Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ηλικίας 16-24 ετών

Ξεκίνησε την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την "απόκτηση εργασιακής εμπειρίας" μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.

      To ανωτέρω πρόγραμμα διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, ως προς τα κάτωθι σημεία:

    " Απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

    " Παρέχει στους ωφελούμενους νέους μισθό και ασφάλιση

    " Η χρονική του διάρκεια είναι συγκεκριμένη (6-12 μήνες)

Πρώτη δόση για την περαίωση

Από σήμερα καταβάλλεται στις τράπεζες η προκαταβολή 20% του φόρου της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από τους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να υπαχθούν στη ρύθμιση και να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία, για την προηγούμενη δεκαετία.

    Οι φορολογούμενοι (επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες) έχουν προθεσμία μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για την καταβολή της προκαταβολής, που θα σημάνει αυτόματα και την αποδοχή της ρύθμισης.

    Ηδη, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έχει αποστείλει από την περασμένη εβδομάδα περίπου 500.000 εκκαθαριστικά σημειώματα σε αντίστοιχο αριθμό επιτηδευματιών, στα οποία, πάντως, δεν λείπουν και λάθη.

… «Δεν ήξερε, δε ρώταγε;»…

Κρίνουμε σκόπιμο, προκειμένου να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, αλλά και για να μην εκτίθενται οι υποψήφιοι στο κοινό που τους ακούει, όταν θέλουν να προτείνουν ή να υποσχεθούν κάτι για το μέλλον, όσον αφορά την περιοχή του υφιστάμενου Δήμου Σουφλίου, να φροντίζουν να ενημερώνονται πριν μιλήσουν, ώστε να αποφεύγουν πιθανές γκάφες.
Ανάλογο θέμα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Σουφλίου, κυρίου Ευάγγελου Πουλιλιού, στη Δαδιά. Ο κ. Πουλιλιός υποσχέθηκε στους κατοίκους έργα, προμήθεια υλικών υποδομής, δράσεις, …, που όμως ήδη έχουν υλοποιηθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή του υφιστάμενου Δήμου Σουφλίου ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ας μην υποτιμάται λοιπόν η νοημοσύνη των δημοτών στην προσπάθεια να γίνουμε αρεστοί, διότι οι δημότες και κρίση έχουν, πολύ δε περισσότερο γνώση για τα θέματα που αφορούν τις τοπικές τους κοινωνίες.
Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν πολλοί, οι Δημοτικές Αρχές έχουν συνέχεια, γι’ αυτό δεν είναι κακό να βασιζόμαστε σε κάθετί καλώς κείμενο, από το να το ξαναυποσχόμαστε.


ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΚΑΛΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Η Όλγα Ρενταρή-Τέντε για τις αποζημιώσεις των αγροτών στις Φέρες

Αναφορά προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή Τέντε μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας των αγροτών της περιοχής Φερών  σχετικά με την εξαίρεση των βαμβακοκαλλιεργητών  που επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Η κα Ρενταρή ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει άμεσα λύσεις πάνω στα ζητήματα που ταλανίζουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, αφού όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι αγρότες, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε όσους κτηνοτρόφους  επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες. Όσον αφορά τους βαμβακοκαλλιεργητές θα αποζημιωθούν μέσω των ΠΣΕΑ με αίτιο το πράσινο σκουλήκι και όχι την πραγματική αιτία που είναι η άκαιρη σπορά λόγο των 
 πλημμυρών .

Απάντηση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τα έργα ΣΔΙΤ στο Νομό Έβρου.

Απάντηση  σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αντικείμενο την καθυστέρηση στην υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων στο Νομό Έβρου, μέσω των συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), πιο συγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφέρει χαρακτηριστικά:`` Το Υπουργείο σε συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία εξετάζει το σύνολο των εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ, ώστε να επαναπροσδιοριστούν τα έργα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Μέριμνά μας αποτελεί η διασφάλιση των δημοσίων πόρων, μέσω της υλοποίησης έργων που θα έχουν υψηλή αναγκαιότητα και καλύπτουν πραγματικές ανάγκες εξυπηρέτησης του πολίτη. Επειδή τα έργα αυτά δεσμεύουν μελλοντικούς δημόσιους πόρους, είναι απαραίτητο η επιλογή τους να εντάσσεται σε μια συνολική αναπτυξιακή πολιτική και να χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό κοινωνικής αναγκαιότητας.
Αναφορικά με τα εγκεκριμένα έργα ΣΔΙΤ του Νομού Έβρου σας ενημερώνουμε τα εξής:

«Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως είχε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου»

Το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ. Άνθιμο  επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, συνοδευόμενη από τους  υποψήφιους  Περιφερειακούς Συμβούλους Ανδρέα Καφετζή, Γιώργο Ούστογλου, Γιώργο Κουκουράβα και Γιώργο Κιζιρίδη.
Ο Μητροπολίτης, υπογράμμισε  στους υποψηφίους την ανάγκη να πετύχει το εγχείρημα για τον τόπο και τόνισε τη σημασία  της συνεργασίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Από την πλευρά της, η κ. Νικολάου -Μαυρανεζούλη διαβεβαίωσε, πως εφόσον  εκλεγεί, η ίδια  και οι συνεργάτες της, θα επιδιώξουν τη συνεργασία με την Μητρόπολη για το καλό του τόπου καθώς όπως η είπε, «οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς συνεργασίες».

Περιοδείες /Ομιλίες Πασχάλη Χριστοδούλου

Περιοδεία Πασχάλη. Χριστοδούλου στα χωριά Λαγυνά και Λυκόφη
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Λαγυνών και του Λυκόφωτος στον κ. Χριστοδούλου και στα μέλη του συνδυασμού του.

Μίσθωση Ιδιωτικών Μηχανημάτων Έργων σε περίπτωση χιονοπτώσεων


Σχέδιο ''ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ''

1. Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου/Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών, στα πλαίσια της έγκαιρης αντιμετώπισης των προβλημάτων, που τυχόν προκύψουνλόγω των χιονοπτώσεων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού,
Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι:
Oι Κάτοχοι μηχανημάτων Έργων (Προωθητές - Διαμορφωτές - Φορτωτές - Γεωργικοί ελκυστήρες με διανομέα για ρήψη αλατιού κ.λ.π) που επιθυμούν, να συμμετέχουν στον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου με αμοιβή, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχήόπως παρακάτω:
A. Για την περιοχή:
Aπό ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ μέχρι και ΛΑΒΑΡΑ συμπεριλαμβανομένης και της Ν. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ στον κ. Σιάτρη Δημήτριο
Τηλ. Γραφ. 2551 0 22826 & κιν. 6977535185
Δνση: Γ. Καρτάλη -1- Αλεξ/πολη
B. Για την περιοχή:
Aπό ΔΙΔ/ΧΟ μέχρι και ΟΡΜΕΝΙΟ στον κ. Λεπίρογλου Νίκο
Τηλ. Γραφ. 25523 51543 & κιν. 6945898862
Δνση: Kων/πόλεως -147- Ορεστιάδα

Εκπτώσεις εισιτηρίων σε δικαστικούς αντιπροσώπους, εφόρους και εκλογείς κατά τις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και τις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010.


Σας γνωρίζουμε ότι από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών
Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ) παρέχεται έκπτωση 25% επί των ισχυουσών
τιμών εισιτηρίων για το διάστημα από 4-11-2010 μέχρι 10-11-2010, για τις εκλογές
της 7ης Νοεμβρίου 2010 και από 11-11-2010 μέχρι 17-11-2010 για τις επαναληπτικές
της 14ης Νοεμβρίου 2010, για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων,
εφόρων και εκλογέων και μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις.
Επίσης, στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μετακινηθούν
αεροπορικώς για την άσκηση των καθηκόντων στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010
και τις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010, παρέχεται από την AEGEAN
AIRLINES, έκπτωση 15% στους δημοσιευμένους ναύλους Υ/Μ/Η/Class της
οικονομικής θέσης και C/Class της διακεκριμένης θέσης για όλο το εσωτερικό δίκτυό
της.
Αντίστοιχα για τις διαδρομές που καλύπτουν τρίτα σημεία με ενδιάμεσο
σταθμό την Αθήνα η έκπτωση καλύπτει και τους τρεις ναύλους Z/H/L/Class.

Γιώργος Παυλίδης: Η Κομοτηνή θέλει αλλαγή


Την Ξυλαγανή, τους Προσκυνητές, την Μαρώνεια και τον Ίμερο, παρουσία του πρώην Υπουργού κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μιχελή και υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, επισκέφτηκε ο Γιώργος Παυλίδης.
Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα της περιοχής, όπως, η άκρως προβληματική κατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου, η ένωση της Μάκρης με τον παραλιακό δρόμο στην περιοχή της Ροδόπης που καταλήγει στη Γλυφάδα και η ανάγκη αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής με διάφορες παρεμβάσεις.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους επαγγελματίες και τους διερχόμενους πολίτες.
Το μήνυμα των πολιτών ήταν ότι η Κομοτηνή θέλει αλλαγή και μια αποτελεσματική διοίκηση στην Αιρετή Περιφέρεια. Η Περιφερειακή Αναγέννηση αισθάνεται πλέον τη βεβαιότητα της Νίκης. Το ίδιο μήνυμα υπήρξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη λαϊκή αγορά της Κομοτηνής.

Καλακίκος Παναγιώτης : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος