Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σχετικά με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ Σαμοθράκης

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας 
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, και που αφορούσε την  αναγκαιότητα άμεσης επισκευής περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στη Σαμοθράκη, δόθηκε  από τα αρμόδια Υπουργεία.
 
Το σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε προχθές από την Σαμοθράκη και συμφωνά με πληροφορίες για την επισκευή των χαλασμένων μηχανών του θα χρειαστούν 2 με 3 εβδομάδες.
 
 
 
ΣΧΕΤ: Η με αριθ. πρωτ. 4718/08-10-2010 Ερώτηση του Βουλευτή
κ. Α. Δερμεντζόπουλου.
 
Σε απάντηση της αναφερόμενης στο ανωτέρω σχετικό Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, σας γνωρίζουμε ότι για το αναφερόμενο σε αυτή θέμα της επισκευής περιπολικού σκάφους του Λ.Σ. αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σημειώνεται κατά το λόγο αρμοδιότητάς μας ότι, το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας θεωρεί πρώτιστη και αναγκαία συνθήκη την εδαφική συνέχεια της ελληνικής 

Εμπρησμός σε εκλογικό περίπτερο της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας .

«Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με υποψήφιο Αντιπεριφεριάρχη Έβρου του Γ. Καίσα καταγγέλλει τον εμπρησμό του εκλογικού περιπτέρου του που βρίσκεται στο κέντρο της Αλεξ/πολης τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Από την προανάκριση που διεξάγεται από τις τοπικές ανακριτικές αρχές περιμένουμε την διαλεύκανση της υπόθεσης δηλαδή τον εντοπισμό των δραστών και τα κίνητρά του. Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες πρωτοφανείς για τα χρονικά της πόλης όχι μόνο δεν επηρεάζουν το προεκλογικό κλίμα αντίθετα δυναμώνουν την θέληση και αγωνιστικότητα του συνδυασμού να προβάλλει τις απόψεις και το πρόγραμμά του.
Τέτοιες ενέργειες τις παραδίνουμε στην κρίση του λαού της περιοχής».

Ενημέρωση απο την Ένωση Καταναλωτών Έβρου


 Σύμφωνα με τη διεθνή απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και  με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι Ευρωπαϊκές Χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων μέχρι το 2012.
Έτσι από τις 19 Νοεμβρίου 2010, θα ξεκινήσει στην περιοχή της ΝΔ Θράκης η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR μέσω της εταιρείας «DIGEA»), με ψηφιακό σήμα σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08 για την εκπομπή ψηφιακού  σήματος από το κέντρο εκπομπής της Πλάκας Αλεξ/πολης. Η εκπομπή ψηφιακού σήματος έχει ήδη ξεκινήσει στις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της Αττικής.
Τα κυριότερα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, η βελτιωμένη ποιότητα σήματος, η κορυφαία εικόνα και ήχος και η δυνατότητα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών.
Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού, για μια υπηρεσία η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά το μαζικότερο μέσο επικοινωνίας και που αφορά σταδιακά το σύνολο του πληθυσμού σε όλη τη χώρα, η ΕΠΚΕ  ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα εκμετάλλευσης ή παραπλάνησης των τηλεθεατών-καταναλωτών κατά τη μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό.

 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ:
1.     Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξετε την παλιά σας  συσκευή.
2.     Εάν η τηλεόραση σας δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 (πράγμα που συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων τηλεοράσεων για τις τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009)  για να μπορέσετε να λάβετε  το νέο ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστείτε με ένα εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4 και να τον εγκαταστήσετε στην παλιά σας συσκευή.
3.     Ο αποκωδικοποιητής αυτός θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο συμπίεσης MPEG4,το οποίο χρησιμοποιούν ήδη οι ιδιωτικοί σταθμοί και το οποίο θα είναι το πρωτόκολλο συμπίεσης, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.
4.     Για τις τηλεοράσεις χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, κυκλοφορούν στο εμπόριο 2 είδη αποκωδικοποιητών:
α.     SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT ( παλιές τηλεοράσεις, κουτιά).
β.     HD ( High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).
Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή ενός βασικού αποκωδικοποιητή κυμαίνεται μεταξύ 35 και 40 ευρώ.

Ομιλίες / Περιοδείες Πασχάλη ΧριστοδούλουΟ Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης συναντήθηκε στο Υπουργείο με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών όπου του κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους «για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βιωσιμότητα του Έλληνα αγρότη». Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών Βαγγέλης Διβάρης, και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχος Κορασίδης,

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Είχαμε μια πολύ μεγάλη, θερμή και ουσιαστική κουβέντα με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, ίσως το πιο δυναμικό κομμάτι του αγροτικού κόσμου, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός χώρος.

    Η συντονιστική επιτροπή έκανε την εισήγησή της και καταλήξαμε ότι έχουμε ένα μεγάλο 


κοινό στόχο να στραφούμε στη παραγωγή και στην ανάπτυξη της χώρας μέσω του αγροτικού τομέα . Να υπερασπίσουμε τα προϊόντα μας, να χτυπήσουμε την ελληνοποίηση των προϊόντων, να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κατοχυρώσουμε από αυτή τη χρονιά την ελληνική γεωργία.

Μίκης Θεοδωράκης : Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών


Συμμετέχοντας ως καλεσμένος στους "Διαλόγους" του Γ. Μαλούχου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 26-10-2010, ο Μίκης Θεοδωράκης κεραυνοβόλησε τους πάντες, απαντώντας στον εκβιασμό του "Γιωργάκη" για πρόωρες Εθνικές Εκλογές, με ίδρυση ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον ίδιο, εάν η Κυβερνηση στήσει κάλπες! Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει ριζική επιτέλους ανατροπή των των υφισταμένων παλαιοκομματικών δυνάμεων και αλλαγή του πολιτικού χάρτη και της πορείας της χώρας! Μια πραγματική Επανάσταση!
http://www.noiazomai.net

«Προεκλογική δραστηριότητα Γεωργίας Νικολάου»

Τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Αλεποχώρι Διδυμοτείχου επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Βόρειο Έβρο η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, όπου ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεταξάδων Δημήτρη Αρβανιτούδη παρουσία του ιερέα του χωριού πανοσιολογιοτάτου Απόστολου Αντωνούδη. «Εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη οι ενδιαφέρουσες τοι8χογραφίες με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία τους», δήλωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου για να τονίσει ακόμη ότι «ο ναός μπορεί να αποτελέσει έναν θρησκευτικό προορισμό και πόλο έλξης στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου».
Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου μετά την ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ» Ζωή 

Ομιλία Πασχάλη Χριστοδούλου στο Σιδηρώ

To Σιδηρώ μίλησε ξεκάθαρα για τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή...
Πλήθος κατοίκων του χωριού καταχειροκρότησαν τον κ. Χριστοδούλου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι για το μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης που παρουσιάζεται για αρκετούς μήνες στο χωριό υπάρχει λύση. 
Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών που αγγίζει πολύ τους κατοίκους του χωριού με δεδομένο ότι από το 2013 και μετά κόβονται οι επιδοτήσεις για τα καπνά που είναι βασική καλλιέργεια στο Σιδηρώ.

Ο ρόλος των “blogs” σήμερα και αύριο

Σε μία εποχή που ο συμβιβασμός, οι συμψηφισμοί και οι σκοπιμότητες αποτελούν το γενικό κανόνα, οι ελεύθερες φωνές ανεξάρτητης ενημέρωσης των bloggers, σε εθνικό και ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, αποτελούν όαση ενημέρωσης, κυρίως όμως έκφρασης για τους πολίτες.
Η διαδραστική ενημέρωση, η δυνατότητα σχολιασμού και η ελευθερία επικοινωνίας οδηγούν σε νέους, εναλλακτικούς δρόμους τον παραδοσιακό δημοσιογραφικό έλεγχο και "εκπαιδεύουν" πολίτες και πολιτικούς σε μία κοινωνία που εκφράζεται και επομένως ανοίγεται περισσότερο.
Είναι στο χέρι όλων μας -καταρχήν των bloggers, αλλά και των πολιτών που οφείλουν να φιλτράρουν ότι διαβάζουν- να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και τη διαφοροποίησή τους, διαφυλάσσοντας το χώρο τους, ώστε να μη βρουν αφορμή να τον "καλουπώσουν" κάποιοι… άλλοι για "το καλό" τους.
Αποφεύγοντας την ασυδοσία, προφυλάσσουμε την ελευθερία.
 
Δημήτρης Πέτροβιτς
Δημοσιογράφος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Έβρος Σουφλίου: Ανώδυνη ισοπαλία

Ανώδυνη αποδείχτηκε η ισοπαλία του Έβρου Σουφλίου με τον Ορφέα Ελευθερούπολης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, 
Οι πρωτοπόροι μπορεί να μη συνέχισαν τις νικηφόρες εμφανίσεις τους , ωστόσο μετά το στραβοπάτημα των υπόλοιπων μνηστήρων της κορυφής διατηρούν σταθερά το ασφαλές προβάδισμά τους ενώ παράλληλα διεύρυναν το αήττητο σερί που διατηρούν στο πρωτάθλημα.

www.periferiako.com

Ντόλιος: Δεν καταργείται το «Βοήθεια στο Σπίτι»


Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος δήλωσε από την αρχή ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπως και αυτό της «Κοινωνικής Μέριμνας» είναι πολύ πετυχημένα προγράμματα και αναγνώρισε ότι και η σύλληψη του περιεχομένου αυτού του είδους των προγραμμάτων ήταν εξαιρετική αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά στο περιεχόμενο και στους στόχους των προγραμμάτων.
Ο κ. Ντόλιος δεσμεύτηκε ότι τα προγράμματα θα συνεχιστούν κανονικά την αμέσως επόμενη περίοδο. «Είμαστε σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία απεστάλη επιστολή με περιεχόμενο μια άλλη επιχειρηματολογία από αυτή που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και αναμένουμε την θετική έκβαση αυτής της διαβούλευσης. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση νομικά αποδεκτής λύσης η οποία θα αφορά την συνέχιση των προγραμμάτων, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

http://www.telegramm.g

Στην Ορεστιάδα την Παρασκευή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο κ. Χρήστος Παπουτσής θα βρίσκεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 στην Ορεστιάδα.

     Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με το Γάλλο Υπουργό Μετανάστευσης κ. Eric Besson, την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Cecilia 


Malmstrom και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX κ. Ilkka Laitinen θα επισκεφθούν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, όπου θα 

αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του FRONTEX.