Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ»


.Πλήθος κόσμου της Αλεξ/πολης υποδέχθηκε στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξ/πολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στο νομό Έβρου το πρωί της Τετάρτης 2-11-2010 επισκέφθηκε στην Αλεξ/πολη το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ» για να ευχηθεί στον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξ/πολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, δύναμη και επιτυχία για το καλό του διευρυμένου Δήμου Αλεξ/πολης.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ: « Για το νέο διευρυμένο Δήμο της Αλεξ/πολης, υποστηρίζουμε τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Γιατί σε αυτήν τη πόλη που θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι πρότυπο ανάπτυξης, αλλά συμπιέζεται, δυστυχώς, από τις συμπληγάδες του μνημονίου από τη μια πλευρά και της αδιαφορίας της κυβέρνησης  από την άλλη, χρειαζόμαστε μια καινούργια αρχή. Και ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι η μεγάλη ευκαιρία για μια τέτοια καινούργια αρχή. Πετυχημένος δικηγόρος, με μακρόχρονη συμμετοχή στα κοινά, με γνώση των προβλημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, και με όραμα για το αύριο.
Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η αυτοδιοίκηση.
Τέτοιους ανθρώπους θα αναδείξουν οι ψηφοφόροι την επόμενη Κυριακή.»
Η Αλεξανδρούπολη γυρίζει σελίδα.
Αγκαλιάζει την ελπίδα.
Τώρα όλοι μαζί με τον Βαγγέλη Λαμπάκη να δώσουμε πνοή ανάπτυξης στη περιοχή.
Γιατί μας αξίζει!....

Σαν Σήμερα .....ένας φίλος έφυγε νωρίς ....

Σαν Σήμερα 2 Νοεμβρίου ...ημέρα Τρίτη .... τέτοια ώρα περίπου ...

Wish You Were Here

 

«Συνάντηση της Γεωργίας Νικολάου με το Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη»

Το νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη επισκέφθηκε το πρωί της  Τρίτης η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου συνοδευόμενη από τους υποψήφιους  Περιφερειακούς Συμβούλους, Γιώργο Ούστογλου, Ανδρέα Καφετζή, και Γιώργο Κιζιρίδη.
Η συνάντηση, έγινε μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενώ  ο νομάρχης ενημέρωσε την επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» αλλά και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρονιά στο χώρο ευθύνης του.
Οι υποψήφιοι ζήτησαν να πληροφορηθούν για επιμέρους ζητήματα, ενώ με το τέλος της συνάντησης ο κ.Ζαμπουνίδης ευχήθηκε «δύναμη στο συνδυασμό και στα στελέχη του  μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου».
Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΟΣΕ και του Ταχυδρομείου, τα Δικαστήρια, το Λιμεναρχείο ενώ συναντήθηκαν και με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ.
Το πρωί της Τετάρτης οι υποψήφιοι της Κοινωνικής Συμμαχίας θα επισκεφθούν το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργο Αλεξανδρή.

Κεντρικές Ομιλίες Πασχάλη Χριστοδούλου


Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Ψήφος

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Τι σημαίνει η λέξη: ψήφος και οι φράσεις: “θα το ρίξω δαγκωτό”, “τον μαύρισαν”;
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Η λέξη ψήφος, αρχικά, προσδιόριζε τη μικρή λεία πέτρα (απ εδώ και το ψηφιδωτό) την οποία χρησιμοποιούσαν για την καταμέτρηση εκλογικών προτιμήσεων
Τα πρώτα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν στις Δημοτικές εκλογές του 1914. 
Μέχρι τότε σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν τόσες κάλπες όσοι υποψήφιοι. Η κάθε κάλπη χωριζόταν εσωτερικά σε δύο μέρη που αντιστοιχούσαν, εξωτερικά, σε δύο χρώματα, το άσπρο (θετική ψήφος) και το μαύρο (αρνητική ψήφος). Απ εδώ και η φράση “τον μαύρισαν”
Ο ψηφοφόρος έπρεπε να περάσει απ΄ όλες τις κάλπες και να πάρει από τον κάθε υπάλληλο, που στεκόταν μπροστά από κάθε κάλπη, το σφαιρίδιο. Ο κάθε υπάλληλος φώναζε δυνατά το όνομα του υποψήφιου.
Ο ψηφοφόρος καταψήφιζε ρίχνοντας σε όλες τις κάλπες την ψήφο στο μαύρο τμήμα , ενώ , μόνο, σε μία έριχνε το σφαιρίδιο στη λευκή. 
Για να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των “δικών τους” και να αποφύγουν λαθροχειρίες η θετική ψήφος ήταν, συνήθως, δαγκωμένη, για να αναγνωρίζεται στην καταμέτρηση. Απ εδώ και η φράση “θα το ρίξω δαγκωτο” (Γ. Δαμιανός)
  
24grammata.com

Έργα ... προ των εκλογών .

 Εργοτάξια θυμίζουν οι γειτονιές μεγάλων και μικρότερων δήμων της χώρας, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πινακίδες, δια της προειδοποίησης ενημερώνουν, ή δια της ενημέρωσης προειδοποιούν για «έργα κοινωνικής πρόνοιας», «έργα ανάπλασης», «έργα αισθητικής αναβάθμισης», πάντως έργα αφιερωμένα στους πολίτες - ψηφοφόρους.

    Μπουλντόζες και εργάτες πιάνουν δουλειά από το πρωί με αποστολή να αναπλάσουν πλατείες, να καλύψουν λακκούβες, να πλακοστρώσουν πεζοδρόμια, να φυτέψουν δένδρα, γενικώς να ανταποκριθούν σε αιτήματα δημοτών.

    «Έργα για όλους. Ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας», «Η ταλαιπωρία από τα έργα φεύγει... Τα έργα, όμως, μένουν και κάνουν καλύτερη τη ζωή στην πόλη μας», δηλώνει η πινακίδα καταμεσής του δρόμου, σε δήμο των νοτίων προαστείων.

Οι " Λαγοί " της Frontex στον Έβρο

Η επιχειρησιακή δράση των δυνάμεων ομάδων ταχείας αντίδρασης (RAPID) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), υπό ελληνική διοίκηση, ξεκινά σήμερα, στον Έβρο.

    Στους Ευρωπαίους συνοριοφύλακες θα γίνει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές κατά την άφιξη τους, επιτόπου, στην περιοχή της Ορεστιάδας, για τις προβλέψεις της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και την παράνομη μετανάστευση, για νομικά θέματα (χρήση όπλων, χειροπέδηση, καθεστώς συλλήψεων κ.ά.), καθώς και για το γεωγραφικό ανάγλυφο των 12,5 χιλιομέτρων, στο οποίο τις επόμενες ημέρες θα αναπτύξουν τη δράση τους.

    Οι «λαγοί», όπως αποκαλούνται εξαιτίας της κωδικής ονομασίας τους (RABIT= Rapid 


Εγκρίθηκε η αύξηση του Μ. Κ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου

Την έγκριση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έδωσε εχθές η γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, η διοίκηση της οποίας εκφράζει την ικανοποίησή της για τα στοιχεία που παρουσιάζει η Τράπεζα τη χρονιά που κλείνει. 
Η αύξηση στις χορηγήσεις, μέχρι και το Σεπτέμβριο, έφτασε στο 15%, στις εγγυητικές επιστολές στο 20%, στα ίδια κεφάλαια στο 6%, στα κέρδη στο 21%, και στα μέλη στο 5%.
«Η δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι γεγονός, ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε αδρανείς», σχολίασε για το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ο διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, Αλέξης Αποστολίδης, διευκρινίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι επαφές με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ert

Με συγκεκριμένα κριτήρια η μοριοδότηση των αναπληρωτών και ωρομισθίων στα Τ. Ε. Ε

Δεν υφίσταται αδικία αναφορικά με τη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εμπειρίας των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του Τ. Ε. Ε Ορεστιάδας, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου, Όλγα Ρενταρή – Τέντε. Το υπουργείο σημειώνει πως η μοριοδότηση της διδακτικής εμπειρίας υπολογίζεται με ένα μόριο ανά ώρα διδασκαλίας ενώ η επαγγελματική εμπειρία προσμετράται ανά ημέρα εργασίας, όπως προβλέπεται σε απόφαση που καθορίζει τα κριτήρια για την αξιολόγηση και επιλογή του ωρομισθίου προσωπικού των ΕΠΑΣ.
Όσον αφορά την κατεύθυνση της σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ο Ο. Α. Ε. Δ καθορίζει ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να απασχολούνται ως ωρομίσθιοι καθηγητές, μέχρι το 1/3 του συνόλου των διδακτικών ωρών της αντίστοιχης ειδικότητας, προκειμένου να μεταφέρουν την επαγγελματική τους εμπειρίας στις σχολές μαθητές του Ο. Α. Ε. Δ. Τέλος, αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές, τονίζεται ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας, οπότε και το ωρομίσθιο προσωπικό του Ο. Α. Ε. Δ είναι σημαντικό να διαθέτει την κατάλληλη επαγγελματική εμπειρία.

Επίσκεψη Σαμαρά στον Έβρο

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. 
Ο κ. Σαμαράς έφτασε στις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και αμέσως ξεκίνησε  πρόγραμμα επαφών και επισκέψεων σε όλο τον νομό, ιδιαίτερα στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία. 
Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης.