Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση σχετικά με την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:

Το Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την έναρξη αποπληρωμής των εκκαθαριστικών για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με βάση τις διατάξεις του Νόμου 3888/2010 υπενθυμίζει τα εξής:

    · Η υπαγωγή στη ρύθμιση είναι προαιρετική.

    · Εκκαθαριστικά για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα λάβουν όλοι οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις.

    · Τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν από την Γ.Γ.Π.Σ και θα αφορούν όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις από το 2000 έως και το 2009, εξαιρουμένων όσων έχουν προβεί σε αυτοπεραίωση και δεν έχουν ενταχθεί στο δείγμα ελέγχου.

    · Για κάθε χρήση, ανεξαρτήτως ακαθάριστων εσόδων υπάρχει ελάχιστο ποσό καταβολής προκειμένου ο φορολογούμενος να υπαχθεί στη ρύθμιση εάν επιθυμεί και να γίνει κατάργηση της φορολογικής εκκρεμότητας για τις χρήσεις που θα επιλέξει να υπαχθεί.

    · Κάθε φορολογούμενος-αποδέκτης εκκαθαριστικού θα πρέπει να ελέγξει προσεκτικά την ορθότητα των στοιχείων του εκκαθαριστικού του, μόλις το παραλάβει.

    · Εφόσον συμφωνεί, μπορεί να περαιώσει επιλεκτικά όσες χρήσεις αποφασίσει, με την προϋπόθεση ότι θα είναι συνεχόμενες από την παλαιότερη μέχρι την πιo πρόσφατη.

Ομιλία Πασχάλη Χριστοδούλου στο Τυχερό


Απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη διδασκαλία της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας.

Επανεξετάζεται η εισαγωγή της Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, ως γλωσσών επιλογής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης των Ωρολόγιων και Αναλυτικών Προγραμμάτων, σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση, σχετικά με τη διδασκαλία της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Υφυπουργός επισημαίνει τα εξής:
''Από σχολικό έτος 2008-2009 η Γαλλική, η Γερμανική και η Ιταλική γλώσσα διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα στα Γυμνάσια της χώρας, ενώ από το σχολικό έτος 2009-2010 η Ισπανική Γλώσσα διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα, παράλληλα με τη Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική στα Γυμνάσια της χώρας.
Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γερμανικής και Γαλλικής) στις Ε΄ και ΣΤ' τάξεις του δημοτικού σχολείου έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πράξης:”Εφαρμογή ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στην Π.Ε.” , του Ε.Π. “Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση” (ΕΣΠΑ 


Εμβολιασμός για τη γρίπη

Ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Νομαρχίες, τις Διευθύνσεις Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, το υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από Οκτώβριο έως και Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου .

    Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν από την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 2 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

    Το παιδιατρικό αντιγριπικό εμβόλιο (ή η παιδιατρική δόση) χορηγείται μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Μετά την ηλικία αυτή συνιστάται χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων ενηλίκου.

Όλα είναι δρόμος ....

Φωτογραφίες : Ελίζα Καλέση - souflievros.blogspot.com

Τα δέματα είχαν υπαρκτό αποστολέα

Οι τρομοκράτες ήταν καλά διαβασμένοι και διάλεξαν άτομα που είχαν σχέση με τις αντίστοιχες πρεσβείες

 http://www.tovima.gr

Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Σαμοθράκης

Είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ και εκτιμάται πως είναι ο κύριος σεισμός. Αισθητός έγινε σε όλο τον Έβρο . 
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 04:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σαμοθράκης.

Παράλληλα, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως η περιοχή βρίσκεται στη συνέχεια του Τόξου της Ανατολίας, ενώ δεν συνέδεσε το σεισμό με εκείνο της Σερβίας που είχε μέγεθος 5,4 Ρίχτερ.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον Έβρο

Στις 11 η ώρα, από το εκλογικό κέντρο της “Περιφερειακής Αναγέννησης” στην Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Γιώργο Παυλίδη και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στο νομό Έβρου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία...»

Δηλώσεις Σαμαρά στο Εκλογικό Κέντρο του Β. Λαμπάκη
(Φωτο: e-evros.gr)


Ο Αντώνης Σαμαράς στις 12:30 το μεσημέρι βρέθηκε στην Ορεστιάδα και περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου και επισκέφθηκε τις τοπικές επιχειρήσεις, συνομίλησε με τους επιχειρηματίες και αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας σε μια περιοχή όπως η Ορεστιάδα.

Το απόγευμα στις 18:30 θα επισκεφθεί το Διδυμότειχο και το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στον Έβρο ολοκληρώνεται με την ομιλία του το βράδυ στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Αυστηρή εφαρμογή των νόμων για την πάταξη του παρεμπορίου

Την αυστηρή εφαρμογή των νόμων που ισχύουν για την πάταξη του παρεμπορίου, ζήτησαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εμπορικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη. 
«Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλα τα τμήματα κατασχέσεων στους δήμους», σχολίασε στην Ε. ΡΑ. ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, Στάθης Μακρίδης, υπογραμμίζοντας πως «το παρεμπόριο, το οποίο προέρχεται είτε διασυνοριακά είτε από τους μικροπωλητές που χωρίς άδειες έχουν κατακλύσει όλους τους δρόμους και όλες τις λαϊκές αγορές, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο στεγασμένο εμπόριο».

«Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου» θα αναγορευτεί ο Χρόνης Αϊδονίδης

Σε «Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», θα αναγορεύσει τον Χρόνη Αϊδονίδη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στο Φανάρι, παραμονή της γιορτής του Αγίου Ανδρέα. 
Την πρόταση να τιμηθεί ο Χρόνης Αϊδονίδης, είχαν καταθέσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός.

ert

Ομιλίες / περιοδείες Υποψηφίου Δημάρχου Πασχάλη Χριστοδούλου.

Πλήθος ετεροδημοτών και των τριών δήμων (Ορφέα, Τυχερού και Σουφλίου) συγκεντρώθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της προγραμματισμένης ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου Σουφλίου κ. Χριστοδούλου.
Το κάλεσμα του κ. Χριστοδούλου ήταν συγκινητικό και ουσιαστικό "Στηρίξτε την μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε για τον τόπο μας. Στηρίξτε όλες αυτές τις υγιείς δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους που συνενώθηκαν για να προσφέρουν με την εμπειρία τους με το μεράκι τους με την αγάπη τους για την πατρίδα μας, για τον κεντρικό Έβρο"... "Στηρίξτε τη Συνεργασία την Ανάπτυξη τη Συνοχή"...  "Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, το ψηφοδέλτιο της νίκης, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται στη διαφάνεια, στην εργατικότητα, στη συνοχή"...  


Το μήνυμα της ελπίδας και της νίκης του Συνδυασμού "Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή" ακούστηκε για ακόμη μία φορά σε ολόκληρο το Σουφλί από την καθιερωμένη ομιλία στην "καρκατσιλιά".