Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Επιστρέφονται από σήμερα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος:

      Επιστρέφονται από σήμερα 5-11-2010, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (4-11-2010).

    Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 04-11-2010

     Δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί για τις παραβάσεις:

Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»Πού ψηφίζουμε, πώς ψηφίζουμε, πόσους «σταυρώνουμε»
   Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τους ψηφοφόρους η επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση για την ανάδειξη των αιρετών, που θα κληθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο του Καλλικράτη.
   Η Κυριακή των εκλογών πλησιάζει και καλό θα ήταν να εξοπλιστούν όλοι με υπομονή, προκειμένου να κατανοήσουν τη διαδικασία.
   Η ψηφοφορία
   Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 πμ και θα λήξει στις 7 μμ, την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου. Την επομένη Κυριακή, 14, θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν θα έχει αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης της διαδικασίας. Σε περίπτωση, που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιονδήποτε λόγο σε έναν δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα, τότε αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.
   Πώς ψηφίζουμε
   Με την αστυνομική ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριό, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
   Αν κάποιος εκλογέας δεν περιλαμβάνεται στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχει στερηθεί το εκλογικό του δικαίωμα, μπορεί να απευθυνθεί στον δήμο, ή την κοινότητα, όπου είναι γραμμένος και να ζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής του στα δημοτολόγια, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
   Ποιοι ψηφίζουν
   α) Ψηφίζουν όλοι οι δημότες του νέου δήμου που:

"Απολύτως προαιρετική η περαίωση"


Με αφορμή δημοσιεύματα για την περαίωση το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου, όπως αναφέρει, να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των φορολογούμενων πολιτών που παραλαμβάνουν εκκαθαριστικά σημειώματα και να μην υπάρξουν παρερμηνείες.

    Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η υπαγωγή στις ρυθμίσεις για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών είναι απολύτως προαιρετική και οποιοσδήποτε φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να το αγνοήσει χωρίς καμία επίπτωση".

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι "η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων, ενώ η υπαγωγή του φορολογούμενου στις ρυθμίσεις εκούσιας κατάργησης φορολογικών διαφορών σημαίνει φορολογικό κλείσιμο των χρήσεων που θα επιλέξει να περαιώσει, για τις οποίες δεν χρειάζεται να ελεγχθεί στο μέλλον".


απε

Ομιλία Πασχάλη Χριστοδούλου στο Τυχερό

Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα στην επιχειρηματικότητα .

Η έκθεση επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας("Doing Business" report) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι σημειώθηκαν μεταρρυθμίσεις με στόχο την βελτίωση της επιχειρηματικότητας σε πολλές χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα 117 οικονομίες προέβησαν σε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις για να διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει ευκολότερη στις πλουσιότερες χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και δυσκολότερη στις υπό την Σαχάρα Αφρική και στις χώρες της νότιας Ασίας. Αλλά πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες βελτίωσαν την θέση τους στον δείκτη επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα το 66% των χωρών προέβη σε μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα, το τελευταίο χρόνο.

Η Ελλάδα, όμως, φαίνεται πως τον τελευταίο χρόνο έχει πέσει στην γενική κατάταξη των χωρών, από την 97η στην 109η θέση.
Ποιο συγκεκριμένα η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι σε θέματα δημιουργίας μιας νέας επιχείρησης, οι συνθήκες επιδεινώθηκαν το τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, κατατάσσοντας την χώρα στην 149η θέση και σε θέματα προστασίας των επενδύσεων στην 154η θέση. Για ποιο λόγο λοιπόν να έρθει ο ξένος επενδυτής στην Ελλάδα ;
 
http://expression-gr.blogspot.com

Ώρα ευθύνης των πολιτών

Την Κυριακή οι πολίτες του νέου Δήμου Σουφλίου καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου τους.
Καλούνται να αξιολογήσουν τις προτάσεις των υποψηφίων να επιλέξουν αυτούς που θα είναι οι εκπρόσωποι τους,αυτούς που θα αναλάβουν την συγκρότηση στην πράξη τον νέο Δήμο
Καλούνται οι ψηφοφόροι να λειτουργήσουν ως πολίτες να κρίνουν με το μυαλό τους με την λογική τους.
Την Κυριακή πρέπει να δείξουν όλοι ωριμότητα,να αντισταθούν σε συναισθηματικές και άλλου είδους πιέσεις να πουν όχι στις μετριότητες όχι στους μόνιμους της καρέκλας να βάλουν πάνω από όλα το κοινό συμφέρον.
Η νέα πραγματικότητα που έφερε ο "Καλλικράτης" χρειάζεται σοβαρότητα χρειάζεται υπεύθυνη στάση από όλους,ψηφοφόρους και υποψηφίους,πολίτες και πολιτικούς
Η νέα εποχή δεν πρέπει και  δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με πολιτικούς όρους παλαιών δεκαετιών.
Η νέα εποχή πρέπει να φέρει νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία νέα ήθη νέες συμπεριφορές.
Στην νέα εποχή δεν μπορούμε να έχουμε διαχειριστική αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσουμε αναπτυξιακές κατευθύνσεις να δημιουργήσουμε υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική πρόοδο.
Την Κυριακή επιλέγουμε την ειλικρίνεια,επιλέγουμε την καθαρότητα και  το ήθος ψηφίζουμε "Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή"
Σπύρος Δέδογλου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος