με πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης  για την διεκδίκηση των νέων Καλλικρατικών Δήμων  και της αιρετής Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης ευχόμαστε ολόθερμα να τιμηθούν με την ψήφο των πολιτών του Νομού μας και να αξιοποιηθούν παραγωγικά σε ανάλογους με τις ικανότητες και δυνατότητες τους τομείς στο μέλλον.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

 Η υπεύθυνη Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
 Παγώνα Καράκη

--
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Τσερκεζόπουλος Θεόδωρος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Στυλιανή Τρυφωνίδου : Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Εκλογικής Περιφέρειας Τυχερού

Πιτιακούδης Μιχάλης : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Βαγγέλης Δ'εδογλου : Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος


Αργυρώ Καραθανάση : Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος

Εκλογικής Περιφέρειας Τυχερού

Μαμούγκας Δημήτριος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Αλατζιάς Χαράλαμπος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Μπουρδούνης Γιώργος : Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος


Καλέση Ελίζα : Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος


Κωνσταντίνος Πασχάλης : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Αλεξούδης Απόστολος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Δέδογλου Σπύρος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Μαρία Βράνη : Υποωήφια Δημοτική Σύμβουλος


Χρήστος Τοκαμάνης : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Αλατζιάς Γιάννης : Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος


Μίμης Τσιακίρης : Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος


Μωραϊτης Ευάγγελος : Υποψήφιος Δημ.Σύμβουλος


Παναγιώτης Καλακίκος : Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος


Βασίλης Τσιομλεκίδης : Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος